Högt och tyst, insynsskyddat och ljust. Och med närhet till både natur och service.

Duvbo, Sundbyberg

Sveavägen 20

Besiktigad
Pris
10 500 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
814 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
156 kvm / 51 kvm

Visning

 • söndag 21/10, KL 13:00 - 14:00

  Öppen visning - välkommen!

 • måndag 22/10, KL 18:30 - 19:30

  Öppen visning - välkommen!

Högt och tyst, insynsskyddat och ljust. Och med närhet till både natur och service.

Välkommen till ett harmoniskt och vackert hem där alla får plats, i ett underbart högt och fritt läge!

 • Ansvarig mäklare

  Sevim Demir

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 05

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

Ett harmoniskt hus som fyller hela familjens behov väntar dig när du kliver in genom dörren till det här ljusa och rymliga huset. Här finns rum för alla både ute och inne. Dessutom i ett fantastiskt läge! Högt och tyst, insynsskyddat och ljust. Och med närhet till både natur och service.

Villan består av tre plan och omfattar totalt 6 rum och kök varav 4 sovrum och tvättstuga. Planlösningen är både funktionell och flexibel med lättmöblerade rum och goda förvaringsutrymmen. Sovrum finns på två våningsplan, även badrum på två våningsplan, och husets hjärta med kök, matsal och stort vardagsrum ligger samlat på mellanplanet. Här finns med andra ord många möjligheter att disponera rum efter familjens behov.

Interiören är en blandning av äldre charm och stilren design. Rummen har fiskbensparkett eller vackra trägolv. Badrum, tvättstuga och hall har istället snygga klinkergolv. Väggarna i huset är genomgående målade i behagliga färgtoner som är lätta att kombinera med personliga färgval. Det finns två eldstäder i huset som bidrar till hemtrevnad och värme med mys framför brasan att längta hem till om vinterkvällarna.

Flera renoveringar har utförts de senaste åren. Bland annat installerades centraldammsugare, fiber och bergvärme. Andra förbättringar är nytt kök och golvvärme (se frågelistan för mer utförlig lista på gjorda renoveringar).

Garaget om 36 kvm rymmer en bil eller varför inte en skaparverkstad när andan faller på eller laga cykeln härinne när det regnar. Plats för ytterligare två bilar finns på uppfarten.

Även trädgården hyser många möjligheter. Mysigt lusthus och liten lekstuga för de små. För den trädgårdsintresserade finns möjligheter till egen odling och köksträdgård, för barnen finns gräsmattor för lek och när det är dags för vila hittar du flera soliga uteplatser. Allt omringat av träd och buskar som ger en insynsskyddad oas att trivas i.

Villan är belägen i Duvbo som är ett lugnt, idylliskt område med varierande villabebyggelse. Härifrån har du nära till Sundbybergs mysiga centrum med en skön blandning av den äldre småstadskaraktären och moderniserade delar med nytillkomna restauranger och butiker. I Sundbyberg finns allt du behöver av service som mataffärer, förskolor och skolor. Det är även nära till handelsplatsen Bromma Blocks, Bromma flygplats och Mall of Scandinavia.

Kring Lötsjön och även Råstasjön har du fina möjligheter till promenader och löpturer, samt fika eller mat i Gröna stugan vid Lötsjön. Lite längre bort väntar Ursvik med stora grönområden för friluftsliv. I "Sumpan" har du också alla kommunikationer serverade - både t-bana, tvärbana, pendel och även fjärrtåg. Några minuter från huset går buss 504 till Sundbybergs station och 506 till Karolinska sjukhuset. Med bil är du snabbt ute på E18 och E4

Välkommen till ett harmoniskt och vackert hem där alla får plats, i ett underbart högt och fritt läge!

Interiör

Välkommen in, huset disponeras enligt följande:

Entrévåningen ligger längst ner i huset och har en välkomnande och rymlig hall där hela familjen kan göra sig färdig samtidigt. Ett snyggt klinkergolv och rödmålade väggar ger ett personligt intryck när du kliver innanför dörren.

Från hallen når du direkt tvättstugan vilket är bra för att slippa dra in smutsiga kläder i huset. Här finns också gott om förvaringsutrymme i flertalet garderober samt tvättmaskin och torktumlare.

När du kommer upp från trappan till mellanplanet möts du av en liten hall, härifrån har du utgång till balkongen med plats för trädgårdsmöbler.
Till vänster finns vardagsrummet, rakt fram finns kök och matplats. Längre in finns badrum och ett sovrum.

