Renoverad familjevilla med ett naturskönt och sjönära läge

Näsbypark, Täby

Ekbacksvägen 31

Besiktigad
Pris
9 500 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1020 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
186 kvm / 27 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Renoverad familjevilla med ett naturskönt och sjönära läge

Renoverad familjevilla med ett naturskönt och sjönära läge. Generationsdel och bra kommunikationer.

 • Ansvarig mäklare

  Ulrika Källström

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 89

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Naturskönt och sjönära beläget. Ekbacksvägen 31 - Bjurfors
Naturskönt och sjönära beläget
Stort och rymligt kök. Ekbacksvägen 31 - Bjurfors
Stort och rymligt kök
Braskamin i köket ger hög mysfaktor. Ekbacksvägen 31 - Bjurfors
Braskamin i köket ger hög mysfaktor
. Ekbacksvägen 31 - Bjurfors
. Ekbacksvägen 31 - Bjurfors
. Ekbacksvägen 31 - Bjurfors

Fina material

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till denna renoverade familjevilla beläget med ett naturskönt och sjönära läge.

Hela huset är totalrenoverat de senaste åren med fina material och i sobra färger. Här blir ingen besviken. Villan ligger på lugn gata och egen skafttomt i barnvänligt område med närhet till både förskola, skola och bra kommunikationer med både bussar och Roslagsbanan från Näsbypark.

Villan inrymmer fyra till fem bra sovrum, härligt stort vardagsrum med öppen spis och utgång till den privata altanen. Köket är stort och rymligt och även här finns en braskamin för hög mysfaktor. Vidare finns två helkaklade och exklusiva badrum varav ett med spa-del. Förvaring finns det mycket gott om i dressing room, flera klädkammare och garderober. I dagsläget är ett av sovrummen på övre plan omgjort till dressing room vilket man med enkla medel kan göra om till ett sovrum igen, om så önskas.

På entréplanet finns en generationsdel med pentry som blir perfekt för tonåringen eller långväga gäster. Huset har större fönsterpartier i båda planen vilket gör att ljuset flödar in hela dagen och gör det både ljust och trivsamt alla dagar på året.

På baksidan av huset finns den privata altanen som används flitigt både sommar och vinter och om somrarna blir som ett extra rum då taket går ut en bit över altanen.

På uppfarten finns plats för flera bilar och nuvarande ägare får även plats med sin båttrailer på tomten. Här finns förutom flera fruktträd en plan gräsmatta där barnen både kan hoppa studsmatta och spela bollspel.

Med endast åtta minuters gångväg till Roslagsbanan når du stan på bara 20 minuter (Östra Station). Här finns också flera busslinjer till både Täby Centrum, Näsby park och Mörby/Danderyds sjukhus. I närområdet finns flera bra förskolor/skolor och i Näsby park finns även den internationella "Engelska Skolan".

Här bor du på en lugn gata i naturskönt område med direkt närhet till strandpromenader, båthamn, badplatser och sportaktiviteter som gör livet enkelt. Varmt välkommen till ett fantastiskt fint hem som är lätt att trivas i.

Pantbrev: 5 525 000 kr.

För mer information om förskola/skola, se www.taby.se

För mer information, kontakta ansvarig mäklare: Ulrika Källström 070-782 0089.

Interiör

Entréplan:

Stor fin entré med klinkergolv och elburen golvvärme. Flera klädkammare och garderober.

Gästtoalett (2012) med italiensk granitkeramik på golvet. Tvättställ och wc.

Generationsdel/allrum/sovrum:
Stort allrum med flera olika användningsområden. Parkettgolv och altandörr ut till trädgården. Trinettkök med diskho, två spisplattor och kyl.

Stort förråd med plats för mycket förvaring, luftvattenpump varmvattensberedare och ventilationsanläggning.

Sovrum med heltäckningsmatta (parkettgolv under) och garderob.

Sovrum med parkettgolv och stor klädkammare mitt emot.

Spa-avdelning/Tvättstuga/Bastu:
Exklusivt badrum (2012) med stora vita kakelplattor på väggarna och italiensk granitkeramik på golvet samt elburen golvvärme (ej vid badkar). Bubbelbadkar, tvättmaskin och torktumlare (ca 3 år gamla). Här finns också duschplats med takdusch, och bastu.

Övre plan:

Stort och ljust vardagsrum med mörkbetsat parkettgolv. Stora fönsterpartier ger fint ljusinsläpp samt utgång till altan. Fungerande braskamin.

Rymligt kök (2008) med mörkbetsat parkettgolv och större fönsterpartier. Nylackade skåpluckor, granitbänkskiva, och grå sjösten som stänkskydd. Kyl och frys (side by side) med kylt vatten och ismaskin, induktionshäll, fläkt i rostfritt, varmluftsugn, mikro, diskmaskin. Alla vitvaror från Siemens. Braskamin ger hög mysfaktor.

Helkaklat badrum (2016) med skiffersten på golvet (Norsk Ottaskiffer) som har elburen golvvärme. Duschplats med takdusch, handfatskommod, badrumsskåp och toalett.

Master bedroom med mörkbetsat parkettgolv och tapetserade väggar. Stort fönsterparti samt klädkammare med glasdörr.

