Sommarnöje med fantastisk potential

Djurö-Vindö-Bodatorp, Värmdö

Fjällsviksvägen 43

Utgångspris
1 675 000 kr
Antal rum
3
Boarea
40 kvm
Typ
Fritidshus
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
2657 kvm

Visning

 • söndag 5/4, KL 11:00 - 11:45

  Bokad visning. Kontakta mäklaren för anmälan.

 • måndag 6/4

  Bokad visning. Kontakta mäklaren för visningstid och anmälan.

FÖR DIN TRYGGHET

LÄS OM VÅRA RUTINER OCH ALTERNATIVA VISNINGAR FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONAVIRUSET.

Boka visning

Sommarnöje med fantastisk potential

Chans att skapa sig ett skärgårdsparadis i idylliska Bodatorp

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Allrum med vackert ljusinsläpp. Fjällsviksvägen 43 - Bjurfors
Allrum med vackert ljusinsläpp
. Fjällsviksvägen 43 - Bjurfors
. Fjällsviksvägen 43 - Bjurfors
Härlig veranda under tak. Fjällsviksvägen 43 - Bjurfors
Härlig veranda under tak
Kamin som värmer gott. Fjällsviksvägen 43 - Bjurfors
Kamin som värmer gott
Gulligt ljust sovrum. Fjällsviksvägen 43 - Bjurfors
Gulligt ljust sovrum

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Lillhuset

Beskrivning

Beskrivning

Sommarnöje med fantastisk potential på stor plan trädgårdstomt med knotiga fruktträd och planteringar. På tomten står idag 2 enklare fritidshus med renoveringsbehov, samt förrådsbod och utedass. Det finns också en sluten kompost på tomten, där komposteras köksavfall, avfall från utedasset samt trädgårdsavfall. I skogen direkt bakom huset finns fina stigar i skogen för promenader och joggingturer.

Byggrätten tillåter huvudbyggnad om 60 kvm. Byggnaden får förses med uteplats under tak om högst 20 kvm. Uthus får omfatta som mest 40 kvm.

Fastighetens säljs av ett dödsbo och förmedlas med friskrivningsklausul avseende skick på befintliga byggnader. Den spekulant som ser ett större värde i befintliga byggnader ombedes därför undersöka dessa extra noggrant.

Välkommen till Bodatorp och Vindös sommarparadis! Området ligger på Vindös västra sida och är omgärdat av vatten genom Maren, Fjällsviksviken, Tranviksströmme, Bodatorpsträsket och Älgöfjärden. Naturen är skärgårdspräglad med typiska klippor, ljung och gles tallskog. Den stora fördelen med Bodatorp är just kombinationen tillgänglighet och skärgårdidyll. Det är lätt att ta sig hit från stan samtidigt som det är lugnet och med närhet till naturen.

Med bil tar resan till stan ca 50 min och med buss, som stannar vid hållplatsen Fjällsvik, tar resan ca 60 min.

Bodatorp har idag en ideell tomtägarförening (133 st fastigheter) som har hand om allmänna vägar, diken, brunnar och naturområden. Föreningen ansvarar även för tre gemensamma bryggor med plats för olika sorters båtar. Bryggorna har dessutom bokningsbara gästplatser.
I Bodatorp finns det 6 badplatser, 3 av dem ligger i insjön Bodatorpsträsket. Där finns flera bryggor att välja mellan, en flytbrygga och 2 fast förankrade.
Vid flytbryggan finns även en liten badplats med sandstrand som lämpar sig väl för barn.
För de som vill bada i Östersjön finns "Barnbadet" i Fjällsviken, med lite större långgrund sandstrand och flytbrygga. Vid Fjällsvikens båtbrygga finns även stege för bad och mitt emot ligger badklipporna.

Föreningen anordnar traditionellt midsommarfirande på områdets fotbollsplan och även årligt kräftfiske. Vänligen gå in på föreningens hemsida www.bodatorp.com för mer information om området, båtplats mm.

I Djurö centrum, några kilometer från Bodatorp, finns mataffär, restauranger, bageri, vårdcentral, skola, bibliotek och annan tänkbar närservice.

Skärgårdsön Djurö har den stora fördelen av att vara länkad med fastlandet genom en av Stocksholms allra vackraste broar. I och med det går det här som sagt bra att kombinera ett lättillgängligt och lugnt skärgårdsliv med arbete och boende i stan.

På Djurö finns även Vita grindarna med sommarcafé och restaurang, stor terrass mot havet som får den perfekta kvällssolen. Vita Grindarna har även en fin badstrand och en liten minigolfbana. Lite längre bort mot Djuröbron så finns Djurönäsets sjökrog med god mat och dryck, musikunderhållning flera kvällar i veckan under högsommaren, Djurönäset har även badhus och SPA.

Vid Sollenkroka brygga (10 minuter med bil) / Stavsnäs vinterhamn (ca 20 minuter) kan ni ta reguljär skärgårdsbåt för utflykt till andra öar.

Välkommen att trivas i Bodatorp och på Vindö!

Interiör

Hus 1: Du välkomnas upp på en fin veranda under tak med infravärme och plats för stort matbord för trevliga måltider i goda vänners lag. Vidare in ligger ett fint allrum och kök i halvöppen plan. Allrummet har vitlaserad pärlspont på vägg och i tak, samt plankgolv. Fönster i två väderstreck. Köket går i ljus ton med linoleummatta och söt diskret taper på väggarna. Utgång till husets baksida samt fönster mot verandan. Huset är 20kvm stort med en 12 kvm stor veranda.

