Charmigt tjugotal (ev. möjlig tvåa)

Vasastan, Stockholm

Gävlegatan 5, 2 tr

På förhand
Avgift
1 558 kr
Antal rum
1
Boarea
36,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5

Charmigt tjugotal (ev. möjlig tvåa)

Välplanerat tjugotal (ev. möjlig tvåa) med tidstypiska detaljer

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Sandén

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 79

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade lägenhet (ev. möjlig tvåa) belägen på Gävlegatan. Bostaden har en välkomnande hall med gott om plats för avhängning, ett helkaklat badrum, rymligt vardagsrum samt ett charmigt kök. Tidstypiska detaljer gör sig påmint genom de stora och fint spröjsade fönsterpartierna med vackra spanjoletter samt serveringsskåp.

Populärt kvarter med närhet till både Torsplan och Odenplan samt Birkastan med dess generösa utbud av restauranger och caféer. Om du vill strosa i det gröna har du kungliga Hagaparken och Brunnsviken samt Vasaparken i närheten.

Utmärkta kommunikationer i form av innerstadsbussar, flygbussar och t-bana bara ett stenkast bort. I grannområdet växer dessutom den nya stadsdelen Hagastaden fram som gör läget kring bostaden än mer attraktivt. Här finns flertalet skolor, butiker, gym samt restauranger. I Hagastaden planeras även för en ny gul tunnelbanelinje samt Norra Stationsparken.

Varmt välkommen!

Interiör

HALL: Välkomnande hall med plats för avhängning. Från hallen nås bostadens klädkammare och väggarna har en ljus kulör och på golvet ligger fint plankgolv.

KÖK: Ljust och rymligt kök med fint spröjsat fönster. Gott om förvaring bakom ljusa luckor. Köket är maskinellt utrustat med fläkt, gasspis med ugn, diskmaskin kombinerad kyl/frys i köket finns också en tvättmaskin. Mörk bänkskiva av trä. Ljus kulör på väggarna och trätiljor på golv. I köket finns även äldre serveringsskåp bevarat.

RUM: Väldisponerat rum med plats för både sovdel och sittgrupp. Förvaring genom klädkammare. Ljusgrå kulör på vägg och fint plankgolv.

BADRUM: Helkaklat badrum. Utrustat med WC, handfat, handdukstork, spegelskåp samt dusch.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Humleboet 12

Parkering

I området råder boendeparkering, för mer information se: www.stockholm.se.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift
1 558 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten samt kabel-TV (basutbud) via ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,85438%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
24
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
36,5 kvm*

* Enligt föreningens information

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
150 kr
Försäkring
150 kr
Övrigt
222 kr
Summa
522 kr

Posten övrigt avser gas.
Driftskostnaden är beräknad enligt schablon och kan variera beroende på antal personer i hushållet, vanor samt avtal.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1926
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
145
Energideklarationsdatum
2008-05-16

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Nya Humleboet i Stockholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
99
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
875*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB:s bostadsrättsförening Nya Humleboet bildades 1925 och är belägen på adresserna Gävlegatan 3, 5, 7, 9 och 11.
Föreningen upplåter 99 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt.

Föreningen äger fastigheten (äger marken). Delat ägande godkänns (ex. 90/10).

För mer information, se föreningens hemsida: www.nyahumleboet.se.

Renoveringar - Utförda och planerade

UTFÖRDA RENOVERINGAR
1994 – 1995 Genomgick fastigheten en stor renovering. Den innebar att samtliga stammar byttes och all el drogs om. Alla elektriska uttag i lägenheten är jordade. I duschrummen byttes allt porslin och det är kakel på väggar och klinkers på golvet.
2010 Rensning samt filmning av avlopp i tvättstugor. Nya torktumlare har installerats i bägge tvättstugorna. Snörasskydd mot gården och Torbjörn klockares gata har monterats, även nya stegar. Målning av samtliga fönster i källarplanet, portar åt Gävlegatan samt gårdsdörrar har utförts. Ny dörr till grovsoprummet. Brytskydd samtliga källardörrar och vindsdörrar. Tätning av två rökkanaler. Godkänd OVK. Radonmätning påbörjad.
2011 Slutförande av radonmätning, uppmätta värden understeg gällande riktvärden i samtliga uppmätta lägenheter. Spolning av alla horisontella avloppsrör i källaren. Uppgradering av föreningens kabel-TV nät utfört av ComHem. Nya sopbehållare. Reparation efter fuktskada vid en takfot. Bredbandsbolaget har uppdaterat kabelnätet. Utbyte strömbrytare och reläer i två trapphus. Konstaterat att inget behov av förändring av undercentralen för fjärrvärme föreligger. Reparerat lös takplåt.
2012 Lagning glasruta port. Framställt underhållsplan. Div. elarbeten i trapphus, cykelrum och tvättstugor. Spolning i tvättstugornas avlopp.
2013 Tätning av vissa rökkanaler. Alla strömställare på vindar utbytta, strömställare med rörelsedetektor installerade i grovsoprum. Tagit fram brandskyddsdokument. Brandvarnare i samtliga källargångar, trapphus, grovsoprum och på samtliga vindar. Div. elarbeten. Div. Takåtgärder. Byte av avloppskrök i källarförråd på Gävlegatan 5. Spolning av samtliga stående och liggande avloppsledningar. Åtgärder efter tillsynsbesök av Stockholm stads miljöförvaltning.
2014 Ny grovtvättmaskin i tvättstuga 1. Reparation av mur på gården, källartapporo och den översta vädringsbalkongen på Gävlegatan 3 har genomförts. Åtgärder på undercentral. Samtliga fönster och balkongdörrar åt gården och åt Torbjörn klockares gata har renoverats. Spolning av grovsoprummet och dess sopkärl.
2015 Kontroll av samtliga tvättmaskiner. Nya cykelställ. Utgrävning och stabilisering efter vatteninträning. Div. el- och belysnings arbeten.
2016 Kakling av vägg mot gård i tvättstuga 2. Ny dagvattenbrunn. Besiktning av tak. Takarbeten genom påbörjat utbyte av alla plåt samt hälften av alla tegelpannor, tillsammans med utbyte av sk. gångbryggor och andra säkerhetsdetaljer på taken. Sanering vattenskada. Utbyte inkommande fiberkabel.
2017 Takrenovering fortsätter, beräknas klar V11. Granskning av föreningens egenkontroll har inkommit från Stockholms stads Miljöförvaltning. Spolning av avloppen i tvättstugor. Genomfört större underhållsåtgärder i tvättstugor.
2018. Målning trapphus. Service bägge tvättstugorna. Div. el- och belysningsarbeten. Byte av samtliga lampor till LED-lampor.

Parkering

I området råder boendeparkering, för mer information se: www.stockholm.se.

TV/bredband

Kabel-TV (basutbud ingår i avgiften) levereras av ComHem. Föreningen är även ansluten till bredband via Telenor, för uppkoppling, prisuppgifter med mera kontakta leverantören.

Gårdsplats/innergård

På gården står föreningens utemöbler. Dessa möbler som står ute under sommartid, är avsedda för medlemmarnas trivsel.

Gemensamma utrymmen

TVÄTTSTUGA
Föreningen har två tvättstugor belägna i källaren mellan Gävlegatan 9 och 11. Båda tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare ett torkskåp samt en tvättho för handtvätt. Tvättstuga 1 har dessutom en maskin för grovtvätt. Mittemot tvättstugorna finns ett stort torkrum samt ett mangelrum.

CYKELFÖRRÅD
I varje hus finns det plats för cyklar i cykelrum/genomgångsrum till gården. Detta gäller dock inte 3:an där det finns plats på källarens övre plan.

KÄLLARFÖRRÅD
Till varje lägenhet finns ett källarförråd. Tyvärr har inte alla förråd i samma hus som där man bor. Varje förråd är märkt med lägenhetsnummer. Saknar du källarförråd så hör av dig till styrelsen.

VINDSFÖRRÅD
Till varje lägenhet finns ett vindsförråd, oftast i samma hus. Även vindsförrådern märkta med lägenhetsnummer. Saknar du källarförråd så hör av dig till styrelsen.

SOPOR
Hushållssopor läggs i avsedda soptunnor på gården. Det finns två soptunnor, En är placerad mellan 3:an och 5:an och den andra mellan 9:an och 11:an. Här ska endast hushållssopor slängas, alla andra sopor ska slängas i grovsoprummet.

GROVSOPOR
I grovsoprummet (bredvid 7:ans port) kan det mesta utom hushållssopor slängas. Det finns ett antal behållare för tidningspapper, kartong, glas, plast och elsopor.

FÖR MER INFO
För mer information om gemensamma utrymmen se: www.nyahumleboet.se/page3.html

Övrigt

Nya Humleboet är en HSB-förening därför tillkommer en andelsavgift om ca 500 kr/medlem (återfås vid ev. utträde) löses i HSB Stockholm av medlemmen själv.
Därtill tillkommer en årlig medlemsavgift till HSB om ca 300 kr/medlem, även detta betalas av medlemmen själv.

För mer information och ansökan om medlemskap, se: www.blimedlem.hsb.se.

Området

Att bo i Vasastan

I vidsträckta Vasastan ryms Birkastan, områdena Röda bergen, Atlas, Sabbatsberg och Sibirien, ett öknamn från 1800-talet när området låg i stadens ytterkant. Nu växer området ytterligare i och med byggnationen av Norra stationsområdet som beräknas vara färdigt år 2025.

Stadsdelen började växa fram under senare delen av 1800-talet, innan dess präglades området av landsbygd. Kvarteren låg i Vasagatans förlängning och fick därför namnet Vasastan 1926. Stockholms Stadsbibliotek invigdes i mars 1928. Vasaparken är stadsdelens finaste och mest populära grönområde. August Strindberg tillbringade sina första år i livet i Vasastan och Astrid Lindgren bodde i Vasastan under 70 år, främst i lägenheten på Dalagatan med utsikt över Vasaparken.

En populär del av Vasastan är Birkastan med sina gemytliga kvarter mellan S:t Eriksgatan, Karlbergsvägen, Norrbackagatan, Norra station och Rörstrandsgatan.

I Vasastan finns förutom de stora butikskedjorna också många trevliga småbutiker med olika karaktär och specialiteter. Här finns också gott om kaféer, kvarterskrogar och restauranger. I övrigt finns här all tänkbar service med vårdcentraler, Odenplans läkarhus, bvc, närakut och specialistvård. Här finns också många förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktning i både kommunal och privat regi.

Inom stadsdelen finns flera busslinjer och nyöppnade Citybanan som är en gemensam station för både tunnelbana och pendeltåg vid Odenplan. Flygbussarna stannar vid S:t Eriksplan.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Vasastan? Kontakta våra mäklare i Vasastan! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Gävlegatan 5, 2 tr

Gävlegatan 5, 2 tr,
113 30 Stockholm

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Sandén

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 79

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  Adress
  Torbjörn Klockares gata 23, 3tr
  Utgångspris
  3 390 000 kr
  Månadsavgift
  2 438 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  36 kvm

  Visning: 2020-09-21 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Dalagatan 38A
  Månadsavgift
  1 735 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  34 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Hälsingehöjden 11
  Månadsavgift
  1 794 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!