Enplansvilla med magisk trädgård

Ingarö - Mörtviken, Värmdö

Mörtviksbacken 7

Utgångspris
6 195 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
2160 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
166 kvm / 15 kvm

Visning

 • söndag 21/7, KL 13:30 - 14:15

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

Boka visning

Enplansvilla med magisk trädgård

Välplanerad enplansvilla på uppvuxen trädgårdstomt med planteringsbäddar.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen hem!. Mörtviksbacken 7 - Bjurfors
Välkommen hem!
. Mörtviksbacken 7 - Bjurfors
. Mörtviksbacken 7 - Bjurfors
Sovrum. Mörtviksbacken 7 - Bjurfors
Sovrum
. Mörtviksbacken 7 - Bjurfors
Sovrum. Mörtviksbacken 7 - Bjurfors
Sovrum

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade enplansvilla med vardagsrum, kök och matplats i öppen planlösning med rofylld utsikt över fastighetens härliga trädgård och uteplatser. Totalt 4 sovrum, två på var sida om de sociala utrymmena. Den inhägnade framsidan med stenlagd uteplats, planteringsbäddar för odling av grönsaker och köksörter, buskar, runda bergsknallar och fin gräsmatta. På denna sida finns förutom trädgårdsbod även vinterbonad stuga som idag används som förråd med vidbyggt pumphus. På baksidan av fastigheten omfamnar en längsgående altan huset, som blickar utöver den kuperade delen av tomten. Här finns även äldre liten stuga, som skulle behöva lite kärlek, varpå den skulle passa utmärkt som lekstuga.

Området
Inom en kort promenad når man inte bara bussen som går in till Slussen utan även bad och båtplatserna nere i Mörtviken. Till Brunn är det ungefär 4 km med livsmedelsaffär, skola F-9, affär, pizzeria och bensinmack. Här finns också Ingarö IF:s anläggning med både fotbollsplan med konstgräs, gräsplan och friidrottsanläggning. I området kring Brunn finns flera förskolor. Någon kilometer bortom Brunn ligger Fågelviks skola med förskola samt klass F-5.

I Fågelvik finns Ingarö Golfklubb med två natursköna golfbanor. Antal hål: 36. Ängsbanan (Par 71), invigd 1964, medelsvår parkbana med naturskönt läge intill Grisslingefjärden samt Skogsbanan (Par 70), invigd 1992, anlagd i en omväxlande och kuperad terräng av skog och berg, vilket gör den till en utmaning även för en duktig golfare.

Längst ut på Ingarö ligger Björkviks havsbad och Björnö naturreservat, med både klippbad och sandstränder samt härliga strövområden. Här ligger också Bistro Björkvik där man kan avnjuta en god middag medan man blickar ut över klippor och hav.

Interiör

Du välkomnas in i en rymlig hall med god plats för avhängning som öppnar upp mot de öppna sociala ytorna. Ett vardagsrum med utgång till altanen på baksidan, matplats med plats för den stora familjen eller vänkretsen samt ett välplanerat kök. Här är det öppet till nock och fönsterpartierna är generösa, klinkergolv och ljusmålade väggar. Från både kök och matplats kan du beundra den ljuvliga trädgården. Det u-formade köket är välplanerat med god förvaring. Hel kyl och frys (2011), glaskeramikhäll (2011), inbygnadsugn (2018), diskamskin (2018) och inbyggd vinhylla. Bänkskiva i trä och rostfritt med dubbla hoar. Praktiskt hål upptaget i väggen ovan induktionshällen för att inte missa favoritprogrammet medans man lagar mat. Snygga keramikplattor ovan bänk. På golvet ligger en mörkbetsad parkett. Praktisk köksö på hjul. Till vänster ligger två bra sovrum, det ena med fondtapet det andra målat i lugn färgskala. Stort helkaklat badrum med dushhörna och tvättställskommod. Tvättstuga med egen ingång med god förvaring och praktiskt arbetsbänk. Tvättmaskin och torktumlare (2017) samt husets luft/vatten värmepump.
I den högra delen av huset finn ytterligare 2 sovrum. Master bedroom målat i grå färgskala med utgång till altanen på baksidan. Det andra sovrummet är ljusmålat och används idag som kontor. Ytterligare ett stort helkaklat badrum.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Enkärret 1:78

Ombyggnad, Renoveringar

Tätskikt i tvättstuga 2016. Ommålning av innerväggar har skett löpande.