Hus 2: Detta söta lilla hus har två rum, det större med härlig kamin. Antingen använder man båda rummen som sovrum alternativt ett sovrum och ett allrum. Detta hus mäter även det 20 kvm.

Vidare finns gulligt utedass och praktisk bod/trädgårdsförråd. Duschkabin och komposttoalett kan förslagsvis installeras i boden, alternativt utomhusdusch. Det finns en ny varmvattenberedare att tillgå, som ännu ej är installerad.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bodatorp 2:131

Övriga byggnader/utrymmen

Utedass samt bod/trädgårdsförråd

TV/bredband

Fiber finns i området.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Fjällsvik GA:1

Information

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
1 675 000 kr
Rum
3
Sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
40 kvm*
Tomtarea
2657 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Enligt husritningar

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
1960*
Fasad
Träpanel
Grund
Plintgrund
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Direktverkande el samt braskamin
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster

* Lillhuset byggt 70-80-tal

Vatten/Avlopp

Fastigheten har idag sommarvatten via egenborrad brunn. IN-DRÄN Biobädd 5ce slamavskilgare för BDT, även godkänd för WC. Godkänd latrinkompost.

Uteplats/balkong

Veranda om dryga 12 kvm under tak med infravärme

Tomt

Härlig plan tomt med knotiga fruktträd såsom äppelträd och päronträd. På tomten finns även plommonsnår, fläder och svartvinbärsbuskar. Gräsmattan fylls av ängsblommor som gullvivor, prästkragar och klöverblommor på sommaren.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 152 000 kr
Byggnadsvärde
214 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

AVGIFTER/STÄMPELSKATT
År 2020 tas en fastighetsavgift ut om 8 349 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Nybyggda hus med värdeår 2005-2011 är skattebefriade i fem år och därefter betalar man halv fastighetsavgift i fem år. Nybyggda bostäder med värdeår 2012 och senare är befriade från fastighetsavgift i 15 år. För obebyggda tomter gäller fortfarande 1 % av taxeringsvärdet i fastighetsskatt. Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.

Energideklaration

Utförd
Behövs ej

Länkar

Området

Att bo på Värmdö

Välkommen att bo och trivas i Värmdö kommun. Här finns möjlighet till sköna naturupplevelser samtidigt som du har nära till storstaden. Värmdö köpcentrum erbjuder en mångfald av butiker och annan service. Här finns också ett stort utbud av boende med bostadsrätter, villor och fritidshus.

Värmdö utgör östra delen av Stockholm och räknas som Sveriges femte största ö.

Värmdödelen utgörs av många spännande förändringsområden som genom detaljplaneläggning genomgår en förändring från fritidshusområde till nya villaområden med åretruntboende.

Norra delen av Värmdö består till stor del av äldre jordbruksbygd där Siggesta gård byggts om till ett upplevelsecentrum med ridhus, minigolf, fotbollsgolf, restaurang med mera. Här hålls även konserter samt den populära bakluckeloppisen.

Vid södra delen av Värmdö finns Strömma kanal, en knutpunkt för båtentusiaster samt Stavnäs som är en av skärgårdens viktigaste hamnar för vidare båttransport ut i skärgården.

Centralorten på Värmdö är Gustavsberg med kommunkontor. Gustavsbergs centrum är ett småskaligt skärgårdscentrum med en galleria som har flera olika butiker, banker och annan service. Övriga shoppingcenter är Värmdö Köpcentrum i Mölnvik och Värmdö Marknad vid avfarten mot Ingarö.

Gustavsberg är kanske mest känt för sin berömda porslinsfabrik som grundades 1825. Samhället Gustavsberg började byggas upp under slutet av 1800-talet med arbetarbostäder. Gustavsberg är en typisk bruksort med flera kända byggnader från 1940–1950-talen av arkitekten Olof Thunström.

Farsta Slottsvik är numera ett populärt bostadsområde med villor, radhus och punkthus uppförda i en stramare arkitektur under 1990-talet.

Kommunikationer
Värmdö har en god infrastruktur med Värmdöleden och ett väl utbyggt bussnät. Delar av kommunen når man även med Waxholmsbåtarna från Stockholm.

Skolor
På Värmdö finns en stor mångfald av skolor och förskolor.

Ingarö och Djurö
Ingarö räknas som Sveriges 16:e största ö. Ingaröbron över Kolström utgör numera förbindelse till fastlandet vilket markant ökat antalet åretruntboende. Längst ut på Värmdö finns Djurö vars förbindelse med fastlandet är Djuröbron med sin fantastiska utsikt över Kanholmsfjärden. Även här ökar utbudet av permanentboende.

Natur och fritid
Värmdö erbjuder härlig natur med många strövområden och ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Överallt är det nära till vatten med möjlighet till båtliv och sköna bad. I Gustavsberg finns ishall, bollhall, konstfrusen bandybana vid Ekvallen och Gustavsbergsbadet, motionssimning, äventyrsbad och spa. På Värmdö finns också gym, motionsspår, fotbollsplaner och golfbanor.

Köpa eller sälja bostad på Värmdö? Kontakta våra mäklare på Bjurfors Värmdö. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Fjällsviksvägen 43

Fjällsviksvägen 43,
139 74 DJURHAMN

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy