Drömboende med badrocksavstånd ner till bryggorna

Hägernäs Strand, Täby

Pontongränd 17

Utgångspris
4 950 000 kr
Avgift
5 472 kr
Antal rum
4
Boarea
100 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Drömboende med badrocksavstånd ner till bryggorna

 • Ansvarig mäklare

  Jenny Forss

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 07

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stor inglasad balkong i soligt läge. Pontongränd 17 - Bjurfors
Stor inglasad balkong i soligt läge
Rofylld utsikt ner mot vattnet. Pontongränd 17 - Bjurfors
Rofylld utsikt ner mot vattnet
Välkommen till Pontongränd 17. Pontongränd 17 - Bjurfors
Välkommen till Pontongränd 17
Ljust och luftigt med social öppen planlösning. Pontongränd 17 - Bjurfors
Ljust och luftigt med social öppen planlösning
Trivsam matplats i kök. Pontongränd 17 - Bjurfors
Trivsam matplats i kök
Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Pontongränd 17 - Bjurfors
Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till ditt nya drömboende i rofylld miljö med badrocksavstånd ner till bryggorna!

Här får du två härliga balkonger, båda med sjöutsikt där den stora från vardagsrummet är inglasad med exklusivt isolerande glas som därmed gör utrymmet till ett extra rum som kan nyttjas större delen av året.
Vardagsrum och kök har en social öppen planlösning med flera stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp och vacker utsikt ner mot vattnet.
Det smakfulla köket har en trevlig matplats invid fönster och det ljusa vardagsrummet har plats för både soffgrupp och andra möblemang. Härifrån har man även utgång till balkongen i soligt söderläge.
Denna välplanerade bostad har även tre bra sovrum och två väl tilltagna duschrum samt en stor klädkammare. Alla rum har vitmålade väggar och genomgående vitlaserat parkettgolv.
Tryggt cykelförråd med gott om plats finns precis utanför porten och ett källarförråd hör till lägenheten (ingår i avgiften) med direkt access via hiss i samma port.

Pontongränd 17 ligger med ett lugnt fritt läge nära strandpromenaden och med gångavstånd till Roslagsbana samt bussar.
Föreningen disponerar både parkeringsplatser och carport. Ev kan varmgarage hyras av grannförening. Förening med god och stabil ekonomi.

Varmt välkommen till detta fina och hemtrevliga boende med ett fantastiskt läge i Hägernäs Strand.

Interiör

HALL
Välkomnande hall med gott om plats för ytterkläder och förvaring. Vitmålade väggar och praktiskt klinkergolv.

KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD
Direkt intill hallen finns en stor klädkammare med flera garderober och hyllor samt ett fönster. Rummet går med fördel att användas som ett mindre arbetsrum. Vitmålade väggar och vitlaserat parkettgolv.

DUSCHRUM
Fint duschrum med vitkaklade väggar och gråsvart klinkergolv med golvvärme. Toalett, handfat med badrumsskåp ovan och duschhörna med vikbar vägg.

VARDAGSRUM
Ett fantastiskt sällskapsrum med öppen planlösning mot kök och härligt ljusinsläpp från flera stora fönster. Härifrån har man även utgång till den underbara inglasade balkongen om ca 10 kvm i soligt söderläge med vacker utsikt mot Värtan och området. Den inglasade balkongen blir som ett extra rum att nyttja större delen av året. Vitmålade väggar och en vacker fondvägg mot kök samt vitlaserat parkettgolv.

SOVRUM
Fint sovrum med vitmålade väggar och vitlaserat parkettgolv. Rummet kan öppnas upp helt eller delvis för att få ett större vardagsrum eller användas som bibliotek.

KÖK
Stilrent kök i vitt med gott om förvaring och bra arbetsytor. Trivsam matplats för flera personer intill fönster med utsikt ner mot vattnet. Vitmålade väggar och vitlaserat parkettgolv.
Maskinell utrustning: Rostfri kyl och frys ( -09), rostfri diskmaskin (-09), rostfri inbyggnadsmicro (-09), inbyggnadsugn (-09), glaskeramikhäll (-09) och fläkt (-09).

DUSCHRUM
Toppfräscht duschrum med vita helkaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Duschhörna med vikbar vägg, toalett, handdukstork och badrumskommod med spegelskåp ovan. För extra bekvämligheter finns här tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan samt vita väggfasta skåp.

SOVRUM
Ljust sovrum med fönster i två väderstreck. Vitmålade väggar och vitlaserat parkettgolv.

SOVRUM
Stort lyxigt sovrum med utgång till balkong med vacker sjöutsikt. Vitmålade väggar och vitlaserat parkettgolv samt flera garderober.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Stor härlig inglasad balkong om ca 10 kvm i soligt söderläge där man gärna umgås större delen av året. Fint fritt läge och vacker utsikt ner mot Stora Värtan.
Balkongglasen är försedda med exklusiva isolerande lågemmissionsglas (termoseffekt) för att på ett effektivt sätt behålla värmen tidigt på våren och långt in på hösten.

Parkering

71 parkeringsplatser.
28 i carport 630 kr/mån.
P-plats 300kr/mån.

Platserna får inte överlåtas med lägenheten vid en försäljning, men hittills har parkeringsplats kunnat erbjudas till alla nya medlemmar.

Övrigt

Hägernäs Strand:
Välkommen till Pontongränd i Hägernäs Strand, beläget vid vattnet vid Hägernäsviken. Här finns en anlagd och belyst strandpromenad som börjar vid Pontongränd 11 och där Rönningebäcken rinner ut i Värtan och Sjöflygklubben har sin klubbstuga. Längs promenaden finns flera omtyckta badbryggor och många i området går tidigt ner på morgonen för att få sig ett skönt dopp. På sommaren är det många badare, båtfolk och fiskare som lockas hit och på vintern när isen ligger tjock är det många som ger sig ut på skid-och skridskoutflykter.
Omgivningarna i Hägernäs Strand är gröna och rena. Här finns fina stenläggningar, parkbänkar, vackra planteringar och roliga lekplatser för barnen. Blir man medlem i båtklubben så finns det båtar att låna om man vill ge sig ut på sjön.

I området finns populära Hägernäsbadet med både sandstrand och badbrygga. Det finns även fotbollsplaner, sporthall, ishall, vandringsleder och motionsspår. Otroligt mysiga Rönninge by vid Rönningesjön är en bondgård med caféverksamhet. Ett mycket uppskattat utflyktsmål för hela familjen.
I området finns idag totalt 782 lägenheter fördelade på 15 bostadsrättsföreningar och dessutom 52 hyresrätter. Därutöver finns ett antal lokaler för uthyrning.

Två stora köpcentrum - Arninge och Täby Centrum - nås lätt med bil eller buss. Från Roslagsbanans hållplats Hägernäs kommer man snabbt och bekvämt utan byten till Universitetet och Östra station. I området går även den lokala busslinjen 604 om man smidigt vill ta sig till Täby Centrum, den går hela vägen till Danderyds Sjukhus. Det är också nära till en busshållplats vid Flygkårsvägen där linje 629 går raka vägen till Mörby Centrum och Danderyds Sjukhus, därifrån kan man byta till tunnelbanas röda linje.

En organisation i området som heter Aktiva Hägernäs Strand, vars syfte är sammanföra personer med gemensamma intressen och verksamheter i området. Exempel på aktiviteter vi startat och driver är boule, föreläsningar, vinprovning, vandringar i natur, studiebesök, familjeaktiviteter, samt onsdagsklubben på Umami Sushi Café.

Det finns också en bryggförening i Hägernäs Strand. Föreningen har tre uthyrningsbåtar och sköter om de två bryggorna som ligger nedanför Södra Catalinagränd. Alla i Hägernäs Strand kan bli medlemmar och årsavgiften är från enbart 150 kr och priset för att hyra en motorbåt i 3 timmar är från 200 kr. Föreningen arrangerar också festligheter som Lyskvällen och bryggträff med grill och levande musik.