Tomt

Inhägnad trädgårdstomt på framsidan med planteringsbäddar för köksörter och grönsaker, fina buskar, runda knallar och fin gräsmatta. Stenlagd uteplats dikt huset. Baksidan sluttar och präglas av skärgårdsnatur. Liten äldre stuga som med lite kärlek förslagsvis görs om till lekstuga.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Väg
Nyttjanderätt Hela Fastigheten

Parkering

Grusad uppfart med plats för flera bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
6 195 000 kr
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
166 kvm*
Tomtarea
2160 kvm
Biarea
15 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
21 390 kr
Försäkring
8 412 kr
Samfällighetsavgift
1 250 kr
Renhållning
1 477 kr
Vatten/Avlopp
3 160 kr
Summa
35 689 kr

Elkostnader inkl. uppvärmning.

Vatten/Avlopp

Borrad brunn. 3 kubik septiktank, 3-kammarbrunn med infiltration för BDT

Uteplats/balkong

Stenlagd uteplats på framsidan och trevlig däckad altan på baksidan.

Övriga byggnader/utrymmen

Vinterbonad gäststuga/förråd med vidbyggt pumphus. Praktiskt trädgårdsförråd. Alla hus i harmoni med huvudbyggnaden.

TV/bredband

ADSL alt. mobilt. Fiber är på gång i området

Planbestämmelser

Avstyckningsplan (1935-12-06)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Enkärret GA:6

Last: Avtalsservitut: Väg, 01-IM4-28/34A.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 631 000 kr
Byggnadsvärde
3 306 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
4 024 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
2011
Fasad
Liggande träpanel
Grund
Betong
Stomme
Trä och Leca
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen genom luft-vatten värmepump
Takbeklädnad
Bandtäckt plåt
Fönster
3-glasfönster isoler
Grundmur
Betong

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2011-06-20

Länkar

Området

Att bo på Värmdö

Välkommen att bo och trivas i Värmdö kommun. Här finns möjlighet till sköna naturupplevelser samtidigt som du har nära till storstaden. Värmdö köpcentrum erbjuder en mångfald av butiker och annan service. Här finns också ett stort utbud av boende med bostadsrätter, villor och fritidshus.

Värmdö utgör östra delen av Stockholm och räknas som Sveriges femte största ö.

Värmdödelen utgörs av många spännande förändringsområden som genom detaljplaneläggning genomgår en förändring från fritidshusområde till nya villaområden med åretruntboende.

Norra delen av Värmdö består till stor del av äldre jordbruksbygd där Siggesta gård byggts om till ett upplevelsecentrum med ridhus, minigolf, fotbollsgolf, restaurang med mera. Här hålls även konserter samt den populära bakluckeloppisen.

Vid södra delen av Värmdö finns Strömma kanal, en knutpunkt för båtentusiaster samt Stavnäs som är en av skärgårdens viktigaste hamnar för vidare båttransport ut i skärgården.

Centralorten på Värmdö är Gustavsberg med kommunkontor. Gustavsbergs centrum är ett småskaligt skärgårdscentrum med en galleria som har flera olika butiker, banker och annan service. Övriga shoppingcenter är Värmdö Köpcentrum i Mölnvik och Värmdö Marknad vid avfarten mot Ingarö.

Gustavsberg är kanske mest känt för sin berömda porslinsfabrik som grundades 1825. Samhället Gustavsberg började byggas upp under slutet av 1800-talet med arbetarbostäder. Gustavsberg är en typisk bruksort med flera kända byggnader från 1940–1950-talen av arkitekten Olof Thunström.

Farsta Slottsvik är numera ett populärt bostadsområde med villor, radhus och punkthus uppförda i en stramare arkitektur under 1990-talet.

Kommunikationer
Värmdö har en god infrastruktur med Värmdöleden och ett väl utbyggt bussnät. Delar av kommunen når man även med Waxholmsbåtarna från Stockholm.

Skolor
På Värmdö finns en stor mångfald av skolor och förskolor.

Ingarö och Djurö
Ingarö räknas som Sveriges 16:e största ö. Ingaröbron över Kolström utgör numera förbindelse till fastlandet vilket markant ökat antalet åretruntboende. Längst ut på Värmdö finns Djurö vars förbindelse med fastlandet är Djuröbron med sin fantastiska utsikt över Kanholmsfjärden. Även här ökar utbudet av permanentboende.

Natur och fritid
Värmdö erbjuder härlig natur med många strövområden och ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Överallt är det nära till vatten med möjlighet till båtliv och sköna bad. I Gustavsberg finns ishall, bollhall, konstfrusen bandybana vid Ekvallen och Gustavsbergsbadet, motionssimning, äventyrsbad och spa. På Värmdö finns också gym, motionsspår, fotbollsplaner och golfbanor.

Köpa eller sälja bostad på Värmdö? Kontakta våra mäklare på Bjurfors Värmdö. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Mörtviksbacken 7

Mörtviksbacken 7,
134 69 Ingarö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy