Med vackert läge nära förtrollande natur, insjöbad & hav

Ingarö - Fagerholm, Värmdö

Kantarellvägen 2 (prel. adress)

Utgångspris
2 560 000 kr
Tomtarea
3176 kvm
Typ
Tomt

Med vackert läge nära förtrollande natur, insjöbad & hav

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Vacker naturtomt nära insjöbad och naturmark. Kantarellvägen 2 (prel. adress) - Bjurfors
Vacker naturtomt nära insjöbad och naturmark
Fastigheten i vinkel från vägskälet Uddvägen / Kantarellvägen i norr. Kantarellvägen 2 (prel. adress) - Bjurfors
Fastigheten i vinkel från vägskälet Uddvägen / Kantarellvägen i norr
Tomten i vinkel från Uddvägen i nordväst. Kantarellvägen 2 (prel. adress) - Bjurfors
Tomten i vinkel från Uddvägen i nordväst
Tomten i vinkel från tomtgräns utmed Kantarellvägen i sydost. Kantarellvägen 2 (prel. adress) - Bjurfors
Tomten i vinkel från tomtgräns utmed Kantarellvägen i sydost
Kontakta mig!. Kantarellvägen 2 (prel. adress) - Bjurfors
Kontakta mig!
I sydöst finns plana ytor för etablering av hus alternativt ett Attefallshus med avskilt läge. Kantarellvägen 2 (prel. adress) - Bjurfors
I sydöst finns plana ytor för etablering av hus alternativt ett Attefallshus med avskilt läge

Beskrivning

Beskrivning

På vacker plats i natursköna Fagerholm finns nu möjlighet att förverkliga familjens husdrömmar.

Det går bra att redan nu åka ut och besöka fastigheten på egen hand. Vänligen respektera tomtgränserna till angränsande fastigheter. Tomtkarta finns bifogad i presentationen under fakta och dokument.

Fastigheten är under avstyckning hos Lantmäteriet vilka i sitt beslut 2020-11-18 fattat beslut om avstyckning. Förrättningen beräknas vinna laga kraft under december 2020. Genom avstyckning från den bebyggda fastigheten Brunn 1:257 (Uddvägen 6) bildas en ny bebyggd bostadsfastighet, blivande Brunn 1:866. Fastigheten kommer omfatta 3176 kvadratmeter tomtyta som utgörs av vacker naturmark med inslag av tall, ek och ris. Ytorna är förhållandevis plana med möjlighet till flera alternativa placeringar för hus och komplementbyggnader.

Med fördel placeras huset mot öster vilket skulle ge ett avskilt läge skyddat från insyn. Alternativt kan huset placeras med högt läge mer centrerat på tomten vilket i sin tur lämnar plats för ett Attefallshus i öster medan trädgård kan planeras mot söder och väster. På tomten finns idag en äldre sommarstuga om 54 kvm med eftersatt underhåll.

Fastigheten är belägen utanför planlagt område vilket innebär att byggrätten inte är reglerad. Värmdö kommun behandlar och beviljar bygglov först efter ansökan. Fagerholm är ett prioriterat förändringsområde med planer för kommunalt vatten och avlopp längre fram i tiden.

I bifogad dokumentation återfinns ett färdigt husförslag från Willa Nordic. Vid frågor kring detta, vänligen kontakta Pia Palomäki på pia@willanordic.se alternativt 070-144 60 50. Notera att det står en köpare fritt att välja både husmodell och husleverantör.

Fagerholm har ett sjönära läge. I området finns tennis- och boulebanor och sommartid anordnas midsommarfirande samt simskola vid badstranden vid insjön Fiskmyran, vilken nås efter en kort promenad från tomten. Med båt har man direktaccess vidare ut till mellersta skärgården med populära utflyktsmål som Sandhamn, Rögrund och Möja.

Fagerholms Båtklubb förvaltar en brygganläggning med ett 60-tal båtplatser i Fagerholmsviken där man som boende kan ansöka om medlemskap och båtplats. Kusten utmed Ängöfjärden erbjuder naturupplevelser med sin karga natur och med möjlighet till bad och skogspromenader. Samfälligheten som fastigheten tillhör förvaltar vägarna och allmänningar i området som är tillgängliga för alla i området som sträcker sig längs havet mot Ingaröfjärden där det även finns fina badklippor.

I öster övergår Kantarellvägen i en skogsstig som löper vidare mot Mörtviken och Enkärret, en väg man kan nyttja för att gena till bussen utmed Mörtviksvägen. Den orörda tallskogen är rik på både svamp och bär.

Trots fastighetens avskilda läge befinner vi oss endast ca två och en halv mil från Stockholms innerstad. I Brunn, endast ca 5 minuters resväg med bil, finns bland annat en välsorterad mataffär med stort ekologisk och närodlat utbud. Inom närområdet finns flertalet förskolor samt skolor upp till nionde klass.