Byggnadssätt

Byggår
2009
Uppvärmning
Fjärrvärme - vattenburen

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sjöflyget 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
48
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Sjöflyget 1 omfattar tre hus med 48 lägenheter som ligger i Hägernäs Strand. Området ligger vid stranden av Hägernäsviken, en del av Stora Värtan. Fastigheten byggdes åren 2007 till 2009.

Föreningens ekonomi

Förening med god ekonomi.

Parkering

71 parkeringsplatser.
28 i carport 630 kr/mån.
P-plats 300kr/mån.

Platserna får inte överlåtas med lägenheten vid en försäljning, men hittills har parkeringsplats kunnat erbjudas till alla nya medlemmar.

TV/bredband

Lägenheterna har ett gemensamt gruppavtal med Telia.

Bredband med 100 Mbit/s, fast telefoni till alla lägenheter och 22 digitala tv-kanaler (Tv-paket Lagom). Dessutom ingår en trådlös router och en tv-box per lägenhet vilka båda ägs av föreningen. Från och med år 2016 kostar det 216 kr/lgh vilket läggs till månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Det finns gemensamma barnvagns - och cykelförråd och alla lägenheter har ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 472 kr

I avgiften ingår värme, vatten och källarförråd. Tv och bredband via Telia tillkommer med obligatoriskt tillägg om 216 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,282%
Andel av årsavgiften är
2,282%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 950 000 kr
Lägenhetsnummer
4833
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
100 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
380 kr
Försäkring
255 kr
Summa
635 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
90
Energideklarationsdatum
2013-11-23

Länkar

Området

Att bo i Östra Täby

Viggbyholm är en stadsdel i Täby kommun, Stockholms län. Namnet kommer från Viggbyholms gård, tidigare Viggebyholms gård.

I Viggbyholm finns flera grönområden däribland Björnberget, tidigare känt som August Strindbergs Park. Björnberget är en välbevarad parkmark mitt i villaområdet, till största del bestående av kuperad bergsterräng och ett fornminne. Andra grönområden i Viggbyholm är Laurensviksparken intill Värtan och Virauddsparken intill Rönningesjön.

I Viggbyholm finns flera skolor såsom Bergtorpsskolan, Drakskeppsskolan och Viggbyskolan. Man finner här även Viggbyholms småbåtshamn, med Viggbyholms Båtklubb, en livlig hamnkommers och båtförsäljning. Rönningesjön sträcker sig in i norra Viggbyholm. Vid Viggbyholms Station finns ett fantastiskt café och en klassiskt gammal leksaksbutik. Härifrån tar man sig lätt in till med Roslagsbanan och når Östra Station på 20 minuter.

Hägernäs är en del av Täby kommun. I Hägernäs bor du nära natur och vatten men även till bra kommunikationer med Roslagsbanan och buss. Det finns flera förskolor och skolor i närområdet. Gribbylund är en stadsdel i Östra Täby. Området domineras idag av småhusbebyggelse med en stor andel småbarnsföräldrar, en mindre centrumanläggning finns även från mitten av 1980-talet. Rönninge Bys H4 gård och Rönningesjön med bad och fint motionsspår. Sjön plogas vintertid för långfärdsskridskor och skidspår. I Hägernäs centrum finns matbutik och restaurang.

Löttingelund gränsar till Gribbylund i söder. Namnet Löttingelund är hämtat från Löttinge gård som är belägen ett hundratal meter ifrån den övriga bebyggelsen. Gården drivs numera av en ridskola. Området domineras av villabebebyggelse och i Löttingelund finns även grundskolan Löttingelundsskolan.

Hägernäs Strand har växt fram successivt från 2004 och har omvandlats från att vara militärt område till att bli ett attraktivt och modernt bostadsområde. Här får man ett exklusivt och sjönära boende alldeles intill Stora Värtan. Hägernäs Strand är ett nytt, populärt och rofyllt bostadsområde i Täby med naturskönt läge.

Köpa eller sälja bostad i Östra Täby? Kontakta våra mäklare i Täby. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Pontongränd 17

Pontongränd 17,
183 68 TÄBY

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jenny Forss

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 07

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hägernäs Strand, Täby

  På förhand
  Adress
  Norra Catalinagränd 10
  Pris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 440 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  75 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!