Sjönära vid Stockholms inlopp & Oxdjupets färjeläge

Värmdö - Stenslätten, Värmdö

Stenslättsvägen 1

Utgångspris
4 995 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
3475 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
197 kvm

Visning

 • söndag 27/9, KL 11:00 - 11:45

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

 • måndag 28/9, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning. Kontakta mäklaren för anmälan.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Sjönära vid Stockholms inlopp & Oxdjupets färjeläge

Bli den första att flytta in i denna nybyggda villa med sjönära läge vid Oxdjupets färjeläge.

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Stenslättsvägen 1 - Bjurfors
Köksön binder ihop köket och matplatsen. Stenslättsvägen 1 - Bjurfors
Köksön binder ihop köket och matplatsen
Vardagsrum, kök & matplats i vinkel från hallen. Stenslättsvägen 1 - Bjurfors
Vardagsrum, kök & matplats i vinkel från hallen
Rikt ljusinsläpp samt utgång till den södervända altanen. Stenslättsvägen 1 - Bjurfors
Rikt ljusinsläpp samt utgång till den södervända altanen
Kontakta mig!. Stenslättsvägen 1 - Bjurfors
Kontakta mig!
Tilltagna ytor med plats för både soffgrupp och övrigt möblemang. Stenslättsvägen 1 - Bjurfors
Tilltagna ytor med plats för både soffgrupp och övrigt möblemang

Beskrivning

Beskrivning

På plan tomt med centralt läge, ett stenkast från Oxdjupets färjeläge vid Stenslätten, återfinns denna villa från 2018. Huset är uppfört i 1,5 plan med tilltagna sociala ytor och rikt ljusinsläpp. På entréplanet disponeras ytorna över ett väl tilltaget vardagsrum i halvöppen planlösning mot kök och matplats. Via köket nås groventré med teknik och tvättstuga. I motstående ända finns två bra sovrum varav ett föräldrasovrum med klädkammare, badrum och separat gästtoalett. Vid behov kan vardagsrummet gränsas av till ytterligare ett sovrum.

En trappa upp återfinns ett inrett vindsplan om ca 68 kvm boyta i öppen planlösning med ljusinsläpp via en södervänd takkupa med viss sjöutsikt samt fönster i respektive gavel. Här finns möjlighet för byggnation av badrum i och med att dragningar för vatten, avlopp och ventilation finns förberett i bjälklaget. Utöver dagens boyta om ca 197 kvm finns bygglov för carport med tillhörande förråd med en totalt byggnadsyta om 38 kvm.

I söder och väster omsluts huset av en tilltagen altan med möjlighet till sol från tidig förmiddag till kväll. För den som önskar finns det möjlighet att låta glesa ur den angränsande vegetationen ytterligare mot söder och öster för att få in ytterligare ljus och skapa plana ytor i avskildhet. I öster övergår tomten i ett kuperat skogsparti som bjuder in till lek. I norr och väster utgörs tomten av plana öppna gräsytor. Tilltagen grusbelagda infart med bra parkeringsmöjligheter. Tomten ramas in av staket.

Stenslätten är lokaliserat utmed Stockholms inlopp. Bebyggelsen utgörs idag av en blandning av pittoreska torp och sommarhus uppblandat med större permanenta hushåll. Kustlinjen erbjuder en strålande sjöutsikt över Stockholms inlopp och Solöfjärden i sydväst. Stenslättens färjeläge trafikeras av Vägverkets bilfärjor med god turtätheten mot Rindö och Vaxholm vilket ger detta boende ytterligare en dimension i fråga om tillgänglighet. Närmsta busshållplats återfinns på bekvämt promenadavstånd från huset med turer mot Slussen via Vaxholm. Vaxholm nås kommunalt via buss från Rindö.

Området kring Stenslätten blommar upp under sommarmånaderna. I anslutning till färjeläget finns ett sommarcafé. Med högt läge och oslagbar utsikt över Oxdjupet fjärden återfinns Fredriksborgs fästning en kort promenad i nordlig riktning. I anslutning till den anrika fästningen drivs här idag ett hotell med tillhörande restaurang, orangeri och café. På Rindö har det gamla regementet ställts om till bostäder vilket även medfört ett rikt utbud av olika verksamheter med året runt öppet.

Via Rindö är man sedan snabbt framme i den anrika och vackra sommarstaden Vaxholm med ett än bredare utbud av service och affärsutbud. I motsatt rikning återfinns Värmdö köpcentrum med välsorterade butiker ca 20 minuters bilresa bort.

Interiör

Ljus och rymlig entréhall med tilltagna ytor för kläd- och skoförvaring utmed vägg. Säkerhetsklassad ytterdörr.

Entrén övergår i en inre hall som leder vidare till entréplanets två sovrum, badrum samt gästtoalett till vänster. Rakt fram återfinns ett tilltaget vardagsrum med utgång till en södervänd altan. Till höger en rymlig matplats som gränsas av mot köket genom en köksö. I anslutning till köket återfinns husets kombinerade groventré och tvättstuga. Direkt innanför ytterdörren återfinns trappan som leder upp till husets oinredda övre plan

Den öppna planlösningen mellan vardagsrum, matplats och kök i kombination med ett rikt ljusinsläpp ger husets sociala ytor en känsla av rymd samtidigt som insynen är obefintlig. Vardagsrummet erbjuder tilltagna ytor för både soffgrupp samt läshörna alternativt en ytterligare matplats. Vid behov kan rummet delas av till förmån för ytterligare ett sovrum. Rummet badar i ljus tack vare ett rikt ljusinsläpp. Fönster med infällda spotlights samt altandörr som leder vidare ut till den angränsande södervända altanen.

Matplatsen återfinns i halvöppen planlösning. Även här är ytorna tilltagna med plats för ett större matbord där 8 - 10 personer ledigt kan samlas. Den angränsande köksön erbjuder ytor för servering och avlastning. Ljusinsläpp via fönster med infällda spotlight.

Köket är placerat i vinkel och erbjuder bra bänkytor samt förvaring i skåp och lådor. Vita snickerier samt stänkskydd vilket bryts av med en bänkskiva i svart laminat. Komplett maskinell utrustning med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn (varmluft) samt mikro i praktisk arbetshöjd, diskmaskin samt fullstor kyl och frys. Alla vitvaror från Electrolux.

Föräldrasovrummet är placerat med skyddat läge och erbjuder ljusinsläpp från öster samt söder. Här erbjuds bra plats för dubbelsäng och sängbord samt ytor för läshörna alternativt arbetshörna samt klädförvaring i angränsande klädkammare.

Det mindre sovrummet återfinns i direkt anslutning och även det med ljusinsläpp från två väderstreck, bland annat mot skogsbrynet i öster. Rummet erbjuder bra plats för sängar samt övrigt möblemang.

Badrummet är smakfullt inrett med vit våtrumstapet i fin kontakt mot den svarta våtrumsmattan. Här samsas handfat nedfällt i kommod, spegelskåp med förvaring, badkar, WC samt förvaring i högskåp. Naturligt ljusinsläpp via vädringsfönster.

Gästtoaletten är inredd med samma harmoniserande ytskikt och rymmer WC samt handfat.

Tvättstugan nås via köket alternativt groventrén på husets gavel. Här samsas ytor för klädvård med husets frånluftsvärmepump (NIBE 750) samt el. Utrymmet erbjuder bra förvaring i väggfasta skåp, bänkskiva med plats för tvättmaskin och torktumlare in under. Praktisk disko samt ljusinsläpp via fönster.

Husets övre plan disponeras idag i öppen planlösning med rikt ljusinsläpp via både takkupa och husets båda gavlar. Rummet har ljusa ytskikt samt spotlights infällda i tak. Ytorna medger möjlighet till att gränsa av upp till två bra sovrum, ett i vardera gavel. Till höger om trappan finns vatten och avlopp framdraget för ett framtida badrum.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Myttinge 1:59

Övriga byggnader/utrymmen

Isolerat förråd om ca 4 kvm beläget i anslutning till husets entré.

