Välplanerad tvåa (möjlig trea) med balkong i söder och utsikt mot Årstaviken

Södermalm Katarina, Stockholm

Eriksdalsgatan 54

Pris
4 495 000 kr
Avgift
3 674 kr
Antal rum
2
Boarea
65 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • söndag 14/6, KL 12:00 - 13:00

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

 • måndag 15/6, KL 17:30 - 18:00

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Välplanerad tvåa (möjlig trea) med balkong i söder och utsikt mot Årstaviken

Varmt välkommen till denna välplanerade och genomgående tvåa (möjlig trea) på bra läge med underbar balkong i söder och utsikt mot Årstaviken.

 • Ansvarig mäklare

  Moa Michael

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 19

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Nuvarande planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna genomgående och välplanerade tvåa (möjlig trea) med balkong i söderläge mot Årstaviken, Eriksdalslunden och dess storslagna gröna natur. Med fönster i söder har man sol hela dagen och det blir härligt att vistas i lägenheten oavsett årstid. Inbäddad bland lummiga träd, promenadstigar och Årstaviken i blicken avnjuter man gärna såväl morgonkaffe som middag med vänner och familj ute på balkongen. Nedanför balkongen är en vacker slänt med vackra blommor där harar och ekorrar skuttar förbi. Detta är ett riktigt drömboende där du bor lugnt och mysigt inbäddad av naturen. Men med Götgatan endast 5 minuter bort med restauranger och affärer. En utmärkt kombination!

Lägenheten är belägen på en eftersökt del av Söder i en unik fastighet med allt det praktiska så som stor hiss, gott om utrymme för förvaring av cyklar, stor tvättstuga, gemensamhetslokal och gästrum. Redan i hallen känns hemmet inbjudande med ljusa väggar, insläpp av grönska och ljus utifrån. Till höger från hallen ligger det rymliga sovrummet som bjuder på bra förvaring via garderobsvägg med smart inredning. Bredvid sovrummet ligger det nyrenoverade badrummet (2017). Till vänster från hallen nås bostadens kök som ligger i direkt anslutning till vardagsrummet med ljusa väggar och utgång till balkongen med rofyllt läge med utsikt över Årstaviken.

Området kring Skanstull erbjuder närhet till såväl shopping, restauranger och grönområden. I populära gallerian Ringen finns butiker, mataffärer samt ett brett utbud av restauranger i den nya matscenen Teatern. En kort promenad bort ligger Eriksdalsbadet med sina simbassänger och utomhusgym. Följer man det fina promenadstråket längst med Årstaviken kan man njuta av flertalet badplatser, foodtrucks och boulebanor innan man tillslut når Hornstull. Goda kommunikationer genom både tunnelbana (grön linje) och flertalet busslinjer som utgår från Skanstull.

Varmt välkommen!

Interiör

HALL: Välkomnande och rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter samt
klädhängare.

KÖK: Kök med goda arbetsytor och förvaring bakom ljusa luckor. Köket är fullutrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, fläkt, spis och ugn. I anslutning ligger matplatsen med utsikt över den gröna bakgården.

VARDAGSRUM: Väl tilltaget vardagsrum med goda möbleringsmöjligheter. Från detta rum nås även bostadens rymliga balkong i soligt läge.

BALKONG: Från vardagsrummet nås bostadens balkong i söderläge som vetter mot lugn och grönskande bakgård. Under vinterhalvåret och på våren syns Årstavikens glittrande vatten mellan träden.

SOVRUM: Stort sovrum med plats för dubbelsäng och annan passande inredning. Här finns även goda förvaringsmöjligheter via garderobsvägg med smart inredning.

BADRUM: Stilrent helkaklat badrum renoverat 2017 utrustat med WC, tvättställ med kommod, spegel med inbyggd belysning, dusch med vikväggar i glas och spotlights i tak samt golvvärme. Här är det också förberett för tvättmaskin.

ÖVRIGT: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Halmstrået 1

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 674 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten samt kabel-tv (basutbud). Obligatoriskt tillägg om 114 kr tillkommer för bredband via Ownit (100Mbit).

