Tyresö Strand, Tyresö

Plommongränd 1

Såld, 2020-11-29
Besiktigad
Slutpris
6 400 000 kr
Antal rum
5
Boarea / Biarea
126 kvm / 30 kvm
Tomtarea
737 kvm
Typ
Parhus
Balkong
Ja
Terrass/uteplats
Ja

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

  • Ansvarig mäklare

    Anna Drangel

    Fastighetsmäklare

    :
    Mobil: 070-6165898

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Tyresö Strand

Tyresö Strand ligger vackert beläget några mil söder om Stockholm City. Området runt Tyresö Strandtorg består av blandad bebyggelse med både bostadsrätter, kedje- och parhus, samt friliggande villor. Vid Tyresö Strandtorg finns bl a klädbutik, mataffär, café, restauranger, frisörer och bibliotek. Vid Strandallén finns numera även en vårdcentral.

Tyresö Strandtorg ligger inbäddat i grönska med fina grönområden och promenadvägar som gör det lätt för barnen att själva ta sig till skolan. Skolorna runt Tyresö Strand är omtyckta och här finns både Strandskolan F-9 och Tyresö skola F-9 och flera förskolor. Utanför Strandskolan finns en fin fotbollsplan med konstgräs.

Bussförbindelser från Tyresö Strand är bra och man når Gullmarsplan på ca 35 min och Sthlm C med direktbuss på ca 40 min.

För den friluftsintresserade har Tyresö mycket att erbjuda. Alby friluftsgård är en välbesökt plats med bad, grillplatser, elljusspår och utegym. Friluftsområdet ligger mitt i ett naturreservat med värdefull natur och kulturhistoriska marker. Det finns en mängd spännande utflyktsmål i Tyresö med omnejd. Förutom Tyresta Nationalpark kan man även nå längre ut i skärgården från de båtar som går från Tyresö Brygga vid Trinntorp. Waxholmsbåtarna tar dig ut till södra skärgården och även till stan.

Det vackra Tyresö Slott med sin slottsträdgård från 1600-talet ligger på stranden vid Kalvfjärden som även gränsar till Brevikshalvön och Raksta. De vackra promenadvägarna vid slottet leder ner mot Notholmen där det finns en gästhamn och ett café där man har trevliga musik- och teaterkvällar sommartid. Även slottet har en mysig restaurang och ett café på borggården. Vid slottet finns en handelsträdgård och en trevlig hantverksbod. Tyresö Strand präglas av skärgårdsnatur och här finns flera populära strandbad.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Tyresö strand? Kontakta våra mäklare i Tyresö! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.