Dressing room/Sovrum:
Dressing room (2017) med mörkbetsat parkettgolv, två garderobsväggar samt lådö med förvaring. Detta rum kan med enkla medel göras om till ett sovrum, om så önskas.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Näsbypark 21:3

Ombyggnad, Renoveringar

Tidigare ägare:
2001: Dränering (ej östra sidan)
2002: Taket lades om i sin helhet från platt tak till sadeltak.
2004: Infarten asfalterades samtidigt byttes servisen.
2010: Radonsug och ventilation installerades. Årsmedelvärdet från långtidsmätning 2010-2011 är 60 Bq/kbm (sex mätpunkter i huset).
2012: Nyrenoverat badrum entréplan samt gästtoalett.
2014: Dränering samt utvändigt fuktskydd, östra gaveln.

Nuvarande ägare:
2015: Golv slipas och oljas, trappan, dressing room, vardagsrum tak och golvlister, fasad baksida målades grå, muren renoverades och växter planterades på tomten.
2016: Nytt badrum övre plan, fasad framsida målades grå.
2017: Renovering övre plan med dörrar och tapeter, renovering av värmepanna byte av kompressor.
2018: Renovering nedre plan, hall och allrum/sovrum, efter vattenskada. Byte av entrédörr.
2019: Omlackning av köksluckor.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1935-07-16)

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 405 000 kr
Byggnadsvärde
2 630 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Värme
33 463 kr
Försäkring
9 495 kr
Renhållning
2 864 kr
Vatten/Avlopp
4 336 kr
Summa
50 158 kr

Nuvarande ägare har elbil vilket drar ca 6 000 kr/år av elförbrukningen.

Uteplats/balkong

Stor privat altan i syd/väst med sol hela dagen (sommartid), delvis med tak över.

Övriga byggnader/utrymmen

På tomten finns ett trädgårdsförråd.

Tomt

Kuperad tomt med plan gräsmatta där både studsmatta och bollspel får plats. Här växer spiréa, syrén, rhododendron, äppelträd och murgröna klättrar upp på stolparna vid entrén. På baksidan av huset växter bl a hallon, björnbär, jordgubbar, blåbär och rosmarin. Här finns också ett trädgårdsland för den odlingsintresserade.

TV/bredband

Fiber finns indraget för snabb uppkoppling.

Parkering

På uppfarten finns plats för ca fyra bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
9 500 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
186 kvm*
Tomtarea
1020 kvm
Biarea
27 kvm

* Area uppgifter enligt mätbevis. Enligt taxeringsinformation 140 km boarea + 56 kvm biarea.

Byggnadssätt

Byggår
1961
Fasad
Tegel, träpanel
Stomme
Trä
Uppvärmning
Vattenburet
Takbeklädnad
Betongpannor
Fönster
2 och 3-glasfönster

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i södra Täby

Lahäll, Näsbypark och Viggyholm anses vara de mest exklusiva områdena i Täby. Här finns stor andel villabebyggelse i sjönära miljö. En resa mellan Lahäll och Stockholms Östra tar cirka15 minuter. För den som vill åka buss finns goda förbindelser.

Näsbydal är ett bostadsområde i stadsdelen Roslags Näsby, Täby kommun som består av totalt 900 lägenheter i varierande storlekar, från ettor med sovalkov, till sjurummare i två etage. Husen i Näsbydal byggdes under perioden 1958-1961 efter ritningar av Sune Lindström, Åke Arell och Alf Bydén. Vidare ingår i bostadsrättsföreningen parkeringsytor med totalt 579 platser, uppdelade på 68 garage, 511 parkeringsplatser med el-plintar och 24 besöks- platser. Även tennisbana, basketplan, fotbollsplan, boulebana, grillplats, dusch, freesbeegolf och ett flertal lekplatser finns till förfogande för föreningens medlemmar.

Roslags Näsby ligger cirka en kilometer söder om Täby Centrum och gränsar bland annat till Lahäll i Täby och Enebyberg i Danderyds kommun. Området växte upp kring järnvägsstationen Näsby på Stockholm-Rimbo Järnväg, nuvarande Roslagsbanan. Här ligger bl a kommunhuset och utanför detta står en staty föreställande vikingen Jarlabanke som en gång i tiden ägde hela Täby. Här finns även ett mindre centrum, bra kommunikationer, nära till mataffärer, förskolor och skolor.

Näsby Park är en eftertraktad del av Täby med blandad bebyggelse, här bjuds på allt från sekelskifte till toppmodernt med en extra betoning på 40- till 60-talsbebyggelse. Speciellt för Näsby Park är vattenkontakten - här börjar skärgården. Med båt från någon av småbåtshamnarna tar du dig lätt till såväl stan som dem yttersta kustbandet. Med denna härliga kustlinje följer promenadstråk utmed vattnet, sandstrand och badbryggor samt vintertid oändliga skridskostråk när temperaturen tillåter. Näsby Slott är Täbys eget mini-Versailles, vackert beläget vid Näsbyviken. Slottet byggdes 1665 och arkitekten var Nicodemus Tessin d.ä, som även ritade Drottningholms Slott. Det tillhörande stallet har anor från 1400-talet. Tidigare låg här Sjökrigsskolan men idag används slottet som konferens- och festlokal och de omgivande byggnaderna hyrs ut som kontor. Här finns även Friskis & Svettis idag.

Roslagsbanan har en av sina ändhållplatser i Näsby Park och med tåget nås stan på 20 minuter. Även bra bussförbindelser till tunnelbana i Danderyd, även nattetid. Näsby Park erbjuder sina boende ett trevligt modernt centrum med affärer, apotek, husläkare, mm. Vid Näsby Allé finns livsmedelsaffär och kvarterskrog.

Köpa eller sälja bostad i TäbyBergshamra? Kontakta våra mäklare i Täby. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Ekbacksvägen 31

Ekbacksvägen 31,
183 57 Täby

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ulrika Källström

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 89