Magiskt boende högst upp i huset med stor inglasad balkong och badrocksavstånd ner till bryggorna

Hägernäs Strand, Täby

Pontongränd 17

På förhand
Avgift
3 635 kr
Antal rum
2
Boarea
57 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Magiskt boende högst upp i huset med stor inglasad balkong och badrocksavstånd ner till bryggorna

 • Ansvarig mäklare

  Jenny Forss

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 07

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

En underbar inglasad balkong att längta hem till. Pontongränd 17 - Bjurfors
En underbar inglasad balkong att längta hem till
Vy ner mot Stora Värtan. Pontongränd 17 - Bjurfors
Vy ner mot Stora Värtan
. Pontongränd 17 - Bjurfors

På den stora balkongen njuter man av solen

Interiörbild. Pontongränd 17 - Bjurfors
Ljust och luftigt med öppen planlösning. Pontongränd 17 - Bjurfors
Ljust och luftigt med öppen planlösning
Vy in mot kök och matplats. Pontongränd 17 - Bjurfors
Vy in mot kök och matplats

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till ett underbart boende högst upp i huset med ett fritt läge och badrocksavstånd ner till bryggorna!
Denna bostad är magisk med en stor inglasad balkong som har rogivande sjöutsikt och är förberedd för infravärme, vilket gör att den kan nyttjas som ett extrarum året om. Vardagsrum och kök har en social öppen planlösning med flera stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp och självklart en vacker utsikt. Det smakfulla köket har en trevlig matplats invid fönster med vy ner mot vattnet och det ljusa vardagsrummet har plats för både soffgrupp och mysig läshörna. Härifrån har man även utgång till balkongen i soligt söderläge. Rofyllt sovrum med sjöutsikt och bra skjutdörrsgarderob. Intill hallen har man en stor klädkammare och ett lyxigt badrum med tvättmöjligheter. Till lägenheten hör även ett källarförråd i samma hus som ingår i avgiften.

Pontongränd 17 ligger med ett lugnt fritt läge nära strandpromenaden och med ett kort gångavstånd till Roslagsbanan.
Föreningen disponerar både parkeringsplatser och carport. Ev kan varmgarage hyras av grannföreningen. Förening med god och stabil ekonomi.
Varmt välkommen till detta ypperliga boende med ett toppenläge i Hägernäs Strand.

Hägernäs Strand:
Välkommen till Pontongränd i Hägernäs Strand, beläget vid vattnet vid Hägernäsviken. Här finns en anlagd och belyst strandpromenad som börjar vid Pontongränd 11 och där Rönningebäcken rinner ut i Värtan och Sjöflygklubben har sin klubbstuga. Längs promenaden finns flera omtyckta badbryggor och många i området går tidigt ner på morgonen för att få sig ett skönt dopp. På sommaren är det många badare, båtfolk och fiskare som lockas hit och på vintern när isen ligger tjock är det många som ger sig ut på skid-och skridskoutflykter.
Omgivningarna i Hägernäs Strand är gröna och rena. Här finns fina stenläggningar, parkbänkar, vackra planteringar och roliga lekplatser för barnen. Blir man medlem i båtklubben så finns det båtar att låna om man vill ge sig ut på sjön.

I området finns populära Hägernäsbadet med både sandstrand och badbrygga. Det finns även fotbollsplaner, sporthall, ishall, vandringsleder och motionsspår. Otroligt mysiga Rönninge by vid Rönningesjön är en bondgård med caféverksamhet. Ett mycket uppskattat utflyktsmål för hela familjen.
I området finns idag totalt 782 lägenheter fördelade på 15 bostadsrättsföreningar och dessutom 52 hyresrätter. Därutöver finns ett antal lokaler för uthyrning.

Två stora köpcentrum - Arninge och Täby Centrum - nås lätt med bil eller buss. Från Roslagsbanans hållplats Hägernäs kommer man snabbt och bekvämt utan byten till Universitetet och Östra station. I området går även den lokala busslinjen 604 om man smidigt vill ta sig till Täby Centrum, den går hela vägen till Danderyds Sjukhus. Det är också nära till en busshållplats vid Flygkårsvägen där linje 629 går raka vägen till Mörby Centrum och Danderyds Sjukhus, därifrån kan man byta till tunnelbanas röda linje.

En organisation i området som heter Aktiva Hägernäs Strand, vars syfte är sammanföra personer med gemensamma intressen och verksamheter i området. Exempel på aktiviteter vi startat och driver är boule, föreläsningar, vinprovning, vandringar i natur, studiebesök, familjeaktiviteter, samt onsdagsklubben på Umami Sushi Café.

Det finns också en bryggförening i Hägernäs Strand. Föreningen har tre uthyrningsbåtar och sköter om de två bryggorna som ligger nedanför Södra Catalinagränd. Alla i Hägernäs Strand kan bli medlemmar och årsavgiften är från enbart 150 kr och priset för att hyra en motorbåt i 3 timmar är från 200 kr. Föreningen arrangerar också festligheter som Lyskvällen och bryggträff med grill och levande musik

Interiör

HALL
Välkomnande hall med gott om plats för ytterkläder och förvaring. Vitmålade väggar och ekparkett.

KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD
Direkt intill hallen finns en stor klädkammare med hyllor och ett städskåp.

