1860-talslägenhet med egen trappuppgång till tre våningsplan. Separat uthyrningsdel. Låg avgift!

Centrum Uppsala, Uppsala

Sysslomansgatan 11A

Exklusiv
Pris
8 700 000 kr
Avgift
3 890 kr
Antal rum
8
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
265 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

1860-talslägenhet med egen trappuppgång till tre våningsplan. Separat uthyrningsdel. Låg avgift!

I centrala Uppsala, ett stenkast från Fyrisån, Domkyrkan och Vasaparken ligger denna magnifika lägenhet fördelad på fyra våningar. 2,80 i takhöjd.

 • Ansvarig mäklare

  Per Gummesson

  Franchisetagare

  :
  Telefon: 0708-505 202

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

I centrala Uppsala, ett stenkast från Fyrisån, Domkyrkan och Vasaparken ligger denna magnifika lägenhet fördelad på fyra våningar. Huset är uppfört under 1860-talet och bjuder på många tidstypiska detaljer såsom handmålade kakelugnar, ursprunglig spiskåpa, trägolv, framtagna timmerväggar och 2,80 i takhöjd. Bastu i en rymlig spaavdelning. Egen vinkällare och egen ingång från föreningens lummiga innergård. Innertrappen leder till en separat lägenhet på fyra eller fem rum och kök som för närvarande hyrs ut till studenter.
Varmt välkomna!

Interiör

ENTRÈHALL: Egen entré från innergården. Här finner vi kapprum med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Trappa till vinkällaren och plan 1 och 2. Generös takhöjd, målade trägolv, bröstpanel med vackra sniderier

PLAN 1: Innerhall: Trappan från entréplan tar oss upp till en inre hall. Härifrån nås plan 1 och trappan fortsätter sedan till plan 2. Det finns två ingångar från hallen in till detta våningsplan. En är idag igensatt men öppnas lätt upp om man önskar. Den andra tar oss direkt in i köket.

Kök: Väl tilltaget kök med gott om förvaring och arbetsyta. Stort fönster som ger ett behagligt ljusinsläpp. Induktionshäll och ugn med en stor charmig och tidstypisk spiskåpa över. Köksfläkt inmonterad i spiskåpan. Det finns även kyl och frys samt diskmaskin i köket. Från köket nås ett väl tilltaget kallskafferi som även har använts som tvättstuga. Avlopp och vatten finns kvar om man vill göra det till tvättstuga igen. Generös takhöjd, gråvita målade väggar och antracitgrått klinkergolv med golvvärme. Infällda lampor i taket.

Sällskapsrum 1: I anslutning till köket ligger ett stort sällskapsrum med tre höga dubbelfönster som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Här finns en fungerande handmålad kakelugn, furugolv, ljusa väggar samt charmiga stuckaturer i taket. Genom stora handmålade dubbeldörrar tar vi oss vidare in i nästa rum.

Sällskapsrum 2: I fil med sällskapsrummet finner vi detta vackra rum med ytterligare en gedigen kakelugn. Breda furuplank på golvet, luftig takhöjd med stuckatur även här. Två stora fönster för härligt ljusinsläpp. Dubbeldörrar med glaspartier och spröjs tar oss ut i den inre hallen.

Innerhall : Hall med nylagda furuplank på golvet. Härifrån nås sovrum med utsikt över föreningens innergård. Spiraltrappa till vindsvåningen.

Badrum: Helkaklat badrum omgjort 2015. Gråa väggar och rutigt golv. Här finns dusch, handfat, toalett och spegel.

Sovrum 1: Stort sovrum som ligger beläget mot föreningens innergård. Vackra trägolv och ljust målade väggar. Här ryms stor dubbelsäng samt gott om förvaring. Bakom garderobsväggen finns en dubbeldörr mot trapphuset som idag är igensatt.

PLAN 2 / VINDSVÅNING: Vinden är idag ombyggd från en stor öppen planlösning till en uthyrningsdel där man kan välja att hyra ut delar av eller hela våningsplanet. Vindsvåningen nås antingen inifrån lägenheten på plan 1 eller via trappen från entrén.

Allrum: I mitten av vindsvåningen har vi allrummet med fantastisk takhöjd och tjocka takbjälkar. Gott om plats för soffgrupp och matsalsbord för fyra personer.

Sovrum 2: Sovrum med ingång till spaavdelning. Här finns även pentry. Vita målade väggar och lackat spångolv. En mycket smakfull och trevlig detalj är takstolarna och takkupan.

Spa/badrum: Väl tilltaget badrum med egen bastu. Vitt kakel på väggarna och terrakottafärgad klinker på golvet. Här finns toalett, handfat, dusch och bastu med fönster mot badrummet.

Sovrum 3: Stort sovrum med vita väggar och lackat spångolv. Stor takkupa som skapar rymd i rummet trots snedtak. Synliga takstolar.

Sovrum 4: Stort sovrum med utsikt över takåsar och föreningens innergård. Stor takkupa. Lackat spångolv och vitmålade väggar.

Sovrum 5: Sovrum som är uppdelat i två mindre rum. Lackat spångolv och vitmålade väggar. Stor takkupa med fönster mot innergården.

Kök : Vindsvåningen har ett fullt inrett kök. Spis med ugn, kyl/frys och gott om förvaring. Vita målade väggar och laminatgolv. Plats för mindre matbord.

Badrum: Badrum med matta på väggar och golv. Nygjort 2014 och i mycket gott skick. Det finns toalett, handfat och dusch.

Tvättstuga: Vindsvåningen har egen tvättstuga som nås från köket. Här finns även duschmöjligheter. Det finns tvättmaskin, torktumlare och dusch. Matta på väggar och golv.

VINKÄLLARE: Sist men inte minst tar vi oss nerför en tegeltrappa från entréplan till husets vinkällare. Här är husets 1800-tals känsla påtaglig när man tittar på det vackra valvet av handgjort tegel. Ett fantastiskt rum med mängder av användningsområden. Installerad luftavfuktare för ett behagligt inomhusklimat.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Fjärdingen 7:1

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fjärdingen 7:1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Fjärdningen 7:1 är en av Uppsalas mest solida föreningar och består av 20 lägenheter samt 9 lokaler. ( Äkta bostadsrättsförening ) Ordf. är Göran Carlén och den ekonomiska förvaltningen sköts av ISS ekonomisk förvaltning. Föreningen erbjuder fritt bostadsrättstillägg (försäkring) genom Trygg Hansa till samtliga medlemmar. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Det finns i dagsläget inte några planerade avgiftsförändringar.

TV/bredband

Tv via COM HEM

Bredband via COM HEM eller fiber via Uppsala stadsnät.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 890 kr

Inkl värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
8,25393%
Andel av årsavgiften är
7,71472%

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1860-90

Idag hyrs vindsvåningen ut till studenter för ca 4.300 kr/rum. Då är el, värme och bredband inkluderat.
Idag genererar detta ca 11.000kr/mån efter skatt till säljaren.

Uteplats/balkong

En av de mysigaste innergårdarna i Uppsala ligger skyddad från innerstadens puls med prydlig gräsmatta, dekorativ stenläggning och omgivande grönska i forma av buskar och träd. Innergården erbjuder även grillmöjligheter.

Ombyggnad, Renoveringar

1982-83: Renovering i samband med ombildning till bostadsrätter
1999-2000 Grundförstärkning och radonmätning utförd.
2001: Byte av fönster i lokaler.
2002: ombyggnation av lägenheternas 1+1-glasfönster via Iso-lock-metoden till bullerisolerade energispar 1+2-glasfönster.
2004: Ombyggnation av gårdshusets tak till dubelfalsat plåttak.
2005: Rengöring av avloppsledningar. 2005: montering av värmeslingor i stuprör.
2007: Takmålning av stenhuset samt trähuset och utbyte av radiatorventiler. 2010: Renovering av gårdshusets källargolv.
2012: Fasadrenovering gårdshus och målning av fastigheten.
2013 Fasadrenovering av trähusets gatusida, målning av fönster och dörrar.
2014: Renovering av stensockel ut mot gata på trähuset, målning av delar av stenhuset.
2015: Renovering av tvättstuga
2015: Indragning av fiber.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns rymligt förråd tillhörande bostaden samt gemensam tvättstuga i det angränsande huset. Sopsortering finns på innergården.

Parkering

Föreningen har inte någon egen parkeringsplats men det finns gott om parkeringar på närliggande gator. Här tillämpas boendeparkering som kostar 400 kr/mån. Mer info på Uppsala kommuns hemsida.

Det finns även lediga garageplatser i garaget vid ICA Luthagen.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
8 700 000 kr
Lägenhetsnummer
1605
Våningsplan
4 av 4*
Hiss
Nej
Rum
8
Boarea
265 kvm**

* Våning 1-4, inklusive källare.

** Areauppgifter enligt uppmätning. Därutöver stora biytor.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
139
Energideklarationsdatum
2010-09-15

Länkar

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Per Gummesson

  Franchisetagare

  :
  Telefon: 0708-505 202