Välkommen till en oexploaterad oas med avskilt läge på vackra Ingarö.

Planbestämmelser

Utanför plan.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Brunn GA:1 avseende vägar med tillhörande diken, slänter, vändplaner och parkeringsplats, grönområden, badplatser och brygganläggningar, gångstigar samt ladugården.

Nytt servitut: 0120-2020/80.1. Ändamål: Avlopp. Rätt att använda, underhålla och förnya avloppsanläggning och avloppsledningar, se aktbilaga KA1. Till förmån för: Brunn 1:257. Belastar: Brunn 1:866.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bilvande Brunn 1:866

Planbestämmelser

Utanför plan.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Brunn GA:1 avseende vägar med tillhörande diken, slänter, vändplaner och parkeringsplats, grönområden, badplatser och brygganläggningar, gångstigar samt ladugården.

Nytt servitut: 0120-2020/80.1. Ändamål: Avlopp. Rätt att använda, underhålla och förnya avloppsanläggning och avloppsledningar, se aktbilaga KA1. Till förmån för: Brunn 1:257. Belastar: Brunn 1:866.

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten och avlopp. Det ligger på en framtida köpare att lösa med avlopp samt brunnsborrning.

Tomt

Typ
Tomt

Fastigheten är belägen utanför planlagt område vilket innebär att byggrätten inte är reglerad. Bygglov behandlas av kommunen efter ansökan. För ytterligare information, kontakta Värmdö Kommun.

Areauppgift enligt beslut i pågående lantmäteriförrättning.

Information

Typ
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
2 560 000 kr
Tomtarea
3176 kvm

Driftskostnad (per år)

Samfällighetsavgift
3 475 kr
Renhållning
980 kr
Summa
4 455 kr

Kostnad för renhållning avser den fasta abonnemangsavgiften. Vägavgiften för den aktuella fastigheten är 1725 kr/år vid nyttjande som tomt, 3475 kr/år vid nyttjande som fritidshus och 4350 kr/år vid permanentboende. För ytterligare information, se www.fagerholm.nu.

Fiber finns framdraget i gatan utmed Uddvägen. Luftburna elledningar löper utmed Uddvägen samt Kantarellvägen, Vattenfall ansvarar för elnätet.

Kontakta kommun och leverantörer för kostnadsberäkning kring avgifter för bygglov samt löpande drift.

Då denna fastighet är bebyggd med ett hus om 54 kvm med värdeår 1975 kommer denna fastighet få taxeringstypkod 220 så snart den behäftas med ett eget taxeringsvärde. Detta i sin tur innebär att fastighetsavgiften för år 2020 skulle hamna på 8349 kr. Så snart fastigheten är bebyggd med ett nytt hus uppdateras värdeåret varpå fastigheten befrias från fastighetsavgift under efterföljande 15 år.

AVGIFTER/STÄMPELSKATT
2020 tas en fastighetsavgift ut om 8 349 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Nybyggda hus med värdeår 2005-2011 är skattebefriade i fem år och därefter betalar man halv fastighetsavgift i fem år. Nybyggda bostäder med värdeår 2012 och senare är befriade från fastighetsavgift i 15 år. För obebyggda tomter gäller fortfarande 1% av taxeringsvärdet i fastighetsskatt. Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.

Området

Att bo på Ingarö

Ingarö räknas som Sveriges 16:e största ö. Ingaröbron över Kolström utgör numera förbindelse till fastlandet vilket markant ökat antalet åretruntboende. Det fanns dock bofast befolkningen på Ingarö redan på bronsåldern. Några av de nuvarande bostadsområdena är Lövhamra, Brunn, Fågelvik, Ingaröstrand, Återvall, Långvik, Björkvik, Fagerholm, Enkärret, Johannesdal, Mörtviken och Lillängsdal.

På Ingarö finns både skolor och förskolor i bland annat Brunn och Fågelvik. I Brunn finns också Ingarö idrottsförening med fotboll och friidrott.

Ingarö erbjuder härlig natur med många strövområden och ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Överallt är det nära till vatten med möjlighet till båtliv och sköna bad. Kolströms kanal som delar Ingarö mot Värmdösidan är en populär farled. På den södra delen av Ingarö finns fantastiska fjärdar som Ägnöfjärden, Nämdöfjärden och Ingaröfjärden.

Björviksbrygga och Björviks havsbad ligger längst ut på Ingarö och är populärt bland sportdykare. Här spelade man in delar av Sunes sommar 1993. I närheten ligger också Björnö naturreservat.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Fagerholm, Ingarö? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Värmdö! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kantarellvägen 2 (prel. adress)

Kantarellvägen 2 (prel. adress),
134 63 Ingarö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39