Optimalt planerad lägenhet med havsutsikt

Värmdö - Mörtnäs, Värmdö

Sandtäktsvägen 11

Accepterat pris
3 995 000 kr
Avgift
6 020 kr
Antal rum
5
Boarea / Biarea
114 kvm / 20 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1
Hiss
Ja

Optimalt planerad lägenhet med havsutsikt

Insynsskyddad lägenhet med balkonger i två väderstreck och vy över Mörtnäsviken.

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hedman

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-913 48 24

 • Extra kontaktperson

  Eleonor Berntsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 28

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Sandtäktsvägen 11 - Bjurfors
Banner. Sandtäktsvägen 11 - Bjurfors

Kontakta mig!

Kök i öppen planlösning mot vardagsrum. Sandtäktsvägen 11 - Bjurfors
Kök i öppen planlösning mot vardagsrum
Balkong mot Mörtnäsviken. Sandtäktsvägen 11 - Bjurfors
Balkong mot Mörtnäsviken
Detaljbild kök. Sandtäktsvägen 11 - Bjurfors
Detaljbild kök
Badrum. Sandtäktsvägen 11 - Bjurfors
Badrum

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu saluförs denna underbara lägenhet om 5 rum och kök, insynsskyddat med två balkonger och vy över Mörtnäsviken.

Lägenheten är smakfullt inredd med genomgående askparkett, vitmålade väggar och kök från Marbodal. Centralt med samtidigt avskilt läge nära kommunikationer, havsbad och vacker natur.

Lägenhetens planlösning är väl genomtänkt med fokus på bra ytor för socialt umgänge. Kök, matplats och vardagsrum samsas i öppen planlösning vilket ger bra ytor för respektive ändamål. Via rummet når man lägenhetens ena balkong som i och med sitt läge erbjuder fin kontakt med den angränsande Mörtnäsviken där möjlighet till båtplats finns. Balkongen har ett sydöstligt läge med möjlighet till sol från tidig morgon till lunchtid. Master bedroom erbjuder bra plats för dubbelsäng, klädkammare i bra storlek med goda förvaringsmöjligheter och samt direkt utgång till balkongen med sol från eftermiddag till kväll. Helkaklat badrum med goda arbetsytor, maskinell utrustning av tvättmaskin och torktumlare. Helkaklat duschrum.
Entréhallen erbjuder bra ytor för av hängning samt förvaring i platsbyggd garderob. Praktisk klinkers direkt innanför ytterdörren. Sedan finner vi ytterligare tre sovrum i bra storlek.

BRF Mörtnäsviken är uppfört genom totalentreprenad via Skanska, lägenheterna stod klara för inflyttning sommaren 2018. Husen uppförda i betong vilket ger lägenheterna ett mycket behagligt inomhusklimat oavsett årstid. Bilen parkeras bekvämt i nära anslutning till huset och varje lägenhet är garanterad en parkeringsplats. I direkt anslutning till husen finns avgiftsfri gästparkering.

Läget är naturskönt med fin utsikt över Mörtnäsvikens glittrande vattenspegel från lägenhetens balkong och fönster. Rakt nedanför husen återfinns föreningens bryggor men möjlighet till båtplats. Utmed Mörtnäsviken löper ett promenadstråk som dels leder vidare in i Mörtnäs, dels vidare bort till Ålstäket med närservice i form av nattöppen bensinstation med butik samt handelsträdgård. I sydlig riktning återfinns populära Grisslinge havsbad med bland annat kafé och lunchrestaurang.

De kommunala kommunikationerna är mycket goda. Närmsta busshållplats återfinns ett par minuter bort. Resan in till Slussen tar ca 30 minuter med motorvägsbuss. I riktning mot Gustavsberg återfinns ett bredare affärs- och serviceutbud.

Inom bland annat Värmdö kommun förs långt gångna diskussioner om att utökad sjötrafik med pendlingsbåtar från Värmdö in mot Stockholms city. En hållplats kommer då placeras i Mörtnäsviken.

Interiör

Välplanerad hall med bra plats för av hängning samt förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Praktisk klinkers i grå matt ton direkt innanför ytterdörren. Säkerhetsdörr.
Direkt till vänster finner vi två sovrum i fil följt av ett helkaklat duschrum. Vidare finner vi master bedroom med egen balkong som erbjuder sol från eftermiddag till kväll, klädkammare och plats för dubbelsäng.
Kök, vardagsrum och matsalsdel är i öppen planlösning vilket ger bra ytor för respektive ändamål. Köket är från Marbodal är välplanerat med bra bänkytor och förvaring i skåp och lådor samt bänkskiva med nedfälld ho. Utrustning i form av induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin, kyl/frys, mikro och fläkt.
Vid den angränsande matplatsen samlas ledigt 6-8 personer kring bordet.
Via rummet når man den ena balkongen som med sitt läge erbjuder fin kontakt och vy över Mörtnäsvikens vattenspegel. Balkongen mäter ca 10 kvadrat och är smakfullt inredd. Läget mot sydöst ger möjlighet till sol från tidig morgon till lunchtid.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Mörtnäsviken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
72
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens hus är uppförda med genom totalentreprenad via Skanska Sverige AB och stod klara för inflytt år 2018. Föreningen omfattar totalt 72 st lägenheter fördelade över fyra flerbostadshus med adress Sandtäktsvägen 8, 11, 13 och 15. Föreningen äger marken till fastigheten Värmdö Mörtnäs 1:928 med en tomtareal om ca 6 639 kvm, Den totala boytan är 5 840 kvm vilken fördelas på 29 lägenheter om 2 ROK, 20 st om 3 ROK, 21 st om 4 ROK samt 2 st om 5 ROK.

