Helrenoverat funkisradhus med inredd källare och totalyta om 122 kvm

Gustavsberg - Höjdhagen, Värmdö

Grindstugärde 17

På förhand
Antal rum
5
Boarea / Biarea
63 kvm / 59 kvm
Typ
Radhus
Tomtarea
223 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Helrenoverat funkisradhus med inredd källare och totalyta om 122 kvm

Funkisradhus med södervänd tomt i populära Höjdhagen. Totalrenoverat 2014 med genomgående ljusa ytskikt och inredd källare. Ring för privat visning.

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Liselotte Grundström

  Mäklarassistent

  :
  Mobil: 070-782 00 23

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Grindstugärde 17. Grindstugärde 17 - Bjurfors
Välkommen till Grindstugärde 17
Ljust kök med bänkskiva i svart granit. Grindstugärde 17 - Bjurfors
Ljust kök med bänkskiva i svart granit
Utgång till husets baksida via köket. Grindstugärde 17 - Bjurfors
Utgång till husets baksida via köket
Genomgående ljusa ytskikt och originalgolv. Grindstugärde 17 - Bjurfors
Genomgående ljusa ytskikt och originalgolv
Vardagsrumsdel i anslutning till kök och matplats. Grindstugärde 17 - Bjurfors
Vardagsrumsdel i anslutning till kök och matplats
Kök och hall i vinkel från vardagsrumsdelen. Grindstugärde 17 - Bjurfors
Kök och hall i vinkel från vardagsrumsdelen

Planskiss

Planlösning
Planritning entréplan
Planlösning
Planritning källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Med lugnt läge i hjärtat av Höjdhagen återfinns detta helrenoverade funkisradhus signerat Olle Thunström. Huset genomgick en total interiör renovering år 2014 där huset ursprung och karaktär med slipade originalgolv och fönster bevarats. Såväl köket som husets två badrum är helrenoverade, detsamma gäller all el och VVS är genomgången och utbytt. Samtidigt inreddes källarplanet till boyta med två sovrum, allrum samt kombinerat badrum med hemmaspa samt ytor för klädvård.

Husets entréplan omfattar hall, två sovrum, vardagsrumsdel, kök och matplats i öppen planlösning samt ett badrum med dusch. Källarplanet sammanbinds av en hall. Här finns två ytterligare sovrum, det ena med egen entré, allrum samt ett stort badrum med spa och klädvård. Via köket når man husets baksida med plan gräsmatta och äppelträd. Framsidan har ett direkt söderläge med en altan som ramas in av en gräsmatta.

Radhusen i Grindstugärde ritades av arkitekt Olle Thunström och uppfördes i början på 1940-talet på uppdrag åt Kooperativa Förbundet (KF). Thunström, som även ritade de angränsande röda vinkelhusen en bit upp i Höjdhagen utgick från funktionalismens ideal och boytan ytsmart planerad. Radhuslängorna samt vägnätet i området planerades med stor hänsyn till naturens beskaffenhet då större träd och berg i möjligaste mån sparats. Trädgårdarna utformades utan synliga tomtgränser och elledningar grävdes ned för att undvika störande ledningsstolpar. Än idag lever arkitekt Thunströms arv vidare och området klassas idag som ett av den moderna arkitekturens främsta landmärken i Sverige.

Som boende i Höjdhagen har man närhet till en fantastisk natur som delvis är klassad som naturreservat. I nära anslutning till huset finns såväl fotbollsplan som tennisbana. Längre upp i området återfinns motionsspår, utegym samt Nacka Golfklubb där det vintertid spåras för längdskidåkning. Gustavsbergs båtklubb tillhandahåller bryggplatser i Farstaviken bara ett par hundra meter från Höjdhagen.

Inom bekvämt promenadavstånd återfinns ett flertal förskolor samt skolor, både åk F-9 samt gymnasium. Den närmsta, Ekedalsskolan (F-6), ligger inom området endast ett par hundra meter bort från huset. Närmsta busshållplats återfinns utmed Gamla Skärgårdsvägen i höjd med Ekedalsskolan, en promenad på ca tre till fem minuter. Sträckan mot Slussen trafikeras av motorvägsbussar och resan tar knappa tjugofem minuter.

Från huset är det bekvämt promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum med närservice som mataffär, apotek, post, banker, café, bageri och restauranger. Här finns även simhall med gym och äventyrsbad, sporthall, tennishall, skatepark samt såväl ute- som inomhusrink för ishockey och fotbollsplan vilken vintertid spolas för skridskoåkning.

Interiör

Effektivt planerad hall med kläd- och skoförvaring utmed vägg samt i platsbyggd garderob.

Till vänster om hallen återfinns två sovrum, ett föräldrasovrum samt ett något mindre barnrum. Rummen rymliga med bra golvytor. Väggen mellan rummen är isolerad samtidigt som den är fylld med platsbyggd klädförvaring.

Kök och matplats samsas i öppen planlösning och gränsar till en effektivt planerad vardagsrumsdel. Rummet har ljusinsläpp via stora fönster mot både både söder och norr. Via dörren i köket når man husets baksida. Köket har vita snickerier samt bänkskiva i kontrasterande svart granit. Här erbjuds bra bänkytor samt förvaring i skåp och lådor. Full maskinell utrustning med extra bred induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys med dubbeldörrar. Matplatsen erbjuder bra ytor för bord och stolar medan vardagsrumsdelen rymmer ytterligare sittplatser samt ytterligare möbler.

Badrummet är helkaklat med vita kakelplattor och ljust grå klinkers med underliggande golvvärme (el). Rummet är smart planlöst med dusch bakom glasväggar, WC, handfat nedfällt i kommod, spegel samt ytterligare förvaring i väggskåp. Rikt ljusinsläpp via vädringsfönster mot husets baksida i norr.

Trappan som förbinder våningsplanen återfinns i hallen utanför badrummet. Rummen på källarplanet har en inre takhöjd om cirka två meter och förbinds av en hall. Ekparkettgolven på källarplanet är ventilerade med underliggande luftspalt medan väggar och tak är målade vita.

Direkt till vänster finns ett sovrum med egen entré via en trappa på husets framsida. Rummet är lättmöblerat med bra plats för säng, skrivbord och övriga möbler. Mittemot på högersida av hallen finns ytterligare ett sovrum som idag disponeras som hemmagym. Även detta rum har fönster mot husets framsida. Längre in övergår hallen i ett allrum som idag är möblerat som TV-rum. Här finns bra förvaring i garderobsvägg. Med små medel kan rummet disponeras om till ytterligare ett sovrum.

I anslutning till allrummet finns husets stora badrum med en känsla av hemmaspa. Rummet är inrett i en grafisk färgskala och helkaklat med vita kakelplattor samt ljusgrå klinkers med underliggande golvvärme (el). Ytorna är väl tilltagna med massagebadkar, dubbla kommoder, spegelskåp, WC, handdukstork samt gott om förvaring i vägghängda skåp. I ena hörnet finns en klädvårdsavdelning med tvättmaskin och torktumlare.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:252

Ombyggnad, Renoveringar

2014 - Total interiör renovering inklusive inredning av källarplan, nya vitvaror samt omdragning av husets el och VVS.
2013 - Utvändig renovering av fönster.
2005 - Hela radhuslängan dräneras.
1995 - Takbeläggningen läggs om.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1950-09-01)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Gustavsberg GA:2, driftas av Gustavsbergs vägförening och avser vägar och trottoarer med tillhörande diken, slänter och vändplaner samt vägbelysning med stolpar och ledningar.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Östra Ekedal GA:10 & GA:11, driftas av Grindstugärde samfällighetsförening och avser parkering respektive vägar med gångbanor, vägbelysning med ledningar, vägdiken, dagvatten- och rännstensbrunnar, trummor, slänter, mötes- och vändplatser, vägmarken mur och parkering.

Last: Avtalsservitut: Rökkanal Mm, 0120IM-05/61590.1

Förmån: Avtalsservitut: Rökkanal Mm, 0120IM-05/61591.1

Information

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
5
Sovrum
2
Max antal sovrum
4
Boarea
63 kvm*
Tomtarea
223 kvm
Biarea
59 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan med källarvåning
Byggår
1944*
Fasad
Tegel och puts
Grund
Betong
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Fjärrvärme via vattenburna radiatorer
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Fönster
2-glasfönster
Grundmur
Betong

* Total interiör renovering 2014

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
184
Energideklarationsdatum
2009-02-08

Uteplats/balkong

Altan med direkt söderläge i anslutning till entrén på husets framsida.

Tomt

Södervänd tomt med plana gräsytor på husets fram- respektive baksida.

TV/bredband

Bredband via Telia.

Bredband via Telia. Öppet fiber finns framdraget i kulvert utanför huset.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Rökkanal Mm

Parkering

Samfälld parkeringsyta ca 30 m öster om huset. Lokalgatorna närmast huset är bilfria.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 102 000 kr
Byggnadsvärde
866 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
4 250 kr
Försäkring
4 200 kr
Samfällighetsavgift
900 kr
Övrigt
37 200 kr
Summa
46 550 kr

Övrigt avser samfällighetskostnaden om 3100 kr/mån där värme, vatten, sophantering, parkering samt snöröjning ingår. Angivna driftskostnader baseras på nuvarande ägares faktiska kostnader, kontakta leverantörer för beräkning efter egna levnadsvanor.

Totalt finns 4 st pantbrev uttagna med ett sammanlagt belopp om 3.430.000 kr.

AVGIFTER/STÄMPELSKATT
2019 tas en fastighetsavgift ut om 8 049 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Nybyggda hus med värdeår 2005-2011 är skattebefriade i fem år och därefter betalar man halv fastighetsavgift i fem år. Nybyggda bostäder med värdeår 2012 och senare är befriade från fastighetsavgift i 15 år. För obebyggda tomter gäller fortfarande 1% av taxeringsvärdet i fastighetsskatt. Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.

Området

Att bo i Gustavsberg

Gustavsberg är centralorten på Värmdö med kommunkontor. Gustavsbergs centrum är ett småskaligt skärgårdscentrum med en galleria som har flera olika butiker, banker och annan service. I utkanten av Gustavsberg finns Värmdö marknad med bland annat Coop.

I Gustavsberg finns också ishall, bollhall, konstfrusen bandybana vid Ekvallen och Gustavsbergsbadet, motionssimning, äventyrsbad och spa. De större idrottsföreningarna är Gustavsbergs idrottsförening samt Värmdö hockey.

Gustavsberg är kanske mest känt för sin berömda porslinsfabrik som grundades 1825. Samhället Gustavsberg började byggas upp under slutet av 1800-talet med arbetarbostäder. Gustavsberg är en typisk bruksort med flera kända byggnader från 1940–1950-talen av arkitekten Olof Thunström.

Nere i hamnen finns gamla fabriksbyggnader som numera rymmer konstnärlig och kulturell verksamhet och är ett uppskattat turistmål.

Ett populärt bostadsområde i Gustavsberg är Farsta Slottsvik med villor, radhus och punkthus uppförda i en stramare arkitektur under 1990-talet. Runt gamla Farsta slott finns olika former av äldreboende för 55+. Andra bostadsområden är Hästhagen, Höjdhagen/Ekedal, Lugnet, Bjönkärret, Betsede, Aspvik och Norra Lagnö.

Köpa eller sälja bostad i Gustavsberg? Kontakta våra mäklare i Värmdö. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Grindstugärde 17

Grindstugärde 17,
134 31 Gustavsberg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Liselotte Grundström

  Mäklarassistent

  :
  Mobil: 070-782 00 23

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Gustavsberg - Höjdhagen, Värmdö

  Besiktigad
  Adress
  Gamla vägen 5
  Utgångspris
  6 500 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea / Biarea
  72 kvm / 138 kvm
  Tomtarea
  953 kvm

  Visning: 2019-09-22 13.15 Boka här