Enplansvilla med garage i barnvänliga Mörtnäs

Värmdö - Mörtnäs, Värmdö

Rogestavägen 6

Antal rum
4
Boarea / Biarea
98 kvm / 20 kvm
Tomtarea
624 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja

Enplansvilla med garage i barnvänliga Mörtnäs

SNART TILL SALU. Detta är en kommande försäljning. Kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information och intresseanmälan.

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Alexander Shahin

  Blivande mäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 60

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Altan i anslutning till det inglasade uterummet öster om huset. Rogestavägen 6 - Bjurfors
Altan i anslutning till det inglasade uterummet öster om huset
Kontakta mig!. Rogestavägen 6 - Bjurfors

https://www.bjurfors.se/sv/hitta-maklare/johan-wahlberg/

Inglasat uterum med komfortvärmegolv. Rogestavägen 6 - Bjurfors
Inglasat uterum med komfortvärmegolv
Hit hittar solen fram från tidig morgon till eftermiddag. Rogestavägen 6 - Bjurfors
Hit hittar solen fram från tidig morgon till eftermiddag
Husets baksidan med plana gräsytor. Rogestavägen 6 - Bjurfors
Husets baksidan med plana gräsytor
Tilltagen infart med anslutande garage. Rogestavägen 6 - Bjurfors
Tilltagen infart med anslutande garage

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

SNART TILL SALU. Detta är en kommande försäljning. Kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information och intresseanmälan.

Med centralt läge i de äldre delarna av Mörtnäs återfinns denna väl omhändertagna enplans villa med garage och inredningsbar vind. På husets baksida finns en plan uppvuxen trädgård med gröna ytor som ramas i av träd och buskar. Öster om huset finns en tilltagen altan dit solens strålar når från tidig morgon till eftermiddag. Det angränsande inglasade uterummet förlänger årstiderna samtidigt som det fungerar som en länk mellan altan och hus.

Huset planlösning är välplanerad med ett stort rymligt vardagsrum i öppen planlösning mot den angränsande matplatsen. I anslutning finns även ett inglasat uterum med komfortvärme som i sin tur har fin kontakt med altan och trädgård. Köket är nyligen renoverat med stommar från Puustelli samt full maskinell utrustning. I anslutning till hallen återfinns två rymliga sovrum med badrum och separat toalett på motstående sidan. Vid behov kan ett tredje sovrum avgränsas i den del av vardagsrummet som idag disponeras som matplats. I anslutning till köket finns ett förråd med gott om förvaring vilket i sin tur gränsat till sval/skafferi samt husets groventré med tvättstuga och teknik.

Husets värms upp genom ett vattenburet system kopplat till en bergvärmepump. Som komplement finns en luft-/ luftvärmepump med kylfunktion, perfekt varma sommardagar.

Infarten erbjuder goda parkeringsmöjligheter för ett flertal bilar. I anslutning till husets entré finns ett garage som även kan disponeras som verkstad eller förråd.

Genom sitt centrala geografiska läge har Mörtnäs på senare år vuxit fram som ett attraktivt villaområde inkilat mellan vatten- och skogsområden med många fina utsiktsplatser och gångstråk. I angränsande Betsede finns rofyllda hästhagar och gläntor samt vackra promenadstråk utmed vattnet mot Aspvik och Norra Lagnö. I söder gränsar området till Grisslinge Havsbad där även café och restaurang finns. Som medlem i Mörtnäs tomtägarförening bereds man tillgång till en mer privat del av stranden med tillhörande parkering.

Från fastigheten är det bekvämt promenadavstånd till Solbackens förskola. Ett par tre hundra meter öster om fastigheten finns en nyligen anlagd konstgräsplan där bland annat Mörtnäs IF tränar och spelar match. Även Värmdö jolleseglare utgår från Mörtnäs. Till Ösbyskolan (F-9) cyklar eller promenerar (10-15 min) barnen bekvämt via området utan att tungt trafikerade vägar behöver korsas. Mölnviks Köpcentrum nås efter en kort bilresa alternativt promenad genom området. I Gustavsberg finns ytterligare handel samt aktivitetscenter med bland annat ishockeyrink, bandyplan, tennishall, äventyrsbad, skatepark samt bibliotek. Motorvägsbussarna mot Slussen nås efter ca 10 minuters promenad. Turtätheten är hög och resan till Slussen tar ca 30 minuter.

Interiör

Ljus hall med plats för ytterkläder och skor utmed vägg samt i garderober en bit in i hallen. Praktiskt klinkergolv med komfortvärme. Säkerhetsklassad ytterdörr med infällt ljusinsläpp.

Vardagsrummet erbjuder tilltagna ytor med plats för både soffgrupp som matplats samt ljusinsläpp från två väderstreck. Eldstaden höjer både värmen och mysfaktorn under årets kallare månader. Altandörren leder vidare ut till det inglasade uterummet som har ett fint skyddat läge med vy över altan och trädgård. Uterummet har klinkergolv med komfortvärme samt skjutglaspartiet mot husets altan.

Köket från Puustelli erbjuder bra bänkytor samt förvaring i skåp och lådor. Full maskinell utrustning med varmluftsugn och inbyggnadsmikro i bekväm arbetshöjd, induktionshäll, fläkt, diskmaskin samt kyl medan en tilltagen frys återfinns i det angränsande förrådet. Vid den angränsande matplatsen samlas ledigt 6-8 personer runt bordet.

Föräldrasovrummet erbjuder bra plats för dubbelsäng och sängbord. Gott om klädförvaring i platsbyggda garderober. Rummet har ljusinsläpp från öster.

Husets mindre sovrum återfinns i direkt anslutning. Rummet erbjuder bra golvyta med plats för både säng och skrivbord. Klädförvaring i platsbyggda garderober infällda i vägg.

Husets badrum samt separata toalett återfinns på andra sidan hallen i anslutning till sovrummen. Badrummet rymmer duschhörna, handdukstork, handfat i kommod samt ytterligare förvaring i högskåp. Väggarna är delvis kaklade, delvis klädda med våtrumstapet samt våtrumsmatta på golv. Toaletten rymmer WC samt handfat. Rummet är klätt med våtrumstapet samt våtrummsmatta.

I anslutning till köket finns ett förrådsutrymme från vilket man når vidare upp till husets vind. I anslutning finns en sval för matvaror samt husets groventré som rymmer tvättstuga och teknik.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:569

Ombyggnad, Renoveringar

2018 - Ny altan & odlingslådor, etablering av häck, trädgårdsfix. Ny inkommande vattenledning och mätare i garage.
2017 - Stenläggning runt hus.
2016 - Ny ytterdörr, ytskikt sovrum 1 &2.
2015 - Ytskikt hall och vardagsrum.
2014 - Nytt kök inkl. vitvaror.
Förbättringar utförda av tidigare ägare:
2009 - Installation bergvärme.
2007 - Byggnation uterum.
2004 - Installation luft- luftvärmepump.
2001 - Renovering badrum och toalett.
1980-tal - Nytt tak inkl papp, läkt och pannor.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Mörtnäs GA:2 avseende vägar och vägbelysning, grönområden och parkeringsplats.

Tillträde

Enligt ök.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
4
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
98 kvm*
Tomtarea
624 kvm
Biarea
20 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt säljaren

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
150 kr
Värme
23 500 kr
Försäkring
5 250 kr
Renhållning
2 000 kr
Vatten/Avlopp
4 300 kr
Vägavgift/snö
3 000 kr
Summa
38 200 kr

Kostnad för värme inkluderar el. Väg/snö avser kostnad till Mörtnäs vägsamfällighet. Angivna driftskostnader är nuvarande ägares faktiska kostnader, kontakta kommun och leverantörer för beräkning efter era egna behov.

Det finns 12 st pantbrev uttagna till ett totalt belopp om 2 600 000 kr.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
162
Energideklarationsdatum
2014-01-17

Uteplats/balkong

Inglasat uterum med komfortvärme samt anslutande altan dit solen hittar fram från tidig morgon fram till ca 15-tiden.

Övriga byggnader/utrymmen

Uppvärmt garage om ca 20 kvm. Trädgårdsbod.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till öppet fiber.

Planbestämmelser

Detaljplan (2011-11-03) Byggnadsplan (1954-10-27)

Parkering

Garage om ca 20 kvm med plats för en bil. Tilltagen infart med plats för flertalet bilar.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 272 000 kr
Byggnadsvärde
996 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
1959
Fasad
Tegel
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburna radiatorer via bergvärme, luft- luftVP
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag, mekanisk i badrum
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Fönster
2-glasfönster

Pantbrev

Det finns 13 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 600 000 kr

Länkar

Området

Att bo på Värmdö

Värmdö utgör östra delen av Stockholm och räknas som Sveriges femte största ö.

Centralorten på Värmdö är Gustavsberg med kommunkontor. Gustavsbergs centrum är ett småskaligt skärgårdscentrum med en galleria som har flera olika butiker, banker och annan service. Övriga shoppingcenter är Värmdö Köpcentrum i Mölnvik och Värmdö Marknad vid avfarten mot Ingarö.

På Värmdö genomgår flera områden nu en förändring från fritidshusområde till nya villaområden med åretruntboende.

Norra delen av Värmdö består till stor del av äldre jordbruksbygd där Siggesta gård byggts om till ett upplevelsecentrum med ridhus, minigolf, fotbollsgolf, restaurang med mera. Här hålls även konserter samt den populära bakluckeloppisen.

Vid södra delen av Värmdö finns Strömma kanal, en knutpunkt för båtentusiaster samt Stavnäs som är en av skärgårdens viktigaste hamnar för vidare båttransport ut i skärgården.

Värmdö har en god infrastruktur med Värmdöleden och ett väl utbyggt bussnät. Man kan även åka med Waxholmsbåtarna från Stockholm.

På Värmdö finns en stor mångfald av skolor och förskolor.

Värmdö erbjuder härlig natur med många strövområden och närheten till vatten ger möjlighet till båtliv och sköna bad. Grisslingebadet är ett populärt utflyktsmål sommartid med både restaurang och konditori. På Värmdö finns också gym, motionsspår, fotbollsplaner och golfbanor. De större idrottsföreningarna är Gustavsbergs idrottsförening samt Värmdö hockey.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Mörtnäs, Värmdö? Kontakta våra mäklare på Bjurfors Värmdö. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Rogestavägen 6

Rogestavägen 6,
139 36 Värmdö

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Alexander Shahin

  Blivande mäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 60