I ETT VÄLDIGT EFTERTRAKTAT HUS ÅTERFINNS DENNA TRIVSAMMA 2:A MED FINA ORIGINALDETALJER!

Södermalm Sofia, Stockholm

Lilla Erstagatan 6

Utgångspris
3 495 000 kr
Avgift
2 169 kr
Antal rum
2
Boarea
46 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 7
Hiss
Ja

I ETT VÄLDIGT EFTERTRAKTAT HUS ÅTERFINNS DENNA TRIVSAMMA 2:A MED FINA ORIGINALDETALJER!

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Strand

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 44

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Fina originaldetaljer finns bevarade i bostaden. Lilla Erstagatan 6 - Bjurfors
Fina originaldetaljer finns bevarade i bostaden
Stort vardagsrum med generösa fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp. Lilla Erstagatan 6 - Bjurfors
Stort vardagsrum med generösa fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp
Kontakta mig!. Lilla Erstagatan 6 - Bjurfors
Kontakta mig!
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Lilla Erstagatan 6 - Bjurfors
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring
Det stora fönsterpartiet bidrar till gott ljusinsläpp. Lilla Erstagatan 6 - Bjurfors
Det stora fönsterpartiet bidrar till gott ljusinsläpp
Fint glasad dörr in till sovrummet. Lilla Erstagatan 6 - Bjurfors
Fint glasad dörr in till sovrummet

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planskiss alternativ
Planlösning
Planskiss alternativ 2

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en välplanerad 2:a med stort vardagsrum och sovrum. Lägenheten har fint bevarade detaljer så som vägg- och golvlister samt fiskbensparkett. De djupa fönsternischerna med spanjoletthandtag skapar tillsammans med de glasade dörrarna till sov- och vardagsrum ett mysigt och trivsamt hem. Lägenheten erbjuder även mycket goda förvaringsmöjligheter i klädkammare, garderobsvägg och möblerbar hall. Perfekt boende för en som såväl två personer!

Med ett av Södermalms vackraste lägen på Stigbergets topp ligger denna klassiska pärla. Här njuter du av kulturminnesmärkta omgivningar med små Söderkåkar i trä, pampiga sekelskiftesbyggnader och fantastiska promenadvägar med utsikt över hela Stockholm. Den välkända tegelfastigheten ligger granne med Fjällgatan och har huserat flertalet kända namn genom åren, ett ytterst populärt hus där de boende stannar länge. Föreningen är mycket stabil, äger sin mark och har bland annat två gemensamma takterrasser med oslagbar utsikt.

Området är verkligen i ropet, denna del av Södermalm har sakta formats till en av de mest populära och nyskapande. Fjällgatan bjuder på klassiska restaurang Hermans med sin vegetariska meny, och nedanför Stigberget ligger ställen som Pat´s Place och Folii som bägge vunnit varsin Gulddrake. Punk Royale, Ai Ramen och Nook är ytterligare exempel väl värda ett besök. Kommande åren kommer området få ännu ett lyft i och med den nya T-banelinje som ska dras via Sofia.

”Det välkända tegelhuset är en del av Stigbergsområdet, som har klassificerats som riksintressant för kulturmiljövården. Stockholms stadsmuseum har klassificerat den enskilda byggnaden som grön dvs. särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Arkitekten Rolf Bolins och byggmästaren Emil Lindqvists flerbostadshus från 1929 -30 representerar, på ett tydligt och spirituellt sätt, brytningstiden mellan 1920-talsklassicistisk och funktionalistisk arkitektur; tillsammans med de båda monumentalt anlagda byggnaderna f.d. Sjöbefälsskolan och Frans Schartaus handelsskola är byggnadens miljövärden avsevärda. Genom sitt monumentala läge på Stigberget intar byggnaden en framskjuten plats i stadsbilden kring Stigberget och Folkungagatan.”

Interiör

Hall: Välkommande hall som knyter ihop bostadens ytor och som dessutom är möblerbar. På golvet ligger fiskbensparkett som leder vidare in i lägenheten. Från hallen nås vardagsrummet genom vackert glasad dörr.

Vardagsrum: Stort och trivsamt vardagsrum med fiskbensparkett samt vitmålade väggar. Här finns plats för soff- och matgrupp och övrigt möblemang. Rummet får ett vackert ljusinsläpp tack vare två stora och djupa fönsterpartier med fönsterbräda i sten. I vardagsrummet finns en rymlig klädkammare som ger god förvaring.

Kök : Välplanerad kokvrå med vita luckor och arbetsbänk i trä. Den maskinella utrustningen består av spishäll och ugn samt kyl/frys i anslutning.

Sovrum : Stort sovrum med glasdörr och trevlig ljusinsläpp tack vare den stora och djupa fönstret. Här ryms både dubbelsäng och nattygsbord samt en garderobsvägg som ger god förvaring.

Badrum : Badrum i anslutning till hallen, försett med wc, dusch och handfat. Väggarna är vitkaklade och på golvet ligger ljus matta.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Stammen 23
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
87
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Den vackra tegelfastigheten uppe på Stigberget byggdes 1930 och har 87 lägenheter med adresserna Stigbergsgatan 32 A och B samt Lilla Erstagatan 6. Fastighetsbeteckningen är Stammen 23. Total bostadsyta om 6210 m² och 200 m² lokalyta. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har en informativ hemsida; www.stammen23.se.

Föreningen har en stabil ekonomi där avgifterna inte höjts under de senaste 17 åren. Styrelsens ambition är att hålla avgifterna oförändrade så länge som möjligt. Nuvarande belåningsgrad ligger på blygsamma 2560 kr/kvm bostadsrättsyta. Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem, och vid delat ägande ska minsta ägarandel vara 10%. Ett städbolag har hand om trapphus och delade utrymmen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda:
1997 - byttes VA-stammar i kök och badrum, elstambyte och balkongrenovering.
2003 - renoverades tvättstugan.
2006 - 2007 renoverades fönstren.
2009 - 2010 renoverades kungsbalkonger och terrasser.
2012 - spolades stammarna, kontroll av ventilationskanaler, sotning av skorstenar samt fuktskador åtgärdades.
2015 - renoverades trapphusen (då även originalmålningarna togs fram)
2016 - gjordes Maskinbyten på två av hissarna
2018/2019 - renoverades skiffertaket.
2019 - Sotning
2020 - Stambyte rör i källaren och relining av dagbrunnar

Planerade:
2021 - Renovera Innergården
Styrelsen undersöker möjligheten till bergvärme men har inga övriga större renoveringar inplanerade.

Parkering

Det finns fem garage i huset med kölista (dock lång väntetid). I övrigt boendeparkering på gatorna i området.

TV/bredband

Bredband med 50 Mbps och ett basutbud med TV-kanaler ingår i avgiften. För den som önskar kan man uppgradera till 250Mbps utan extra kostnad.

Gårdsplats/innergård

Det finns en lummig gård med uteplats och ett gulligt litet hus för källsortering och sopor. Föreningen har även två gemensamma takterrasser med fantastisk utsikt över hela Stockholm. Här är man inte sällan ensam och kan njuta av en trivsam sommarfrukost i solen, eller varför inte en trevlig middag?

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelrum och barnvagnsrum att nyttja. Föreningen har en stor tvättstuga i källaren med sammanlagt fem tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp samt en mangel. Man kan boka halva tvättstugan åt gången och det är lätt att få tider. I föreningen finns även ett sophus och miljöstation på gården med omfattande källsorteringsmöjligheter. Det finns även en bokningsbar föreningslokal på Lilla Erstagatan 6 med ingång borta vid muren ner mot Folkungagatan. Denna rymmer ca 15 personer och kan hyras för en kostnad om 100 kr/kväll.

Övrigt

För den som vill fördjupa sig i husets spännande historia: http://blog.stammen23.se/historik/

Månadsavgift

Avgift
2 169 kr

Inkl. Värme, VA samt bredband 50 Mbps och ett basutbud med TV-kanaler. Uppgradering av bredband till 250Mbps kan göras utan extra kostnad.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,7262%
Andel av årsavgiften är
0,72456%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 495 000 kr
Lägenhetsnummer
00102
Våningsplan
1 av 7
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
46 kvm*

* Uppgifter enligt uppmätning

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
311 kr
Försäkring
153 kr
Summa
464 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1930
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Enligt föreningens lägenhetsregister är lägenheten betecknad som 45kvm.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-06-04

Området

Att bo på Södermalm Sofia

Södermalm är ett av Stockholms mest populära områden med flera olika centrum, här finns något för alla. Söder erbjuder Stockholms första moské, Mosebacke, Münchenbryggeriet, Nytorget och den hänförande utsikten från Fjällgatan och Monteliusvägen.

Sofia präglas av vackra parker såsom Vitabergsparken, Blecktornsparken samt Lilla Blecktornsparken blandat med kulturhus, sekelskiftesfastigheter och nyproducerade bostäder. Området har senaste året blomstrat i form av nya och trendiga restauranger och butiker. Sofia ska få en egen tunnelbanelinje inom några år.

På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och pendeltåg från Södra station. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken med Saltsjöbanan och i närheten går även färjorna till Djurgården.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Södermalm Sofia? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lilla Erstagatan 6

Lilla Erstagatan 6,
11628 STOCKHOLM

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Strand

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 44

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Sofia, Stockholm

  Budgivning pågår
  Adress
  Bohusgatan 35
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  1 452 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  31 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Sofia, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Skånegatan 105B, 1tr
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 604 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Sofia, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Borgmästargatan 10B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  1 496 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  28 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!