Köket är en harmonisk och inbjudande plats i hemmet, precis som det ska vara. Köksluckor i vitt, gott om förvaring och arbetsytor. Full maskinell utrustning i rostfritt utförande, tillsammans en väldigt trivsam miljö där man gärna vill vara. Köket har en egen entré med liten hall och utgång till en altan och trädgården. Perfekt för sommarens frukostar!

Här finns ett av de fyra sovrummen. Perfekt som gästrum eller kontor.

Badrummet är fräscht med vädringsfönster, kakel och klinkergolv med golvvärme.

Ett underbart ljust och härligt vardagsrum brer ut sig åt andra hållet från matplatsen. Ljuset flödar in från det breda fönsterpartiet i matsalen. Rummet är målat i enbart vita nyanser och en atmosfär av rymd präglar rummet. Tillsammans med matsalen är det här husets givna sällskapsdel såväl till vardags som till fest! Njut av en sprakande brasa i den ena av husets två eldstäder.

På övervåningen samlas tre sovrum, klädkammare och badrum med badkar och två vädringsfönster med fint ljusinsläpp. Ett av sovrummen har vacker öppen spis.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Talgoxen 7

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0183-89/7.3

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
10 500 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
156 kvm*
Tomtarea
814 kvm
Biarea
51 kvm

* Areauppgifter enligt mätning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med sluttningsvåning
Byggår
1909. Tillbyggt 1992
Fasad
Trä
Grund
Krypgrund. Betongplatta, tillbyggd del.
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
2- glas och 3-glas
Grundmur
Natursten

Planbestämmelser

Ändring Av Dp (2000-04-13) Stadsplan (1941-12-12) Tomtindelning (1940-04-02)

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 492 000 kr
Byggnadsvärde
1 061 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
7 200 kr
Värme
19 000 kr
Försäkring
6 900 kr
Renhållning
2 300 kr
Vatten/Avlopp
3 500 kr
Summa
38 900 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
67
Energideklarationsdatum
2018-10-08

Området

Att bo i Duvbo

Duvbo är en stadsdel i Sundbyberg som införlivades 1949 och domineras av cirka 300 äldre villor samt en mindre andel flerbostadshus. Villaområdet är av Riksantikvarien klassat som riksintresse och är ett av västerortens populäraste på grund av sin charm och trivsel med många välbevarade gamla fina hus. Här finns Duvboskolan, förskola och fritids samt badhus och sporthall. Duvbo har även en tunnelbanestation, butiker, restauranger och pubar.

Duvbo ligger nära Lötsjön som är den enda insjön i kommunen med ett rikt fågelliv. Vid sjön ligger den så kallade Gröna Stugan med ett mysigt kafé, perfekt för en lunch eller fikastund i solen med utsikt över vattnet samt Golfängarna med härliga promenadstråk. Det är promenadavstånd till Järvafältet med stora grönområden och Igelbäckens naturreservat som inrättades 2004 för att skydda och bevara ett tätortsnära naturområde. Igelbäcken ska samtidigt bevaras som ett levande vattendrag. I bäcken lever den sällsynta fisken grönlingen. Området är ett populärt frilufts- och rekreationsområde med eljusspår för löpning och längdskidåkning på vintern.

Dessutom ligger Duvbo nära Sundbybergs mysiga affärscentrum med smågator, butiker, restauranger, bank och annan service.

Sundbyberg är en av landets mest kommunikationstäta kommuner. Här finns två tunnelbanelinjer med fem stationer samt pendeltåg, fjärrtåg och ett antal busslinjer vilket gör att det går snabbt och enkelt att ta sig in till Stockholm city. Även tvärbanan som trafikerar Alvik-Solna station passerar Sundbyberg.

Sundbybergs kultur- och friluftsliv präglas av mångfald och närhet till invånarna. Här finns flera parker och gröna oaser. Sundbybergs kulturverksamhet erbjuder en mängd upplevelser och möjligheter till aktiviteter. Här finns också ett rikt föreningsliv och studieförbunden har ett stort utbud. Här finns också ett museum som drivs av Sundbybergs hembygdsförening.

Sundbyberg har ett flertal frilufts- och idrottsanläggningar som Sundbyberg IP, Ursviks motionsspår och simhall.

Köpa eller sälja bostad i Sundbyberg? Kontakta våra mäklare i Solna och Sundbyberg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sevim Demir

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 05