Bygglov finns för carport vidbyggt med förråd till en total byggnadsyta (BYA) om 38 kvm.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Myttinge GA:1

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 652 000 kr
Fastställt
2018
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt/Avgift
16 520 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
5 800 kr
Värme
17 000 kr
Försäkring
5 500 kr
Samfällighetsavgift
1 800 kr
Renhållning
2 000 kr
Vatten/Avlopp
2 500 kr
Summa
34 600 kr

Alla driftskostnader enligt uppskattning. Beräknad elförbrukning för värme enligt energiberäkning 11 280 kWh. Beräknad elförbrukning för hushållsel enligt energiberäkning 3 876 kWh. VA avser två tanktömningar om 6 kubik vardera samt en tömning av slamavskiljaren.

Kontakta kommun och leverantörer kostnadskalkyl baserad på egna förutsättningar.

AVGIFTER/STÄMPELSKATT
2019 tas en fastighetsavgift ut om 8 049 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Nybyggda hus med värdeår 2005-2011 är skattebefriade i fem år och därefter betalar man halv fastighetsavgift i fem år. Nybyggda bostäder med värdeår 2012 och senare är befriade från fastighetsavgift i 15 år. För obebyggda tomter gäller fortfarande 1% av taxeringsvärdet i fastighetsskatt. Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.

Ombyggnad, Renoveringar

2020 - Inredning av vindsplanet.
2019 - Anläggning av gräsytor, målning av hus samt uppförande av staket runt fastigheten.
2018 - Huset uppförs. Markarbete med grus, grovplanering av tomt samt infart.

Planbestämmelser

Fastigheten ligger utanför planlagt område vilket innebär att byggrätten inte är reglerad. Bygglov behandlas av efter ansökan. För ytterligare information, kontakta Värmdö Kommun.

Tillträde

Enligt ök.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 995 000 kr
Rum
5
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
197 kvm*
Tomtarea
3475 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt ritningar från husleverantör samt säljare

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
2018
Fasad
Stående träpanel
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump NIBE 750 vattenburna radiatorer
Takbeklädnad
Taktegel
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Fönster
3-glasfönster
Grundmur
Plintar och betongblock

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten. Djupborrad brunn 93 meter. Vattenprov "tjänligt" daterat 2018-11-23. Enskilt avlopp. BDT till 3-kammarbrunn med slamavskiljare (2 kubik) samt pumpbrunn till efterföljande förhöjd markbädd. Toalett till septiktank (6 kubik) med autolarm. Miljögodkännande daterat 2018-12-07.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Att bo på Värmdö

Värmdö utgör östra delen av Stockholm och räknas som Sveriges femte största ö.

Centralorten på Värmdö är Gustavsberg med kommunkontor. Gustavsbergs centrum är ett småskaligt skärgårdscentrum med en galleria som har flera olika butiker, banker och annan service. Övriga shoppingcenter är Värmdö Köpcentrum i Mölnvik och Värmdö Marknad vid avfarten mot Ingarö.

På Värmdö genomgår flera områden nu en förändring från fritidshusområde till nya villaområden med åretruntboende.

Norra delen av Värmdö består till stor del av äldre jordbruksbygd där Siggesta gård byggts om till ett upplevelsecentrum med ridhus, minigolf, fotbollsgolf, restaurang med mera. Här hålls även konserter samt den populära bakluckeloppisen.

Vid södra delen av Värmdö finns Strömma kanal, en knutpunkt för båtentusiaster samt Stavnäs som är en av skärgårdens viktigaste hamnar för vidare båttransport ut i skärgården.

Värmdö har en god infrastruktur med Värmdöleden och ett väl utbyggt bussnät. Man kan även åka med Waxholmsbåtarna från Stockholm.

På Värmdö finns en stor mångfald av skolor och förskolor.

Värmdö erbjuder härlig natur med många strövområden och närheten till vatten ger möjlighet till båtliv och sköna bad. Grisslingebadet är ett populärt utflyktsmål sommartid med både restaurang och konditori. På Värmdö finns också gym, motionsspår, fotbollsplaner och golfbanor. De större idrottsföreningarna är Gustavsbergs idrottsförening samt Värmdö hockey.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Stenslätten, Värmdö? Kontakta våra mäklare på Bjurfors Värmdö. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Stenslättsvägen 1

Stenslättsvägen 1,
13990 Värmdö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39