Ekonomi

Andel i föreningen
3,0275%
Andel av årsavgiften är
3,09446%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
4 495 000 kr
Lägenhetsnummer
09
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
65 kvm**

* Lugnt läge mot innergården. BV mot gatan. Suterränghus

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1985
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Till- och frånluft med värmeåtervinning (FTX)

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
116
Energideklarationsdatum
2008-10-29

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Halmstrået
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
31
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Halmstrået är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening i Eriksdalsområdet på Södermalm. Föreningen registrerades 1964-06-26 och nuvarande stadgar registrerades 2015-12-17 hos bolagsverket. Föreningen förvärvades 1980 fastigheten Halmstrået och marken är upplåten med tomträtt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2066 kvm, varav 2066 kvm utgör lägenhetsyta. Lån per kvm bostadsrättsyta 2017 = 4159 kr.

Huset byggdes 1985 av Riksbyggen och hade då beteckningen Stockholmshus nr 28. Huset fick utmärkelsen Riksbyggens vackraste hus samma år. 2001 lämnade föreningen Riksbyggen och antog då namnet Brf Halmstrået – namnet kommer från kvarteret där huset ligger.

Lägenheterna
Föreningen upplåter 31 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Lägenheterna i huset består av 17st 2rok, 6st 3rok eller 8st 4rok och lägenhetsytan varierar mellan 52-86,5 kvm. Huset är byggt i fyra plan med en källarvåning.

Vid försäljning av bostadsrätterna betalar säljaren en överlåtelseavgift som för närvarande ligger på 1.138 kr och en pantsättningsavgift som för närvarande ligger på 455 kr. Föreningen tillåter delat ägande och den ekonomiska förvaltningen sköts av Österåkers Bostadsrättsförvaltning AB som är en del av SBC Sveriges BostadsrättsCentrum.

Föreningens ekonomi

Det har nyligen skett en höjning av avgifterna som beror på utbyte av hissarna. Avgiften är beräknad utifrån nuvarande ränteläge på 1,65 procent. Enligt beslut från styrelsen höjdes därför avgifterna under sommaren 2018 med 5 procent.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2032.

Utfört underhåll:
2017 Justering av värmeanläggning.
2017 Plantering av häck.
2017 Fönstermålning.
2017 Justering av postar och övriga utomhusdörrar.
2017 Renovering av ventilationsanläggning.

Kommande underhåll:
Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.
2018 Byte av hissar.

Parkering

Föreningen har inga parkerings- eller garageplatser. I området gäller boendeparkering på gatan. Boendeparkeringstillstånd kan ordnas genom Gatu- och Fastighetskontoret, 08-508 263 00.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Ownit. Obligatoriskt bredbandstillägg tillkommer med 114 kr/mån.

Gemensamma utrymmen

Det finns en föreningslokal i huset som används till styrelse- och medlemsmöten och som kan lånas av medlemmarna utan kostnad. I källaren finns ett gästrum med två bäddar som kan bokas av medlemmarna för att ta emot gäster som kan låna rummet upp till en vecka mot en avgift. Det finns en tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och kallmangel. I källaren finns också två cykelrum och ett trädgårdsförråd med utrustning för skötseln av gården.

Området

Att bo på Södermalm Katarina

Södermalm är ett av Stockholms mest populära områden med flera olika centrum, här finns något för alla. Söder erbjuder Stockholms första moské, Mosebacke, Münchenbryggeriet, Nytorget och den hänförande utsikten från Fjällgatan och Monteliusvägen.

Katarina är välkänt för sina vackra gator, gamla fastigheter och stora utbud av restauranger och butiker. Katarina Kyrka med dess kyrkogård, Fjällgatan, Mosebacke och Nytorget är populära utflyktsmål.

På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och pendeltåg från Södra station. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken med Saltsjöbanan och i närheten går även färjorna till Djurgården.

Köpa eller sälja bostad på Södermalm Katarina? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Eriksdalsgatan 54

Eriksdalsgatan 54,
118 59 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Moa Michael

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 19

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  Adress
  Östgötagatan 32
  Pris
  5 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 514 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  71 kvm

  Visning: 2020-06-14 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  Budgivning pågår
  Adress
  Allhelgonagatan 7
  Pris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 052 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Visning: 2020-06-07 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  Adress
  Bondegatan 6
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 632 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Visning: 2020-06-10 18.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  Budgivning pågår
  Adress
  Folkungagatan 56
  Accepterat pris
  6 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 009 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Tideliusgränd 11
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 702 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Älvsborgsgatan 3
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 504 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  Adress
  Gotlandsgatan 69
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 044 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43 kvm

  Visning: 2020-06-07 13.00 Boka här