Stilren fyrarummare med solig balkong!

Vasastan/Östermalm, Stockholm

Surbrunnsgatan 13, 3tr

Utgångspris
9 450 000 kr
Avgift
5 071 kr
Antal rum
4
Boarea / Biarea
115 kvm / 6 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Stilren fyrarummare med solig balkong!

 • Ansvarig mäklare

  Tina Engström

  Fastighetsmäklare
  Kontorschef

  :
  Mobil: 070-782 20 05

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I gränslandet mellan Vasastan och Östermalm saluförs nu denna väldisponerade taketage om fyra rok över 115+6 uppmätta kvm. Lägenheten disponeras över tre sovrum, stort vardagsrum, badrum och en extra WC samt härligt kök med generös matsalsdel. På nedre planet finns den högt belägna balkongen med sol hela dagen och fin vy över lummig innergård. Lägenheten är både praktiskt och väldigt ljus. En riktig familjelägenhet med lite villa på taketkänsla. Det kan finnas möjlighet att öppna upp till nock på vindsplanet. Stabil Brf och välskött fastighet. Mycket rendigt men ändå lugnt läge, med direkt närhet till oändligt antal kaféer och restauranger! T-bana Tekniska högskolan, fem minuter till Roslagsbanan och sex busslinjer runt hörnet. Varmt välkommen på visning!

Interiör

En vacker sekelskifteslägenhet har utökats med ett övre plan där råvinden redan på 1950-talet förädlats till bostad för den stora familjen. Det erbjuds även en mycket trevlig disposition med en härlig ljus sällskapsdel på det nedre planet där en generös matplats är belägen intill köket. Här finns också våningens balkong som med sitt höga läge släpper in mängder med ljus och har en vacker vy över den tysta och mycket trevliga innergården. Vidare upp för trappan som är riktigt läcker med femtitalsräcke, öppnar sig fortsättningen på våningens sällskapsdel med stort och ljust vardagsrum. En stilsäker öppen spis ger ytterligare karaktär och förstärker den häftiga femtiotalskänslan och här uppe finns även en given plats för en liten skrivhörna med tillhörande platsbyggd bokhylla. Bostadens privata del med tre sovrum börjar med luftigt master bedroom som förutom dubbelsäng rymmer ytterligare möblemang som extra klädförvaring om så önskas. De andra två sovrummen har bra storlek och passar därför bra även för tonåringen. Det finns badrum med badkar med fint ljusinsläpp från ett takfönster. Här uppe ligger även lägenhetens gäst-WC och en rymlig klädkammare är ett välkommet inslag. Hela lägenheten är mycket ljus, upplevs mycket charmig och har en fin hemkänsla. Detta tillsammans med så härliga och väldisponerade kvadrat är detta det perfekta boendet för såväl paret som vill ha gott om utrymme med gästrum och kontor likväl som för barnfamiljen som vill stanna i stan!

Härligt och lugnt läge med det mesta runt hörnet! Här bor man med gångavstånd till City och Stureplan samt med gång och cykelavstånd till både Handelshögskolan och KTH. Till SU är det endast en T-banestation. För den träningsintresserade återfinns flertalet SATS-anläggningar i närheten av bostaden. Både Stadion, Lill-Janskogen samt Hagaparken.

Bra kommunikationer med T-bana Tekniska högskolan på andra sidan kvarteret. En mängd busslinjer ligger i korsningen Valhallavägen/Odengatan och ett par minuter bort går bussarna till norrort, Vaxholm och Norrtälje. Till Roslagsbanan går man på fem minuter.

Längs Odengatan finns de närmaste mataffärerna Coop Roslagsgatan och ICA Baronen. Behövs något akut ligger ett bra snabbköp nere i T-banan (Tekniska högskolan). Både Hemköp och Coop finns också vid Jarlaplan endast några minuter från bostaden. Till Fältöversten med dess stora utbud av butiker tar det ett par minuter med bil eller buss. Med Odenplan som granne är utbudet rikligt vad gäller både närservice som matbutiker. Här ligger både Hemköp och Ica och tillsammans med Åhléns och mängder av småbutiker finner man i stort sätt allt man söker.

Nedre plan:
Entré med garderober och hatthylla. En praktisk skohylla är platsbyggd och här ryms också en pall eller sittbänk.

Stort kök i vinkel med gott om förvaring i skåp med ljusa luckor, bänkskivor i ljus granit med nerfälld diskho samt stänkskydd i vitt hamrat kakel. Maskinell utrustning består av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn och mikrougn båda i rostfritt samt integrerad diskmaskin. Kyl och frys i rostfritt. Här i köket finns dessutom golvvärme.

Matsal i öppen planlösning mot köket. Här sitter minst 10-12 matgäster utan problem. Utgång till balkongen som har högt och fritt läge och fin vy över innergårdarna.
Stabil och snygg trappa med snidat räcke i femtiotalsstil. Under trappan finns ett stort städskåp.

Alla golv på nedre plan är i vacker oljad fiskbensparkett.

Övre plan:
Vardagsrum med plats för både generöst tilltagen soffgrupp och annat möblemang. Bokhyllan är platsbyggd och den öppna spisen som fungerar har tillhörande vedförvaring.

Master bedroom med plats för dubbelsäng. Stort fint fönster ger både ljus och karaktär. Inbyggd garderob samt plats för fristående klädförvaring eller hel garderobsvägg.

I vardagsrummet och master bedroom ligger oljad fiskbensparkett.

Badrum med takfönster har kakel i vitt och blå mosaik på golvet med elslingor, badkar, handfat, stor spegel, platsbyggd hylla, WC och tvättmaskin.

Sovrum 2 är av generös storlek och har en inbyggd garderob.

Sovrum 3 är i samma storlek och har två inbyggda garderober.

I passagen utanför dessa två sovrum finns plats för ytterligare klädförvaring om så önskas.

Här finns också en stor klädkammare samt gäst-WC.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Trasten 6

TV/bredband

Bredband via fiber, IP Only. Ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 071 kr

Bredband 100 MBit ingår i avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
14,99%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
9 450 000 kr
Lägenhetsnummer
09-8407
Våningsplan
3 av 3*
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
115 kvm**
Biarea
6 kvm
Vindsvåning
Ja

* 3+4

** Areauppgifter enligt mätning

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
400 kr
Försäkring
150 kr
Summa
550 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1885
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft*

* Besiktigad: den 21 mars 2011

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
130
Energideklarationsdatum
2011-03-21

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Trasten 6 i Stockholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
8
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

BRF Trasten 6. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2002 och upplåter 8 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt.

Föreningen köpte fastigheten 2002 (äger marken).

Föreningens ekonomi

Månadsavgiften har varit oförändrad sedan föreningen köpte fastigheten (2002). Idag finns inga planerade avgiftsförändringar (Augusti 2019).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1978 - Totalrenovering av fastigheten, rörstambyte samt byte av el-stigare.
ca 2000 - Ommålning av fasad.
2002 - Filmning av stammar i avlopp, ny värmeväxlare
2003 - Balkonger byggdes.
2004 - Ommålning av tak.
2005 - Alla fönster byttes, trapphuset renoverades.
2006 - Renovering av soprum.
2009 - Ommålning av grunden mot gården.
2010 - Filmning avloppstammarna.
2014 - Renovering av ena hyreslokalen.
2015 - Spolning avloppstammarna.
2016 - Cykelförrådet i källaren.
2018 - Ommålning av fönsterkarmarna mot gården samt ommålning av dörrar mot gatan.

Parkering

I området råder boendeparkering för mer information se: www.stockholm.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till bredbandsfiber via Bahnhof.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam gård med utemöbler samt grill för föreningens medlemmar att nyttja.

Gemensamma utrymmen

Cykelställ, barnvagnsrum, cykelförråd finns för de boende att nyttja.

Övrigt

En av hyreslokalerna (ca 77 kvm) kan eventuellt bli omgjord till en bostadsrätt vilket kommer stärka föreningens ekonomi ytterligare.

Området

Att bo i Vasastan/Östermalm

I vidsträckta Vasastan ryms Birkastan, områdena Röda bergen, Atlas, Sabbatsberg och Sibirien, ett öknamn från 1800-talet när området låg i stadens ytterkant. Nu växer området ytterligare i och med byggnationen av Norra stationsområdet som beräknas vara färdigt år 2025.

Stadsdelen började växa fram under senare delen av 1800-talet, innan dess präglades området av landsbygd. Kvarteren låg i Vasagatans förlängning och fick därför namnet Vasastan 1926. Stockholms Stadsbibliotek invigdes i mars 1928. Vasaparken är stadsdelens finaste och mest populära grönområde. August Strindberg tillbringade sina första år i livet i Vasastan och Astrid Lindgren bodde i Vasastan under 70 år, främst i lägenheten på Dalagatan med utsikt över Vasaparken.

En populär del av Vasastan är Birkastan med sina gemytliga kvarter mellan S:t Eriksgatan, Karlbergsvägen, Norrbackagatan, Norra station och Rörstrandsgatan.

I Vasastan finns förutom de stora butikskedjorna också många trevliga småbutiker med olika karaktär och specialiteter. Här finns också gott om kaféer, kvarterskrogar och restauranger. I övrigt finns här all tänkbar service med vårdcentraler, Odenplans läkarhus, bvc, närakut och specialistvård. Här finns också många förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktning i både kommunal och privat regi.

Inom stadsdelen finns flera busslinjer och nyöppnade Citybanan som är en gemensam station för både tunnelbana och pendeltåg vid Odenplan. Flygbussarna stannar vid S:t Eriksplan.

Köpa eller sälja bostad i Vasastan/Östermalm? Kontakta våra mäklare i Vasastan! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Surbrunnsgatan 13, 3tr

Surbrunnsgatan 13, 3tr,
114 27 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Tina Engström

  Fastighetsmäklare
  Kontorschef

  :
  Mobil: 070-782 20 05