BADRUM
Stilrent badrum med vita helkaklade väggar och mörkgrått klinkergolv med golvvärme. Badkar, wc-stol, badrumskommod med spegelskåp ovan och handdukstork. För att få det extra bekvämt har man här egen tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan samt vita väggfasta skåp.

VARDAGSRUM
Ett fantastiskt sällskapsrum med öppen planlösning mot kök och härligt ljusinsläpp från flera stora fönster. Härifrån har man även utgång till den underbara inglasade balkongen om ca 10 kvm i soligt söderläge med vacker utsikt mot Värtan och området. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

KÖK
Ljust smakfullt kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. En trivsam matplats för flera personer intill fönster med vacker utsikt över hustaken och ner mot vattnet. Målade väggar i vacker grön nyans och ekparkettgolv.
Maskinell utrustning: Kyl och frys (Bosch -09), integrerad diskmaskin (Bosch -09), inbyggnadsmicro (Bosch -09), ugn (Bosch -09), spishäll (Bosch -09)
och rostfri fläkt (Bosch -09).

SOVRUM
Rofyllt sovrum med sjöutsikt och en bra skjutdörrsgarderob som rymmer mycket förvaring. Ekparkett på golv och vitmålade väggar med en fondvägg i vacker grön nyans.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Stor härlig inglasad balkong om ca 10 kvm i soligt söderläge och med en vacker utsikt över området samt Stora Värtan. Indragen el för infravärme gör rummet användbart året om. Trätrall på golvet.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 635 kr

I avgiften ingår värme, vatten och källarförråd. Tv och bredband via Telia tillkommer med obligatoriskt tillägg om 216 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,516%
Andel av årsavgiften är
1,516%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
4852
Våningsplan
5 av 5*
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
57 kvm**

* Våningsplan 5 av 5.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
400 kr
Försäkring
220 kr
Summa
620 kr

Byggnadssätt

Byggår
2009
Uppvärmning
Fjärrvärme - vattenburen

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sjöflyget 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
48
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Sjöflyget 1 omfattar tre hus med 48 lägenheter som ligger i Hägernäs Strand. Området ligger vid stranden av Hägernäsviken, en del av Stora Värtan. Fastigheten byggdes åren 2007 till 2009.

Föreningens ekonomi

Förening med god ekonomi.

Parkering

71 parkeringsplatser.
28 i carport 630 kr/mån.
P-plats 300kr/mån.

Platserna får inte överlåtas med lägenheten vid en försäljning, men hittills har parkeringsplats kunnat erbjudas till alla nya medlemmar.

TV/bredband

Lägenheterna har ett gemensamt gruppavtal med Telia.

Bredband med 100 Mbit/s, fast telefoni till alla lägenheter och 22 digitala tv-kanaler (Tv-paket Lagom). Dessutom ingår en trådlös router och en tv-box per lägenhet vilka båda ägs av föreningen. Från och med år 2016 kostar det 216 kr/lgh vilket läggs till månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Det finns gemensamma barnvagns - och cykelförråd och alla lägenheter har ett källarförråd.

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
90

Länkar

Området

Att bo i östra Täby

Viggbyholm är en stadsdel i Täby kommun, Stockholms län. Namnet kommer från Viggbyholms gård, tidigare Viggebyholms gård.

I Viggbyholm finns flera grönområden däribland Björnberget, tidigare känt som August Strindbergs Park. Björnberget är en välbevarad parkmark mitt i villaområdet, till största del bestående av kuperad bergsterräng och ett fornminne. Andra grönområden i Viggbyholm är Laurensviksparken intill Värtan och Virauddsparken intill Rönningesjön.

I Viggbyholm finns flera skolor såsom Bergtorpsskolan, Drakskeppsskolan och Viggbyskolan. Man finner här även Viggbyholms småbåtshamn, med Viggbyholms Bå tklubb, en livlig hamnkommers och båtförsäljning. Rönningesjön sträcker sig in i norra Viggbyholm.

Hägernäs är en del av Täby kommun. I Hägernäs bor du nära natur och vatten men även till bra kommunikationer med Roslagsbanan och buss. Det finns flera förskolor och skolor inärområdet. Gribbylund är en stadsdel i Östra Täby. Området domineras idag av småhusbebyggelse med en stor andel småbarnsföräldrar, en mindre centrumanläggning finns även från mitten av 1980-talet. Rönninge Bys H4 gård och Rönningesjön med bad och fint motionsspår. Sjön plogas vintertid för långfärdsskridskor och skidspår. I Hägernäs centrum finns matbutik och restaurang.

Löttingelund gränsar till Gribbylund i söder. Namnet Löttingelund är hämtat från Löttinge gård som är belägen ett hundratal meter ifrån den övriga bebyggelsen. Gården drivs numera av en ridskola.Området domineras av villabebebyggelse och i Löttingelund finns även Täby kommuns nyaste grundskola, Löttingelundsskolan.

Hägernäs Strand växer successivt och har omvandlats från att vara militärt område till att bli ett attraktivt bostadsområde. Här får man ett exklusivt, sjönära boende. Hägernäs Strand är ett nytt, populärt och rofyllt bostadsområde i Täby. Det är ännu inte helt färdigbyggt men beräknas vara klart i slutet av 2012.

Köpa eller sälja bostad i Täby? Kontakta våra mäklare i Täby. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Pontongränd 17

Pontongränd 17,
183 68 Täby

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jenny Forss

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 07