Solig inglasad uteplats om ca 10 kvm med på ostört gårdsläge!

Södermalm Katarina, Stockholm

Folkungagatan 56

På förhand
Avgift
2 009 kr
Antal rum
3
Boarea
82 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 23/8, KL 12:00 - 13:00

  Bokad visning.

 • måndag 24/8, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Solig inglasad uteplats om ca 10 kvm med på ostört gårdsläge!

Här njuter du av ett lugnt och avskilt hörnläge på gården med ett stort inglasat uterum med många härliga soltimmar!

 • Ansvarig mäklare

  Linus Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-105 22 29

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Folkungagatan 56 - Bjurfors
. Folkungagatan 56 - Bjurfors
. Folkungagatan 56 - Bjurfors
. Folkungagatan 56 - Bjurfors
. Folkungagatan 56 - Bjurfors
Kontakta mig!. Folkungagatan 56 - Bjurfors

https://www.bjurfors.se/sv/hitta-maklare/linus-johansson/

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Visningar planeras 23:e och 24:e augusti!

Varmt välkommen till en lägenhet med känslan av att bo i ett eget radhus. Längst in på gården mot den vackra fasadmålningen bor du på ett ostört läge med egen inglasad uteplats om ca 12 kvm i söderläge med skjutbara glasdörrar och stensatt miljö, perfekt för att förlänga årstiderna och njuta av dem lediga stunderna med familjen i lugn miljö. I uterummet får du plats att möblera med soffgrupp samt matbord vilket gör att uterummet kan nyttjas för många ändamål. Utanför uterummet har precis vackra blomlådor planterats och här kommer grönska samt tulpaner växa upp. Med direkt access till den lummiga innergården får du njuta av grönskande gårdsmiljö, många sittplatser och umgängesytor. Lägenheten och uteplatsen ligger placerad längst in på gården vilket gör att du har ett ostört läge på hörnet utan insyn. Planlösningen i lägenheten ger dig en social och öppen miljö mellan kök och vardagsrum samtidigt som du har plats för större matbord i köksdelen. Utöver det bjuder lägenheten på två generöst planerade sovrum samt helkaklat och fräscht badrum.

Huset och föreningen är eftertraktat och har en omtalad och barnvänlig innergård som känns som en egen oas mitt i stan! Samtidigt som du bor på ett centralt läge med alla dess fördelar kring kommunikation, närservice och nöjen så får du här en solid förening med goda intäkter från väletablerade lokaler såsom ICA, Systembolaget, Posten mm vilket har resulterat i låga avgifter för dem boende.Föreningen är dessutom äkta. Utöver en mysig innergård med grönska och umgänge finns även tillgång till garageplatser, gästlägenhet, nyrenoverad föreningslokal samt bastu.

Interiör

Hall: Genom den inglasade uteplatsen tar du dig in i hallen. Längre in i hallen har du plats för avhängning samt massvis av förvaring i klädkammaren. Enhetligt i hela bostaden finns det parkett längs golvet. I hallen är väggarna målade i vit ton.

Kök: Praktiskt och välplanerat kök med gott om arbetsyta längs bänkskivan av trä som löper längs två väggar. Ovanför och under bänkskivan finns det gott om möjligheter för förvaring i skåpinredningen. Mot uteplatsen har du ett fint ljusinsläpp från fönsterpartier och plats för att möblera med ett matbord för 6-8 personer. Inredningen i köket består av dubbla kyl/frys, ugn. spis, köksfläkt samt diskmaskin.

Uterum: Inglasat uterum med egen ingång som färdigställdes under 2019. Skjutbara glasdörrar med dubbelglas, brevlåda utanför samt stensatt miljö gör oss påminda om att bo i ett radhus. Här finns plats för att inreda med soffgrupp, matbord samt planteringar mm.

Vardagsrum: I anslutning till köket finns vardagsrummet där du har plats för att möblera med stor soffgrupp, mediamöbler samt övrig önskad förvaring. Vita målade väggar och parkett längs golvet.

Sovrum 1: Generöst sovrum med plats för större dubbelsäng och lugnt placerat mot gården. I och med att lägenheten är den sista på längan får du här ett ostört läge. Längs ena väggen löper garderober som sväljer ditt behov av förvaring. Likt övriga bostaden finns här parkett och väggarna är vackert målade i en grå-blå ton.

