Gustavsberg - Porslinskvarteren, Värmdö

Stig Lindbergs Gata 17B

På förhand
Pris
5 995 000 kr
Avgift
5 958 kr
Antal rum
4
Boarea
109 kvm
Takterrass
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Spektakulär 4:a högst upp i huset med otrolig vy över hamnen, skog och takåsar. 34 kvm takterrass och balkong i söder.

 • Ansvarig mäklare

  Helen Jelbe

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 93
  Telefon: 08-728 22 93

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Egen takterrass. Stig Lindbergs Gata 17B - Bjurfors
Egen takterrass
Egen takterrass. Stig Lindbergs Gata 17B - Bjurfors
Egen takterrass
. Stig Lindbergs Gata 17B - Bjurfors
Vy från köket. Stig Lindbergs Gata 17B - Bjurfors
Vy från köket
. Stig Lindbergs Gata 17B - Bjurfors
. Stig Lindbergs Gata 17B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Unikt tillfälle att förvärva en magisk 4:a belägen högst upp i huset med otrolig vy över hamnen, skog och takåsar. Här bor du luftigt och insynsskyddat med lyxen av att ha en egen takterrass om 34 kvm med sol hela dagen och en balkong i söder. Stora fönsterpartiet sprider ljus över den öppna planlösningen som innefattar kök och vardagsrum i fil och 3 riktigt generösa sovrum samt 2 badrum. Huset byggdes till på höjden år 2016-17 vilket gör att allt är nytt och modernt. Vilken dröm att få spendera ljumma sommarkvällar på den stora takterrassen i söderläge. Accepterat pris/bud.

Det aktuella Fabrikshuset uppfördes år 1939 för att rymma tillverkningen av sanitetsporslin. Byggnaden ritades av den kände arkitekten Olof Thunström och utgjordes till en början av en lägre del där produkterna formades och brändes i ugnar samt en högre där sanitetsporslinet efterbehandlades och lagerhölls. Högdelen var till att börja med endast två våningar, på 1960-talet byggdes huset på med ytterligare två våningar och hela byggnaden är idag klassad som kulturhistorisk intressant. År 2010 meddelade dåvarande ägaren Villery & Boch att tillverkning av sanitetsporslin skulle flytta. Det blev startskottet till att konvertera hela det gamla fabriksområdet till en ny stadsdel – Porslinskvarteren.
För mer info, besök gärna http://www.fabrikshuset.com

Gustavsbergs hamn ligger naturskönt beläget med omedelbar närhet till både skogsområden och vatten. Utmed Farstaviken löper Tjustviksrundan, ett promenad och löpspår i riktning mot Baggensfjärden och konsthallen Artipelag. I närbelägna Kvarnsjön finns även insjöbad. För den som vill finns SATS, utegym och Värmdö Yogacenter.

I hamnområdet finns ett stort utbud av kultur och rekreation såsom museum, konsthallar, ateljéer, affäre och minigolf. Vill man äta eller fika finns flertalet restauranger och kaféer samt en deli som drivs av prisbelönta bageriet Delselius som har café i tornhuset. I gästhamnen har man nyöppnade restaurang Kattholmen som tagit plats i gamla elverket och blir en knytpunkt för området med en levande gästhamn. Ett uppskattat besöksmål för båtmänniskor från hela Stockholms skärgård.

I området finns även lekplatser, förskolor, skolor och gymnasium och en väl utbyggd vårdcentral. I direkt anslutning till lägenheten finns busshållplats med god turtäthet mot bland annat Slussen på ca 30 min. För den båtintresserade finns möjlighet till båtplats i Farstaviken. I Höjdhagen på andra sidan vattnet finns ytterligare motionsspår, utegym samt Nacka Golfklubb där det vintertid spåras för längdskidåkning.

En kort promenad alternativt en busshållplats bort i riktning mot Ingarö och stan återfinns Värmdö Marknad med två stora mataffärer samt övrig handel. I motsatt riktning ligger Mölnviks Köpcentrum med ett rikt utbud av affärer. I centrala Gustavsberg finns ett närcentrum samt simhall med gym och äventyrsbad. Här ligger även Ekvallens idrottsanläggning med en ishall, en konstfrusen uterink med tak samt en konstfrusen bandyplan. Tennishall, parkourpark och skatepark.

