GAVELLÄGENHET I GOTT SKICK MED BALKONG OCH 0 KR I AVGIFT!

Södermalm Sofia, Stockholm

Renstiernas Gata 27

På förhand
Fast pris
7 500 000 kr
Antal rum
4
Boarea
82 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 7
Hiss
Ja

GAVELLÄGENHET I GOTT SKICK MED BALKONG OCH 0 KR I AVGIFT!

Perfekt planerad och social lägenhet i gott skick med balkong i soligt västerläge. Perfekt för barnfamiljen med gedigna sovrum och gäst-wc.

 • Ansvarig mäklare

  Ellen Ingman

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Telefon: 070-782 00 45

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stort och ljust rum med balkong och fönster i västerläge.. Renstiernas Gata 27 - Bjurfors
Stort och ljust rum med balkong och fönster i västerläge.
Öppen och social planlösning.. Renstiernas Gata 27 - Bjurfors
Öppen och social planlösning.
Snyggt kök med mycket god förvaring.. Renstiernas Gata 27 - Bjurfors
Snyggt kök med mycket god förvaring.
Bra arbetsytor och ett stort ljusinsläpp.. Renstiernas Gata 27 - Bjurfors
Bra arbetsytor och ett stort ljusinsläpp.
. Renstiernas Gata 27 - Bjurfors

Matplats för 4-8 personer.

Infällda vitvaror.. Renstiernas Gata 27 - Bjurfors
Infällda vitvaror.

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Funkisfyra med 0 kr i avgift i mycket gott skick med ljust gavelläge mot söder och väster! En mycket social och välplanerad lägenhet med balkong i högt och soligt läge. Lägenheten har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, tre väldisponerade sovrum med när anknytning till det stora badrummet. Här finns även gäst-wc i hall.

Förening som äger marken och har en mycket välplanerad och god ekonomi. Här finns gott om intäkter från lokaler samt två kvarvarande hyresrätter. Föreningen planerar även att sälja vindsutrymmet och kommer då på samma gång passa på att renovera bland annat trapphus och tak.

Lägenheten har ett optimalt läge på Södermalm. SoFo:s hjärta Nytorget med sitt stora utbud av restauranger, caféer och små butiker ligger ett kvarter bort. Lika nära finns Vitabergsparken med vackra promenadstråk runt Sofia kyrka. Här erbjuds även mycket goda kommunikationer med flera busslinjer längs Renstiernas Gata direkt utanför porten samt tunnelbana via en kort promenad till Medborgarplatsen. Om några år kommer även en av tunnelbanans nya stationer nära.

Interiör

Disponering: Hall med utrymme för kapphängare och skoförvaring, vidare förvaring i garderobsvägg. I hall finns gäst-wc med toalett och handfat.

Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köket är i mycket gott skick och bjuder på riktigt god förvaring och bra arbetsytor. Köket är utrustat med diskmaskin, ugn, micro, induktionshäll, fläkt samt kyl och frys. Matplats för 4-8 personer.

Vardagsrum med utgång till lägenhetens balkong. Balkongen är i västläge med sol hela dagen och en fin utsikt längsmed Renstiernas Gata. Vardagsrummet har utrymme för stor soffgrupp, förvaring och mediamöbler.

Vidare in från vardagsrum finns en innerhall med anknytning till alla sovrum, stora badrummet samt en rymlig klädkammare. Alla sovrum är rymliga och har utrymme för såväl säng och förvaring.

Badrum utrustat med tvättmaskin, dusch, wc, handfat, spegel samt hyllor.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Härlig balkong i västerläge med sol från tidig lunch till solnedång.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 4 kvm. Detta kommer med vindsbyggnationen senare att flyttas ner i källare.

Månadsavgift

Ink värme, vatten, tv & bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,63706%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Fast pris
7 500 000 kr
Lägenhetsnummer
16 (1403)
Våningsplan
4 av 7
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
82 kvm*

* Enligt uppgifter från bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Renstiernas gata 27
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
41
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
5
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Brf Renstiernas gata 27 förvärvade fastigheten Pahl 6 i Stockholm den 29 juni 2010 av Familjebostäder AB. Föreningen äger marken och upplåter 39 bostadslägenheter med bostadsrätt och 2 bostadslägenheter med hyresrätt. Föreningen hyr även ut två lokaler i bottenplan (COOP och en Ost & charkbutik) samt tre lokaler på plan 1 som hyrs av Magelungen AB samt teknikutrymmen till Telia Sonera samt STOKAB. Garage med 19 parkeringsplatser finns och hanteras av föreningen.

I föreningen finns det 3st bostadslägenheter som i dagsläget hyrs ut, dessa är en värdefull tillgång och säljs när det är möjligt och intäkterna tillfaller då föreningen. Det pågår även ett arbete att göra lägenheter av råvinden för att sedan sälja dessa och amortera på befintliga lån.

Intäkterna från bl.a. lokalerna ger ett överskott som kommer medlemmarna tillgodo trots att 0 kr i avgift har införts. Föreningen har ambition att söka vidare och hitta bra lösningar som kommer medlemmarna tillgodo. Föreningen har en god ekonomi och goda möjligheter att hantera eventuella kommande räntehöjningar utan att höja avgifterna.

Föreningen har deklarerats som äkta bostadsrättsförening enligt råd från föreningens juridiska ombud. Föreningen är dock utifrån Skatteverkets beslut oäkta bostadsrättsförening. Läs mer om detta i årsredovisningen ÅR 2018.

För mer information besök gärna föreningens egna hemsida: www.brfrenstiernasgata27.se

Föreningens ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Minsta ägarandel är 10%. Alla delägare måste vara medlemmar i föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomfört underhåll/renoveringar:
2013 Termostater och ventiler har ersatts med nyinstallation.
2011-2012 Stambyten och badrumsrenoveringar, kakel/klinker.
2011 Fönster och balkongdörrar i samtliga lägenheter har ersatts med underhållsfria aluminiumkarmar/fönsterbågar med isolerglas och enkelglas.
2005 Renovering tvättstuga.
1988 Renovering fasad.

Kommande underhåll/renoveringar:
Föreningen har påbörjat arbete med konvertering av råvinden till bostadsyta, i detta projekt ingår arbeten med tak, hiss och ventilation samt att vindsförråden kommer flyttas ner till källaren.

Parkering

Föreningen har 18 platser för bil som uthyres, 1 500:-/ per månad och en Mc-plats som uthyres för 750 kronor per månad exkl. moms. I övrigt gäller boendeparkering, se mer på http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/.

TV/bredband

Kabel-tv och bredband via Telia. Ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga (belägen i källaren), förråd, cykelplats i källare samt uteplats på innergården.

Övrigt

Definitionen av en äkta bostadsrättsförening är att minst 60% av intäkterna till bostadsrättsföreningen kommer från fysiska personer (och inte företag). En oäkta bostadsförening är på samma sätt en förening som får mer än 40% av intäkterna från företag. Den enda stora skillnaden för den som bor i en äkta, respektive oäkta, bostadsrättsförening är att beskattningen skiljer sig för de boende. Den viktigaste skillnaderna är att varken köpare eller säljare kan använda sig av uppskovsreglerna vid kapitalvinstsbeskattning om man säljer en bostadsrätt i en oäkta bostadsrättsförening.

Föreningen är en s.k. skattemässigt "oäkta" bostadsrättsförening. Detta för att föreningen har stora hyresintäkter från lokaler och hyresgäster (vilket kan ses som dolt kapital). Det finns ingen skillnad på en äkta och en oäkta förening sett till boende, medlemmars rättigheter och skyldigheter och hur föreningen sköts. Skillnaden är att mer än 40% av föreningens intäkter kommer från lokaler, hyreslägenheter och juridiska personer och de klassas därför som en ekonomisk förening. Den största skillnaden är att man inte kan flytta med sig eventuellt uppskovsavdrag till och från denna lägenhet samt att eventuellt vinstskatt när man säljer beskattas med 25% (istället för 22%). Man förmånsbeskattas också för den låga avgiften, läs mer på skatteverkets hemsida.

Området

Att bo på Södermalm Sofia

Södermalm är ett av Stockholms mest populära områden med flera olika centrum, här finns något för alla. Söder erbjuder Stockholms första moské, Mosebacke, Münchenbryggeriet, Nytorget och den hänförande utsikten från Fjällgatan och Monteliusvägen.

Sofia präglas av vackra parker såsom Vitabergsparken, Blecktornsparken samt Lilla Blecktornsparken blandat med kulturhus, sekelskiftesfastigheter och nyproducerade bostäder. Området har senaste året blomstrat i form av nya och trendiga restauranger och butiker. Sofia ska få en egen tunnelbanelinje inom några år.

På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och pendeltåg från Södra station. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken med Saltsjöbanan och i närheten går även färjorna till Djurgården.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Södermalm Sofia? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Renstiernas Gata 27

Renstiernas Gata 27,
116 31 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ellen Ingman

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Telefon: 070-782 00 45

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Sofia, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Folkungagatan 103
  Utgångspris
  7 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 713 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  88 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!