Radhuskänsla med dubbla uteplatser i anrik bruksmiljö

Gustavsberg, Värmdö

Kvarntorpsvägen 6 A

Budgivning pågår
Utgångspris
2 275 000 kr
Avgift
3 337 kr
Antal rum
2
Boarea
52 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 2
Terrass/uteplats
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 100 000 kr

BudBudgivareDatumTid
2 100 000 krBudgivare 12019-06-1614:30

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Radhuskänsla med dubbla uteplatser i anrik bruksmiljö

Unik gavellägenhet med radhuskänsla i anrika brukskvarter. Dubbla uteplatser & plana gräsytor inramat av en hög uppvuxen häck.

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Liselotte Grundström

  Mäklarassistent

  :
  Mobil: 070-782 00 23

Bilder

Gavellägenhet med radhuskänsla vackert inbäddad i grönskan. Kvarntorpsvägen 6 A - Bjurfors
Gavellägenhet med radhuskänsla vackert inbäddad i grönskan
Under sommarmånaderna blir altanen som ett extra rum. Kvarntorpsvägen 6 A - Bjurfors
Under sommarmånaderna blir altanen som ett extra rum
Till höger om entrén finns ett praktiskt kallförråd. Kvarntorpsvägen 6 A - Bjurfors
Till höger om entrén finns ett praktiskt kallförråd
Vardagsrum med utgång till altanen. Kvarntorpsvägen 6 A - Bjurfors
Vardagsrum med utgång till altanen
Plats för dubbelsäng - vackert ljusinsläpp från öster. Kvarntorpsvägen 6 A - Bjurfors
Plats för dubbelsäng - vackert ljusinsläpp från öster
Sovrum med tilltagen förvaring i garderobsvägg. Kvarntorpsvägen 6 A - Bjurfors
Sovrum med tilltagen förvaring i garderobsvägg

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med centralt men samtidigt naturnära läge utmed en av de äldsta bruksgatorna i Gustavsberg återfinns denna gaveltvåa med radhuskänsla. Lägenheten har en egen entré och omgärdas av dubbla uteplatser samt plana gräsytor vilka i sin tur ramas in av en uppvuxen häck.

Lägenheten är ytsmart planerad med hall, kök och allrum i halvöppen planlösning där allrummet rymmer både matplats och vardagsrumsdel. Vidare finns här ett helkaklat duschrum med tvättmaskin och torktumlare samt ett rymligt sovrum med klädförvaring i garderobsvägg. I hall, kök, vardagsrum och sovrum ligger ett genomgående ekparkettgolv som harmoniserar fint med de ljust målade väggarna.

Gavelläget skänker ett naturligt ljusinsläpp till lägenhetens samtliga rum. Via altandörren i vardagsrummet har man direktaccess till den insynsskyddade uteplatsen på lägenhetens baksida dit solen hittar fram från tidig morgon till eftermiddag. I anslutning till lägenhetens entré finns en uteplats med möjlighet till kvällssol.

På bekvämt promenadavstånd återfinns Kvarnsjön med möjlighet till insjöbad. Sjön omgärdas av orörd natur med stigar och löpspår som leder vidare bort mot Lemshaga och Södersved där havsbad finns. Gustavsberg är naturskönt beläget med Skärgården formligen runt hörnet.

Utmed Gustavsbergs Allé, ett hundratal meter från lägenheten finns närmsta busshållplats. Sträckan mot Slussen trafikeras av motorvägsbussar, en resa på ca 25 minuter oberoende tidpunkt på dagen.

I hamnen växer en ny stadsdel, Porslinskvarteren, fram i och med att området kring den gamla porslinsfabriken förvandlas till en mötesplats för kultur uppblandat med butiker, caféer, restauranger och bostäder. Här finns även närmsta matbutik.

Via hamnen alternativt Hästhagen når man Gustavsbergs Centrum. Här finns ett rikt utbud av närservice med mataffär, apotek, post, banker, café, bageri och restauranger. I anslutning till centrum återfinns simhall med gym och äventyrsbad, sporthall, tennishall, skatepark samt såväl ute- som inomhusrink för ishockey och fotbollsplan vilken vintertid spolas för skridskoåkning. I nära anslutning till Höjdhagen återfinns utegym samt Nacka Golfklubb där det vintertid spåras för längdskidåkning.

Interiör

Rumsbeskrivning: Ytsmart hall med utrymme för kläd- och skoförvaring direkt innanför ytterdörren. Rakt fram övergår hallen i ett rum med plats för både soffgrupp och matplats. Köket är beläget in till vänster. Till höger återfinns badrummet följt av sovrummet.

Vardagsrummet är ytsmart disponerat med plats för både vardagsrumsdel och matplats samt förvaring utmed väggarna. Rummet har ett rikt ljusinsläpp från två väderstreck samt access till det tilltagna altanen på lägenhetens baksida via altandörr. Ljusinsläppet i kombination med de ljusa ytskikten samt den öppna planlösningen mot angränsande rum skapar en känsla av rymd.

Köket är välplanerat med bra bänkytor samt förvaring i skåp och lådor. Maskinell utrustning i form av spis med glaskeramikhäll, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Köket nås från såväl hallen som vardagsrummet och har ett naturligt ljusinsläpp i och med gavelläget.

Sovrummet erbjuder bra ytor och plats för en större säng, sängbord samt övrigt möblemang. Utmed väggen mot badrummet återfinns tilltagen klädförvaring i garderobsvägg. Rummet har fönster mot lägenhetens avskilda baksida.