Sovrum 2: Idag används sovrummet som ett barnrum men går självklart lika bra att nyttja som gästrum och arbetsrum mm. Gott om yta för både dubbelsäng samt våningssäng. Längs ena väggen finns garderober placerade för förvaring och hela rummet har precis (2020) genomgått en renovering av ytskikten. Resultatet har blivit ett ljust och fräscht sovrum.

Badrum/wc: Helkaklat och fräscht badrum med badkar. Stort badrum där inredningen består av badkar, duschslang, kommod, spegelskåp, wc-stol, handdukstork samt förvaringsskåp. I badrummet är det förberett för tvättmaskin.

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad uteplats om ca 12 kvm.

TV/bredband

Grundutbud av kabel-tv ingår i avgiften

Bredband ingår i avgiften

Parkering

Tillhörande föreningen finns ett garage med 137 bilplatser och 9 MC-platser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 840 kr/månad och MC-plats för ca 420 kr/månad. Garaget har övervakningskameror och platserna 28-33 har laddningsstolpar för el/hybridbilar (för mer info se www.vagaren.com). Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 000 kr/månad. 6 platser fungerar som bokningsbara gästparkeringar.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 009 kr

ink värme, va, bredband samt grundutbud kabel-tv (+60kr obligatoriskt tillägg för elavgift)

Ekonomi

Andel i föreningen
0,66856%
Andel av årsavgiften är
0,67%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
99-2560-1-148-1
Våningsplan
1*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
82 kvm**

* Första plan med direktaccess till gården.

** Enligt uppgifter från bostadsrättsförening

Driftskostnad (per månad)

Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för hushållsström samt hemförsäkring. Kostnaderna är individuella och varierar beroende på avtal samt förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1974

Energideklaration

Utförd
Utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vägaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
167
Antal lokaler
9
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Vägaren är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 167 lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt.
Det finns även 9 hyresrättslokaler. Föreningen köpte fastigheten 1974 och äger marken.

Det finns en stor och lummig innergård med hundratals växter, kvällsbelysning, grill, boulebana, lekplats med gungor och sandlåda samt utemöbler.

För mer info, besök gärna föreningens hemsida: www.vagaren.com.

Föreningens ekonomi

Avgiften har varit oförändrad sedan 2011 då den sänktes. Någon förändring av avgiften är inte planerad. Föreningen har väldigt goda intäkter från föreningens lokaler. Föreningens senaste årsredovisning finns uppladdad på hemsidan att ta del av.

I månadsavgiften ingår värme, vatten, källarförråd, kabel-tv, bredband, källsortering. El debiteras efter individuell mätning i varje lägenhet med fyra månaders fördröjning.

Renoveringar - Utförda och planerade

RENOVERINGAR
1999-2000 byggdes gårdslägenheter.
2005 byttes maskiner i tvättstugan.
2006 installerades en dator för styrning av värme och kyla och föreningslokalen renoverades. Samma år besiktigades hela fastigheten.
2007 avslutades åtgärd gällande delar av byggnation av gårdslägenheter samt uteplatser.
2008 spolades avloppsstammar i kök och badrum från plan 1 och nedåt.
2009 renoverades taket och elmätarna i lägenheterna byttes ut.
2010 renoverades entréportar och trapphusen målades. Nytt låssystem installerades vid samma tillfälle.
2010-2011 renoverades hissar.
2011 injusterades värmesystemet inklusive byte av radiatorventiler.
2012 utfördes OVK-besiktning av ventilationen.
2014 renoverades fogar samt träparti kring blomlådor.
2015 har 17 gårdslägenheter fått nya ventilationsaggregat.
2016 utfördes förbättringsmålning i trapphus och rensning av avloppsstammar. Man installerade även elbilsplatser i garaget.
2016-2019 Åtgärdande av fuktproblem på gården.
2018 Byte av maskiner i tvättstuga
2019 Återuppbyggnad av uteplatser och uterum med inglasningar. Helrenovering av föreningslokal. Målning tvättstuga

Pågående underhåll:
Förbättringsmålningar i gemensamma utrymmen (2019-2020)
Nyplantering av växter i blomlådor. (2019-2020)
Upprustning av lekplatsen (2020)

Planerat underhåll:
Spolning av avloppsstammar vart 4-6:e år (2020-2023)
Laga skador i betong på loftgångar (2020-2023)
Byte av liggande avloppsstammar i källare och garage (2020-2021)
Byte av stående avloppsstammar och rör i lägenheterna (2030)

Om stambyte:
I mars 2020 tog styrelsen beslut om att stambyte i fastigheten ska ske i två steg. Först byts de liggande stammarna för avlopps- och dagvatten som finns i källare och garage.
Stående stammar och rör i lägenheternas badrum, toaletter och kök är i bra skick. Styrelsen räknar därför med att de behöver bytas först 2030. En ny inspektion av stammar och rör kommer att göras 2025 för att säkrare bedöma när det större stambytet ska göras. HSB Konsults rapport med slutsatser och rekommendationer finns att läsa och ladda ned på föreningens informativa hemsida www.vagaren.com.

