Krusboda, Tyresö

Lummergången 89

Såld, 2021-04-14
Besiktigad
Slutpris
5 280 000 kr
Antal rum
6
Boarea
130 kvm
Typ
Enplans atriumhus
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
310 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Anna Drangel

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-6165898

 • Extra kontaktperson

  Per Hybbinette

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Krusboda

Krusboda har ett eget centrum med matbutik och kiosk. Här finns även en mycket populär badanläggning med både simbassäng för barn och vuxna, samt kiosk, bastu och omklädningsrum. Det finns både skolor och flera förskolor i området; Lek & Lär, Ballongen och Karlavagnen, samt Krusboda skola, Dalskolan och Tyresö Gymnasium som ligger en promenadväg bort.

Det går löpande busstrafik från Krusboda till både centrum, Gullmarsplan (30 min) och Sthlm C.

I närområdet finns stora natur- och friluftsområden, samt fina strövmarker. Här hittar man bland annat Alby naturreservat, Alby friluftsområde och Uddby Gård, som är ett levande jordbruk med djur och betesmarker. Inom Alby naturreservat ligger Alby friluftsgård som är ett nav och rekreationsområde med friluftsgård, motionsslingor och friluftsbad. Här kan man hitta utomhusaktiviteter året runt.

I omgivningarna finns även Tyresö Flatensjön, Nyfors och Tyresta Nationalpark med mängder av motionsspår och härliga naturupplevelser. Tyresö är en sportintresserad kommun med både ridhus, golfbana, rackethall, simhall och ishall.

Mer information och fakta om Krusboda finns på hemsidan www.krusboda.org
Gå gärna in på hemsidan www.uddbygard.se för mer information.

HISTORIA
Krusboda har i decennier varit ett populärt bostadsområde med sin blandning av radhus, atriumhus och friliggande villor. Krusboda var från början ett torp från 1600-talet.

Den stora inflyttningsvågen till Bollmora satte igång på 60-talet och i början av 70-talet byggdes Krusboda, som skulle bli ett av Sveriges största radhusområden. Här byggde man med ambitionen att underlätta möten mellan människor. Detta blev under 70-talet en direkt succé bland dåtidens unga barnfamiljer. De kunde låta barnen leka på gågatorna utan att riskera att bli påkörda. Bilarna parkerades i de stora garagelängorna i områdets utkant. Den familjevänliga planeringen med bilfria vägar mellan husraderna, den låga bebyggelsen som ger soliga och fina gårdar, samt att man låtit träd och buskar växa till sig, är några av framgångsfaktorerna till att Krusboda än idag är så populärt och drar till sig så många barnfamiljer.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Krusboda? Kontakta våra mäklare i Tyresö! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.