Insynsskyddad 3:a med inglasad balkong!

Hägernäs Strand, Täby

Catalinabacken 6

Utgångspris
3 795 000 kr
Avgift
4 364 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Hiss
Ja
Boarea
88 kvm

Visning

 • söndag 15/12, KL 14:00 - 14:35

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

Boka visning

Insynsskyddad 3:a med inglasad balkong!

Letar du efter en insynsskyddad 3:a med inglasad balkong? Då kan detta boende vara något för just dig!

 • Ansvarig mäklare

  Adam Simpson

  Fastighetsmäklare

  Språk:

  :
  Mobil: 070-778 78 77

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Letar du efter en insynsskyddad 3:a med inglasad balkong? Då kan detta boende vara något för just dig! Byggår: 2012. Balkong i soligt söderläge. Stilrent kök i semi-öppen-planlösning med det rymligt sällskapsrummet. Matplats för cirka 4-8 personer. Fräsch duschrum/wc. Två bra sovrum; ett större och ett mindre. Välkomnande hall. Genomgående parkettgolv. Säkerhetsdörr. Hiss. Nära härlig grönska, vacker natur och fina promenadstråk längs vattnet. Stabil, välskött förening i populärt område. Gästlägenhet finns att hyra. Garage i huset. Goda kommunikationer med buss och lokaltåg. Runt hörnet har du Täby Centrum med dess kommer och kultur. Detta kan vara den bostad du alltid drömt om? Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Välkomnande hall. Målade väggar samt fondtapet och på golvet klinkers samt parkett. Garderobsvägg med skjutdörrar. Elfa-system. Bra plats för sko- och klädavhängning.

Kök:
Stilrent kök i semi-öppen-planlösning med sällskapsrummet. Målade väggar och på golvet parkett. Här finns bl.a. kyl, frys, spishäll, spisfläkt, inbyggd mikro, inbyggd ugn (med varmluftsfunktion) samt diskmaskin. Kakel ovanför arbetsytorna. Ljusa köksluckor. Ljusa bänkskivor. Rostfri diskbänk. Matplats för cirka 4-8 personer.

Sällskapsrum:
Rymligt sällskapsrum. Målade väggar och på golvet parkett. Detta är den perfekta samlingsplatsen för vänner och bekanta. Utgång till balkong.

Balkong:
Inglasad balkong i soligt söderläge. Här kan du sitta och njuta en härlig vår-, sommar- eller höstdag, av härlig sol större delen av dagen, med en varm kopp kaffe, te eller choklad i handen. Kanske tillsammans med en bra bok eller tidskrift. Sjöglimt på våren/hösten.

Duschrum/wc:
Fräsch duschrum/wc. Kakel på väggarna och på golvet klinkers. Här finns bl.a. duschhörna med vikbara duschväggar, wc-stol, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, tvättmaskin samt torktumlare. Praktisk arbetsbänk. Överskåp.

Sovrum I:
Det första av två sovrum. Målade väggar och på golvet parkett. Garderobsvägg med skjutdörrar. Elfa-system.

Sovrum II:
Det andra av två sovrum. Målade väggar och på golvet parkett. Rymlig klädkammare.

Hägernäs Strand:
Hägernäs Strand ligger på den nedlagda sjöflygflottiljens område i Södra Hägernäs i Täby. Området, som är mycket attraktivt beläget vid vattnet, bjuder på en vidsträckt sjöutsikt och är ett av norra StorStockholms attraktivaste bostadsområden.

Här finns cirka 780 lägenheter, samt ett stort antal lokaler. Flera olika arkitekter har gett sin prägel på husen. Kvarteren är små, gröna och lummiga med många gamla löv- och barrträd bevarade. Många av lägenheterna har direkt sjöläge och samtliga är utrustade med härliga uteplatser, balkonger eller terrasser. Utanför dörren ligger saltsjön, som erbjuder bad och segling sommartid, samt skridskoåkning vintertid. Båt kan man hyra på den lokala båtklubben om du blir medlem.

