Välbyggt hus med 4 sovrum i Solhem.

Spånga - Solhem, Stockholm

Stjärnfallsvägen 10A

På förhand
Utgångspris
6 475 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
919 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
81 kvm / 81 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välbyggt hus med 4 sovrum i Solhem.

Här bor ni i ett välbyggt hus med en fin trädgård mitt i Solhem. Med 4 sovrum, och en härlig trädgård är det här ett hus att trivas i!

 • Ansvarig mäklare

  Lars Bartholf

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0739-62 04 16

 • Extra kontaktperson

  Johanna Eriksson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070- 755 70 11

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här bor ni i ett välbyggt hus med en fin trädgård, planteringar och utespa. Med 4 sovrum, matsal/vardagsrum, gott om förrådsutrymmen och en härlig trädgård så är det här ett hus att trivas. Kalla vinterdagar tänder man gärna en brasa i den öppna spisen, både för njutningen och för värmens skull. Från matsalen kommer man ut på den stora härliga uteplatsen som ligger under tak och vidare ut i den härliga trädgården. Tomten är på drygt 900 kvm så här finns det gott om plats för den som vill plantera och odla. Här bor man på en av gamla Solhems mest populära och attraktiva gator. Huset ligger insynsskyddat i ett lugnt, harmoniskt och mycket barnvänligt område. En trygg miljö med en känsla av "landet mitt i stan". Det är kort gångavstånd till allt: flertalet förskolor, Solhemsskolan, gymnasiet, Spånga Torg och kommunikationer. Pendeltåget tar dig på 14 minuter in till Stockholm C och från Solhemsvägen går buss 117 mellan Spånga station och Brommaplan. Varmt välkommen!

Interiör

ENTRÈPLAN

ENTRÉ och NEDRE HALL – Välkomnande och rymlig entré med gott om plats för ytterkläder. På golvet ligger en slitstark träliknande plastmatta och väggarna är vitmålade med en bröstpanel i trä i nederkant.

SOVRUM 1 – Sovrummet som ligger i anslutning till entrén (till vänster). Här finns gott om plats för både säng och ett skrivbord. Väggarna är vita, svarta och vinröda och ett trägolv med golvvärme.

WC/GÄSTTOALETT – I anslutning till entrén ligger en gästtoalett som i dagsläget är under totalrenovering.

TVÄTTSTUGA/PANNRUM – Från entréhallen kommer man även vidare till pannrum och tvättstuga. Tvättstugan har gott om plats, här finns plats både till att hänga tvätt och för förvaring. Vitmålade väggar och ett grönmålat golv.

GARAGE – Här finns det gott om plats för förvaring eller till t.ex. en snickarverkstad. Ingången till garaget ligger mitt emot tvättstuga/pannrum, praktiskt att det går att nå även inifrån. Garage används idag mestadels som förråd.

SOVRUM 2 – Sovrummet som ligger i anslutning till entrén (till höger). Här finns plats för både säng och skrivbord. Rosentapeter på väggarna och ett ljusblått golv med golvvärme.

ÖVRE PLAN

BADRUM – Här finns en dusch med praktiska skjutdörrar, handfat och wc. Vitkaklade väggar och ett ljusgrått klinkergolv med golvvärme.

KÖK – Ett riktigt trevligt och mycket funktionellt kök med en genomtänkt layout och fina fönster ut mot trädgården. Bra arbetsytor och en matplats som rymmer 2 - 4 personer. Väggarna är vitmålade och där vissa delar även har en tegeldekor och ovanför arbetsbänkarna sitter en ljusblå glasmosaik, arbetsbänkarna är i mahogny och på golvet ligger ett vackert trägolv.
Utrustning: Kyl & frys är av märket Samsung. Spis, ugn, fläkt, mikro och diskmaskin är av märket Siemens.

MATSAL/VARDAGSRUM – Idag används det här rummet som matsal men här går även att möblera som ett vardagsrum med soffhörna och ett matbord. Kalla vinterdagar tänder man gärna en brasa i den öppna spisen, både för njutningen och för värmens skull och varma sommardagar kommer man direkt ut på den stora verandan under tak och vidare ut i trädgården. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett vackert parkettgolv.

SOVRUM 3 – Ett lättmöblerat rum som idag används som vardagsrum. Här finns det gott om förvaring i garderobsväggen. Det här rummet fungerar även mycket bra som ett sovrum. Vitmålade väggar med en bröstpanel i trä och på golvet en röd heltäckningsmatta.

SOVRUM 4 – Här finns det plats för en dubbelsäng. Vita väggar och trägolv.

ÖVRIGT TOMT:
Trädgården erbjuder fina ytor att leka på och är med sitt sydläge mycket ljus. Den stora tomten på drygt 900 kvm erbjuder gott om plats för den som vill vara sin egen trädgårdsarkitekt. Här finns det gott om plats till att plantera buskar eller göra små planteringar. Varma sommardagar, eller varför inte en kall vinterdag kan man även njuta av ett dopp i ett eget utespa. Den stora altanen utanför matsalen är annars den självklara samlingspunkten, här ryms både utemöbler, grill och solstolar. Det här är en trädgård att trivas i!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tjärblomstret 20

TV/bredband

Fiber indraget (öppen fiber)

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 642 000 kr
Byggnadsvärde
2 070 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
28 000 kr
Försäkring
5 771 kr
Renhållning
1 716 kr
Vatten/Avlopp
3 400 kr
Summa
38 887 kr

I punkten "El" ingår även kostnad för uppvärmning.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

2013: Nya fönster (utom i tvättstuga och garage)
2009: Värmepump installerades.
2009: Veranda och trädäck.
2007: Grund dränerad på kort resp. långsida av huset
2005: Kök
2005: Badrum
2005: Yttertak

Planbestämmelser

Tomtindelning (1958-08-25) Stadsplan (1919-05-16)

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
6 475 000 kr
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
81 kvm*
Tomtarea
919 kvm
Biarea
81 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan i souterräng
Byggår
1961
Fasad
Tegel
Grund
Betongplatta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
El med vbattenburen värme + luftvärmepump
Takbeklädnad
Taktegel
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster
Grundmur
Lättbetong

Området

Att bo i Spånga - Solhem

Spångas historia går tillbaka till bronsåldern då de höglänta partierna utgjorde små öar i Mälaren. Gravplatser, runstenar och andra lämningar i Spånga, Bromma och på Järvafältet är bevarade från denna tid. Under medeltiden grundlades gårdarna i Spånga, Akalla, Tensta, Rinkeby m fl och unde stormaktstiden lade familjerna Bonde, Torstensson, de la Gardie och Axelsson stora delar av dessa gårdar under sina slott i Hässelby, Åkeshov och Ulvsunda.

Spånga utgjorde tidigare ett fristående municipalsamhälle i Sollentuna härad i Stockholms län. Den 1 januari 1949 delades häradet in i Sundbyberg, Solna, Sollentuna och Stockholms kommuner där Spånga inkorporerades i den sistnämnda.

Spånga kyrka är en av Stockholms äldsta kyrkor, ursprungligen en katolsk kyrka från 1100‐talet.

Församlingen, med kyrkan i Spånga by och församlingshuset i Spånga centrum, har ett stort utbud av verksamheter för barn, ungdomar och äldre samt ett flertal körer för alla åldrar som berikar musiklivet för församlingsborna. Den 1 januari 2010 slogs Spånga och Kista församling ihop och heternu Spånga‐Kista församling.

Vi värnar om vårt centrum! Här finns all service som behövs i det dagliga livet: Coop, Ica, Lidl, Mariannes Fisk, Dennis Kött, torghandel (endast sommartid), skomakare, kemtvätt och skrädderi, trafikskola, hälsokostbutik, optiker, bosättningsaffär, pressbyrå, pappershandel, järnhandel, sko‐ och klädesaffär, blomsteraffär, fotograf, bibliotek, banker (Handelsbanken och Nordea), bankomater, frisörer och skönhetssalong samt ett flertal caféer, bagerier och restauranger.

Bromsten har ett lokalt centrum med närbutiker, frisör och restauranger. Vill man storhandla finns köpcentrum i Vällingby, Kista, Bromma Flygplats, Veddesta och Jakobsberg där även IKEA m fl varuhus ligger i anslutning till Barkarby Outlet.

Spånga har dessutom apotek, vårdcentral och tandläkare. I Vällingby och Rinkeby finns närsjukhus för barn och vuxna.

Spångas utbud av förskolor och skolor är stort. Kommunal grundskola finns i Solhem (F‐9), Bromsten(F‐6), och Sundby (F‐9) samt gymnasium i Spånga och Tensta. Spånga Gymnasium erbjuder flertalet gymnasielinjer, bland andra den kända djurvårdarutbildningen. I Spånga finns även Kunskapsskolan (åk 6‐9) samt Waldorffskolan Ellen Key i Bromsten (åk 1-­‐12.) På Campus Kista har KTH förlagt vissa av sina utbildningar, främst inom IT. För utförlig information se www.stockholms.se och välj område Spånga‐Tensta.

Från Spånga till Stockholms C tar det ca 12-­‐15 minuter med pendeltåg (Kungsängen/Bålsta-Västerhaninge). I normaltrafik går tågen går 4 ggr/timme i arbetsveckan, oftare i rusningstrafik och med halvtimmestrafik vissa tider på helgerna.Intill pendeltågsstationen ligger en bussterminal. Härifrån når man Vällingby (buss 179, 118), Hässelby (buss 119), Brommaplan (buss 117), Alvik (buss 112), Solna C (buss 512), Sollentuna C (buss 179) samt Karolinska Sjukhuset och Lunda industriområde(begränsad turlista).

För anslutning till tunnelbana går det bra att ansluta till grön linje från Vällingby och Brommaplan samt blå linje 10 från Tensta eller Rissne. Närmaste anslutning till tvärbanan mot Hammarby Sjöstad finns i Alvik, dit det tar ca 20 minuter med buss. För utförligare information, se www.sl.se

Spånga, med omnejd, erbjuder många slags fritidssysselsättningar. Ett urval:

Tennis/bordtennis ‐, badminton­‐ och golfhallar ligger inom gångavstånd från centrum.

Spånga IP ‐ mellan Solhöjden och Tensta, är en fotbolls-­‐, hockey och friidrottsanläggning

Ridskolor finns i Grimsta (Vällingby), Åkeshov och Jakobsberg

4H‐gård för den som vill lära sig djurvård, finns i Spånga by, vid kyrkan

Golfbanor av varierande storlek finner man i i Hässelby/Lövsta (9 hål), Drottningholm, och Viksjö

Inomhusbad finns i Vällingby, Tensta, Hjulsta samt Åkeshov. Utomhusanläggningen i Nälstabadet håller öppet maj­‐september. Vill man hellre bada i Mälaren är det nära med bil eller cykel till Kaanan­‐, Maltesholms‐, eller Ängbybadet

I närområdet finns ett flertal gym såsom SATS, World-­‐Class, 24Seven m fl samt rehabgym i Vällingby och Åkeshov

Friluftsområden finns i såväl Vällingby/Hässelby som på Järvafältet.

Köpa eller sälja bostad i Spånga - Solhem? Kontakta våra mäklare i Bromma & Spånga! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Stjärnfallsvägen 10A

Stjärnfallsvägen 10A,
163 54 Spånga

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lars Bartholf

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0739-62 04 16

 • Extra kontaktperson

  Johanna Eriksson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070- 755 70 11