Studiokänsla högst upp i huset med balkong i fritt söderläge

Gustavsberg - Porslinskvarteren, Värmdö

Wilhelm Kåges Gata 9

Utgångspris
2 795 000 kr
Avgift
3 986 kr
Antal rum
2
Boarea
65,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Studiokänsla högst upp i huset med balkong i fritt söderläge

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Högst upp i huset med balkong i rakt söderläge. Wilhelm Kåges Gata 9 - Bjurfors
Högst upp i huset med balkong i rakt söderläge
Balkong med fritt söderläge mot föreningens gård. Wilhelm Kåges Gata 9 - Bjurfors
Balkong med fritt söderläge mot föreningens gård
Öppna ytor mellan vardagsrum och kök. Wilhelm Kåges Gata 9 - Bjurfors
Öppna ytor mellan vardagsrum och kök
Generöst ljusinsläpp från norr. Wilhelm Kåges Gata 9 - Bjurfors
Generöst ljusinsläpp från norr
Fullt utrustat kök från Ballingslöv. Wilhelm Kåges Gata 9 - Bjurfors
Fullt utrustat kök från Ballingslöv
Kontakta mig!. Wilhelm Kåges Gata 9 - Bjurfors
Kontakta mig!

Planskiss

Planlösning
Planritning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med fritt insynsskyddat läge högst upp i huset återfinns denna ljusa tvåa med studiokänsla och balkong med rakt söderläge mot lugn innergård.

Lägenheten disponeras över vardagsrum i halvöppen planlösning mot kök och matplats, ett rymligt sovrum, badrum med dusch och klädvård samt bra förvaring i garderobsväggar samt tillhörande vindsförråd. Genomgående smakfulla materialval med vitmålade väggar, vitpigmenterade parkettgolv samt helkaklat badrum med i ljus färgskala. Lägenheten går att disponeras om till en trea genom att en vägg sätts upp i köket. Det nya sovrummet får då ingång via vardagsrummet, se den alternativa planlösningen.

Läget, högst upp i huset i kombination med ett mycket generöst ljusinsläpp gör denna lägenhet till ett hem att trivas i oavsett årstid. Balkong har ett fritt söderläge mot föreningens lugna innergård. Hit hittar solens strålar från tidig förmiddag till eftermiddag.

BRF Domino i Gustavsberg omfattar 111 ytsmart planerade lägenheter om ett till fem rum och kök, alla med balkong alternativt uteplats och är uppförda med Järntorget som Byggherre. Med lägenheten följer ett vindsförråd vilket bekvämt nås via hissen i samma port. Tillsammans med grannföreningen Brf Sailor äger och förvaltar föreningen en gemensamhetsanläggning som omfattar innergård med underliggande garage samt två gårdshus med cykelförråd samt hiss och trappor ned till garaget.

Lägenheten är centralt belägen med omedelbar närhet till såväl skogsområden som Farstaviken samt insjöbad i närbelägna Kvarnsjön. I Höjdhagen finns motionsspår, utegym samt Nacka Golfklubb där det vintertid spåras för längdskidåkning. Närmsta busshållplats återfinns ett hundratal meter bort i östlig riktning utmed Gustavsbergs Allé. Turtätheten är god dygnets alla timmar och resan med motorvägsbuss (buss 474) mot Slussen tar knappa trettio minuter.

Inom närområdet finns ett flertal förskolor samt skolor, både åk F-9 samt gymnasium. En kort promenad alternativt en busshållplats bort i riktning mot Ingarö och stan återfinns Värmdö Marknad med två stora mataffärer samt övrig handel. I motsatt riktning ligger Mölnviks Köpcentrum med ett rikt utbud av affärer. I centrala Gustavsberg finns närcentrum med butiker, simhall med gym och äventyrsbad samt sportcentrum.

Interiör

Ljus och rymlig hall med bra plats för avhängning utmed vägg samt i garderob. Säkerhetsdörr.

Vardagsrummet disponeras över hela tjugo kvadrat vilket öppnar upp för ett flexibelt disponerade av ytorna med både soffgrupp och övrigt möblemang. Rikt ljusinsläpp samt utgång till den angränsande balkongen som blir en naturlig förlängning av rummet under sommarhalvåret.

Kök och matplats återfinns i halvöppen planlösning med ljusinsläpp från norr. Köket från Ballingslöv erbjuder bra bänkytor samt förvaring i skåp och lådor. Bänkskiva i ljust grå laminat med underlimmad diskho samt komplett maskinell utrustning med induktionshäll, fläkt, varmluftsugn och inbyggnadsmikro i praktisk arbetshöjd, diskmaskin samt kyl/frys. Ytorna disponeras över hela 15 kvm vilket lämnar gott om plats för en större matgrupp där större sällskap kan samlas.

