Familjens "All Inclusive" på attraktiva Sjösidan

Näsby Park Sjösidan, Täby

Slottsvägen 85

Besiktigad
Pris
14 800 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
1261 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
234 kvm / 13 kvm

Familjens "All Inclusive" på attraktiva Sjösidan

 • Ansvarig mäklare

  Ulrika Dahlin

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 076-788 16 05

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Drömboende för den aktiva familjen med egen privat resort. Det generösa poolområde rymmer pool med saltvatten, spabad, konstgräsplan, utekök och stora ytor för solsängar och umgänge. Villan har omsorgsfullt byggts om och här finns härliga sociala ytor, fint naturkök, rymliga sovrum, fint spa och lyxigt stora ytor för förvaring och familjens alla prylar. Ägaren har genomgående hållit hög kvalitet på tekniska lösningar och valt fina naturmaterial i inredningen. Läget är perfekt mitt på Näsby Udd med lika långt till Stenkajens som Näsby Slotts badbryggor. På kort gångavstånd finns skolor, förskolor, Roslagsbanan och affärer. Skärgårdsmiljön med strandpromenader och klippor ger området sin speciella karaktär samtidigt som kommunikationerna på 20 minuter förflyttar dig in till centrala Stockholm. Varmt välkommen och upplev huset på plats!

Interiör

Slottsvägen 85 är en riktigt fin fastighet som badar i sol. Det stora uteplatserna ger härliga ytor för lek och umgänge. Ägaren gjorde en total ombyggnad av huset 1999-2000 och moderniserade då huset på ett ypperligt sätt. Interiört återkommer den jämtländska kalkstenen, oljad ek, och väggfärgen "som sand" i tonerna Tylösand och Sandön. Entréplanet (utom arbetsrum), köket samt master bedroom har golvvärme. Vardagsrummet med sin härliga takhöjd om 3,80 m i nock tillsammans med den angränsade matsalen och köket ger en underbar social plats med fin rymd. Den stora terrassen nås utanför vardagsrummet och här binds ute och inne ihop via det glasade skjutdörrspartiet.

Övre plan:
Vardagsrummet har en vacker öppen spis med kassett som ger fin karaktär till rummet och är en härlig mysfaktor. Rummet har ett fint ljusinsläpp med fönster i tre väderstreck och direktaccess till den soliga terrassen. Den oljade holländska ekparketten matchas fint upp av elementskydden i ek och skjutdörren in till matsalen. Matsalen rymmer 8-10 personer och har ett fint burspråk, även här återkommer den holländska ekparketten. Rummet kan även användas som arbetsrum, sovrum eller tv-rum.

Det smakfullt inredda köket har en vacker och välskött köksinredning från Naturkök, homogena stommar och luckor i oljad al. Den jämtländska kalkstenen finns både på golv (golvvärme) och på bänkskivor och ger en fin karaktär till köket. Stänkskyddet är av engelskt handgjort kakel och vitvarorna av hög kvalitet; spishäll, inbyggnadsugn, fläktkåpa, diskmaskin och mikro från Miele och kyl/frys från General Electric, vilken både har champagnelucka och ismaskin. Från kökets matplats ser man ner mot det härliga poolområdet.

Lyxigt master bedroom med härlig storlek, sjöglimt, notat trägolv och egen walk-in-closet i rummet. Väggarna är målade i ljusgrått och på huvudändens vägg finns en vacker tapet med rofyllt blommönster vilken återkommer på skjutdörrarna till garderoberna. Sovrummets golv är Junkers fina notade trägolv. Garderoberna i vinkel ger gott om utrymme för klädförvaring och inredningen är platsbyggd med hyllor av homogen al. För den som önskar ytterligare ett sovrum kan detta rum enkelt delas av (alternativ planskiss).

Stilrent inrett badrum (2010) med kakel i varmt beige ton och golv av marmor (golvvärme el). Här finns duschplats, badrumsmöbel med dubbla tvättställ, handdukstorkar, spotlights i taket, högtalare från B&O och wc.

Entréplan
Välkomnande och rymlig hall med jämtländskt kalkstensgolv och fint blyinfattat fönster som bibehåller husets karaktär. Härifrån nås det övre planet via trappan i oljad ek. Från hallen nås husets gästwc som inretts i ljusa toner med marmormosaik på vägg och golv av den återkommande jämtländska kalkstenen. Badrumsinredningen är från Svedbergs och blandare och hängare från VOLA.

Allrummet är husets självklara tv-plats med och gott om plats för den stora soffan. Här återkommer Junkers fina notade trägolv. De två sovrummen är rymliga och båda har platsbyggda skrivbord i nischer och det ena ett fint konstglasfönster i original. Båda rummen har fint ekplankgolv men det ena har idag en heltäckande ljus matta lagd ovanpå ekgolvet. Arbetsrummet vilket även innefattar bergvärmeanläggningen ger plats för ett skrivbord och blir ett bra hemmakontor.

