Villa Parkudden - Totalrenoverat paradis från 1925 med egen udde

Viggbyholm, Täby

Karlsholmsvägen 19

Exklusiv
Besiktigad
Pris
24 000 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
2935 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
244 kvm / 27 kvm

Villa Parkudden - Totalrenoverat paradis från 1925 med egen udde

Bjurfors Exklusiv presenterar en lantlig oas vid insjö endast 18 minuter från Stockholms innerstad.

 • Ansvarig mäklare

  Ulrika Dahlin

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 076-788 16 05

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

På egen udde. Karlsholmsvägen 19 - Bjurfors
På egen udde
En utsikt att njuta av varje dag. Karlsholmsvägen 19 - Bjurfors
En utsikt att njuta av varje dag
Skymning vid sjön. Karlsholmsvägen 19 - Bjurfors
Skymning vid sjön
Magiskt kvällsljus. Karlsholmsvägen 19 - Bjurfors
Magiskt kvällsljus
Vackert burspråk som omfamnar exteriören. Karlsholmsvägen 19 - Bjurfors
Vackert burspråk som omfamnar exteriören
Din roddbåt vid bryggan. Karlsholmsvägen 19 - Bjurfors
Din roddbåt vid bryggan

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Villa Parkudden har ett sagolikt läge på äkta sjötomt längst ut på egen udde. Fastigheten består av en totalrenoverad 1920-talsvilla, en fullt utrustad sjöstuga, privata badbryggor, båtplatser, bastu och sandstrand.

Att hitta ett läge som detta kan vara en omöjlig uppgift. Sommarmånaderna bjuder på otroliga solnedgångar över vattnet och härliga stunder av fiske, bryggbad, bastu och roddturer. När löven och snön faller lockar långpromenader, skid- och skridskoåkning. Med naturreservat och betande kor runt hörnet kan lantkänslan knappast bli större. Att Stockholms innerstad nås med tåg på 18 minuter härifrån känns nästan overkligt.

Med största möjliga hänsyn för husets ursprung har varenda vrå av huset genomgåtts och förbättras. Både interiört och exteriört. Vackra originaldetaljer från 1920-talet som ekparkett, snickerier, öppen spis och fönster med spanjoletter varvas med nya, tidsenliga material som tillsammans uppnår perfekt symbios. Planlösningen känns lika aktuell nu som då med idealisk fördelning av sociala och privata ytor. Rummen är fördelade på två våningar och souterrängplan. Utöver bostadshuset erbjuder sjöstugan ett komplett boende nere vid vattenkanten som kan användas för verksamhet eller uthyrning. Efter endast ett ägarbyte på 80 år lämnas det nu över till nästa lyckliga förvaltare. Är detta din dröm?

Interiör

Från tjugotal till nutid
Mötet med sjön är omedelbar redan vid grinden. Grönskan likaså. Ståtliga träd som Ornäsbjörk, ek och lind välkomnar dig så fort du stiger in på tomten. Pilarna sträcker sig ut mot vattenkanten. Inga grannar finns i närheten. Det är bara du och udden, helt privat. På andra sidan sjön ligger Skavlötens naturreservat som består av 180 hektar barr- och lövskog. I den södra delen av området ligger norr- och södergårdar från 1600-talet som tillhör Rönninge by, en 4H gård med aktivt jordbruk som är en sann kulturskatt i bondgårdsmiljö.

Frodigt gräs sluter om den sluttande kullen som leder upp till huset som står stolt och blickar ut över Rönningesjön. Faluröd stående träpanel, spröjsade fönsterpartier med vitmålade inramningar pryder fasaden. Mansardtaket är klätt med tegelpannor. Känslan av sommaridyll infinner sig. Längtan efter att komma innanför tröskeln är stor.

Av det ypperliga skicket att döma ser det ut som om du färdats med tidsmaskin till tjugotalet, när det just hade uppförts. Bakom detta intryck ligger ett stort renoveringsarbete som har utförts med största möjliga hänsyn till husets historia. Allt som var i dåligt skick har bytts ut med nya konstruktionslösningar. El, VVS, våt- och ytskikt är nytt. Fasad, tak och takstolar har genomgåtts och restaurerats. Dräneringsarbete av grunden har utförts och isolering har förbättrats. Dörrar och fönster har restaurerats eller ersatts med tidsenliga. Parketten har slipats och eldstaden byggts om på nytt. Harmoniska färgval klär husets alla väggar.

Entré
En ockragul pardörr med profileringar välkomnar dig in till entréhallen. Blicken faller genast på två vackra detaljer från förr; en murad öppen spis och ett spröjsat fönsterparti med spanjoletter. Väggarna har strukits med en gråbeige ton som återkommer i de flesta av husets rum. På golvet ligger en hårdvaxoljad ekparkett, som löper vidare in till den inre hallen som är inredd som kontor. Även här finns ett originalfönster.

Rum för sällskap
Från den inre hallen stiger du in i vardagsrummet som har en imponerande volym och storslagen sjöutsikt. En vy som är omöjlig att tröttna på. En slipad och hårdvaxoljad originalparkett i ek breder ut sig över golvet och i taket sitter riktbara spotlights. I rummets ena hörn står en murad öppen spis som byggts upp på nytt enligt originalet som står på andra sidan väggen. Rader av kulturfönster mot både söder och väster ger ett massivt ljusinsläpp och maximal sjöutsikt. Fönsterna är i tidstrogen modell med genomgående träspröjs från Tanum. Dubbla altandörrar av glas från två håll leder ut till en stor terrass med vackert smidesräcke som har tillverkats enligt dåtida snitt. Det är här sommarens middagar dukas ut och du gärna blir sittande länge för att invänta de spektakulära solnedgångarna som utspelar sig här.

Husets hjärta
Köket är lantligt inrett med platsbyggd inredning från Lidhults. Stommen är av massiv björk och fronterna är av massiv ask som har målats vita. Gott om arbetsytor erbjuds på bänkskivor av vitlaserad ek och rostfritt stål med bakkant. Även utrymmet har utnyttjats till sin fulla potential med skåp som når hela vägen upp till taket. Maten tillagas utan trängsel på köksön som är försedd med en 90 cm bred induktionshäll och extra diskho. Samtliga maskiner kommer från Siemens.
På ena väggen finns ett charmigt äldre fönster som vetter ut mot trapphallen.

Väggarna är målade i en gröngrå kulör vid namn ”French grey” från Farrow & Ball. På golvet ligger ett golv av amerikansk vitek som matchar originalparketten väl. I taket finns riktbara spotlights som ger perfekt belysning vid kökets olika ”stationer”. Köket har direktkontakt med matplatsen som är helt inramad av fönster likt en väl tilltagen glasveranda. Fönsterbrädorna är djupa och låga för ett optimalt ljusflöde. Golv och väggkulör är samma som i köket. Det generösa utrymmet gör att många middagsgäster kan slå sig ner vid bordet och vila ögonen på sjön och dess spektakulära solnedgångar. Genom dubbla pardörrar nås terrassen, behändigt nära sommartid.

Funktionella rum
Bakom en grå skjutdörr med panelverk i den inre hallen finns trapphallen som ansluter till groventré med tvättstuga och badrum. Här finns trappan upp till övre plan och en dörr som leder ner till souterrängplanet. I groventrén finns en ockragul säkerhetsdörr mot köksträdgården på baksidan. Tvättstugan är rymlig och väl utrustad med skåp, ekbänkskiva, tvättho, tvättmaskin och torktumlare. Sjöutsikten följer dig även vid tvätthanteringen genom ett fint fönster. På golvet ligger ett granitgolv, som fortsätter vidare in i badrummet intill. Här är även fönsterbänkar och hyllplan klädda med granit. Rummet är utrustat med dusch, vägghängt wc och handfat och vattenburen handdukstork.

En trappa upp
Den gråmålade trappan leder upp till det övre planet som fördelar fyra sovrum, ett allrum, badrum och anslutande takterrass. På detta plan möts du av en vacker fiskbensmönstrad ekparkett. Direkt till höger nås badrummet som är stilfullt inrett med granitgolv och vitkaklade väggar. I övrigt är rummet utrustat med dubbla handfat på kommod, skåp, stor spegel med belysning, vägghängt wc, vattenburen handdukstork, fristående badkar och takdusch bakom glasvägg. Från badet blickar du ut över sjön och kanske en stjärnbeströdd himmel.

På motsatt sida ligger det första sovrummet med vacker fiskbensparkett.

Allrummet lockar till mysiga kvällar i soffan med en film eller god bok. Extra stämning fås från gjutjärnskaminen som står placerad i ena hörnet. Fiskbensparketten löper vidare även i detta rum.

Från allrummet nås två sovrum av likvärdig storlek som idag är barnrum. Båda har färgglada väggar med handmålade prickar och fantastisk sjöutsikt. Golven i dessa rum har en enstavig ekparkett.

Master bedroom lever upp till sitt namn. Rummet bjuder på luftig atmosfär, fiskbensparkett och vackra pardörrar som leder ut till en underbar balkong med smidesräcke och trädäck. Utsikten är milslång.

