Hoppa till innehåll
Traska hem och möts av denna vy utanför porten.. Blekingegatan 31B - Bjurfors

Trivsam och renoverad 20-talsbostad med fint ljusinsläpp

  • På förhand
  • 42,5 kvm
  • 1 rum

Södermalm Katarina, Stockholm

Blekingegatan 31B

Avgift:
2 853 kr*
Antal rum:
1
Boarea:
42,5 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
2

*Inkl. Värme, vatten och basutbud på kabel-tv. Tillkommer obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån för bredband

**Areauppgifter enligt lägenhetsförteckning

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Elsy Abou Akl

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Södermalm

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Trivsam och renoverad 20-talsbostad med fint ljusinsläpp

På andra våningen med stora fönsterpartier och möjligt att göra om till en 2:a. Utsikt både mot allahelgona- och sofiakyrkan från Blekingegatan.

Beskrivning

Trivsam bostad belägen med stora fönsterpartier med utsikt över lugna kvarter. Bostaden är i gott skick där moderna renoveringar möter fina originaldetaljer i form brädgolv, speglade dörrar samt spröjsade fönster med spanjoletthandtag. Bostaden har en mycket bra planlösning med stort vardagsrum i öppen planlösning mot köket som upplevs ljust tack vare de stora fönsterpartierna. Köket har renoverats med bevarade detaljer i form av vackert serveringsskåp, men med en modern funktion som möter dagens standard. Mellan kök och vardagsrum finns gott om plats för större matgrupp, perfekt för sociala tillställningar. Badrummet renoverades under 2023 och här får du ett fräscht och helkaklat badrum. Detta är det perfekta boendet för en och två personer som önskar bo på en lugn adress men med allt Södermalm har att erbjuda precis runt hörnet!

Populär förening med en väldigt bra ekonomi och omhändertagen fastighet. Föreningen äger marken, har endast 1 145kr i lån/kvm samt en stabil kassa (årsredovisning 2023). Föreningen har en stor och lummig innergård med sittgrupper och grill för medlemmarna. Här erbjuds även en gästlägenhet medlemmarna kan hyra för sina långväga gäster.

Området kring Allhelgonakyrkan och Helgalunden präglas av vacker arkitektur och lummiga kvarter och är i mångas ögon ett av de mysigaste områdena på Södermalm. Helgalunden har fått sitt namn efter väderkvarnen Helgan som låg på Allhelgonagatan under 1600-talet. Området stadsplanerades 1913 av Per Olof Hallman och fick namnet Helgalunden efter en av kvarnens ägare Helge Helgesson. Här bor man i en oas ett stenkast från Södermalms pulserande liv med flertalet välkända restauranger, caféer och trevliga shoppinggator. Man har även närhet till grönskande parker, promenadstråk längs Årstaviken och badmöjligheter vid bl.a Tantolunden. Mycket god kommunikation vid Skanstull och närliggande gator med tunnelbanans gröna linje samt flertalet bussar och även Södra Stations pendelstation på några få minuters promenadavstånd.

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Traska hem och möts av denna vy utanför porten.
  • Blekingegatan 31
  • Föreningens innergård är en gömd och omhändertagen oas.
  • Perfekt för grillkvällar om sommaren.
  • Vackert trapphus som restaurerats 2018.
  • Föreningen har varsamt renoverat sin fastighet för att behålla de tidstypiska detaljerna.

Planritning

Planlösning

Nuvarande planlösning

Planlösning

Alternativ planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
50
Våningsplan
2
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
42,5 kvm*

*Areauppgifter enligt lägenhetsförteckning

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 853 kr

Inkl. Värme, vatten och basutbud på kabel-tv. Tillkommer obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån för bredband

Byggnadssätt

Byggår
1927
Uppvärmning
Fjärrvärme

Parkering

Föreningen har inga garage eller parkeringsplatser.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,4772%
Andel av årsavgiften är
0,4772%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
23 523 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-09-29

Bostadsrättsförening

Namn
HSB brf Vågskivan i Stockholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
212
Antal lokaler
11
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
2 006 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja men ej förälder/barn.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Bostadsrättsförening Vågskivan i Stockholm bildades 1926 och 1992 antogs nya stadgar och därmed ombildades föreningen till bostadsrättsförening - HSB Brf Vågskivan.

Husen ritades av välkände arkitekten Sven Wallander och stod färdiga för inflyttning 1927. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken som hör till fastigheterna har 212 lägenheter på adresserna Hallandsgatan 46 och 50, Blekingegatan 31, Helgalunden 13 samt Tjurbergsgatan 34, 36 och 38. Föreningen har också 11 st kommersiella lokaler på sammanlagt cirka 530 kvm.