Läcker relax med bastu för hela familjen. Bastun är inredd med lavar i al och väggar i al och glasblock samt aggregat från Tylö som även har en ångfunktion. Högtalare från B&O finns både i bastu och relaxdelen. Här finns även en duschkabin från Svedbergs och badrumsmöbel med handfat. Golvet och väggarna är beklädda med en fin kalkstensplatta i kulören champagne.

Familjens dröm gällande förvaring, plats för kläder och prylar får man i husets groventré, tvättstuga och garage. Groventrén är inredd med slittålig klinker och väl tilltagna platsbyggda garderober i homogen al med spegeldörrar. Här finns även en platsbyggd bänk och överskåp med praktiska lådor och knoppar i oljad ek, Dansk-design. Det tidigare dubbelgaraget har inretts till tvättstuga och förvaring. Vem vill inte ha 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare (Miele från 2010) och 2 torkskåp (Cylinda från 2010) och ett eget torkrum. Den stora bänkytan ger bra arbetsytor och här finns även praktiska tvättvagnar. Golvet är av praktisk och tålig granitkeramik i grått och väggarna är kaklade i vitt. Här finns även en extra kyl/frys (Electrolux) + vinkylskåp (Libeherr Gran Cru.) samt 8 garderober. Garagedelen har platsbyggda hyllor för familjens sportartiklar och här kan även en bil köras in.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Näsbypark 53:16

Ombyggnad, Renoveringar

1963 - huset byggdes ut med vardagsrum och det som i dag är groventré.
1999-2000 - ombyggnad interiört och exteriört. Bland annat gjordes följande, av entreprenör
- utbyggnad av garage (idag garage/tvättstuga) och altan
- nytt yttertak, ny papp, läkt, takpannor , nya stuprör och hängrännor i koppar
- tilläggsisolering av fasad och ny puts
- nya dagvattenledningar kopplade till stenkista
- ny vattenutkastare
- höjning av innertaket i vardagsrummet
- tilläggsisolering av vinden
- på entréplan grävde man ur den gamla betongplattan , lade underliggande isolering och ingjuten golvvärme installerades
- nya innerväggar sattes upp
- ytter-/innerdörrar och fönster byttes (några äldre fönster finns kvar)
- nya våtrum och kök
- ny homogen ektrappa
- nya vatten och avloppstammar
- ny el och el-central i hela huset
- nytt ventilationssystem installerades (aggregatet byttes 2005)
- nya ytskikt överallt
- tilläggsisolerad spritputsad fasad med handputsade fönsterfoder.
2000 - Miele - ugn, spishäll, fläktkåpa.
2000 - kyl/frys General Electric, Side by Side (renoverad med ny fläktmotor och avfrostningstermosat 2010)
2001 - puts målad, förbättrat detaljer löpande
2006 - installation av bergvärme, den gamla oljepanna demonteras (av entreprenör)
2010 - nytt badrum övre plan (pga vattenskada, försäkringsbolag reglerades skadan och entreprenör renoverade)
2010 - renovering av badrum, bastu entréplan och gästwc (av entreprenör)
2011 - mikro från Miele
2017 - diskmaskin från Miele
2019 - skorsten på övervåningen sotad och kontrollerad (den på entréplan är godkänd)
Utöver detta har löpande ytskiktsrenoveringar skett under årens lopp

Tomt

Trädgården ramas in av en häck av häckoxbär och fina smidesgrindar i svart. Gången upp till ytterdörren är av fin gatsten och murar och trappa av granit. I murarnas planteringsbäddar finns lavendel och rosor.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 0160-0416/1986.2

Ekonomi

Taxeringsvärde
8 250 000 kr
Byggnadsvärde
3 050 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
131 kr
Hushållsström
37 834 kr
Värme
16 577 kr
Försäkring
7 512 kr
Renhållning
2 249 kr
Vatten/Avlopp
6 980 kr
Summa
71 283 kr

Energideklarationen är beräknad på byggnaden. Detta valde Anticimex att göra då en stor del av energianvändningen är utanför huset. Läs mer i energideklarationen. På detta sätt blir huset jämförbart med andra hus utan pool, spabad, teknikrum, mm. Uppvärmningen är beräknad till 12 100 kwh och resterande del av 27 615 kwh står för hushållsel och drift av pool, spabad, uppvärmning av teknikrum, förråd och eluppvärmda golv. Detta summerar då till 39 715 kwh.

Pantbrev

Det finns 23 st pantbrev uttaget om sammanlagt 7 000 000 kr

Uteplats/balkong

ALTAN
En stor altan på 36 kvm i soligt sydvästerläge med härlig kvällssol. Här kan man även sitta delvis under tak under det utskjutande vardagsrumstaket. Här är golvet belagt med frostsäker klinker.

