Charmig 2:a högt upp i huset med härligt ljusinsläpp och optimalt planerade ytor.

Vasastan, Stockholm

Hedemoratäppan 2

Avgift
1 797 kr
Antal rum
2
Boarea
31 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2,5

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Charmig 2:a högt upp i huset med härligt ljusinsläpp och optimalt planerade ytor.

Charmig 2:a högt upp i huset med härligt ljusinsläpp och optimalt planerade ytor.

 • Ansvarig mäklare

  Frans Urwäder

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-257 56 54

Bilder

. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
Interiörbild. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
Interiörbild. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
Vasaparken. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
Vasaparken
Vasaparken. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
Vasaparken
Odenplan. Hedemoratäppan 2 - Bjurfors
Odenplan

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna mycket charmfulla 2:a belägen högt upp i fastigheten med attraktivt och bekvämt läge.
Här bor man bekvämt och yteffektivt med fräscht kök, bra sällskapsytor med plats för både stort matbord för många gäster och en soffgrupp. Härligt ljusinsläpp genom spröjsade fönster, vitmålade golv samt bra förvaring i två inbyggda garderober. Ljust sovrum med plats för en säng och mindre sängbord.

Området är en klass för sig med alla tänkbara butiker och service. Ett av stans bästa restaurangutbud finns i din absoluta närhet. Några guldkorn som finns bara en kort promenad bort är Tranan, Itamae, Linguini, Lilla Ego, Melanders, Flippin' Burgers och Matvarufabriken. Prova även de utsökta bakverken på Stinas bageri, Fabrique, Gateau och Brunkebergs bageri. Maten inhandlas med fördel på ICA Supermarket Vanadis med deras välsorterade deli eller på Coop Konsum Norrtull, Lidl, Hemköp vid Torsplan och Cajsa Warg. De utmärkta kommunikationerna runt Odenplan och Sankt Eriksplan med flertalet busslinjer, tunnelbanans gröna linje samt pendeltåg från Karlbergs station, tar dig enkelt och snabbt över hela staden. Flygbussar till går ca 150 meter från porten. Lägenheten är omringad av fina grönområden såsom Vasaparken och Vanadislunden med Vanadisbadet. En tur till kungliga Hagaparken kan även rekommenderas för sköna promenader, löpning, naturbad, picknick på sommarängar och möjlighet till skridskoåkning vintertid.

Närhet till Citybanan som är en 6 km lång pendeltågstunnel mellan Tomteboda och Stockholms södra med två nya stationer vid Odenplan och T-centralen. Stationen på Odenplan ersätter Karlbergs station och blir gemensam för pendel- och tunnelbanetågen. Den nya entrén görs vid Matteus kyrka inom knappt två minuters gångavstånd från lägenheten.

Fram till år 2025 ska det gamla Norra Stationsområdet omvandlas till Hagastaden, en levande och attraktiv stadsdel. Projektet väntas kosta över 50 miljarder kronor, och kallas "den största investeringen i Sverige någonsin." 6000 nya bostäder och 50 000 arbetsplatser ska rymmas när det står färdigt. De första lägenheterna beräknas vara klara för inflyttning 2017. Med en kombination av boende, parkområden, högskolor, forskningsinstitut och ett kunskapsintensivt näringsliv växer Hagastaden fram.

Interiör

Rumsbeskrivning: HALL
Trevlig hall med goda avhängningsmöjligher. Väggarna är ljusmålade och vitt furugolv som är genomgående för hela lägenheten.

BADRUM
Väggarna är vitkaklade och våtrumsmatta på golvet. Vidare finns här handfat, dusch, spegel, spegelskåp samt wc.

KÖK
Fräscht kök med bra förvaring bakom vita skåpsluckor och arbetsytor på massiv träbänkskiva med vitkakel ovan. All köksutrustning är i rostfri stål och består av spis, ugn, fläkt samt kyl och frys.

VARDAGSRUM
Stort ljust vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsbord. Fönster med djup nisch samt vitmålade furugolv. I vardagsrummet finns även två inbyggda garderober.

SOVRUM
Sovrum med fönster och djup nisch med plats för prydnadssaker. Här får du plats med en 120cm säng och nattduksbord alternativt en 140cm säng. Väggarna är ljusmålade och även här ligger vita furugolv.

Till lägenheten hör två källarförråd för yttligare förvaring.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Humleboet 17
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
136
Antal lokaler
11
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Humleboet 17 är en äkta förening som bildades 1925. Föreningen äger marken och fastigheten omfattande följande tio trapphusadresser: Falugatan 16 och 18, Hedemoratäppan 1 och 2, Rödabergsgatan 2 och 4 samt Rödabergsbrinken 10, 12, 14 och 16. Byggnaderna är fördelade över två kvarter. De sammanbinds av en portik, genom vilken stadens gatumark går. Det finns 136 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt. Några av dessa är sammankopplade och det finns därför 121 hushåll.
Inga beslut om kommande avgiftsförändringar i dagsläget. Föreningen kommer att revidera avgifterna när vindsprojektet är avslutat (April 2018).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utfört underhåll:
1985-1993 Avloppsstammar inklusive anslutningar till våtrum och kök byttes.
2000 Del av fasader renoverades.
2007 Alla elstigare byttes och samtliga lägenheter har nu 3-fas anslutning.
2012-2013 Taken renoverades.
2014 Fasaderna mot Rödabergsbrinken, Rödabergsgatan och Falugatan renoverades.
2018 OVK utfördes.

Kommande renoveringar:
2018 ska föreningen renovera vissa fönster
Föreningen planerar att bygga om delar av vindarna till lägenheter samt att göra om två lokaler till lägenheter. Vindsprojektet är påbörjat och de har en arkitekt som ritar på det nu.

TV/bredband

KabelTV. ComHems grundutbud ingår i avgiften.
Bredband: Alla lägenheter har bredbandsuttag (hastighet 100/100 Mbps) med kollektiv anslutning till Ownits bredband. Avgiften för bredbandet debiteras med 79kr per månad och hushåll.

Gemensamma utrymmen

Två tvättstugor, en i vardera kvarteret.
Bastu med plats för 10 personer.
Stor Gemensamhetslokal.
Miljö/soprum.
Två cykelrum/barnvagnsrum.
Två förråd i källaren.
Trädgård med grill och utemöbler. (En stor och en liten gård).

Övrigt

Föreningen köper elen kollektivt men med hjälp av system för mätning av individuell förbrukning debiteras elen kvartalsvis tillsammans med avgiften. Genom den kollektiva anslutningen är den totala elkostnaden för Humleboet 17s medlemmar lägre än för normala lägenheter. Detta då Humleboet 17s medlemmar slipper individuella abonnemangskostnader för elförbrukning och elnät, samt att Humleboet 17 med sin storlek kan förhandla sig till ett lägre elpris.

TV/bredband

ComHems grundutbud ingår i avgiften.

Alla lägenheter har bredbandsuttag (hastighet 100/100 Mbps) med kollektiv anslutning till Ownits bredband. Avgiften för bredbandet debiteras med 79kr per månad och hushåll.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 797 kr

I avgiften ingår värme, vatten och Comhems grundutbud av kabel-tv. 79 kr/mån obligatoriskt tillägg för internet.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,55733%
Andel av årsavgiften är
0,55733%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
79
Våningsplan
2,5*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
31 kvm**

* Våningsplan 2,5.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
150 kr
Försäkring
150 kr
Summa
300 kr

Byggnadssätt

Byggår
1925
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
159
Energideklarationsdatum
2010-05-10

Området

Att bo i Vasastan

I vidsträckta Vasastan ryms Birkastan, områdena Röda bergen, Atlas, Sabbatsberg och Sibirien, ett öknamn från 1800-talet när området låg i stadens ytterkant. Nu växer området ytterligare i och med byggnationen av Norra stationsområdet som beräknas vara färdigt år 2025.

Stadsdelen började växa fram under senare delen av 1800-talet, innan dess präglades området av landsbygd. Kvarteren låg i Vasagatans förlängning och fick därför namnet Vasastan 1926. Stockholms Stadsbibliotek invigdes i mars 1928. Vasaparken är stadsdelens finaste och mest populära grönområde. August Strindberg tillbringade sina första år i livet i Vasastan och Astrid Lindgren bodde i Vasastan under 70 år, främst i lägenheten på Dalagatan med utsikt över Vasaparken.

En populär del av Vasastan är Birkastan med sina gemytliga kvarter mellan S:t Eriksgatan, Karlbergsvägen, Norrbackagatan, Norra station och Rörstrandsgatan.

I Vasastan finns förutom de stora butikskedjorna också många trevliga småbutiker med olika karaktär och specialiteter. Här finns också gott om kaféer, kvarterskrogar och restauranger. I övrigt finns här all tänkbar service med vårdcentraler, Odenplans läkarhus, bvc, närakut och specialistvård. Här finns också många förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktning i både kommunal och privat regi.

Inom stadsdelen finns flera busslinjer och nyöppnade Citybanan som är en gemensam station för både tunnelbana och pendeltåg vid Odenplan. Flygbussarna stannar vid S:t Eriksplan.

Köpa eller sälja bostad i Vasastan? Kontakta våra mäklare i Vasastan! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Frans Urwäder

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-257 56 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  Adress
  Frejgatan 16
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 056 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Torsgatan 7
  Månadsavgift
  2 047 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  38,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!