Sovrummet erbjuder generösa ytor med plats för dubbelsäng och sängbord samt skrivbord alternativt läsfåtölj. Ljusinsläppet från norr ger ett svalt inomhusklimat oavsett årstid. Platsbyggd klädförvaring i garderobsvägg samt ytterligare i angränsande hall.

Badrummet är välplanerat och smakfullt inrett med vita kakelplattor i förband samt klinkers i ljust grå nyans. Här samsas handfat nedfällt i kommod, infälld spegel med belysning, duschhörna, toalett samt klädvårdsavdelning med tvättmaskin och torktumlare under praktisk bänkskiva samt förvaring i väggfasta skåp. Komfortvärme i golv samt spotlights i tak.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Domino i Gustavsberg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
111
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Domino i Gustavsberg äger marken till fastigheten Värmdö Gustavsberg 1:491. Föreningens omfattar 111 st lägenheter utmed Wilhelm Kåges gata 1 - 9. Lägenheterna stod klara för inflytt 2017-2018. Med varje lägenhet följer ett vindsförråd.

Föreningens ekonomi

Stabil förening med god ekonomi. Nyckeltal enligt årsredovisning för 2019: soliditet 77 %, belåningsgrad 13´202 kr/kvm BOA.

Parkering

Föreningen disponerar totalt 64 st garageplatser (750 kr/mån), alla belägna i garaget under innergården vilket delas med grannföreningen Brf Sailor i Gustavsberg. Kö till garageplats kan förekomma.

TV/bredband

TV (baskanalpaket via digitalbox), IP-telefoni och bredband (100/100 M-bit) via ComHem ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Föreningen delar tillsammans med Brf Sailor i Gustavsberg en gemensamhetsanläggning vilken omfattar en stor gemensam innergård med gräsytor, planteringar, bouleplan, uteplatser och plats för cyklar. På innergården finns två gårdshus med nedgång till garaget via trappa alternativt hiss. I samma byggnader finns gemensamma cykelförråd samt soprum. Barnvagnsförråd återfinns högst upp i huset i anslutning till vindsförråden.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme via vattenburna radiatorer
Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Fönster
3-glasfönster isoler

TV/bredband

Baskanalpaket via ComHem.

Bredband (100/100 Mbit) via ComHem.

Tillträde

Enligt ök.

Månadsavgift

Avgift
3 986 kr

Inkl. värme, kallvatten, bredband (100/100) och TV baskanalpaket.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,99808%
Andel av årsavgiften är
0,99752%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Lägenhetsnummer
11142
Våningsplan
5 av 6*
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
65,5 kvm**

* 4 tr

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Vatten/Avlopp
145 kr
Summa
145 kr

Kostnad för uppvärmning av varmvatten debiteras efter faktisk förbrukning, angiven kostnad enl. ek. plan.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Att bo i Gustavsberg

Gustavsberg är centralorten på Värmdö med kommunkontor. Gustavsbergs centrum är ett småskaligt skärgårdscentrum med en galleria som har flera olika butiker, banker och annan service. I utkanten av Gustavsberg finns Värmdö marknad med bland annat Coop.

I Gustavsberg finns också ishall, bollhall, konstfrusen bandybana vid Ekvallen och Gustavsbergsbadet, motionssimning, äventyrsbad och spa. De större idrottsföreningarna är Gustavsbergs idrottsförening samt Värmdö hockey.

Gustavsberg är kanske mest känt för sin berömda porslinsfabrik som grundades 1825. Samhället Gustavsberg började byggas upp under slutet av 1800-talet med arbetarbostäder. Gustavsberg är en typisk bruksort med flera kända byggnader från 1940–1950-talen av arkitekten Olof Thunström.

Nere i hamnen finns gamla fabriksbyggnader som numera rymmer konstnärlig och kulturell verksamhet och är ett uppskattat turistmål.

Ett populärt bostadsområde i Gustavsberg är Farsta Slottsvik med villor, radhus och punkthus uppförda i en stramare arkitektur under 1990-talet. Runt gamla Farsta slott finns olika former av äldreboende för 55+. Andra bostadsområden är Hästhagen, Höjdhagen/Ekedal, Lugnet, Bjönkärret, Betsede, Aspvik och Norra Lagnö.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Porslinskvarteren, Gustavsberg? Kontakta våra mäklare i Värmdö. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Wilhelm Kåges Gata 9

Wilhelm Kåges Gata 9,
134 51 Gustavsberg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39

Förslag på andra bostäder