EGEN RESORT
Fantastisk utemiljö med extra allt. Här finns en stor glasfiberpool (innermått 9*3,70 m plus bågformad trappa, djup 1,10-1,70 m) med saltvatten för lek och simträning. För värmande bad finns även ett spabad av hög kvalitet från Hotsprings. Uteköket har både varm- och kallvatten och dessutom finns ett gjutet kallbad/damm i granit med glasmosaik. Hela poolområdet ligger på en gjuten platta belagd med frostsäker klinker. Ytorna är otroligt generösa, här ryms flera sittgrupper och solsängar för hela familjen. Området ramas in av ett högt staket/plank som både ger insynsskydd och fångar bollar. Utomhushögtalare i stenutseende följer med och är perfekt för sommarkvällen.

Den egna konstgräsplanen på 100 kvm (utan gummifyllning) är barnens favoritplats och ger en härlig lekyta för innebandy eller fotbollslek. På vintern har den även använts som isbana.

Teknikrummet för poolen är under uteplatsen och här ryms utedusch med varmvatten, diskho och kylskåp.

Fakta om utrustningen:
- Glasfiberpool Compass Java XL med inbyggd rengöringssystem (Vantage),
- Saltvattengenerator ESC-Promatic.
- Pool värms med luftvärmepump Gullberg & Jansson (26kw splitt GJPACW1V-60)
- Spabad av exklusiv kvalitet från Hotspring, Grandee för 7 personer

Övriga byggnader/utrymmen

FÖRRÅD
Fint förråd om 15 kvm delat i tre delar. Alla delar är utrustade med elelement, och eluttag, ett förråd med värmegolv. Golv med granitkeramik. Här finns det bra plats för skidor och golfutrustning, verktyg och trädgårdssaker.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld

Parkering

Innanför grinden finns en väl tilltagen garageuppfart med plats för upp till 5 bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
14 800 000 kr
Rum
7
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
234 kvm*
Tomtarea
1261 kvm
Biarea
13 kvm

* Areauppgifter enligt bifogad areamätning 1
1 Taxerad yta är boarea 169 kvm och biarea 37 kvm.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
1946
Fasad
Puts
Grund
Betongplatta på mark
Stomme
Betong/lättbetong/trä
Uppvärmning
Bergvärmepump, elgolvvärme, luft/luftvärmepump, eldstad
Takbeklädnad
Takpannor
Ventilation
FTX
Fönster
Energiglas och några få 2-glas

RADON
Radonmätning från 2009 (3 månader) med värden om 30 beq/m3 på övre planet och 100 beq/m3 på entréplanet, vilket ligger under gränsvärdet 200 beq/m3.

LARM
Larm finns.

FIBER
Fiber finns indraget.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
55
Energideklarationsdatum
2020-05-06

Länkar

Området

Att bo i Täby

Välkommen att bo och trivas i Täby kommun, en kraftigt växande kommun rik på både kultur- och naturupplevelser. Här bor du på bekvämt avstånd till både Stockholm city och skärgården. Samtidigt finns allt du behöver i Täby med shopping, nöjen, kultur, restauranger och service. Här finns ett av nordens största inomhuscentrum.

Täby är uppdelat i flera kommundelar. I norra Täby finns Täby Kyrkby, i västra finns Valla, Ella, Ensta, och Täby Centrum, i södra ligger Lahäll, Näsbypark och Roslags Näsby samt i östra Viggabyholm, Hägernäs och Gribbylund.

Bebyggelsen i Täby är blandad med både villor och radhus samt ett flertal lägenhetsområden där Grindtorp och Näsbydal utmärker sig med sin unika arkitektur. I kommunen finns också stora vackra naturområden och nära till vatten. Kommunen sätter stort fokus på att behålla Täby grönt.

I Täby finns det alltid något att göra och gott om möjligheter att idrotta och motionera. Täby har ett aktivt föreningsliv med närmare 600 verksamma föreningar inom olika områden. Täby har även ett rikt kulturliv och här finns alla förutsättningar för en spännande fritid. I kommunen finns förskola, flera grundskolor, gymnasium och fritidsgårdar. Täby Kulturskola erbjuder utbildning i sång och musik. Täby Musikklasser är en del av grundskolan i Täby där man väljer att läsa utvidgad musikundervisning med inriktning mot körsång. Här finns även Komvux och svenska för invandrare, SFI.

Täby ligger nära såväl centrala Stockholm som Arlanda och har goda kommunikationer. E18, bussar och Roslagsbanan går igenom kommunen så att du lätt tar dig både till och inom Täby. Vid Östra station och Mörby centrum sker omstigning från tåg till tunnelbana vidare mot Stockholms city. I Täby finns en bred busstrafik där många bussar utgår från Täby centrum. Det är också smidigt att ta sig till andra kommuner som Danderyd, Vallentuna, Sollentuna och Upplands Väsby.

Köpa eller sälja bostad i Täby? Kontakta våra mäklare i Täby. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Slottsvägen 85

Slottsvägen 85,
18352 Täby

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ulrika Dahlin

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 076-788 16 05