Badrummet är helkaklat med kakel och klinkers i ljusa toner samt underliggande elgolvvärme. Här samsas WC, handfat och dusch med tvättmaskin, torktumlare samt lägenhetens frånluftsvämeump. Rummet har ljusinsläpp via vädringsfönster mot framsidan.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Gustavsbergs 1:249

Om föreningen

Namn
Brf Gustavsberg 1:249
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
30
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Föreningen består av totalt 6 st bostadshus i 2 plan som ligger på fastigheterna Gustavsberg 1:249 och Gustavsberg 1:164. På varje fastighet finns cykelförråd.
I föreningen finns totalt 30 st bostadsrättslägenheter, 12 st om 38 kvm (1 ROK), 12 st om 52 kvm (2 ROK) samt och 6 st om 90 kvm (4 ROK).

Föreningens ekonomi

Nyckeltal enligt årsredovisning för 2017: belåningsgrad: 11.548 kr/mån, soliditet: 56 %.

Renoveringar - Utförda och planerade

2019 - Nya snörasskydd tak.
2016 - Målning av fasader.

Parkering

Föreningen tillhandahåller avgiftsbelagda parkeringsplatser ute som hyrs för 100 kr i månaden. För närvarande ett hushåll i kö (2019-02-25).

Ekonomi

Andel i föreningen
3,21%
Andel av årsavgiften är
3,20982%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Värme
1 000 kr
Försäkring
120 kr
Vatten/Avlopp
200 kr
Summa
1 320 kr

Kostnad för värme inkluderar hushållsel. Lägenheten är försäkrad via Länsförsäkringar. Redovisade kostnader är nuvarande ägares faktiska. Kontakta gärna leverantörer för beräkning enligt egna förutsättningar.

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
97

Uteplats/balkong

Lägenhetens baksida ramas in av en tilltagen altan med skyddat läge och möjlighet till sol fram till sena eftermiddagen. Här finns även plats för egna odlingslådor. I anslutning till entrén finns en stenbelagd uteplats dit kvällssolen når fram. För den med trädgårdsintresse finns det möjlighet att själv sköta gräsytorna i anslutning till lägenheten. Såväl altan som uteplats ramas in av prunkande grönska med vinbär, rabarber, fläder och klematis. I norr och öster ramas marken in av en uppvuxen häck av amerikansk hagtorn.

Ombyggnad, Renoveringar

2019 - Pannans kompressor byts.
2005-2019 - Pannan är årligen servad.

Övriga byggnader/utrymmen

På föreningens mark finns cykelförråd. Varje lägenhet har tillgång till ett eget kallförråd om ca 1 kvm i anslutning till respektive lägenhets entré.

TV/bredband

Kabel-TV via Telia, basutbudet ingår i månadsavgiften.

Telia bredband 100/10 ingår i avgiften. Vill medlem öka på hastigheten betalar denna för mellanskillnaden.

Tillträde

Enligt ök.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 337 kr

inkl. bredband, kabel-TV och sophantering.

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 275 000 kr
Lägenhetsnummer
00023
Våningsplan
1 av 2*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
52 kvm**
Trädgård
Ja

* Bottenvåning. Våningsplan 1 av 2.

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2005
Uppvärmning
Vattenburna radiatorer via frånluftsvärmepump (Nibe Fighter 310 P)
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Fönster
3-glasfönster

Länkar

Området

Att bo i Gustavsberg

Gustavsberg är centralorten på Värmdö med kommunkontor. Gustavsbergs centrum är ett småskaligt skärgårdscentrum med en galleria som har flera olika butiker, banker och annan service. I utkanten av Gustavsberg finns Värmdö marknad med bland annat Coop.

I Gustavsberg finns också ishall, bollhall, konstfrusen bandybana vid Ekvallen och Gustavsbergsbadet, motionssimning, äventyrsbad och spa. De större idrottsföreningarna är Gustavsbergs idrottsförening samt Värmdö hockey.

Gustavsberg är kanske mest känt för sin berömda porslinsfabrik som grundades 1825. Samhället Gustavsberg började byggas upp under slutet av 1800-talet med arbetarbostäder. Gustavsberg är en typisk bruksort med flera kända byggnader från 1940–1950-talen av arkitekten Olof Thunström.

Nere i hamnen finns gamla fabriksbyggnader som numera rymmer konstnärlig och kulturell verksamhet och är ett uppskattat turistmål.

Ett populärt bostadsområde i Gustavsberg är Farsta Slottsvik med villor, radhus och punkthus uppförda i en stramare arkitektur under 1990-talet. Runt gamla Farsta slott finns olika former av äldreboende för 55+. Andra bostadsområden är Hästhagen, Höjdhagen/Ekedal, Lugnet, Bjönkärret, Betsede, Aspvik och Norra Lagnö.

Köpa eller sälja bostad i Gustavsberg? Kontakta våra mäklare i Värmdö. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kvarntorpsvägen 6 A

Kvarntorpsvägen 6 A,
134 41 Gustavsberg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Liselotte Grundström

  Mäklarassistent

  :
  Mobil: 070-782 00 23

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Gustavsberg, Värmdö

  Nyproduktion
  Adress
  Skogsbovägen 22 (hus 2)
  Utgångspris
  2 890 000 kr
  Månadsavgift
  2 885 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  45 kvm