Föreningens hus värms upp genom vattenburen värme via en bergvärmeanläggning med mekanisk till-och frånluftsventilation med värmeåtervinning.

Föreningens medlemmar har möjlighet att hyra båtplats vid bryggorna i viken rakt nedanför husen.

Föreningens ekonomi

Stabil förening med ordnad ekonomi. Nyckeltal enligt Årsredovisning för 2019: Belåningsgrad: 13.955 kr/kvm boyta, snittlåneränta: 1,2 %. Kassaflödet är mycket bra varför styrelsen föreslagit att öka amorteringarna på föreningens lån till 800.000 kr om året from år 2020, under år 2019 amorterade föreningen 400.000 kr. Styrelsen har beslutat att inte höja avgiften under 2020. (kontrollerat 2020-06-03).

Parkering

Föreningen disponerar över totalt 72 parkeringsplatser varav vissa i carport. Varje lägenhet är garanterad tillgång till en p-plats. Vanlig p-plats kostar 400 kr/mån, plats i carport 600 kr/mån. Ett antal platser är förberedda med laddstolpe för elbil.

TV/bredband

Lägenheterna är anslutna till Telia Triple Play omfattande fiber, kabel-TV basutbud samt IP-telefoni. Tjänsterna ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Alla lägenheter har tillgång till vindsförråd. Vidare finns cykelrum samt förråd för barnvagnar och permobil på entréplan i respektive port. Avfallsbehållare för hushållssopor och matavfall finns nedsänkta i marken utanför husen. Källsortering finns i närliggande miljöhus.

Övrigt

Kostnaden vid årshyra av båtplats är som följer:
4 m y-bomsplats för båt ca 3,5m bred: 7800 kr.
3 m y-bomsplats för båt ca 2,5m bred: 6500 kr.
2,6 m y-bomsplats för båt ca 2.2 bred: 6000 kr.

Säsongen löper från 15 mars till 30 november.
Platserna hyrs ut en säsong i taget. Även andelsplatser finns men till dessa det just nu kö.
Per 2020-02-27 finns det endast 2,6 m breda y-bomsplatser lediga för uthyrning men det kan förändras under våren.

TV/bredband

Telia

Ingår i avgiften

Parkering

400kr/mån.

Månadsavgift

Avgift
6 020 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Accepterat pris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
1101
Våningsplan
1
Hiss
Ja
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
114 kvm*
Biarea
20 kvm

* Enligt ekonomisk plan.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
5
Hushållsström
600 kr
Övrigt
200 kr
Summa
800 kr

Kostnad för el avser även kostnad för vattenförbrukning. Parkering 400kr/mån.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2018
Uppvärmning
Vattenburen värme via en bergvärmeanläggning
Ventilation
Mekanisk till- och frånluftsventilation
Fönster
3-glas

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2018-12-11

Länkar

Området

Att bo på Värmdö

Värmdö utgör östra delen av Stockholm och räknas som Sveriges femte största ö.

Centralorten på Värmdö är Gustavsberg med kommunkontor. Gustavsbergs centrum är ett småskaligt skärgårdscentrum med en galleria som har flera olika butiker, banker och annan service. Övriga shoppingcenter är Värmdö Köpcentrum i Mölnvik och Värmdö Marknad vid avfarten mot Ingarö.

På Värmdö genomgår flera områden nu en förändring från fritidshusområde till nya villaområden med åretruntboende.

Norra delen av Värmdö består till stor del av äldre jordbruksbygd där Siggesta gård byggts om till ett upplevelsecentrum med ridhus, minigolf, fotbollsgolf, restaurang med mera. Här hålls även konserter samt den populära bakluckeloppisen.

Vid södra delen av Värmdö finns Strömma kanal, en knutpunkt för båtentusiaster samt Stavnäs som är en av skärgårdens viktigaste hamnar för vidare båttransport ut i skärgården.

Värmdö har en god infrastruktur med Värmdöleden och ett väl utbyggt bussnät. Man kan även åka med Waxholmsbåtarna från Stockholm.

På Värmdö finns en stor mångfald av skolor och förskolor.

Värmdö erbjuder härlig natur med många strövområden och närheten till vatten ger möjlighet till båtliv och sköna bad. Grisslingebadet är ett populärt utflyktsmål sommartid med både restaurang och konditori. På Värmdö finns också gym, motionsspår, fotbollsplaner och golfbanor. De större idrottsföreningarna är Gustavsbergs idrottsförening samt Värmdö hockey.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Mörtnäs, Värmdö? Kontakta våra mäklare på Bjurfors Värmdö. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sandtäktsvägen 11

Sandtäktsvägen 11,
13936 Värmdö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hedman

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-913 48 24

 • Extra kontaktperson

  Eleonor Berntsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 28