Centralt läge med mycket goda kommunikationer

Södermalm Maria, Stockholm

Maria Skolgata 77A

På förhand
Avgift
3 475 kr
Antal rum
2,5
Boarea
63 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Centralt läge med mycket goda kommunikationer

Välplanerade 63 kvm med känslan av en 3:a belägna i ett populärt hus på omtyckt läge

 • Ansvarig mäklare

  Linus Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-105 22 29

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till moderna och välplanerade 63 kvm på ett mycket populärt läge med närhet till kommunikationer, grönområden och nöjesliv. Här bor du på lugn gata men på bekvämt avstånd till allt som livet på söder erbjuder. Tack vare en otroligt bra planlösning möjliggörs det att disponera bostaden med känslan som en 3:a. Perfekt för den lilla familjen eller paret med behov av ett arbetsrum eller gästrum. Huset är nyproducerat från 2015 med gedigna och lyxiga materialval. Här erbjuds gott om förvaring, modernt kök, social och öppen planlösning samt ett rejält badrum med tvätthörna. Trots bostadens läge är det högt upp och ingen känsla av insyn samt på en lugn återvändsgata.

Föreningen har en mycket populär och grönskande innergård som ligger skyddat till med en mindre lekplats och bärbuskar samt massor av blommor. Utöver det finns det 50 garageplatser (vissa med laddningsplatser) i huset för medlemmarna (kö gäller). Föreningen har även 5 butikslokaler uthyrda som genererar goda intäkter. I och med en nyproducerad fastighet från 2015 föreligger inget planerat underhåll dem närmsta åren.

Här bor du på centralt läge med närhet till mycket goda kommunikationer såsom buss, tunnelbana och pendel inom få minuters promenad. Flera stora livsmedelsbutiker i närområdet och flertalet trendiga restauranger runt hörnet.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall: Välkommen in i bostaden genom säkerhetsdörr. Smart planerad hall med möjligheter för avhängning på vänster sida. Ljusa och målade väggar och på golvet finns parkett.

Vardagsrum: Öppen och social planlösning mellan köket och vardagsrummet skapar luft och rymd samt en optimal planlösning för att integrera sällskapsytan med matplatsen. Här finns plats för större soffgrupp, matbord, mediamöbler samt övrigt önskat möblemang om så önskas. På golvet finns enhetlig parkett och väggarna är ljust målade.

Kök: Modernt, stilrent och kvalitativt kök från Marbodal och maskinpark från Electrolux. Här finns skåpinredning både ovan och under bänkskivan med gott om förvaring i. Maskinparken består av induktionshäll, integrerad diskmaskin, integrerad kyl/frys, ugn, micro, köksfläkt samt diskho med blandare. Ovanför bänkskivan finns kakel, eluttag samt spotlights.

Sovrum/matplats/arbetsrum: Ett halv-rum och yta för många ändamål, välj vad som passar dig bäst. Idag används rummet som barn- och lekrum medan tidigare säljare disponerat rummet som en lyxig matsal. Längre in i rummet mot badrummet finns en hel garderobsvägg med skjutdörrar som sväljer hela ditt behov av förvaring. Här finns även möjlighet att sätta upp en arbetshörna.

Sovrum: Generöst och välplanerat sovrum med plats för stor dubbelsäng och övrig önskad förvaring samt möbler. Längs hela ena väggen finns skjutdörrar som rymmer alla dina/era kläder. Parkett och ljust målade väggar.

Badrum/tvättstuga: Helkaklat och väl tilltaget badrum med golvvärme. Här finns både tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva och förvaringsskåp ovanför. Inredningen i badrummet består annars av duschhörna med vikbara glasdörrar, wc, kommod med spegelskåp och belysning, handdukstork samt spotlights i taket.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Söderkisen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
91
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Söderkisen påbörjades 2013 och stod klart för inflytt 2015. Föreningen består utav 91 bostadsrätter, 5 hyreslokaler samt 50 bilplatser i garage. Föreningen äger marken.

Fastigheten har en gemensam försäkring som innefattar fastighetsförsäkring, ansvarsförsäkring för styrelsen samt bostadsrättstillägg. Fastigheten är ett lågenergihus.

Besök gärna föreningens informativa hemsida: http://www.brfsoderkisen.se/

Lägenhetsfördelning:
19 lgh om 2 rok
26 lgh om 3 rok
38 lgh om 4 rok
8 lgh om 5 rok

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns inga beslutade förändringar av avgiften (kontrollerat 2019-11-19). Föreningens senaste årsredovisning finns bifogad på hemsidan tillsammans med övriga dokument.

Renoveringar - Utförda och planerade

Planerat om / till eller nybyggnationer
• 2018 Utbyggnad av laddningsplatser för samtliga garageplatser.
• 2018 Kompletterande ingående fiber från STOKAB
• 2017 Installation av nytt portsystem från APTUS.
• Årligen avsätts minst 30kr/kvm kr till fonden för yttre underhåll vilket är beräknat att täcka underhållsbehovet på 30 års sikt.

Inga större renoveringar eller underhåll planerade dem närmsta åren (kontrollerat 2019-11-18).

Parkering

50 garage, varav 6 med uttag för el-bilar. För hyra av garage är det kö. Nya bostadsrättsinnehavare som önskar ställa sig i kö för garage kan efter inflyttningen kontakta styrelsen och anmäla detta. Föreningen har även två st som är handikappanpassade. Under 2018 planeras en komplett utrustning av garaget med laddningsplatser för samtliga parkeringar + 3 mc platser.

TV/bredband

Kabel TV : från Telia. Grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband: från Telia. Grundutbudet ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Kärl för sorterade sopor (matavfall, övrigt hushållsavfall, pappersförpackningar, plastförpackningar och metallförpackningar) finns i varje sophus. Dessutom finns kärl för insamling av lampor och batterier, tidningar.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 475 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,813%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
B1001 (21001)
Våningsplan
1
Hiss
Ja
Rum
2,5
Boarea
63 kvm*

* Föreningens information

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme & Bergvärme

Området

Att bo på Södermalm Maria

Södermalm är ett av Stockholms mest populära områden med flera olika centrum, här finns något för alla. Söder erbjuder Stockholms första moské, Mosebacke, Münchenbryggeriet, Nytorget och den hänförande utsikten från Fjällgatan och Monteliusvägen.

Maria-området är ett av Södermalms absolut populäraste områden centrum i Mariatorget. Här finns alla restauranger du kan önska, populära butiker och prisbelönta caféer. Mariaberget är en av Stockholms vackraste platser med kullerstensgator och kulturhus. Längs Hornsgatan finns gallerier och hantverkare.

På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och pendeltåg från Södra station. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken med Saltsjöbanan och i närheten går även färjorna till Djurgården.

Köpa eller sälja bostad på Södermalm Maria? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Maria Skolgata 77A

Maria Skolgata 77A,
118 53 Stockholm

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linus Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-105 22 29

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Maria, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Hornsgatan 39B
  Månadsavgift
  3 543 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Maria, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Hallandsgatan 30
  Månadsavgift
  2 933 kr
  Antal rum
  2
  Boarea / Biarea
  50 kvm / 14 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Maria, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Timmermansgatan 12
  Månadsavgift
  2 155 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Södermalm Maria, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Högbergsgatan 42A
  Månadsavgift
  5 528 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  91,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Maria, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Bellmansgatan 38
  Månadsavgift
  3 435 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!