Föreningen accepterar ej juridiska personer eller delat ägande mellan förälder/barn.

Föreningens ekonomi

Föreningen har en god och stabil ekonomi. Avgiften höjdes med 5% januari 2023. Dessförinnan skedde höjningar i juli 2010 och under 2006. Planerad avgiftshöjning om 15% fr.o.m. januari 2024.

Försäkring

Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1975 – 1985 Avloppsstammarna byttes med undantag av ledningarna från översta våningens bjälklag och de horisontella ledningarna i källaren. Där stammarna har bytts har både vertikala och horisontella ledningar bytts ut. Stammarna beräknas hålla till minst 2035. Ledningarna för kall- och varmvatten byttes ut under samma period som avloppsledningarna. Varmvattenledningarna till kök/kokvrå byttes inte ut. De är av koppar och beräknas hålla betydligt längre.
2003-2004 Trapphuset i Hallandsgatan 46 renoverades.
2006 Samtliga fasader mot gatan renoverades.
2007 Fasaderna mot innergården renoverades. I samband med fasadrenoveringen byggdes balkonger och franska fönster mot gården.
2010 Elstammarna byttes och i samband med detta drogs trefas-el till samtliga fastigheter. Varje bostadsrättsinnehavare fick sedan välja själv om man även samtidigt ville bekosta dragning av trefas-el inne i sin egen lägenhet.
2015 Innergården på Hallandsgatan 50 renoverades.
2017 Tvättstugan på Hallandsgatan 50 renoverades.
2018 Trapphusen på Hallandsgatan 50, Helgalunden 13, Blekingegatan 31, Tjurbergsgatan 34, 36, 38 och Blekingegatan 31 restaurerades och är nu i toppskick med fina detaljer från byggåret. OVK genomfördes och taken har kontrollerats av oberoende konsult, målats och nya säkerhets anordningar för att förhindra snöras har installerats. Under året har också löpande underhåll samt ett förnyelseprojekt, uppstartat under 2017, genomförts för att uppgradera föreningens VVS-system.
2020 Översyn av avloppsventilation. Renovering av lokal 9001. Slamsugning av gårdarnas avloppsbrunnar. Stuprör har renoverats.

Se årsredovisningen för mer detaljerad beskrivning gällande renoveringar.

Inga större projekt som inte ryms inom budget är planerade enligt föreningens hemsida.

Parkering

Föreningen har inga garage eller parkeringsplatser.

TV/bredband

TV: Kabel-tv med basutbud ingår i avgiften
Bredband: Fastigheten är gruppansluten till Telenor. Anslutningen har en hastighet på 500/500 Mbit. Obligatoriska kostnad 125kr/mån tillkommer på avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen äger en stor trevlig innergård. På innergården finns bland annat en grillplats som medlemmarna fritt kan utnyttja. Det finns även pallkragar för den som vill plantera och odla. Under 2015 rustades stora delar av gården och grillplatsen upp. På gården finns bland annat plommonträd samt bärbuskar där man som boende fritt kan plocka.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det 3 st fullutrustade tvättstugor (Hallandsgatan 46 och 50 samt på Tjurbergsgatan 36), cykelförråd/cykelparkering, gästlägenhet, samlingslokal och sophantering för grovsopor.

Övrigt

För att HSB ska behandla medlemskapsansökan krävs att köparen blir medlem i HSB och har betalat medlemsavgiften till HSB.

För mer information, besök gärna föreningens informativa hemsida www.hsb.se/stockholm/brf/vagskivan

Överlåtelseavgift & Pantsättningsavgift:
Överlåtelseavgift: 3,5% av prisbasbeloppet, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet, betalas av köparen.

Om Södermalm Katarina

Att bo på Södermalm Katarina

Södermalm är ett av Stockholms mest populära områden med flera olika centrum, här finns något för alla. Söder erbjuder Stockholms första moské, Mosebacke, Münchenbryggeriet, Nytorget och den hänförande utsikten från Fjällgatan och Monteliusvägen.

Katarina är välkänt för sina vackra gator, gamla fastigheter och stora utbud av restauranger och butiker. Katarina Kyrka med dess kyrkogård, Fjällgatan, Mosebacke och Nytorget är populära utflyktsmål.

På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och pendeltåg från Södra station. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken med Saltsjöbanan och i närheten går även färjorna till Djurgården.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Södermalm Katarina? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Blekingegatan 31B

Blekingegatan 31B

118 56 STOCKHOLM

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Blekingegatan 31B

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder