Hoppa till innehåll

Lantlig idyll vid Vinterviken

  • På förhand
  • 88 kvm
  • 3 rum
  • 6 995 000 kr

Vinterviken, Stockholm

Mörtvikskroken 13B

Utgångspris:
6 995 000 kr
Avgift:
5 331 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
88 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
1 av 2

*inkl. kallvatten, sophämtning, parkering (+ obligatoriskt tillägg om 429 kr/mån för bredband).

**Enligt säljaren, bostadsrättsföreningen och uppmätning enligt SS 21054:2020.

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Joakim Ohlsson

Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Kontakta mig

Bjurfors Liljeholmen/Hägersten

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Lantlig idyll vid Vinterviken

Villakänsla med egen ingång och trädgårdsdel i kulturmärkt byggnad från 1800-talet med välbevarad charm och fint ljusflöde från stora fönsterpartier.

Beskrivning

Sällsynt möjlighet att förvärva denna drömbostad i byggnad från 1800-talet med ett unikt läge mitt i Vintervikens grönskande park intill Mälarens vatten. Här är ni omfamnade av skog och natur och är samtidigt alldeles nära stan. Lägenheten bjuder på en otrolig atmosfär tack vare de generösa fönsterpartierna i tre väderstreck varifrån man ser ut över trädgården och den lummiga grönskan.

Disponeringen av bostaden består av goda sällskapsytor, gediget kök med välbevarad charm, två rymliga sovrum, liten kontorsdel, badrum med badkar och separat gäst-WC. Interiören präglas av tidstypisk karaktär med bland annat spegeldörrar, serveringsskåp, munblåst glas i flera av fönstren och andra detaljer som vittnar om historien. Genom en lucka i hallgolvet når ni källarutrymme som kan nyttjas som vinkällare eller matförråd. Tre eldstäder ger både sprakande mys och värme under vintern. På baksidan av huset känner ni er som på landet med egen ingång och trädgård där odlade blommor samsas med gullvivor och smultron som sedan övergår till äng och skog. Här kan ni äta middag i bersån, fika med vänner i soffgruppen vid husknuten, ställa till fest med långbord och fira midsommar på “egna” ängen intill huset. Eller bara dricka morgonkaffe i solen på farstukvisten och lyssna på skogens ljud. Mälaren glimrar ett stenkast bort och erbjuder bad på sommaren och skidor eller skridskor på vintern.

Till bostaden hör kostnadsfri parkering intill huset, lummig trädgård där alla boende har varsin egen del och denna lägenhet disponerar baksidan av huset. Därtill finns mycket generösa förvaringsutrymmen med flera förråd i vedbod, jordkällare och på husets vind.

Denna bostad har planerade visningar i augusti men anmäl gärna ditt intresse redan nu via annonsen på Bjurfors hemsida för att bli uppdaterad kring utvecklingen framåt.

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Kontakta mig!

Planritning

Planlösning

Planritning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 995 000 kr
Lägenhetsnummer
2
Våningsplan
1 av 2
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
88 kvm*

*Enligt säljaren, bostadsrättsföreningen och uppmätning enligt SS 21054:2020.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 331 kr

inkl. kallvatten, sophämtning, parkering (+ obligatoriskt tillägg om 429 kr/mån för bredband).

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1880*
Ventilation
Mekanisk frånluft.

*Byggår enligt fastighetsutdrag.

Ekonomi

Andel i föreningen
25,142875%
Andel av årsavgiften är
25,142875%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
403 121 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
5
Hushållsström
883 kr
Försäkring
231 kr
Summa
1 114 kr

Kostnad för el inkluderar hushållsel samt uppvärmning och varmvatten. Uppvärmning sker genom luftvärmepump (fungerar även som air condition på sommaren). Det finns även kakelugn och kamin som värmekällor men har av ägarna främst används för myseldning, elradiatorer finns men har inte använts sedan luftvärmepump installerades. Varje lägenhet har egen varmvattenberedare placerad i den gemensamma källaren.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2023-09-26

Bostadsrättsförening

Namn
Slipvagnen 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Huset är uppfört på 1880-talet som tjänstebostäder till Alfred Nobels företag Nitroclycerin. Föreningen köpte fastigheten år 2002. Total boarea är 350 kvm. Ekonomisk förvaltare är Frubo AB.

Föreningens ekonomi

Föreningen är mycket välskött och har låg belåning. Inga planerade avgiftsförändringar (2024-06-27) Avgifterna höjdes med 2% 2024.

Försäkring

Stockholms Stads Brandförsäkringskontor.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2023: Flytt av luftvärmepump på norrsidan från vägg till mark.
2022: Installation av luftvärmepump i tre av lägenheterna.
2022: Renovering av vedbodarna på Mörtvikskroken 11 inklusive nya dörrar.
2021: Ny avloppspump installerad.
2021: Dräneringsarbete på jordkällaren.
2018: Ny stenkista med dränering från stuprännor.
2018: Fönsterrenovering.
2017: Murningsarbete på jordkällaren.
2017: Dragning av el i jordkällaren.
2017: Genomfartsväg ersatts av gräsmatta på framsida gård.
2016: Indragning av fiber.
2005: Fasadrenovering.
2004/2005: Bytta stammar kök och badrum i två av lägenheterna.

Parkering

Föreningen har fem parkeringsplatser där en hör till varje bostad samt en är gemensam gästparkering.

Gårdsplats/innergård

Den lummiga trädgården samsas man om samt att alla boende har en "egen" del som man nyttjar.

Gemensamma utrymmen

Lägenheten disponerar tre stycken vindsförråd, ett större och två mindre. Intill parkeringen finns en jordkällare där lägenheten disponerar två förråd och vid vedbodarna på intilliggande Mörtvikskroken 11 disponerar lägenheten två vedförråd. Cykelförråd finns i garaget i anslutning till husets infart där även t.ex. kajak kan förvaras och snickarbänk finns. I den gemensamma källaren finns plats för extra frysbox samt vinterförvaring av utemöbler.

Om Vinterviken

Att bo i Vinterviken

Här erbjuds ni ett unikt läge mitt i Vintervikens grönskande park. Mälaren glimrar ett stenkast bort och erbjuder bad på sommaren och skidor eller skridskor på vintern. Här finns flera mysiga badplatser, kajakuthyrning, padelbanor och utegym. Missa inte heller restaurangen i Alfreds Nobels gamla dynamitfabrik från 1891. I de fantastiska lokalerna driver Markus Aujalay och Erika Michael Winterviken med café/lunchrestaurang, grillmiddagar med livemusik samt festvåning. Inom någon minuts promenad finner ni även Ekensbergs båtsällskap i Mörtviken. Här är ni omfamnade av skog och natur och är samtidigt alldeles nära stan och i direkt anslutning till Gröndal, som är en levande stadsdel precis utanför tullarna med all tänkbar service såsom mataffär, restauranger, bibliotek, populära Lundbergs café & bageri, florist, Gröndals Deli, skomakare, frisör och mycket mer.

Åt andra hållet har ni även en kort promenad till charmiga Aspudden. promenadstråk och mysiga caféer/restauranger med bland annat Kniv och Kavel, Bonne Femme och Vår Pizza. Här infinner sig en charmig småstadskänsla med butiker så som BlomsterBaren Stockholm, Aspuddens Bokhandel och Recykleriet. Här har ni även mysiga Aspuddsparken och Aspudden 4H gård med djur, minigolfbana samt plaskdamm för dem små.

Området är beläget några minuter med tvärbana eller buss från Liljeholmen Galleria med shoppingmöjligheter, restauranger och flera matbutiker. I Liljeholmen finns flera busslinjer, flygbussar till Arlanda samt tunnelbanans röda linje som tar er snabbt till Södermalms puls och vidare till city. Med bil tar man sig enkelt ut på Essingeleden. Från Ekensberg går även färja som passerar Mälarhöjdsbadet, Stadshuset och Drottningholm samt SL:s pendlarbåt (linje 89) som går mellan Ekerö och Klara Mälarstrand. Ett brett utbud av skolor och förskolor finns inom promenadavstånd för barn i alla åldrar.

Köpa, sälja eller värdera bostad? Kontakta våra mäklare i Liljeholmen/Hägersten. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Mörtvikskroken 13B

Mörtvikskroken 13B

11769 STOCKHOLM

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Ansvarig mäklare

Joakim Ohlsson

Jag är intresserad av Mörtvikskroken 13B

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo