Vasastan, Stockholm

Torsgatan 7

På förhand
Avgift
2 047 kr
Antal rum
1,5
Boarea
38,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 7
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

 • Ansvarig mäklare

  Frans Urwäder

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-257 56 54

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bostaden erbjuder allt som passar en modern livsstil, placerad på bästa läge nära både Vasastan, City och Centralen. Stor balkong med sittplats för vänner. Stort badrum med tvättpelare, sovalkov mot gården i lugnt läge. Bostadens vardagsrum ligger anslutning till köket vilket ger lägenheten härlig rymd och passar perfekt för sociala tillställningar. Från vardagsrummet når du även balkongen som har utrymme för både utemöbler, blomkrukor och sittgrupp. Lägenheten har genomgående fina ekparkettgolv och målade vita väggar. Badrummet är väl tilltaget och elegant.

Välkomnande entrén utan trappsteg så här kan du lätt komma in i den stora hissen som tar dig 5 våningar upp till lägenheten. Garage finns i föreningen med hiss direkt ner i källaren, ingen kö till platserna. Utanför porten finns ett stort utbud av stans bästa kaféer, restauranger, butiker och service. Även grönområden finns det gott om. Tegnérlunden, Observatorielunden och Vasaparken ligger alla på promenadavstånd. Det gör dessutom även de fantastiska promenadstråken vid Karlbergskanalen och Karlbergs slottspark. Kommunikationsmöjligheter är oändliga med tunnelbana, flertalet bussar och pendeltåg vid Centralen, Cityterminalen och Arlanda express. Allt på bara fem minuters promenad och perfekt för den som reser mycket.

Rumsbeskrivningar

Vi stiger in i hall med ekparkett och garderob med skjutdörrar. Säkerhetsdörr känns tryggt. Väggarna är slätputsade och vitmålade.

Vardagsrum och kök ligger i anslutning till varandra med ett härligt ljusflöde från fyra fönster, vilket ger lägenheten rymd och ljus. Planlösningen är genomtänkt för sociala tillställningar, vid matbordet eller i den stora soffan, där det finns gott om plats för många gäster. Det moderna köket från Myresjö är generöst och lockar till matlagning. Skåpinredningen i köket går i vitt. Spotlights ovan svart arbetsbänk och vitt kakel. Spotlights på skena i taket. Köket är fullt utrustat med allt du kan tänkas behöva. Allt smakfullt utvalt och integrerat med de vita kökssnickerierna. Keramikhäll , varmluftsugn och inbyggd micro. Integrerad diskmaskin samt kyl/frys allt från Siemens.
Från vardagsrummet tar vi oss ut till den härliga balkongen. Här kopplar man gärna av efter arbetet. Gott om plats för sittgrupp, läget är sydväst.

Sovalkoven rymmer 120 cm säng. En garderobslänga med skjutdörrar sväljer det mesta i klädväg.

Badrummet är rymligt och elegant med mörkt klinkergolv, vitt kakel och dusch med fällbara väggar. Utrustat med wc, handdukstork och grå badrumsinredning från Vedum med tvättställskommod och spegelskåp, badrumsskåp och högskåp för extra förvaring. Här finns även komfortabel golvvärme för den rätta hotellkänslan. Tvättmaskin och torktumlare. Infällda spotlights i taket ger en mjukt ljus känsla.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong på 5 kvm

Övriga byggnader/utrymmen

Tvättstuga finns i källaren, i samma port, samt ett källarförråd

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Ownit

Bredband. Hastighet: 1 Gbit/s. Leverantör: Ownit.

Parkering

Föreningen har 23 garageplatser i garaget under huset med infart från Torsgatan 11.Samtliga platser är uthyrda till Skanska Sverige AB t.o.m. 2019-04-30 och Skanska hyr i sin tur ut platserna till föreningens medlemmar och andra. Uthyrningen sköts av Marie Elfström på Skanska Sverige AB, telefon: 010-448 15 87, e-post: marie (punkt) elfstom (snabel-a) skanska (punkt) se. (Från maj 2019 övertar föreningen garageuthyrningen i egen regi).

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 047 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja

I månadsavgiften ingår värme och vatten.Tillsammans med månadsavgiften debiteras även en avgift för bredband och IP- TV, 190 kr, samt en avgift för uppskattad elförbrukning, för närvarande 200 kr. Faktiskt förbrukning av el avläses en gång per år.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,00743%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
252
Våningsplan
5 av 7*
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
38,5 kvm

* Våningsplan 5 av 7.

Byggnadssätt

Byggår
2009

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Lilla Bantorget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
76
Antal lokaler
8
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Föreningen som bildades 2007 och som stod klar för inflytt 2009 består av 76 bostadsrättslägenheter i ett flerbostadshus samt 8 lokaler. Samtliga lokaler är uthyrda. Huset består av 8 våningsplan inklusive en källare och 4 trapphus. Källarvåningen innehåller garage, förråd, undercentral samt en gemensam tvättstuga i uppgången Torsgatan 7.

Föreningen förvaltar tillsammans med grannfastigheten innergården i en samfällighet där föreningens andel är 1/2. Föreningen äger inte marken, men har nyttjanderätt. Föreningen sköter den praktiska driften av innergården.

Föreningen förvaltar tillsammans med grannfastigheten även garaget i en samfällighet där föreningens andel är 23/70. Föreningen äger 23 platser i garaget. Grannfastigheten sköter den praktiska driften av garaget. Samtliga platser är uthyrda till Skanska Sverige AB t.o.m. 2019-04-30 och Skanska hyr i sin tur ut platserna till föreningens medlemmar och andra. Uthyrningen sköts av Marie Elfström på Skanska Sverige AB, telefon: 010-448 15 87, e-post: marie (punkt) elfstom (snabel-a) skanska (punkt) se. (Från maj 2019 övertar föreningen garageuthyrningen i egen regi).

I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar utöver de som fastslagits i den ekonomiska planen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga underhållsarbeten eller renoveringar har gjorts eller planerats. Föreningens hus stod färdiga under 2009 varför sådana arbeten troligtvis inte kommer att bli aktuella på många år.

TV/bredband

Föreningen har i dagsläget ett IP-TV avtal med Canal Digital. I månadsavgiften för lägenheten ingår tillgång till Canal Digitals basutbud för IP-TV. Digitalboxarna ägs av föreningen och tillhör respektive lägenhet. Möjlighet finns för individuell anslutning till IP-telefoni. Ja. Föreningen har i dagsläget ett bredbandsavtal med Ownit Broadband AB, som levererar 500-1000/500-1 000 Mbit bredband till varje lägenhet. I bredbandet ingår även en fast IP-adress per lägenhet, med möjlighet till fler. Vidare ingår upp till 10 stycken e-postkonton, med virus- och spamfilter, samt 100 Mb per konto. E-post kan även läsas och skickas per webbmail. Utrymme för hemsida, 100 Mb, ingår även.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
150 kr
Försäkring
150 kr
Summa
300 kr

Området

Att bo i Vasastan

I vidsträckta Vasastan ryms Birkastan, områdena Röda bergen, Atlas, Sabbatsberg och Sibirien, ett öknamn från 1800-talet när området låg i stadens ytterkant. Nu växer området ytterligare i och med byggnationen av Norra stationsområdet som beräknas vara färdigt år 2025.

Stadsdelen började växa fram under senare delen av 1800-talet, innan dess präglades området av landsbygd. Kvarteren låg i Vasagatans förlängning och fick därför namnet Vasastan 1926. Stockholms Stadsbibliotek invigdes i mars 1928. Vasaparken är stadsdelens finaste och mest populära grönområde. August Strindberg tillbringade sina första år i livet i Vasastan och Astrid Lindgren bodde i Vasastan under 70 år, främst i lägenheten på Dalagatan med utsikt över Vasaparken.

En populär del av Vasastan är Birkastan med sina gemytliga kvarter mellan S:t Eriksgatan, Karlbergsvägen, Norrbackagatan, Norra station och Rörstrandsgatan.

I Vasastan finns förutom de stora butikskedjorna också många trevliga småbutiker med olika karaktär och specialiteter. Här finns också gott om kaféer, kvarterskrogar och restauranger. I övrigt finns här all tänkbar service med vårdcentraler, Odenplans läkarhus, bvc, närakut och specialistvård. Här finns också många förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktning i både kommunal och privat regi.

Inom stadsdelen finns flera busslinjer och nyöppnade Citybanan som är en gemensam station för både tunnelbana och pendeltåg vid Odenplan. Flygbussarna stannar vid S:t Eriksplan.

Köpa eller sälja bostad i Vasastan? Kontakta våra mäklare i Vasastan! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Frans Urwäder

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-257 56 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  Adress
  Gävlegatan 32
  Utgångspris
  5 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 900 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  Adress
  Frejgatan 16
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 056 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Tulegatan 43
  Månadsavgift
  2 388 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  Adress
  Frejgatan 48, FAST PRIS!
  Fast pris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 326 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Rådmansgatan 35
  Månadsavgift
  1 828 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Hedemoratäppan 2
  Månadsavgift
  1 797 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  31 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!