Nära Täby Centrum med dess kommers och kultur

Täby Centrum, Täby

Marknadsvägen 91

Utgångspris
2 995 000 kr
Avgift
3 589 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
77 kvm

Visning

 • söndag 8/12, KL 15:00 - 15:35

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

 • söndag 15/12, KL 15:00 - 15:35

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

Boka visning

Nära Täby Centrum med dess kommers och kultur

Letar du efter en ljus, välplanerad 3:a med inglasad balkong? Då kan detta boende vara något för just dig!

 • Ansvarig mäklare

  Adam Simpson

  Fastighetsmäklare

  Språk:

  :
  Mobil: 070-778 78 77

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Letar du efter en ljus, välplanerad 3:a med inglasad balkong? Då kan detta boende vara något för just dig! Byggår: 1967-68. Inglasad balkong soligt sydvästläge. Hemtrevligt kök. Matplats för cirka 4-6 personer. Rymligt sällskapsrum. Fräsch badrum/wc. Gäst-wc. Två bra sovrum; ett större och ett mindre. Möblerbar hall. Nära härlig grönska, vacker natur och fina promenadstråk. Stabil, välskött förening i populärt område. Goda kommunikationer med buss och lokaltåg. Runt hörnet har du Täby Centrum med dess kommer och kultur. Detta kan vara den bostad du alltid drömt om? Varmt välkommen på visning!

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i soligt sydvästläge.

Parkering

En parkeringsplats ingår i avgiften.

Övrigt

Hall:
Möblerbar hall. Målade väggar och på golvet laminat. Bra plats för sko- och klädavhängning. Tre garderober samt ett linneskåp med tillhörande överskåp.

Kök:
Hemtrevligt kök. Målade väggar och på golvet laminat. Här finns bl.a. kyl, frys, spis samt spisfläkt. Kakel ovanför arbetsytorna. Ljusa köksluckor. Ljusa bänkskivor. Rostfri diskbänk. Matplats för cirka 4-6 personer.

Sällskapsrum:
Rymligt sällskapsrum. Målade väggar och på golvet originalparkett. Detta är den perfekta samlingsplatsen för vänner och bekanta. Utgång till balkong.

Balkong:
Inglasad balkong i soligt sydvästläge. Här kan du sitta och njuta en härlig vår-, sommar- eller höstdag, av härlig sol större delen av dagen, med en varm kopp kaffe, te eller choklad i handen. Kanske tillsammans med en bra bok eller tidskrift.

Badrum/wc:
Fräsch badrum/wc. Kakel samt på mosaik på väggarna och på golvet klinkers. Här finns bl.a. badkar, wc-stol, tvättställ med kommod, spegel samt tvättmaskin. Spotlights i tak.

Gäst-wc:
Liten gäst-wc. Kakel samt mosaik på väggarna och på golvet klinkers. Här finns bl.a. wc-stol, tvättställ med kommod samt spegel. Spotlights i tak.

Sovrum I:
Det första av två sovrum. Målade väggar och på golvet plastmatta. Garderob.

Sovrum II:
Det andra av två sovrum. Målade väggar och på golvet laminat. Garderob.

Täby:
Täby kommun ligger cirka två mil norr om Stockholm, nära skärgården, innerstaden och Arlanda. I kommunen bor drygt 70 000 invånare. Täby har vuxit snabbt under de senaste decennierna och sedan 1948 har antalet invånare mer än femdubblats. Kommunen har dock kvar sin ursprungliga prägel, med flera orörda grönområden runt knuten. Föreningslivet är stort och rymmer bland annat många idrottsklubbar.

Täbys skolor är av mycket god kvalitet visar en granskning av Skolverket. I Täby får man välja skola, och de kommunala skolorna arbetar under samma villkor som privata förskolor och skolor. Även annan omsorgsverksamhet drivs i stor omfattning av privata utförare.

Efter kommunvalet 2018 styrs Täby av en allians bestående av Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna.

I Täby verkar över 8 000 aktiva företag. De flesta är mindre företag med verksamhet inom tjänstesektorn, handel och elektronik/IT.

Täbys yta omfattar cirka 66 kvadratkilometer och gränsar i söder till Danderyd, i norr till Vallentuna och Österåker, i väster till Sollentuna och i nordväst till Upplands-Väsby.

Skogen och vattnet är framträdande i Täby där vi har flera stora grönområden, flera sjöar, en kuststräcka och två av Sveriges största småbåtshamnar.

Täbys historia går långt tillbaka och många av de 37 runristningar som finns i trakten vittnar om vikingarnas liv och leverne. Den mest omtalade vikingen var Jarlabanke - en bondehövding som sade sig "äga hela Täby".

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 589 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband, källarförråd samt en parkeringsplats.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Lägenhetsnummer
232
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
77 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
HSB:s Brf Volten i Täby
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
830
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Varje gård har ett eget namn, Fåret, Fölet,Stoet, Tjuren och Kalven och har också en gårdsförening
HSB sköter om den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Föreningens ekonomi

Stabil förening med god ekonomi.

Renoveringar - Utförda och planerade

De renoveringar som skett genom åren är:
1995-1999: Renoverades tvättstugor
2003: Renoverades entréerna
2005-2007: Renoverades gårdarna
2006: Nytt fläktsystem i fastigheterna
2009: Nya portlås installerades
2011: Målat källargångar på två gårdar och detta kommer att fortsätta allt eftersom dränering av husgrunderna blir klara.
2013-2014: Fönsterbyte.
2015-2016: Byte av el i samtliga lägenheter.
2015.2018: Stamrenovering genom relining.
2018: Nya sopstationer.
2018-2020: Dränering.
2019 -2020: Balkongutbyggnad och inglasning.

