Härligt 20-tal med nutidstouch!

Vasastan, Stockholm

Gävlegatan 11

Utgångspris
3 790 000 kr
Avgift
1 705 kr
Antal rum
2
Boarea
43 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 9/8, KL 12:30 - 13:20

  Bokad visning.

 • måndag 10/8, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Härligt 20-tal med nutidstouch!

Rymlig minitvåa med öppen planlösning och plats för dubbelsäng!

 • Ansvarig mäklare

  Tina Engström

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 20 05

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Gävlegatan 11 - Bjurfors
. Gävlegatan 11 - Bjurfors
. Gävlegatan 11 - Bjurfors
. Gävlegatan 11 - Bjurfors
. Gävlegatan 11 - Bjurfors
. Gävlegatan 11 - Bjurfors

Vackra vitoljade furugolv i hela lägenheten!

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Väldisponerad minitvåa i lugna, mysiga kulturkvarter med tyst och insynsfritt läge. Promenadavstånd till Sankt Eriksplan och den nya Citybanan ligger bara ett stenkast bort. Lägenheten har inbjudande planlösning med fina originalvärden som vackra snickerier och tidstypiska fönster och en bra planlösning med stort stilsäkert kök som öppnar upp mot härligt sociala ytor som rymmer både matbord och soffgrupp. Här bjuds gärna in till fördrink eller middag för många gäster. Vidare finns sovalkov med plats för dubbelsäng, en yteffektiv klädkammare och en trevlig möblerbar hall. En våning i miniformat helt enkelt som passar såväl singeln som paret. Välskött fastighet och solid Brf.

Interiör

Elegant 20-talare med studiokänsla som genomsyras av fina tidstypiska detaljer som spegeldörrar, höga fönster med djupa fönsternischer, serveringsskåp i original och bra takhöjd.

Denna lägenhet känns verkligen hemtrevlig då den har generös rymd och är mycket inbjudande och mysig. Ljuset är påtagligt och förstärks av två fönster mot mycket lugn baksida och med minimal insyn.

Lägenheten är även mycket väldisponerad, har stor rymd och en riktigt trevlig planlösning. Här erbjuds sällskapsdel genom vardagsrum med plats för både matplats och soffgrupp integrerat med ett generöst tilltaget kök, perfekt för hemmamatlagaren, med gott om förvaring och med god maskinell utrustning. Vidare ses badrum, en bra sovalkov för dubbelsäng, gott om ytor för bokhyllor och/eller annat möblemang både i rummet och i hallen.

Alla härliga funktioner, det tysta, ogenerade läget och den inbjudande planlösningen tillsammans med våningens originalvärden, gör detta till ett synnerligen trivsamt boende av bästa klass! Stabil Brf med god ekonomi.

RUMSBESKRIVNING

Möblerbar hall med plats för hatthylla eller garderob.

Rymligt rum med plats för generöst tilltagen soffgrupp, matsalsmöbel och annat möblemang om så önskas. Två fönster ger gott om ljus och skapar en härlig atmosfär. Sovalkov som rymmer dubbelsäng om så önskas.
I anslutning till rummet finns en yteffektiv klädkammare.

Kök med generösa arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter bakom släta luckor i vitt. Bänkskiva i trä och vitt kakel ovanför. Induktionshäll med fläkt i rostfritt och glas samt varmluftsugn och kyl/frys i rostfritt. Nedfälld diskho och integrerad diskmaskin.

Badrum med WC, handdukstork och dusch. Handfat med kommod i vitt samt infälld spegel. I taket sitter spotlights.
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3-4 kvm och ett vindsförråd om ca 5-6 kvm.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Nya Humleboet i Stockholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
99
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
875*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB:s bostadsrättsförening Nya Humleboet bildades 1925 och är belägen på adresserna Gävlegatan 3, 5, 7, 9 och 11.
Föreningen upplåter 99 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt.

Föreningen äger fastigheten (äger marken). Delat ägande godkänns (ex. 90/10).

För mer information, se föreningens hemsida: www.nyahumleboet.se.

Föreningens ekonomi

I dagsläget har föreningen inga planerade avgiftsförändringar (Mars 2020).

Renoveringar - Utförda och planerade

UTFÖRDA RENOVERINGAR
1994 – 1995 Genomgick fastigheten en stor renovering. Den innebar att samtliga stammar byttes och all el drogs om. Alla elektriska uttag i lägenheten är jordade. I duschrummen byttes allt porslin och det är kakel på väggar och klinkers på golvet.
2010 Rensning samt filmning av avlopp i tvättstugor. Nya torktumlare har installerats i bägge tvättstugorna. Snörasskydd mot gården och Torbjörn klockares gata har monterats, även nya stegar. Målning av samtliga fönster i källarplanet, portar åt Gävlegatan samt gårdsdörrar har utförts. Ny dörr till grovsoprummet. Brytskydd samtliga källardörrar och vindsdörrar. Tätning av två rökkanaler. Godkänd OVK. Radonmätning påbörjad.
2011 Slutförande av radonmätning, uppmätta värden understeg gällande riktvärden i samtliga uppmätta lägenheter. Spolning av alla horisontella avloppsrör i källaren. Uppgradering av föreningens kabel-TV nät utfört av ComHem. Nya sopbehållare. Reparation efter fuktskada vid en takfot. Bredbandsbolaget har uppdaterat kabelnätet. Utbyte strömbrytare och reläer i två trapphus. Konstaterat att inget behov av förändring av undercentralen för fjärrvärme föreligger. Reparerat lös takplåt.
2012 Lagning glasruta port. Framställt underhållsplan. Div. elarbeten i trapphus, cykelrum och tvättstugor. Spolning i tvättstugornas avlopp.
2013 Tätning av vissa rökkanaler. Alla strömställare på vindar utbytta, strömställare med rörelsedetektor installerade i grovsoprum. Tagit fram brandskyddsdokument. Brandvarnare i samtliga källargångar, trapphus, grovsoprum och på samtliga vindar. Div. elarbeten. Div. Takåtgärder. Byte av avloppskrök i källarförråd på Gävlegatan 5. Spolning av samtliga stående och liggande avloppsledningar. Åtgärder efter tillsynsbesök av Stockholm stads miljöförvaltning.
2014 Ny grovtvättmaskin i tvättstuga 1. Reparation av mur på gården, källartapporo och den översta vädringsbalkongen på Gävlegatan 3 har genomförts. Åtgärder på undercentral. Samtliga fönster och balkongdörrar åt gården och åt Torbjörn klockares gata har renoverats. Spolning av grovsoprummet och dess sopkärl.
2015 Kontroll av samtliga tvättmaskiner. Nya cykelställ. Utgrävning och stabilisering efter vatteninträning. Div. el- och belysnings arbeten.
2016 Kakling av vägg mot gård i tvättstuga 2. Ny dagvattenbrunn. Besiktning av tak. Takarbeten genom påbörjat utbyte av alla plåt samt hälften av alla tegelpannor, tillsammans med utbyte av sk. gångbryggor och andra säkerhetsdetaljer på taken. Sanering vattenskada. Utbyte inkommande fiberkabel.
2017 Takrenovering fortsätter, beräknas klar V11. Granskning av föreningens egenkontroll har inkommit från Stockholms stads Miljöförvaltning. Spolning av avloppen i tvättstugor. Genomfört större underhållsåtgärder i tvättstugor.
2018. Målning trapphus. Service bägge tvättstugorna. Div. el- och belysningsarbeten. Byte av samtliga lampor till LED-lampor.

KOMMANDE RENOVERINGAR
För närvarande, februari 2020 har styrelsen inte beslutat om några arbeten i föreningen, endast mindre löpande underhåll.

Parkering

I området råder boendeparkering, för mer information se: www.stockholm.se.

TV/bredband

Kabel-TV (basutbud ingår i avgiften) levereras av ComHem. Föreningen är även ansluten till bredband via Telenor, för uppkoppling, prisuppgifter med mera kontakta leverantören.

Gårdsplats/innergård

På gården står föreningens utemöbler. Dessa möbler som står ute under sommartid, är avsedda för medlemmarnas trivsel.

Gemensamma utrymmen

TVÄTTSTUGA
Föreningen har två tvättstugor belägna i källaren mellan Gävlegatan 9 och 11. Båda tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare ett torkskåp samt en tvättho för handtvätt. Tvättstuga 1 har dessutom en maskin för grovtvätt. Mittemot tvättstugorna finns ett stort torkrum samt ett mangelrum.

CYKELFÖRRÅD
I varje hus finns det plats för cyklar i cykelrum/genomgångsrum till gården. Detta gäller dock inte 3:an där det finns plats på källarens övre plan.

KÄLLARFÖRRÅD
Till varje lägenhet finns ett källarförråd. Tyvärr har inte alla förråd i samma hus som där man bor. Varje förråd är märkt med lägenhetsnummer. Saknar du källarförråd så hör av dig till styrelsen.

VINDSFÖRRÅD
Till varje lägenhet finns ett vindsförråd, oftast i samma hus. Även vindsförrådern märkta med lägenhetsnummer. Saknar du källarförråd så hör av dig till styrelsen.

SOPOR
Hushållssopor läggs i avsedda soptunnor på gården. Det finns två soptunnor, En är placerad mellan 3:an och 5:an och den andra mellan 9:an och 11:an. Här ska endast hushållssopor slängas, alla andra sopor ska slängas i grovsoprummet.

GROVSOPOR
I grovsoprummet (bredvid 7:ans port) kan det mesta utom hushållssopor slängas. Det finns ett antal behållare för tidningspapper, kartong, glas, plast och elsopor.

FÖR MER INFO
För mer information om gemensamma utrymmen se: www.nyahumleboet.se/page3.html

Övrigt

Nya Humleboet är en HSB-förening därför tillkommer en andelsavgift om ca 500 kr/medlem (återfås vid ev. utträde) löses i HSB Stockholm av medlemmen själv.
Därtill tillkommer en årlig medlemsavgift till HSB om ca 300 kr/medlem, även detta betalas av medlemmen själv.

För mer information och ansökan om medlemskap, se: www.blimedlem.hsb.se.

Parkering

I området råder boendeparkering, för mer information se: www.stockholm.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 705 kr

inkl

Ekonomi

Andel i föreningen
0,92285%
Andel av årsavgiften är
0,92285%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 790 000 kr
Lägenhetsnummer
16
Våningsplan
1*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
43 kvm**

* insynsskyddat läge mot grönskande gård

** Lägenhetsregistret hos Brf

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
200 kr
Försäkring
150 kr
Summa
350 kr

Byggnadssätt

Byggår
1926

Energideklaration

Utförd
Utförd

Området

Att bo i Vasastan

I vidsträckta Vasastan ryms Birkastan, områdena Röda bergen, Atlas, Sabbatsberg och Sibirien, ett öknamn från 1800-talet när området låg i stadens ytterkant. Nu växer området ytterligare i och med byggnationen av Norra stationsområdet som beräknas vara färdigt år 2025.

Stadsdelen började växa fram under senare delen av 1800-talet, innan dess präglades området av landsbygd. Kvarteren låg i Vasagatans förlängning och fick därför namnet Vasastan 1926. Stockholms Stadsbibliotek invigdes i mars 1928. Vasaparken är stadsdelens finaste och mest populära grönområde. August Strindberg tillbringade sina första år i livet i Vasastan och Astrid Lindgren bodde i Vasastan under 70 år, främst i lägenheten på Dalagatan med utsikt över Vasaparken.

En populär del av Vasastan är Birkastan med sina gemytliga kvarter mellan S:t Eriksgatan, Karlbergsvägen, Norrbackagatan, Norra station och Rörstrandsgatan.

I Vasastan finns förutom de stora butikskedjorna också många trevliga småbutiker med olika karaktär och specialiteter. Här finns också gott om kaféer, kvarterskrogar och restauranger. I övrigt finns här all tänkbar service med vårdcentraler, Odenplans läkarhus, bvc, närakut och specialistvård. Här finns också många förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktning i både kommunal och privat regi.

Inom stadsdelen finns flera busslinjer och nyöppnade Citybanan som är en gemensam station för både tunnelbana och pendeltåg vid Odenplan. Flygbussarna stannar vid S:t Eriksplan.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Vasastan? Kontakta våra mäklare i Vasastan! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Gävlegatan 11

Gävlegatan 11,
113 30 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Tina Engström

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 20 05

Förslag på andra bostäder

 • Andel i bostadsförening

  Vasastan, Stockholm

  Budgivning pågår
  Adress
  Tulegatan 32a, 2tr
  Utgångspris
  3 790 000 kr
  Månadsavgift
  1 496 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  38 kvm

  Visning: 2020-08-09 15.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  Adress
  Torbjörn klockares gata 14, 2tr
  Utgångspris
  2 790 000 kr
  Månadsavgift
  1 308 kr
  Antal rum
  1
  Sovrum
  29
  Boarea
  29 kvm

  Visning: 2020-08-09 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  Adress
  Gävlegatan 5, 2 tr
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  1 558 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  36,5 kvm

  Visning: 2020-08-09 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  Adress
  Torsgatan 70
  Utgångspris
  2 790 000 kr
  Månadsavgift
  1 692 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  31 kvm

  Visning: 2020-08-09 14.30 Boka här