Vid Catalinatorget finns det ett antal butiker och kontor, samt en restaurang och ett café, som även erbjuder lunch och brunch. Här går den 7 km långa strandpromenaden förbi som sträcker sig bort mot Näsby Park. På gångavstånd finns ytterligare restauranger, badplats, fotbollsplan, sporthall, gym, samt en hockeyhall. Några minuters bilfärd från Hägernäs Strand tar dig till ett tiotal golfbanor och alldeles i närheten ligger Rönninge by, ett naturreservat ,ed levande bondgård och café.

Hägernäs Strand har fullgoda kommunikationer. En lokal busslinje (612) som går mellan Täby Centrum och Hägernäs Station går genom området. Roslagsbanan från Hägernäs Station tar dig till Stockholm och Östra Station på cirka 20-25 minuter. Inom promenadavstånd finns busslinje 617 till Täby Centrum, busslinje 627 trafikerar Kista/Arninge, busslinje 629 trafikerar Åkersberga/Danderyds Sjukhus, samt nattbussen 691 som går mellan Odenplan och Hägernäs. Vill man ta bilen tar det bara några minuter till Täby Centrum och Arninge Centrum med dess kommers och kultur.

Täby har ett stort utbud av förskolor och familjedaghem, där de flesta drivs i fristående regi. 39 grundskolor, fördelat på både friskolor och kommunala. Täbys gymnasieskolor har ett brett utbud av teoretiska, yrkesinriktade och specialutformade program och ett väl utvecklat samarbete med både näringsliv, högskolor och universitet.

Täby:
Täby kommun ligger cirka två mil norr om Stockholm, nära skärgården, innerstaden och Arlanda. I kommunen bor drygt 70 000 invånare. Täby har vuxit snabbt under de senaste decennierna och sedan 1948 har antalet invånare mer än femdubblats. Kommunen har dock kvar sin ursprungliga prägel, med flera orörda grönområden runt knuten. Föreningslivet är stort och rymmer bland annat många idrottsklubbar.

Täbys skolor är av mycket god kvalitet visar en granskning av Skolverket. I Täby får man välja skola, och de kommunala skolorna arbetar under samma villkor som privata förskolor och skolor. Även annan omsorgsverksamhet drivs i stor omfattning av privata utförare.

Efter kommunvalet 2018 styrs Täby av en allians bestående av Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna.

I Täby verkar över 8 000 aktiva företag. De flesta är mindre företag med verksamhet inom tjänstesektorn, handel och elektronik/IT.

Täbys yta omfattar cirka 66 kvadratkilometer och gränsar i söder till Danderyd, i norr till Vallentuna och Österåker, i väster till Sollentuna och i nordväst till Upplands-Väsby.

Skogen och vattnet är framträdande i Täby där vi har flera stora grönområden, flera sjöar, en kuststräcka och två av Sveriges största småbåtshamnar.

Täbys historia går långt tillbaka och många av de 37 runristningar som finns i trakten vittnar om vikingarnas liv och leverne. Den mest omtalade vikingen var Jarlabanke - en bondehövding som sade sig "äga hela Täby".

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hydroplanet 7

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Catalinahöjden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
69
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Catalinahöjden bildades 2010.

Föreningens fastighet består av 69 stycken lägenheter i två flerfamiljshus.

Lägenheterna fördelas enligt följande:
* 12 stycken: 2 rum och kök
* 28 stycken: 3 rum och kök
* 21 stycken: 4 rum och kök
* 8 stycken: 5 rum och kök

Adresserna är: Catalinabacken 6 och Kanslihusgränd 5

Lån per kvadratmeter bostadsyta ligger på 9.318 kr, den genomsnittliga skuldräntan ligger på 1,81 % och föreningen har en soliditet på cirka 80 % (baserad på årsredovisning 2018).

Överlåtelseavgift tas ut av föreningen med 2,5 % av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgift tas ut av föreningen med 1 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av bostadsinnehavaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

MBF sköter om den ekonomiska förvaltningen.

I fastigheten finns en gästlägenhet som föreningens medlemmar kan hyra för 300 kr/dag.

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftshöjningar.

Parkering

Parkeringsplats går att hyra (19 stycken). Till parkeringsplats är det ett separat kö. Parkeringsplats kostar 300 kr/mån. Garageplats går att hyra (69 stycken). Till garageplats är det ett separat kö. Garageplats kostar 900 kr/mån. MC-plats går att hyra (tre stycken). Till MC-plats är det separat kö.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till s.k. Triple Play via Telia. I detta ingår tv (med ett visst grundutbud tv-kanaler), IP-telefoni (ej samtalskostnader) samt bredband. Avgift för detta tillkommer månadsavgiften (f.n. 212 kr/mån).

Övrigt

Till lägenheten finns ett källarförråd att disponera.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2015-05-14

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i soligt söderläge.

Parkering

Parkeringsplats går att hyra (19 stycken). Till parkeringsplats är det ett separat kö. Parkeringsplats kostar 300 kr/mån. Garageplats går att hyra (69 stycken). Till garageplats är det ett separat kö. Garageplats kostar 900 kr/mån. MC-plats går att hyra (tre stycken). Till MC-plats är det separat kö.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 364 kr

inklusive värme, kallvatten

Ekonomi

Andel i föreningen
1,4303%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 795 000 kr
Lägenhetsnummer
6001
Våningsplan
0 av 9
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
88 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
300 kr
Försäkring
100 kr
Vatten/Avlopp
200 kr
Övrigt
212 kr
Summa
812 kr

OBS! Driftkostnaden har tagits fram genom en schablonuträkning.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2012
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Länkar

Området

Att bo i Östra Täby

Viggbyholm är en stadsdel i Täby kommun, Stockholms län. Namnet kommer från Viggbyholms gård, tidigare Viggebyholms gård.

I Viggbyholm finns flera grönområden däribland Björnberget, tidigare känt som August Strindbergs Park. Björnberget är en välbevarad parkmark mitt i villaområdet, till största del bestående av kuperad bergsterräng och ett fornminne. Andra grönområden i Viggbyholm är Laurensviksparken intill Värtan och Virauddsparken intill Rönningesjön.

I Viggbyholm finns flera skolor såsom Bergtorpsskolan, Drakskeppsskolan och Viggbyskolan. Man finner här även Viggbyholms småbåtshamn, med Viggbyholms Båtklubb, en livlig hamnkommers och båtförsäljning. Rönningesjön sträcker sig in i norra Viggbyholm. Vid Viggbyholms Station finns ett fantastiskt café och en klassiskt gammal leksaksbutik. Härifrån tar man sig lätt in till med Roslagsbanan och når Östra Station på 20 minuter.

Hägernäs är en del av Täby kommun. I Hägernäs bor du nära natur och vatten men även till bra kommunikationer med Roslagsbanan och buss. Det finns flera förskolor och skolor i närområdet. Gribbylund är en stadsdel i Östra Täby. Området domineras idag av småhusbebyggelse med en stor andel småbarnsföräldrar, en mindre centrumanläggning finns även från mitten av 1980-talet. Rönninge Bys H4 gård och Rönningesjön med bad och fint motionsspår. Sjön plogas vintertid för långfärdsskridskor och skidspår. I Hägernäs centrum finns matbutik och restaurang.

Löttingelund gränsar till Gribbylund i söder. Namnet Löttingelund är hämtat från Löttinge gård som är belägen ett hundratal meter ifrån den övriga bebyggelsen. Gården drivs numera av en ridskola. Området domineras av villabebebyggelse och i Löttingelund finns även grundskolan Löttingelundsskolan.

Hägernäs Strand har växt fram successivt från 2004 och har omvandlats från att vara militärt område till att bli ett attraktivt och modernt bostadsområde. Här får man ett exklusivt och sjönära boende alldeles intill Stora Värtan. Hägernäs Strand är ett nytt, populärt och rofyllt bostadsområde i Täby med naturskönt läge.

Köpa eller sälja bostad i Östra Täby? Kontakta våra mäklare i Täby. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Catalinabacken 6

Catalinabacken 6,
183 68 Täby

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Adam Simpson

  Fastighetsmäklare

  Språk:

  :
  Mobil: 070-778 78 77

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hägernäs Strand, Täby

  På förhand
  Adress
  Norra Catalinagränd 10
  Pris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 440 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  75 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!