Souterräng
En vägg av pärlspont följer dig längs trappan till souterrängplanet. Ett våningsplan med flera praktiska rum och flexibilitet. Låt kreativiteten flöda i ateljén eller njut av privata vinprovningar i källaren. Under trappan finns gott om skafferiutrymme för den matglade. Kanske är det här inläggningsburkarna står på rad från köksträdgårdens skörd.
Gott om förvaring erbjuds i två förrådsrum, varav det ena är väl tilltaget. Det tidigare garaget används som gästrum och ligger i anslutning till den trevliga ateljén som har utgång till en terrass under tak med utblick över sjön. I hela detta våningsplan finns riktbara spotlights och tjocka stenväggar och ägarna har förberett med vatten och avlopp, vilket möjliggör ett framtida spa eller en separat lägenhet.

Sjöstugan
Sjöstugan bredvid erbjuder ett komplett boende med kök, allrum, badrum, sovrum och sängloft. En utmärkt möjlighet för uthyrning med goda intäkter alternativt för egen verksamhet, äldre tonåringar, eller au pair. I allrummet finns en öppen spis finns på plats och värmer gott. En privat terrass som nästan nuddar vid vattnet är en njutbar plats fina sommarkvällar.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Viggbyholm 39:2

Tomt

Vatten och grönska
Trädgården talar för sig själv. Absolut ingenting saknas. Varken aktiviteter eller njutbara platser. Fiske, båtliv, bad, bastu, odling och stora lekytor gör det lätt för hela familjen att trivas. Stigar följer ett helt varv runt sjön som är på cirka 7 km . En fin sträcka för promenader och joggingturer. Till fastigheten hör 150 kvm vatten vilket innebär fritt fiskekort i sjön. Med lite tur kan abborre, mört, gös och gädda fastna på kroken. På somrarna tappar du lätt räkningen på alla bad från bryggan. Från morgon till kväll står den till ditt förfogande. Kalla vintrar förvandlas sjön till en gigantisk skridskobana och även längdskidspår görs på sjön. Då kan det vara extra skönt att njuta av en stund i bastun som ligger nedanför huset. Bastar gör du givetvis med utsikt över sjön.

Bakom huset, i trädgårdens övre finns äppelträd och en stor köksträdgård med sötsaker som rabarber, vinbär, jordgubbar och smultron för desserter och inläggningar. Till matlagningen finns kryddörter, sallad, kål och tomater.

TV/bredband

Fiber finns indraget till villan.

Planbestämmelser

Avstyckningsplan Fiskevårdsområde

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Officialservitut Vattenledning Expr Fullbordad, 01-IM4-39/2338.3

Ekonomi

Taxeringsvärde
11 541 000 kr
Byggnadsvärde
2 741 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med souterrängvåning
Byggår
1925
Fasad
Trä
Grund
Betongplatta
Stomme
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Tegelpannor
Ventilation
Självdrag förstärkt med badrumsfläktar.
Fönster
2-glas kopplade fönster och energiglas
Grundmur
Granit/betong/leca

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

2015-2020 - Totalrenovering huvudbyggnad

2015 - Bergvärmepump Nibe F1155-16 (frekvensstyrd). Nibe VPB 300 varmvattenberedare. Borrhål: 2x140 meter
2015 - Nylagt tak med bedömning av vind, stabilisering och vid behov byte av takstolar, genomgång av all råspont, genomgång av ventilation av tak samt bedömning av takisolering, ny papp, pannor, ny takkupa mot balkong sovrum
2015 - Genomgång av murstock och ventilation i huset. Ny öppen spis vardagsrum, renovering öppen spis hall (besiktigade 2016). Ny ventilation badrum
2015 - Dränage av grund där det var tekniskt möjligt med noggrant dränage av riskytor samt stabilisering av grunden och bortledning av allt dagvatten till dagvattenbrunn
2015 - Ny utbyggnad mot vattnet (delen av köket med spröjsade fönster). Inklusive balkong och souterräng-del
2015 - Nybyggnad av groventré med tvättstuga
2015 - Nybyggda terrasser mot vattnet, ny entrétrappa och groventrétrappa
2015 - Genomgång och förstärkning av sjöstugans grund
2015 - Nya avlopp och vatten på tomten samt installation av LTA-pump
2016 - All el omdragen
2016 - All VVS ny inklusive nya stammar
2016 - Totalrenoverade badrum inklusive tätskikt. Vattenburen golvvärme i groventré och båda badrummen. Vattenburna handdukstorkar på varmvattencirkulation
2016 - Ny vattenburen värme med alla radiatorer nya
2016 - Ytterväggar öppnade, genomgång av samtliga bärande konstruktioner. Ny isolering
2016 - Ny fasadpanel, målad med falurödfärg.
2016 - Genomgång av golv, renovering av original fiskbensparkett. Nylagde ekgolv som matchar fiskben i köket och inre hall. Hårdvaxoljade
2016 - Genomgång och renovering av originalfönster på hela fasaden mot sydväst och sydöst inkl. bullerglas. Resterande fönster och dörrar nya från Tanum kulturfönster med genomgående träspröjs och ljudisolerat energiglas.
2016 - Lidhults kök stomme massiv björk, front massiv ask. Inbyggd kyl/frys och ugn. Kombinerad mikrovågsugn/ugn. Induktionshäll. Bänkskivor i vitlaserad ek samt rostfritt. Alla vitvaror siemens.
Färg i hela huset NCS 1002-Y frånsett hall (NCS 1502-Y och kök Farrow and Ball French gray). Snickerier stockholmsvit NCS 0502-Y. Spotlights I huset riktbara hide-a-light. Spotlights kök och källare riktbara Malmbergs
2018 - Nybyggt bullerplank mot spåret. Målat i oxidgrön slamfärg från Gysinge
2018 - Ny kamin ovanvåning (besiktigad 2019)
2018 - 2020 Källaren renoverad
2020 - Grunden målad