Parkering

Tillhörande föreningen finns ett garage med 137 bilplatser och 9 MC-platser. Garageplats för bil kostar för närvarande 840 kr/månad, för elplats 1 050 kr samt kostnad för el. Normalt har vi ingen, eller väldigt kort, kötid. Garaget har övervakningskameror och platserna 28-33 har laddningsstolpar för el/hybridbilar (för mer info se www.vagaren.com). 6 platser fungerar som bokningsbara gästparkeringar. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.stockholm.se/parkering.

TV/bredband

Kabel-tv: Föreningen bekostar digitalt tv-abonnemang "Medium 8 favoriter" för alla lägenheter, leverantör Com Hem.

Bredband: Föreningen bekostar internetuppkoppling för alla lägenheter, 1000 Mbit/sek, leverantör Ownit.

Gårdsplats/innergård

Det finns en stor och lummig innergård med hundratals växter, kvällsbelysning, grill, boulebana, lekplats med gungor och sandlåda samt utemöbler.

Gemensamma utrymmen

Det finns en stor tvättstuga med nya maskiner -17 belägen i ett fristående hus på gården med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt manglar. En tvättmaskin samt en torktumlare är obokningsbara, resterande bokas via webben eller de elektroniska anslagstavlorna.
Föreningen har även en gästlägenhet, på taket på Kocksgatan 9, med ett vardagsrum med pentry samt två sovhytter med totalt sex sovplatser. Kostnad ca 300 kr/natt. Föreningslokal finns på entréplan på Kocksgatan 9. Lokalen är om ca 100 m² och är utrustad med pentry, WC, porslin, bord och stolar. Kostnad ca 100 kr/pass. I källaren på Kocksgatan 9 finns en bastu med dusch som kan användas utan kostnad.
Ett antal cykelrum finns på bottenplan och det finns även ett bordtennisbord bakom tvättstugan.
Därtill finns ett bytesrum samt en återvinningsrum för papper och tidningar, wellpapp och kartonger, glas, plast, metall, batterier, lampor, grovsopor, elektronik och färgrester. Hjärtstartare är installerad i tvättstugan.

Området

Att bo på Södermalm Katarina

Södermalm är ett av Stockholms mest populära områden med flera olika centrum, här finns något för alla. Söder erbjuder Stockholms första moské, Mosebacke, Münchenbryggeriet, Nytorget och den hänförande utsikten från Fjällgatan och Monteliusvägen.

Katarina är välkänt för sina vackra gator, gamla fastigheter och stora utbud av restauranger och butiker. Katarina Kyrka med dess kyrkogård, Fjällgatan, Mosebacke och Nytorget är populära utflyktsmål.

På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och pendeltåg från Södra station. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken med Saltsjöbanan och i närheten går även färjorna till Djurgården.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Södermalm Katarina? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Folkungagatan 56

Folkungagatan 56,
116 22 Stockholm

Visa i Google Maps

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linus Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-105 22 29

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  Adress
  Assessorsgatan 18C
  Utgångspris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 572 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  70 kvm

  Visning: 2020-08-09 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  Adress
  Folkungagatan 71
  Utgångspris
  4 250 000 kr
  Månadsavgift
  1 694 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Visning: 2020-08-10 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Bondegatan 1D, 3 tr
  Utgångspris
  5 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 213 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-16

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Katarina Bangata 66, 5 tr
  Månadsavgift
  3 309 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  Adress
  Allhelgonagatan 7
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 052 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Visning: 2020-08-09 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Tjärhovsgatan 10, 3 tr
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 333 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-16

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Grindsgatan 35
  Månadsavgift
  4 174 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Götgatan 73A
  Månadsavgift
  2 312 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Götgatan 92
  Månadsavgift
  2 552 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Assessorsgatan 18F
  Månadsavgift
  3 196 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  87 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Bondegatan 22
  Utgångspris
  5 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 885 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-13 17.30 Boka här