Smakfull funkis om totalt 122 kvm i populära Höjdhagen

Gustavsberg - Höjdhagen, Värmdö

Grindstugärde 19

Besiktigad
Utgångspris
4 350 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
218 kvm
Typ
Radhus
Boarea
122 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Smakfull funkis om totalt 122 kvm i populära Höjdhagen

Smakfullt renoverad funkis med öppna ytor och ljusa ytskikt i populära Höjdhagen. Totalarea om 122 kvm fördelat över två våningsplan.

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39

Bilder

Öppen planlösning mellan kök och matplats. Grindstugärde 19 - Bjurfors
Öppen planlösning mellan kök och matplats
Rymligt kök med köksö samt utgång till rymlig altan på husets baksida. Grindstugärde 19 - Bjurfors
Rymligt kök med köksö samt utgång till rymlig altan på husets baksida
Mörkbetsad bänkskiva med nedfälld diskho. Grindstugärde 19 - Bjurfors
Mörkbetsad bänkskiva med nedfälld diskho
Bra arbetsytor samt förvaring i skåp och lådor. Grindstugärde 19 - Bjurfors
Bra arbetsytor samt förvaring i skåp och lådor
. Grindstugärde 19 - Bjurfors
Matplatsen i vinkel från hallen. Grindstugärde 19 - Bjurfors
Matplatsen i vinkel från hallen

Planskiss

Planlösning
Planlösning entréplan
Planlösning
Planlösning källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Med skyddat läge och uteplatser som täcker in alla väderstreck återfinns detta smakfullt renoverade funkisradhus i populära Höjdhagen.

Interiört genomgick huset år 2015 en omfattande varsam renovering av alla ytskikt samtidigt som planlösningen öppnades upp mellan kök, matplats och hall, ett nytt kök och en ny luftigare trapp installerade samt att källarplanet inreddes till boyta med ett rymligt vardagsrum samt sovrum.

I och med renoveringen disponeras husets entréplan över hall, kök och matplats i öppen planlösning med två angränsande sovrum samt badrum. En trappa ned återfinns ett rymligt vardagsrum, klädkammare, ett sovrum samt ett utrymme med kombinerad verkstad och förråd vilket även nås via en separat entré.

På husets framsida finns en rymlig altan med skyddat läge, smakfullt avskärmad bakom plank, planteringslådor och ett äppelträd. Sydvästläget innebär att solen hittar fram från tidig eftermiddag till sen kväll. På husets baksida finns en ytterligare en altan med plats för både matgrupp och loungemöbler dit solen når fram under morgon och förmiddag.

Radhusen i Grindstugärde ritades av arkitekt Olle Thunström och uppfördes i början på 1940-talet. Thunström, som även ritade de angränsande röda vinkelhusen en bit upp i Höjdhagen utgick från funktionalismens ideal.

Som boende i Höjdhagen har man närhet till en fantastisk natur som delvis är klassad som naturreservat. I nära anslutning till huset finns såväl fotbollsplan som tennisbana. Längre upp i området återfinns motionsspår, utegym samt Nacka Golfklubb där det vintertid spåras för längdskidåkning. Gustavsbergs båtklubb tillhandahåller båtplatser i Farstaviken bara ett par hundra meter från Höjdhagen.

Inom bekvämt promenadavstånd återfinns ett flertal förskolor samt skolor, både åk F-9 samt gymnasium. Den närmsta, Ekedalsskolan (F-6), ligger inom området endast ett par hundra meter bort från huset. Närmsta busshållplats återfinns utmed Gamla Skärgårdsvägen i höjd med Ekedalsskolan, en promenad på ca fem minuter. Sträckan mot Slussen trafikeras av motorvägsbussar och resan tar knappa tjugofem minuter.

Från huset är det bekvämt promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum med närservice som mataffär, apotek, post, banker, café, bageri och restauranger. Här finns även simhall med gym och äventyrsbad, sporthall, tennishall, skatepark samt såväl ute- som inomhusrink för ishockey och fotbollsplan vilken vintertid spolas för skridskoåkning.

Interiör

Ljus och välkomnande hall med möjlighet till kläd- och skoförvaring utmed vägg. Praktiskt klinkergolv med underliggande komfortvärme.

Till vänster återfinns två möjliga sovrum, ett föräldrasovrum samt ett något mindre rum som idag disponeras som TV-rum. Båda rummen är rymliga till storleken och skiljs av genom en vägg med platsbyggda garderober.

Kök och matplats samsas i öppen planlösning med utgång till husets baksida via altandörr. Köket erbjuder bra bänkytor samt förvaring i skåp och lådor. Kakel i svart matt nyans ovan mörkbetsad bänkskiva med nedfälld diskho. Maskinell utrustning med induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn och mikro samt integrerad kyl/frys och diskmaskin. Rymlig matplats samt möjlighet att nyttja köksön som barbord. Rikt ljusinsläpp via stora fönster mot både öster och väster.

Badrummet är helkaklat med underliggande komfortvärme, duschhörna med takdusch bakom glasväggar, handfat nedfällt i kommod, spegel samt toalett. Rikt ljusinsläpp via vädringsfönster mot husets baksida i norr.