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
24 000 000 kr
Rum
7
Sovrum
4
Boarea
244 kvm*
Tomtarea
2935 kvm
Biarea
27 kvm

* Areauppgifter villa enligt mätprotokoll 1
1 Sjöstuga boa 46 kvm enl mätprotokoll. Taxerade yta villa boa 153 kvm bia 40 kvm, sjöstuga 45+20 kvm

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
394 kr
Värme
17 827 kr
Försäkring
17 827 kr
Renhållning
3 340 kr
Vatten/Avlopp
3 127 kr
Summa
42 515 kr

Uppvärmningen innefattar elnät och elleverans och gäller både uppvärmning och hushållsel. Uppvärmning och vattenkostnad är angivna för huvudbyggnaden. Sjöstugan har egen adress, Karlsholmsvägen 19A och även eget elnät, el- och vattenabonnemang och därmed egna driftkostnader. Sjöstugans årliga elkostnad 10766 kr (inkl elnät och elleverans för 8810 kwh) samt årliga vattenkostnad 2735 kr. Försäkringskostnaden och sophämtningskostnaden omfattar båda husen.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
42
Energideklarationsdatum
2020-09-16

Länkar

Området

Att bo i östra Täby

Viggbyholm är en stadsdel i Täby kommun, Stockholms län. Namnet kommer från Viggbyholms gård, tidigare Viggebyholms gård.

I Viggbyholm finns flera grönområden däribland Björnberget, tidigare känt som August Strindbergs Park. Björnberget är en välbevarad parkmark mitt i villaområdet, till största del bestående av kuperad bergsterräng och ett fornminne. Andra grönområden i Viggbyholm är Laurensviksparken intill Värtan och Virauddsparken intill Rönningesjön.

I Viggbyholm finns flera skolor såsom Bergtorpsskolan, Drakskeppsskolan och Viggbyskolan. Man finner här även Viggbyholms småbåtshamn, med Viggbyholms Bå tklubb, en livlig hamnkommers och båtförsäljning. Rönningesjön sträcker sig in i norra Viggbyholm.

Hägernäs är en del av Täby kommun. I Hägernäs bor du nära natur och vatten men även till bra kommunikationer med Roslagsbanan och buss. Det finns flera förskolor och skolor inärområdet. Gribbylund är en stadsdel i Östra Täby. Området domineras idag av småhusbebyggelse med en stor andel småbarnsföräldrar, en mindre centrumanläggning finns även från mitten av 1980-talet. Rönninge Bys H4 gård och Rönningesjön med bad och fint motionsspår. Sjön plogas vintertid för långfärdsskridskor och skidspår. I Hägernäs centrum finns matbutik och restaurang.

Löttingelund gränsar till Gribbylund i söder. Namnet Löttingelund är hämtat från Löttinge gård som är belägen ett hundratal meter ifrån den övriga bebyggelsen. Gården drivs numera av en ridskola.Området domineras av villabebebyggelse och i Löttingelund finns även Täby kommuns nyaste grundskola, Löttingelundsskolan.

Hägernäs Strand växer successivt och har omvandlats från att vara militärt område till att bli ett attraktivt bostadsområde. Här får man ett exklusivt, sjönära boende. Hägernäs Strand är ett nytt, populärt och rofyllt bostadsområde i Täby. Det är ännu inte helt färdigbyggt men beräknas vara klart i slutet av 2012.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Viggbyholm, Täby? Kontakta våra mäklare i Täby. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Karlsholmsvägen 19

Karlsholmsvägen 19,
183 77 TÄBY

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ulrika Dahlin

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 076-788 16 05