Magisk utsikt över Tanto med vatten och grönska

Södermalm Högalid, Stockholm

Liljeholmsbron 8

Budgivning pågår
Utgångspris
3 495 000 kr
Avgift
2 412 kr
Antal rum
2
Boarea
46 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 3 495 000 kr

BudBudgivareDatumTid
3 495 000 krBudgivare 12020-03-2417:37

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

 • torsdag 2/4, KL 17:00 - 18:00

  Bokad visning.

 • söndag 5/4, KL 11:45 - 12:30

  Bokad visning.

FÖR DIN TRYGGHET

LÄS OM VÅRA RUTINER OCH ALTERNATIVA VISNINGAR FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONAVIRUSET.

Boka visning

Magisk utsikt över Tanto med vatten och grönska

Nyrenoverad fastighet och bostad från 2010 med bevarade tidstypiska detaljer

 • Ansvarig mäklare

  Linus Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-105 22 29

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Utvald detaljbild. Liljeholmsbron 8 - Bjurfors
. Liljeholmsbron 8 - Bjurfors
. Liljeholmsbron 8 - Bjurfors
BjurforsCoronaHemnet. Liljeholmsbron 8 - Bjurfors
BjurforsCoronaHemnet
Utvald detaljbild. Liljeholmsbron 8 - Bjurfors
. Liljeholmsbron 8 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Du som vill njuta av en vidsträckt utsikt över Tantolundens grönska och Liljeholmens skyline, vatten, båtar och himmel har äntligen kommit hem. Tack vare bostadens fria läge med balkong får du ett fint ljusinsläpp utan insyn. Hela bostaden renoverades under 2010 och är således i gott skick.

Föreningen bildades 2010 då hela fastigheten totalrenoverades vilket innebär att det inte föreligger något större renoveringsbehov eftersom allt gjordes om förutom skalet. Generös förening som tillåter andrahandsuthyrning (ej korttid och ska meddelas till styrelsen) vilket passar perfekt med tanke på bostadens centrala läge.

Hornstull är en stadsdel som passar dig som gillar att bo i ett lugnt område med närhet till både vatten och härlig natur, men samtidigt vill ha nära till trevliga barer, restauranger och caféer. Intill Hornstull finner du vackra Långholmen med badplats, caféer, kajakuthyrning och fina löprundor och promenadstråk längst vattnet. Även Årstaviken och Riddarfjärden omger stadsdelen med sitt vackra vatten. Hornstulls galleria ger dig bra shopping och en stor mataffär i källarplanet. Perfekta kommunikationer finns ett par minuter bort via Tunnelbanans röda linje eller flertalet bussar som lätt tar dig vidare genom staden. Från Hornstull tar du även enkelt flygbussen till Arlanda. Trevliga restauranger som finns i området är t ex Judit & Bertil, Klang Market, Linje 10, Käk, Hornhuset och Indian Garden. Tantolunden är perfekt för soliga dagar, bad och picknick. Mitt emot denna fastighet ligger även klassiska Bio Rio med ett stort och varierat utbud av filmer. Lite längre bort finner du gemytliga Boulebaren med utsikt över vattnet. Vandra runt i området och inandas atmosfären och du kommer märka vilket perfekt läge lägenheten har oavsett vad du letar efter. Ett steg utanför porten och flera valmöjligheter finns för promenader exempelvis runt Årstaviken, Södermalm eller varför inte ta Västerbron till Kungsholmen för den längre promenaden.

Interiör

Hall: Med hiss tar du dig upp till bostaden och kliver in genom säkerhetsdörr. I hallen finns praktiskt klinker på golvet och här finns även en uppsättning av garderober samt möjligheter för avhängning rakt fram. Ljust målade väggar.

Vardagsrum: Ljust och luftigt vardagsrum med direkt tillgång till balkongen. Här faller det naturligt att möblera med matbordet längs fönsterpartiet och njuta av den fina utsikten över Tanto och vattnet mot Liljeholmskajen. Här får du plats med soffgrupp, mediamöbler, matgrupp samt övrigt önskat möblemang. Ljust trägolv och väggarna är målade i vitt.

Balkong : Fantastisk utsikt och plats för två stolar samt bord. Tack vare placeringen i s/o-läge får du gott om soltimmar samt ett härligt ljusinflöde in i bostaden.

Kök: Renoverat och fräscht kök från 2010 med förvaring och gott om arbetsyta längst två sidor. Här löper klinkers vidare från hallen till köket och skåpinredningen är i vit ton. Maskinparken består av kyl/frys, diskmaskin, spis, ugn, köksfläkt och micro. Bänkskivan är i trä.

Sovrum: Plats för större dubbelsäng och sidobord samt ingång från både kök samt vardagsrum. Här är väggarna ljust målade och på golvet finns trägolv.

Badrum/WC/Tvätt: Helkaklat badrum som likt övriga bostaden renoverades 2010. Vitt kakel på väggarna samt mörkare klinkers längs golvet. Här finns både tvättmaskin samt torktumlare. Inredningen i badrummet består annars av duschhörna med vikbara glasdörrar, kommod med förvaring, spegelskåp, wc-stol samt handdukstork. Spotlights i taket.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Tången 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
38
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Vår bostadsrättsförening bildades våren 2010 och består av 38 lägenheter med nybyggnadsstandard (2010); 32 st. enrummare, 3 st. tvåor, 2 st. treor och 1 st. femma. Föreningen hyr också ut en lokal i gatuplanet (våning 5). Lägenheterna är placerade från våning 4 till våning 10. Totalt finns det 1695 m2 bostadsrättsyta och 136 m2 lokalyta. Fastigheten är en så kallad tredimensionell fastighetsbildning, så vi delar fastigheten med byggföretaget som stod för ombyggnaden. Lokalen är idag uthyrd till ett företag som driver kontorshotell. I de nedre våningarna finns garage, förråd, pannrum, elcentral etc.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns ingen beslutad förändring av avgiften (2020-03-02). Bifogat på hemsidan finns föreningens senaste årsredovisning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2018 - Uppföljning OVK.
2017 - Spolning av avloppsstammar, trapp mot gård, OVK.
2016 - Balkongbesiktning, nödbelysning, brandutredning.
2015 - Radonmätning.
2014 - Installation av bredband. Värmekabel, stuprör.
2010 - Färdigställande av en totalrenovering av fastigheten som nu räknas som en nybyggnad. Allt utom skalet av huset har gjorts om, dvs inredning, el, stammar etc. Vid ombyggnaden färdigställdes tre vindsvåningar och nybyggda förråd finns i källarplanet.

Föreningen har inga större renoveringar planerade idag, dock förekommer alltid löpande underhåll där dem diskuterat en ny stenplatta vid entrén samt en uppdatering av hissdatorn.

Parkering

Garageplatser hyr föreningen av Savana AB som äger garaget. Föreningen har direktkontakt mellan garaget och trapphus.

TV/bredband

Kabel TV - Leverantör: ComHem. Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget separat abonnemang.
Bredband - Fiber. Leverantör: Ownit. Ett obligatoriskt tillägg om 155 kr/mån. 100 Mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Den stora innergården är omgärdad av totalt nio fastigheter, i kvarteret Tången. Vi disponerar delar av innergården, efter överenskommelse med ägaren Savana AB och ämnar snart sätta ut utemöbler och växter samt eventuellt anlägga en boulebana.

Gemensamma utrymmen

Cykelrum och gård.

Övrigt

S.k. 3D-fastigheter innebär att fastigheten är avgränsad i höjd och djupled så att våningsplan och anläggningar inom samma byggnadskonstruktion kan ligga på skilda fastigheter och därmed ha olika ägare. Fördelarna med 3D-fastigheter är många. Hit hör exempelvis att byggnader och anläggningar i stadskärnor kan användas effektivare. Det kan bland annat ske genom att befintliga hus byggs på med ytterligare lägenheter och våningsplan eller att det byggs bostäder, affärer och kontor över spårområden. I det här fallet handlar det om att nya bostäder byggs ovanpå en befintlig hyresfastighet. Mer info om gemensamhetsanläggningar och servitut finns i den ekonomiska planen.

Övriga byggnader/utrymmen

Säljaren disponerar ett källarförråd tillhörande lägenheten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 412 kr

ink värme och va (+155kr obligatoriskt tillägg för bredband)

Ekonomi

Andel i föreningen
2,7139%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 495 000 kr
Lägenhetsnummer
1018
Våningsplan
7*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
46 kvm**

* Lägenheterna är placerade från våning 4 till våning 10

** Enligt uppgifter från bostadsrättsförening

Driftskostnad (per månad)

Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för hushållsström, bredband samt hemförsäkring. Kostnaderna är individuella och varierar beroende på avtal samt förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1938 (2010)*

* Totalrenovering 2010 av fastigheten

Fastigheten är en tredimensionell fastighet.

Energideklaration

Utförd
Utförd

Området

Att bo på Södermalm Högalid

Södermalm är ett av Stockholms mest populära områden med flera olika centrum, här finns något för alla. Söder erbjuder Stockholms första moské, Mosebacke, Münchenbryggeriet, Nytorget och den hänförande utsikten från Fjällgatan och Monteliusvägen.

Hornstull är området som många fortfarande benämner som ”gamla Söder” med flertalet loppmarknader, food trucks, trendiga restauranger, secondhand-butiker och vacker natur. Området inhängnas av Årstaviken och Riddarfjärden med flera badstränder och grönområden. Här finns allt från gamla sekelskiftesfastigheter till moderna hus blandat i en fin harmoni.

På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och flygbuss från Hornstull centrum.

Köpa eller sälja bostad på Södermalm Högalid? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Liljeholmsbron 8

Liljeholmsbron 8,
117 39 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linus Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-105 22 29

Förslag på andra bostäder

 • Adress
  Ringvägen 43B
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 961 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Visning: 2020-04-05 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Högalid, Stockholm

  Adress
  Heleneborgsgatan 20
  Utgångspris
  3 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 448 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Visning: 2020-03-29 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Högalid, Stockholm

  Adress
  Lundagatan 36F
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 112 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  41 kvm

  Visning: 2020-03-29 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Högalid, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Bergsundsgatan 15
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  1 427 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  30 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Högalid, Stockholm

  Adress
  Bergsunds Strand 36
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 193 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46 kvm

  Visning: 2020-04-05 11.30

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Högalid, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Brännkyrkagatan 79, 4 tr
  Utgångspris
  4 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 353 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!