En gedigen och rymlig trappa förbinder våningsplanen. Rummen en trappa ned har en takhöjd om cirka två meter. Här återfinns ett rymligt vardagsrum med braskamin, heltäckningsmatta på golv samt infällda spotlights i tak. Naturligt ljusinsläpp via betongglas mot husets framsida.

I anslutning finns ett mindre förråd, ytterligare ett rymligt sovrum samt en verkstad/förråd med egen entré mot husets framsida. För den som önskar kan ytorna i källaren disponeras om för att skapa flera mindre sovrum samt ett större badrum.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:250

TV/bredband

Bredband via Telia.

Bredband via Telia. Öppet fiber finns framdraget i kulvert utanför huset.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Rökkanal Mm

Tillträde

Augusti eller enl. ök.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 533 000 kr
Byggnadsvärde
770 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Information

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 350 000 kr
Rum
6
Sovrum
3
Boarea
122 kvm*
Tomtarea
218 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Totalarea om 122 kvm varav 63 kvm boyta och 59 kvm biyta.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan med källarvåning
Byggår
1944
Fasad
Tegel och puts
Grund
Betong
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Fjärrvärme via vattenburna radiatorer
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Fönster
Kopplade tvåglasfönster
Grundmur
Betong

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
184
Energideklarationsdatum
2009-02-08

Ombyggnad, Renoveringar

2016 - Nuvarande ägare förvärvar fastigheten.
2015 - Omfattande renovering av husets interiör där planlösningen öppnades upp och alla invändiga ytskikt renoveras inkl. nya el dragningar och VVS, nytt kök, inredning av källarplanet, installation av kamin samt tätning av skorsten.
2013 - Våtrummet renoveras.
2005 - Hela radhuslängan dräneras.
1995 - Nytt yttertak.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1950-09-01)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Gustavsberg GA:2, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Östra Ekedal GA:10, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Östra Ekedal GA:11

Värmdö Gustavsberg GA:2, driftas av Gustavsbergs vägförening och avser vägar och trottoarer med tillhörande diken, slänter och vändplaner samt vägbelysning med stolpar och ledningar.

Värmdö Östra Ekedal GA:10 & GA:11, driftas av Grindstugärde samfällighetsförening och avser parkering respektive vägar med gångbanor, vägbelysning med ledningar, vägdiken, dagvatten- och rännstensbrunnar, trummor, slänter, mötes- och vändplatser, vägmarken mur och parkering.

Last: Avtalsservitut: Rökkanal Mm, 0120IM-05/61587.1

Förmån: Avtalsservitut: Rökkanal Mm, 0120IM-05/61589.1

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
5 100 kr
Övrigt
37 200 kr
Summa
42 300 kr

Övrigt avser samfällighetskostnaden om 3100 kr/mån där värme, vatten, sophantering, parkering samt snöröjning ingår. Kontakta kommun och leverantörer kostnadskalkyl baserad på egna förutsättningar.

Totalt finns 4 st pantbrev uttagna med ett sammanlagt belopp om 2.123.500 kr.

AVGIFTER/STÄMPELSKATT
2019 tas en fastighetsavgift ut om 8 049 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Nybyggda hus med värdeår 2005-2011 är skattebefriade i fem år och därefter betalar man halv fastighetsavgift i fem år. Nybyggda bostäder med värdeår 2012 och senare är befriade från fastighetsavgift i 15 år. För obebyggda tomter gäller fortfarande 1% av taxeringsvärdet i fastighetsskatt. Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.

Området

Att bo i Gustavsberg

Gustavsberg är centralorten på Värmdö med kommunkontor. Gustavsbergs centrum är ett småskaligt skärgårdscentrum med en galleria som har flera olika butiker, banker och annan service. I utkanten av Gustavsberg finns Värmdö marknad med bland annat Coop.

I Gustavsberg finns också ishall, bollhall, konstfrusen bandybana vid Ekvallen och Gustavsbergsbadet, motionssimning, äventyrsbad och spa. De större idrottsföreningarna är Gustavsbergs idrottsförening samt Värmdö hockey.

Gustavsberg är kanske mest känt för sin berömda porslinsfabrik som grundades 1825. Samhället Gustavsberg började byggas upp under slutet av 1800-talet med arbetarbostäder. Gustavsberg är en typisk bruksort med flera kända byggnader från 1940–1950-talen av arkitekten Olof Thunström.

Nere i hamnen finns gamla fabriksbyggnader som numera rymmer konstnärlig och kulturell verksamhet och är ett uppskattat turistmål.

Ett populärt bostadsområde i Gustavsberg är Farsta Slottsvik med villor, radhus och punkthus uppförda i en stramare arkitektur under 1990-talet. Runt gamla Farsta slott finns olika former av äldreboende för 55+. Andra bostadsområden är Hästhagen, Höjdhagen/Ekedal, Lugnet, Bjönkärret, Betsede, Aspvik och Norra Lagnö.

Köpa eller sälja bostad i Gustavsberg? Kontakta våra mäklare i Värmdö. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Grindstugärde 19

Grindstugärde 19,
134 31 Gustavsberg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39