Äntligen är en av de unika Skogsvaktarvilllorna i Tyresö Strand till försäljning.

Tyresö Strand, Tyresö

Apelvägen 6

På förhand
Antal rum
5
Boarea
140 kvm
Tomtarea
615 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Äntligen är en av de unika Skogsvaktarvilllorna i Tyresö Strand till försäljning.

Området vid Tyresö strand är ett lugnt villaområde med promenadavstånd till skolor, förskolor, Strandtorget och Tyresta nationalpark.

 • Ansvarig mäklare

  Mattias Östberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-741 60 21

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till en av skogsvaktarvillorna på Apelvägen 6.. Apelvägen 6 - Bjurfors
Välkommen till en av skogsvaktarvillorna på Apelvägen 6.
Den öppna spisen bidrar till den trevliga stämningen.. Apelvägen 6 - Bjurfors
Den öppna spisen bidrar till den trevliga stämningen.
Ljust och rymligt vardagsrum.. Apelvägen 6 - Bjurfors
Ljust och rymligt vardagsrum.
. Apelvägen 6 - Bjurfors
Generösa arbetsytor och gott om förvaring i köket.. Apelvägen 6 - Bjurfors
Generösa arbetsytor och gott om förvaring i köket.
Rymlig matplats i köket för familj och vänner.. Apelvägen 6 - Bjurfors
Rymlig matplats i köket för familj och vänner.

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

På lugn gata med en insynsskyddad hörntomt kommer inom kort en av de populära Skogsvaktarvillorna att vara till salu. Det här är ett utmärkt tillfälle för barnfamiljen som uppskattar ett välplanerat hus i det barnvänliga området i Trädgårdsstaden och vill ha närheten till friluftsaktiviteter i Tyresta naturreservat. Huset är uppfört 1996 och har genom åren renoverats omsorgsfullt för att passa den moderna familjen där detaljer och materialval är väl genomtänkta för att passa husets karaktär. Bostaden passar den stora familjen och fördelar sig över två plan som erbjuder totalt fyra sovrum, två badrum och stora sociala ytor såväl inne som ute. På entréplan umgås familj och vänner i den delvis öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum där den öppna spisen ger en fin stämning och de stora fönsterpartierna ett stort ljusinsläpp som ger fin kontakt med altanen mot trädgården. På den ogenerade trädgårdstomten finns fantastiska ytor för barnen att leka fritt, plana gräsytor med plats för både fotbollsplan och studsmatta. För den som är intresserad av att ta vara på det naturen ger har trädgården vacker vårblomning i körsbärs-, äppel-, och päronträd. Sommartid blir den stora altanen ett extra rum att vistas på, perfekt för sommarens alla tillställningar med familj och vänner. Hammocken under fågelbärsträdet låter fånga de sista solstrålarna om sommarkvällarna.

Boendet har alla moderna fördelar och har en av de största tomterna i Fruktträdets samfällighet som består av vackra vitputsade skånelängor, gula parhus med träfasad och skogvaktarvillorna med sin grova, gula puts och skarpt sluttande tak. Fruktträden och de gröna och lummiga häckarna, ett kraftigt rött plank som skydd mot Tyresövägen, lekplats innefattar området. Samfälligheten tar hand om skötsel, snöröjning m.m. av de gemensamma vägarna Äppelgränd, Plommongränd och Pärongränd, det är gemensamma soprum och även gemensam kabel-TV och bredband tillgängligt för medlemmarna.

Inom 5 minuters promenad når man strandtorget med café, restauranger, välsorterad matvaruhandel, frisörer, bibliotek, utegym, klädbutik m.m. Även nyöppnad vårdcentral inom 1 km. Både Strandskolan F-9 och Tyresö Skola F-9 är skolor i toppklass, föräldrar söker sig till området för dess skull. Det finns även en stor nybyggd (klar 2019) fotbollsplan med konstgräs utanför strandskolan.

I Tyresö Strand är man nära öppna fält, åkrar och ängar, naturreservat och friluftsmöjligheter, man kommer undan och får en paus från stadens trängsel och stress. Den lantliga känslan till trots är man endast 23 minuter med buss från Gullmarsplan men även direkt bussförbindelse till centrala Stockholm finns.

Det är en kort promenad till det fantastiska Tyresö slott med slottsträdgården. Strax innan slottet hittar man Prinsvillan, ett vandrarhem i villan där vår kände "målarprins" Eugen spenderade en del somrar och skapade några av hans mest kända verk. Många gator i området är uppkallade kring vår målarprins. Intill Prinsvillan huserar även ett härligt musteri, där husets nuvarande ägare lät producera 27 liter äppelmust från en delmängd av tomtens skörd. Även en brygga att lägga i kajaken för en motionstur i kalvfjärden finns intill Prinsvillan. Här arrangeras varje sommar Tyresö Medeltidsdagar med marknad och tornespel och under december en mysig julmarknad.

För den som gillar naturen finns Tyresta nationalpark med fina skogsstigar och promenadstråk mot till exempel Årsjön och Tyresta by. Albysjön och dess friluftsgård, elljusspår, badplats och café, Uddby gårds stall och djurhållning är enbart ett stenkast bort. Sommartid lockar utegymmet och badaktiviteter och på vintern är det många som som utnyttjar längdskidspåren, skridskoisen och pulkabacken.

Interiör

Genomgående ljusa ytskikt och ett fint vitvaxat furugolv från Siljan som tar dig genom hela bostaden och tillsammans med de tidstypiska detaljerna bidrar till husets röda tråd.

Entréplan.
Ljus och välkomnande entré med avhängningsytor samt inbyggd garderob för ytterkläder.

Det stilfullt renoverade badrummet totalrenoverades 2013 och finns i direkt anslutning till entrén. Modernt inrett med grått rektangulärt klinker med golvvärme och vitt kakel på väggarna. Vitt handfat med god förvaring i lådor under och spegel ovan. Dusch med välvda duschväggar, handdukstork samt wc. Tvättpelare med tvättmaskin (2001) och torktumlare (2014) från Miele.

Rakt fram från entrén finner vi ett vackert kök som renoverats för att passa den moderna familjen där detaljer och materialval är väl genomtänkta för att passa husets karaktär. Handmålade luckor och skåp i olivgrönt med fin mosaik ovanför arbetsbänken i valnöt. Köket är som gjort för familj och vänner att umgås i med stora arbetsytor och en rymlig matplats intill fönstret. Utrustning i form av diskmaskin (2016), induktionshäll (2019), ugn (2014) samt kyl och frys (2014).

I anslutning till köket finner vi det ljusa vardagsrummet. I vardagsrummet finns gott om plats för en större soffgrupp och här ger den värmande öppna spisen en hög mysfaktor. Från vardagsrummet har man utgång till terrassen och tomten på husets baksida som ligger helt insynsskyddat söderläge.

Från köket når man även ett rymligt sovrum med utsikt mot husets trädgård. Här finns förvaring i platsbyggd skjutdörrsgarderob och i rummet ryms dubbelsäng och andra möbler.

Övre plan.
På övre plan möts vi av en ljus och trevlig hall med ingång till övervåningens tre sovrum och badrum.

Sovrum 2 erbjuder plats för en större säng och här finner vi en mindre walk in closet för förvaring. Ljusa väggar och fönster i västerläge som släpper in ett fint ljus. Rummet är förberett för att installera en braskamin.

Sovrum 3 med ljusgrå väggar och med fönster i söderläge har ingång till sovrum 4. Rummet passar utmärkt till barnrum alternativt till allrum. Här finns även luckan upp till ett rymligt vindsutrymme, tack vare det brant sluttande taket.

Sovrum 4 med beige nyans på väggarna med en ljus fondvägg bakom sängen. Fönster i västerläge och förvaring i en rymlig garderob med spegelväggar.

Badrummet på övre plan har kaklade väggar i vitt med våtrumsmatta på golvet. Fönster från takkupan ger ett fint ljus och här finns inredning i form av badkar, wc, handdukstork samt handfat med vitt badrumsskåp under som ger gott om skåputrymme.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Fruktträdet 5

Ombyggnad, Renoveringar

2013- badrum entréplan.

Tomt

Ogenerad plan trädgårdstomt i fint hörnläge. Altan i söderläge med utgång från köket och stor gräsmatta med bärbuskar, fruktträd, häckar och staket runt som ramar in trädgården. Trädgården är mycket vacker i vårblomning med körsbärs-, äppel-, och päronträd.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld

Parkering

Garage om 25 kvm.
Parkering framför garaget med plats för 2 bilar.

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 713 000 kr
Byggnadsvärde
2 497 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggår
1996
Fasad
Puts
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump Nibe fighter 750
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
3- glasfönster isoler

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Altan i fint söderläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Lekstuga.
Ett uppvärmt garage som idag används som kontor och till förvaring. Garaget kan återställas till att användas som garage med plats för en bil. Ingång från infart samt från trädgården.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät.

Planbestämmelser

Detaljplan (1995-06-15)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Tyresö Fruktträdet GA:1

Last: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-47/4500B.1
Last: Officialnyttjanderätt Tele, 01-IM8-42/1929.2

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
140 kvm*
Tomtarea
615 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
327 kr
Värme
28 111 kr
Försäkring
6 220 kr
Samfällighetsavgift
9 000 kr
Vatten/Avlopp
8 472 kr
Summa
52 130 kr

I samfälligheten ingår renhållning, snöröjning mm. Driftskostnaderna är individuella och varierar beroende på antal personer i hushållet och användning. Uppvärmningskostnaden är inkl. hushållsel och fasta avgifter till nätbolag. Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.”

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2016-07-20

Länkar

Området

Att bo i Tyresö Strand

I Tyresö Strand bor du vid havet i skärgårdsmiljö med småbåtshamn och havsbad. Tyresö Strand är ett av Stockholmstraktens attraktivaste områden som erbjuder modernt boende i småhus och lägenheter. Strandbadet har en fin sandstrand. Vid Strandtorget hittar du flera småbutiker och restauranger. Alby friluftsområde har badplats och flera motionsspår samt bastu. I närheten ligger Uddby gård, en levande bondgård med kafé och museum. Tyresö slott och Tyresö kyrka bjuder på kulturhistoriskt intressant miljö.

Kommunikationerna från Tyresö Strand är bra med tio minuters bussresa till Tyresö centrum och direktbuss till Gullmarsplan (restid ca 30 minuter) och Stockholms T-Central i rusningstrafik (restid ca 40 minuter).

I östra Tyresö finns förskolor och grundskola.

Köpa eller sälja bostad i Tyresö? Kontakta våra mäklare i Tyresö! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Apelvägen 6

Apelvägen 6,
135 60 Tyresö

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mattias Östberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-741 60 21