Fakta

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Stor privat takterrass om 34 kvm i söder med sol hela dagen samt en balkong i söder.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lgh hör ett källarförråd.

TV/bredband

Via fiber med valfri leverantör genom IP-Only. Lägenhetsinnehavaren tecknar enskilt avtal.

Parkering

Garage kostar ca 986 kr/mån att hyra (kö förekommer).

Övrigt

Larm finns installerat.

Månadsavgift

Avgift
5 958 kr

I månadsavgiften ingår värme och kallvatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,6571%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
600 kr
Försäkring
100 kr
Summa
700 kr

Kostnaden för el inkluderar hushållsel samt varmvatten.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1930/2016*
Fönster
4-glasfönster

* Totalrenoverat 2014-2018

På taket av föreningens byggnad finns en stor gemensam takterrass.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fabrikshuset
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
240
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1666*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Sedan 2015 äger Brf Fabrikshuset fastigheten Gustavsberg 1:466 med adresserna Stig lindbergs gata 15, 17 A-B, 19 A-B, 21 samt Wilhelm Kåges gata 96. Fastigheten består av två byggnader, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset uppfördes 1930 varpå det byggdes om till bostäder under år 2014-2017.

Föreningens ekonomi

Föreningens totala lägenhetsyta uppgår till 14 671 kvm. I Lanterinhuset (Wilhelm Kåges gata) finns fyra lokaler om totalt 476 kvm. Nyckeltal enligt årsredovisning 2019: soliditet 77 %, belåningsgrad 12 269 kr.

Parkering

Föreningien disponerar totalt 110 garageplatser av vilka 20 är laddplatser för elbil. Vanlig garageplats kostar 986 kr/mån (kö kan förekomma). Vidare finns tjugofem gästplatser i garaget. Se https://www.porslinsgaraget.se/#besok

TV/bredband

Via fiber med valfri leverantör genom IP-Only. Lägenhetsinnehavaren tecknar eget abonnemang.

Gemensamma utrymmen

Stor gemensam takterrass på den norra delen av Fabrikshuset, externa källarförråd, barnvagns- och cykelrum samt tvättstuga.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
5 995 000 kr
Lägenhetsnummer
D-1602
Våningsplan
6 av 6*
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
109 kvm**

* Vånings 6 högst upp i bostadshuset, takterrass på plan 7

** Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2020-09-01

Länkar

Området

Att bo i Gustavsberg

Gustavsberg är centralorten på Värmdö med kommunkontor. Gustavsbergs centrum är ett småskaligt skärgårdscentrum med en galleria som har flera olika butiker, banker och annan service. I utkanten av Gustavsberg finns Värmdö marknad med bland annat Coop.

I Gustavsberg finns också ishall, bollhall, konstfrusen bandybana vid Ekvallen och Gustavsbergsbadet, motionssimning, äventyrsbad och spa. De större idrottsföreningarna är Gustavsbergs idrottsförening samt Värmdö hockey.

Gustavsberg är kanske mest känt för sin berömda porslinsfabrik som grundades 1825. Samhället Gustavsberg började byggas upp under slutet av 1800-talet med arbetarbostäder. Gustavsberg är en typisk bruksort med flera kända byggnader från 1940–1950-talen av arkitekten Olof Thunström.

Nere i hamnen finns gamla fabriksbyggnader som numera rymmer konstnärlig och kulturell verksamhet och är ett uppskattat turistmål.

Ett populärt bostadsområde i Gustavsberg är Farsta Slottsvik med villor, radhus och punkthus uppförda i en stramare arkitektur under 1990-talet. Runt gamla Farsta slott finns olika former av äldreboende för 55+. Andra bostadsområden är Hästhagen, Höjdhagen/Ekedal, Lugnet, Bjönkärret, Betsede, Aspvik och Norra Lagnö.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Porslinskvarteren, Gustavsberg? Kontakta våra mäklare i Värmdö. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Stig Lindbergs Gata 17B

Stig Lindbergs Gata 17B,
134 52 Gustavsberg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Helen Jelbe

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 93
  Telefon: 08-728 22 93