MÖJLIG 4:A MED CENTRALT LÄGE OCH TORNKÄNSLA. LÅG AVGIFT!

Södermalm Katarina, Stockholm

Ringvägen 123

Utgångspris
7 500 000 kr
Avgift
642 kr
Antal rum
3
Boarea
98 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3
Hiss
Ja
Balkong
Ja

MÖJLIG 4:A MED CENTRALT LÄGE OCH TORNKÄNSLA. LÅG AVGIFT!

Centralt belägen sekelskiftespärla med rundad balkong och vackert söderljus. Högt läge, hiss och låg avgift!

 • Ansvarig mäklare

  Jenny Damgren

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 070-782 00 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Ett fantastiskt burspråk rymmer många gäster kring bordet. Ringvägen 123 - Bjurfors
Ett fantastiskt burspråk rymmer många gäster kring bordet
Fantastisk rundad balkong med utsikt i tre väderstreck. Ringvägen 123 - Bjurfors
Fantastisk rundad balkong med utsikt i tre väderstreck
Stort och luftigt vardagsrum med ca 3 meter till tak. Ringvägen 123 - Bjurfors
Stort och luftigt vardagsrum med ca 3 meter till tak
Den rundade balkongen med utsikt från Öst till Väst. Ringvägen 123 - Bjurfors
Den rundade balkongen med utsikt från Öst till Väst
Rymligt och socialt med härlig eftermiddagssol. Ringvägen 123 - Bjurfors
Rymligt och socialt med härlig eftermiddagssol
. Ringvägen 123 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en vacker sekelskiftesvåning med stora fönster, härligt hörnläge och rundad balkong med fantastisk utsikt i tre väderstreck! Ett centralt och bekvämt boende i hjärtat av Skanstull, med hiss och allt du kan önska i form av butiker, kommunikationer och service bokstavligen utanför porten. Högt läge med trivsam planlösning, cirka 3 meter till tak och vackert bevarade detaljer såsom speglade fönsternischer, pardörrar och fint bevarade snickerier.

Brf Kolonnen 6 bildades år 2010 och består av 29 st bostadsrättslägenheter, 2 hyresrättslägenheter och 4 st lokaler. Föreningen äger marken, har mycket god ekonomi med månadsavgifter på låga 30-40 kr/kvm och har inga större renoveringar framför sig. I mars i år 2020 sålde även föreningen en lokal (numera bostadsrätt) som inbringade 5,2 Mkr till föreningen.

Området kring Skanstull erbjuder närhet till såväl shopping, restauranger och grönområden. I populära gallerian Ringen finns butiker, mataffärer samt ett brett utbud av restauranger i matscenen Teatern. En kort promenad bort ligger Eriksdalsbadet med sina simbassänger och utomhusgym. Följer man det fina promenadstråket längst med Årstaviken kan man njuta av flertalet badplatser, foodtrucks och boulebanor innan man når Hornstull. Goda kommunikationer genom både tunnelbana (grön linje) och flertal busslinjer som utgår från Skanstull.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Lägenheten disponeras enligt följande:

-Hall-
Välkomnande hall med plats för avhängning av jackor och skor. Praktiskt stengolv vid entrén. Härifrån nås kök, badrum och sovrum samt en solfjädersformad inre hall som på ett vackert sätt öppnar upp mot lägenhetens övriga delar. Här går även att möblera med bokhyllor, arbetsplats eller liknande. Fina detaljer i dörrfoder och snickerier samt speglade originaldörrar.

-Kök-
Rymligt kök med gott om skåpsförvaring samt en trevlig matplats intill fönstret. Full maskinell utrustning i form av spishäll, inbyggnadsugn, micro, diskmaskin och separat kyl och frys.

-Sovrum-
Ljust och fint sovrum med stort, vackert fönsterparti i söderläge. Här finns ett praktiskt loft som till fullo utnyttjar bostadens fina takhöjd. Vackra, speglade pardörrar pryder rummet och minner om byggåret.

-Vardagsrum-
Ett fantastiskt ljust och rymligt vardagsrum öppnar upp från den inre hallen. Vackert rundat burspråk med stora, höga fönster och utgång till en balkong som följer samma rundade form. Fint smidesräcke och en utsikt som är svår att slå; här ser du längs hela Ringvägen bort mot Årstaviken i Öst- Väst, till Globen i Söder och längs Götgatan i Norr. Första parkett i Skanstull!

-Sovrum-
I fil med vardagsrummet ligger ett till sovrum, som stängs till via två vackra skjutdörrar som försvinner in i väggen. En fin detalj från husets barndom. Även här finns ett stort fönster för vackert ljusinsläpp.

-Badrum-
Helkaklat badrum med ljus färgsättning. Bra disponerat med både takdusch, glasade duschväggar, tvättställ, badrumsskåp och Wc.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kolonnen 6

Parkering

Föreningen innehar 6 parkeringsplatser och till dessa är det kö. En parkeringsplats kostar 1.499 kr/månad. Kontakta styrelsen för mer info.

Övrigt

Med anledning av Coronaviruset, Covid-19

För att värna om våra kunder och medarbetare och ta vårt ansvar för att förhindra smittspridning, har vi nu infört nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar och kundmöten. Bland annat övergår vi från öppna till enbart bokade visningar, allt för att skapa en tryggare visningsupplevelse. Då kan vi även under rådande omständigheter erbjuda möjlighet att göra bostadsaffärer för dig som vill sälja eller köpa bostad.

Välj den visnings- eller mötestyp som passar dig bäst:

- Bokade visningar med få deltagare, boka via bjurfors.se på sidan för den aktuella bostaden.
- Helt privata visningar, kontakta mäklaren.
- Digitala visningar, kontakta mäklaren.
- Digitala möten för att diskutera försäljning eller värdering av din bostad, kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska möten och visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna digitalt.

Månadsavgift

Avgift
642 kr

I månadsavgiften ingår värme och vatten.
Ett obligatoriskt tillägg om 356 kr/månad tillkommer för TV och bredband från ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,6115%
Andel av årsavgiften är
3,6115%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 500 000 kr
Lägenhetsnummer
1590
Våningsplan
3
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
98 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1910
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX - Ventilation med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2018-06-13

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kolonnen 6
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
28
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
4
Överlåtelseavgift
1208*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kolonnen 6 bildades 2010 och är belägen på Götgatan 97 och Ringvägen 123. Föreningen är för närvarande en så kallad oäkta förening vilket innebär att mer än 40 % av intäkterna kommer från lokaler. Föreningen har under 2019 renoverat en hyreslokal till bostadsrätter samt ska sälja en hyresrätt vilket kommer göra föreningen äkta under 2020. Två av dessa lägenheterna såldes i mars månad och inbringar 9,4 Mkr till föreningen. Läs mer om vad som menas med en oäkta förening under övrigt.

Månadsavgifterna ligger på låga 30-40 kr/kvm vilket kan jämföras med snittet om ca 600 kr/kvm.

Renoveringar - Utförda och planerade

1981 - Badrumsstammar, köksstammar samt elstigare.
2002 - Tvättstuga.
2011 - Fasad. Fönster. Radiatorventiler bytta.
2012 - Tilläggsisolering av vind. Hissar renoverades. Trapphus målades. Säkerhetsdörrar monterades.
2013 - Tvättstugan renoverades.
2014 - Garagerenovering, målning av fönsterbleck, fönsterrenovering gatuplan, och gård (rabatter,
ogräsbekämpning kring plattor).
2015 - Bytt ut fläktaggregat och gjort OVK.
2016 - Ny värmecentral inklusive expansionskärl för hantering och distribution av fjärrvärme
2018 - Installation av styrsystem för en övervakning av värme, vatten och ventilation. Inventering samt kartläggning av rör- och avloppssystem i källarplanet.
2019 - Renovering av entréportar (mot gatan).

Parkering

Föreningen innehar 6 parkeringsplatser och till dessa är det kö. En parkeringsplats kostar 1.499 kr/månad. Kontakta styrelsen för mer info.

TV/bredband

Kabel-TV (basutbud) och bredband levereras via ComHem.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugan (renoverades 2013) finns på plan 1, Ringvägen 123, och är utrustad med 3 st tvättmaskiner, 3 st torktumlare och 1 st torkskåp. Via Ringvägen och garaget nås cykelrummet. Fin innergård med sittplatser, grill och planteringar.

Övrigt

Föreningen är för närvarande en s.k. skattemässigt "oäkta" bostadsrättsförening. Den klassas som oäkta då föreningen idag stora hyresintäkter från lokaler och hyresgäster (vilket kan ses som dolt kapital). Men föreningen har startat sin plan att bli äkta genom försäljning av tidigare kontorslokal (nu bostadsrätt). Även en hyreslägenhet kommer att säljas under året. Efter försäljningarna kommer föreningen bli äkta. Det kommer också innebära att föreningens lån betalas av.

Det finns ingen skillnad på en äkta och en oäkta förening sett till boende, medlemmars rättigheter och skyldigheter och hur föreningen sköts. Skillnaden är att mer än 40 % av föreningens intäkter kommer från lokaler, hyreslägenheter och juridiska personer och de klassas därför som en ekonomisk förening.

Bor man i en oäkta förening kan man inte flytta med sig eventuellt uppskovsavdrag till och från denna lägenhet och eventuell vinstskatt när man säljer beskattas med 25 % (istället för 22 %). Man förmånsbeskattas också för den låga avgiften.

Eftersom föreningen kommer att bli äkta under 2020 så betyder det att köparen av denna bostadsrätt inte får ta med ett uppskov in i lägenheten och blir förmånsbeskattad för den låga avgiften under det första året men 2021 kommer föreningen klassas som äkta vilket leder till att förmånsbeskattningen försvinner och ägaren får göra uppskov efter sin försäljning.

Området

Att bo på Södermalm Katarina

Södermalm är ett av Stockholms mest populära områden med flera olika centrum, här finns något för alla. Söder erbjuder Stockholms första moské, Mosebacke, Münchenbryggeriet, Nytorget och den hänförande utsikten från Fjällgatan och Monteliusvägen.

Katarina är välkänt för sina vackra gator, gamla fastigheter och stora utbud av restauranger och butiker. Katarina Kyrka med dess kyrkogård, Fjällgatan, Mosebacke och Nytorget är populära utflyktsmål.

På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och pendeltåg från Södra station. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken med Saltsjöbanan och i närheten går även färjorna till Djurgården.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Södermalm Katarina? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Ringvägen 123

Ringvägen 123,
116 61 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jenny Damgren

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 070-782 00 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  Budgivning pågår
  Adress
  Götgatan 116, 5tr (Ingång Götgatan 100)
  Utgångspris
  7 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 968 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  93 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Katarina, Stockholm

  Adress
  Nytorgsgatan 33, 4 tr
  Utgångspris
  7 495 000 kr
  Månadsavgift
  1 377 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm

  Visning: 2020-09-27 14.00 Boka här