Parkering

Hösten 2003 byggdes hela parkeringsområdet om. P-platserna breddades och elstolpar sattes på alla. Samtidigt byggdes 84 platser i carport och ytterligare 30 garage. Totalt finns idag 84 carportplatser och 159 garage. På gårdarna 2, 4 och 5 finns 28 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser.
En parkeringsplats hör till varje lägenhet, elstolpe till denna kan kopplas på för 100 kr /mån.
Separat kö till carport, garage och extra parkering. Carport 250 kr/månad, garage 400 kr/månad, MC-plats 150 kr/månad. extra bilplats 100 kr/månad utan el och 200 kr/mån med el.

TV/bredband

Tv via Com Hem ingår i avgfiten.
I avtalet ingår grundutbud på 17 st analoga kanaler (samma som tidigare) och 18 st digitala kanaler, Medium 8 Favoriter, varav medlemmarna kan välja 8 digitala kanaler utan extra kostnad från lista med valbara kanaler.
Vill man ha ytterligare kanaler utöver dessa kostar varje kanal från 29 kr, beroende på vilken kanal man väljer.

Bredband 250/250 mbit/sek ingår i avgiften. Möjlighet att uppgradera finns.

Gårdsplats/innergård

I Brf Volten har varje gård har ett eget namn, Fåret, Fölet, Stoet, Tjuren och Kalven. Alla gårdar har också en egen gårdsförening.

Gårdsföreningen Stoet ligger på gård 3 för boende på Marknadsvägen 133-189. Föreningen disponerar en gårdslokal som de boende på gården kan hyra. Där kan du ordna en privat fest, ett barnkalas, eller någon annan aktivitet med dina vänner.
Lokalen är på cirka 160 kvm och består av två stora rum, kök och toalett. Gårdslokalen ligger mellan 141 och 143.

Gemensamma utrymmen

Det finns 4 st tvättstugor på varje gård. den närmaste finns i samma port, med två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel.
Grovtvättstuga för mattor, filtar, täcken, blåkläder m.m. finns på Marknadsvägen 159, ingång genom källaringången från parkeringen vid Marknadsvägen 155-157.

Det finns två gästlägenheter i föreningen att hyra, en med ett rum och Trinett-kök och en med två rum och liten köksdel.

Föreningen har under 2019 öppnat ett nytt välutrustat gym med bastu på gård 3. Det kostar 300 kr/halvår eller 600 kr/år. Kostnaden läggs på ordinarie månadsavi.

Övrigt

För att köpet ska godkännas av styrelsen för Brf Volten erfordras medlemskap i HSB Stockholm. Om bostadsrätten ska ägas gemensamt med någon ska samtliga ägare vara medlemmar.

Om du inte är medlem i HSB Stockholm inbetalas en andel på 500 SEK på postgiro nr 110 29 26-1. Personuppgifter och lägenhetsnummer inkl. bostadsrättsförening måste anges. Registrering av avtal sker först när andelen är betald. Vid avflyttning och skriftlig begäran om utträde återbetalas andelen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
250 kr
Försäkring
100 kr
Summa
350 kr

OBS! Driftkostnaden har tagits fram genom en schablonuträkning.

Området

Att bo i Täby

Välkommen att bo och trivas i Täby kommun, en kraftigt växande kommun rik på både kultur- och naturupplevelser. Här bor du på bekvämt avstånd till både Stockholm city och skärgården. Samtidigt finns allt du behöver i Täby med shopping, nöjen, kultur, restauranger och service. Här finns ett av nordens största inomhuscentrum.

Täby är uppdelat i flera kommundelar. I norra Täby finns Täby Kyrkby, i västra finns Valla, Ella, Ensta, och Täby Centrum, i södra ligger Lahäll, Näsbypark och Roslags Näsby samt i östra Viggabyholm, Hägernäs och Gribbylund.

Bebyggelsen i Täby är blandad med både villor och radhus samt ett flertal lägenhetsområden där Grindtorp och Näsbydal utmärker sig med sin unika arkitektur. I kommunen finns också stora vackra naturområden och nära till vatten. Kommunen sätter stort fokus på att behålla Täby grönt.

I Täby finns det alltid något att göra och gott om möjligheter att idrotta och motionera. Täby har ett aktivt föreningsliv med närmare 600 verksamma föreningar inom olika områden. Täby har även ett rikt kulturliv och här finns alla förutsättningar för en spännande fritid. I kommunen finns förskola, flera grundskolor, gymnasium och fritidsgårdar. Täby Kulturskola erbjuder utbildning i sång och musik. Täby Musikklasser är en del av grundskolan i Täby där man väljer att läsa utvidgad musikundervisning med inriktning mot körsång. Här finns även Komvux och svenska för invandrare, SFI.

Täby ligger nära såväl centrala Stockholm som Arlanda och har goda kommunikationer. E18, bussar och Roslagsbanan går igenom kommunen så att du lätt tar dig både till och inom Täby. Vid Östra station och Mörby centrum sker omstigning från tåg till tunnelbana vidare mot Stockholms city. I Täby finns en bred busstrafik där många bussar utgår från Täby centrum. Det är också smidigt att ta sig till andra kommuner som Danderyd, Vallentuna, Sollentuna och Upplands Väsby.

Köpa eller sälja bostad i Täby? Kontakta våra mäklare i Täby. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Marknadsvägen 91

Marknadsvägen 91,
183 78 Täby

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Adam Simpson

  Fastighetsmäklare

  Språk:

  :
  Mobil: 070-778 78 77