Nyrenoverad etta i populära Tripolis huset!

Fålhagen, Uppsala

Väderkvarnsgatan 38A

På förhand
Avgift
2 384 kr
Antal rum
1
Boarea
36 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
0,5 av 5

Nyrenoverad etta i populära Tripolis huset!

 • Ansvarig mäklare

  Cornelia Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0708-61 71 18

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Denna nyrenoverade etta ligger i det väl omtalade sekelskifteshuset Tripolis i centrala Uppsala. Lägenheten har detaljer från Jugendstilens arkitektur såsom den generösa takhöjden, de vackra trägolven, fönster med spröjs och djupa fönsternischer. En lägenhet som passar perfekt för såväl den som söker sin första lägenhet som för det moderna paret.

En genomtänkt och smakfullt renoverad lägenhet. Lägenheten besitter ett mycket rymligt rum med gott om plats för diverse möblering, utöver dubbelsäng. Ett välutrustat kök med fullstor diskmaskin, ugn, integrerad kyl/frys, induktionshäll och bänkskiva i lika exklusiv som funktionell kompositsten. Plats för matgrupp och förvaring ändå upp till tak, som mäter hela 3,2m. En fräsch WC/toalett samt separat duschrum. Ytskikten i lägenheten är nymålade i hela bostaden. Det fina original golvet har nyligen slipats, nåtats och betsats.

Bostaden är del i en anrik och välskött förening, som idag består av 132 lägenheter samt två affärslokaler. Inne i den fantastiska innergården finns två pergolor och flertalet sittgrupper. I föreningen Brf Tripolis finns en nyligen renoverad bastu, cykelförråd, flera hobbyrum, två tvättstugor och en samlingslokal. För medlemmar som har gäster på besök finns det ett övernattningsrum att hyra. Föreningen har en god och stabil ekonomi med en låg belåning per kvadratmeter (ca. 3349kr/kvm). Liksom lägenheten är fastigheten väl renoverad, och även radonåtgärdad. Till lägenheten hör ett större källarförråd. För mer information har föreningen en bra hemsida man kan besöka; www.tripolis.se

Här bor man bekvämt, med gångavstånd till allt man kan tänka sig. En promenad på knappt 5 minuter så har man Uppsala Centralstation, busshållplatser, Uppsala Konsert & Kongress, gym och Kvarnen gallerian med bland annat matvarubutik, Systembolaget samt Apotek. Några minuters promenad till och ni är i Uppsala centrums mitt, Stora torget med flertalet olika butiker, restauranger, fik och krogliv.

En lägenhet utöver det vanliga! Välkomna att höra av er vid intresse.

Interiör

Hall: Hall med avhängningsmöjligheter och förvaringsskåp.

Rum : Rymligt rum med plats för dubbelsäng och diverse annan möblering som till exempel soffgrupp och TV-möbel. Ett stort, vackert fönster med djupa fönsternischer bidrar med ett fint ljusinsläpp och rymd. Ljust grå/beige målade väggar och vitt betsat trägolv.

Kök: Praktiskt och snyggt kök med plats för matgrupp. Smarta förvaringsmöjligheter med grå luckor och en vacker bänkskiva i ljus kompositsten som passar fint ihop med den vitkaklade stänkskivan över. Välutrustat med integrerad kyl/frys, integrerad fullstor diskmaskin, kombinerad micro/ugn, induktionshäll, spisfläkt och rymlig diskho.

WC: Fräsch, nymålad WC med toalettstol och handfat tillsammans med spegelskåp.

Duschrum: Separat rum med dusch, även här nymålat och fräscht med kaklade väggar.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Tripolis
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
134
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 132 lägenheter och 2 lokaler. Norrtäljegatan 9 A-C, Väderkvarnsgatan 36, 38 och 40 och Frodegatan 10 A-C. Köpare och säljare ansvarar själva för hanteringen av nycklar vid en lägenhetsöverlåtelse.

Information om fastigheten
Tripolis är ett av Uppsalas mest karaktäristiska bostadshus med närhet till centrum och med goda pendlingsmöjligheter. Huset uppfördes under åren 1911-14 i tidstypisk jugendstil med drag av karolinsk barock.

Trapphusen har svängda trapplopp och dagsljusbelysning genom fönster mot innergården vilket var tidstypiskt då byggnaden uppfördes.
Lägenheterna i Tripolis kännetecknas av hög takhöjd, ursprungliga spegeldörrar, trägolv och originalsnickerier. Föreningen består idag av 132 lägenheter samt två affärslokaler.

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar eller större renoveringar som bedöms påverka avgiften. Uppdaterat med föreningen 2021-01-20

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan för underhåll av fastigheten. Den senaste stamrenoveringen genomfördes år 1989. Alla radonåtgärder är genomförda och samtliga lägenheter ligger under gränsvärdet.

Utförda renoveringar:
Föreningen har under hösten/vintern genomfört ett dräneringsarbete samt renoverat och förstärkt två betongtrappor på innergården som leder ner till källaren. Det har samtidigt pågått ommålning av trapphusen, torkrum och cykelverkstad. Ommålningen av trapphusen pågår fortfarande i vissa trapphus.
2020: Renovering av trapphusen har inletts.
2019 Nytt återvinnings hus byggs, trapphusrenoveringar planeras. Ny energideklaration.
Renovering av balkongdörrar.
2018 Radonsanering färdigställd och godkänd. OVK-besiktning genomförd. Upprustning
av föreningens skyddsrum. Byte av takfönster i vindslägenheterna.
2017 Bastun renoveras. Ny webbsida lanseras. Innergården får nya sittplatser
2015 Normalt underhåll. Arbete pågår med radonsanering.
2014 Upprustning av utemiljön. OVK genomförd i vindslägenheterna
2013 Radonsanering påbörjas. Avloppssystemet rensas. Fasadrenovering mot Frodegatan
färdigställs
2012 Kodlås installeras till alla portar. Fasad och fönster mot Frodegatan renoveras.
Våtrumsindikeringsmätning genomförs i samtliga våtrum.
2011 Plåttaken målas om. Snöräcken monteras på taket. Tilläggsasfaltering på
parkeringsplatserna
2010 Gästrummet renoveras. Vattenläckage i skyddsrummet åtgärdas
2009 Ommålning av en sektion av taket. Fönster byts ut i vindsvåningarna.
2008 Energideklaration
2006 Fasad- och fönsterrenovering mot Väderkvarnsgatan färdigställs
2005 Renovering av tvättstugor. Fasadrenovering mot Väderkvarnsgatan påbörjas
1995 Fönsterrenovering
1989 Tak- och fasadrenovering
1988-89 Stamrenovering av fastigheten
1988 Installation av hissar
1981-82 Gården och gemensamma utrymmen renoveras.
1972 Fastigheten omvandlas till en bostadsrättsförening

Parkering

Föreningen har 62 parkeringsplatser på baksidan om huset. Det är svårt att uppskatta hur lång tid det tar att få en parkeringsplats. Avgiften är för en P-plats är 300 kr/mån. Föreningen har inget garage. Det i dagsläget kö.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör ComHem. ComHems basutbud för TV ingår i månadsavgiften.
Föreningen har även tecknat ett förmånligt gruppavtal med ComHem gällande bredband (100/10), TV och telefoni från och med januari 2021, detta betalas via en fast kostnad per lägenhet á 119 SEK per månad, detta är något som betalas utöver avgiften. Alla lägenheter har uttag från både ComHem och Telenor/Bredbandsbolaget, en medlem kan således välja att utnyttja gruppavtalet med ComHem och dess priser eller teckna ett eget avtal med Telenor/Bredbandsbolaget, avgiften till ComHem á 119 SEK betalas oavsett.

Gårdsplats/innergård

På den fina gården finns två pergolor samt flera sittgrupper. 2017 planterades en fin magnolia på gården och flera rabatter planterades om. I trapphusen finns balkonger som vetter mot innergården, några med utrymme för morgonkaffet.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns bastu, cykelförråd, barnvagnsrum, grillar, snickarbod, våthobbyrum, samlingslokal (100kr/dygn), övernattningsrum (200kr/dygn). Två tvättstugor med tumlare och torkrum. Till varje lägenhet hör ett källarförråd. I den fina utegården finns två pergolar och i trapphusen finns balkonger som vätter mot innergården.

Övrigt

Medlemmar behöver stå själva för; Tecknande av elavtal, tecknande av hemförsäkring samt tecknande av TV- och bredbandsavtal.
Det finns inga krav på att medlemmarna hjälper till med arbetsuppgifter i föreningen, då föreningen anlitar entreprenörer för att sköta städning och trädgårdsskötsel. Två gånger om året hålls städdagar där föreningens medlemmar bjuds in till att iordningsställa innergården.

Delat ägande är ok, dock måste minsta andel av ägandet uppgå till 10 %.

Parkering

Det finns 62 bilplatser med el-plint som kostar ca 300 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.

Månadsavgift

Avgift
2 384 kr

I avgiften ingår värme, varmvatten, kallvatten, ComHem TV basutbud, tvättstuga, torkrum, källarförråd samt bostadsrättstilläggsförsäkring. Det tillkommer en obligatorisk avgift på 119kr för bredband. Den totala månadsavgiften blir därmed 2503kr.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,46937%
Andel av årsavgiften är
0,47%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
38A12
Våningsplan
0,5 av 5*
Hiss
Nej**
Rum
1
Boarea
36 kvm

* Halvtrappa.

** Finns ej hiss.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
250 kr
Försäkring
120 kr
Summa
370 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1911
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2019-03-25

Länkar

Området

Att bo i Uppsala

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. Det är en växande tätort med en stark arbetsmarknad. I de centrala delarna hittar man sevärdheter som Uppsala slott, Linnéträdgården och norra Europas största domkyrka. Staden är mycket känd för sitt universitet som är Nordens äldsta, grundat år 1477. Varje år läser drygt 40 000 studenter i Uppsala. Universitetet är en stor arbetsplats som tillsammans med Akademiska sjukhuset erbjuder flera tusen arbetstillfällen.

Från Uppsala finns goda kommunikationer till såväl Stockholm som andra närliggande orter. I Uppsala finns en bra variation när det gäller boendet och du kan välja att bo lantligt eller centralt, i villa eller bostadsrätt. I området hittar du ett stort urval av skolor, både kommunala och fristående med olika profiler och inriktningar. Här finns också elitlag inom innebandy, bandy, basket och badminton.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Uppsala? Kontakta våra mäklare i Uppsala! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Väderkvarnsgatan 38A

Väderkvarnsgatan 38A,
753 29 Uppsala

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Cornelia Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0708-61 71 18

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Fålhagen, Uppsala

  Budgivning pågår
  Adress
  Frodegatan 17A
  Pris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 696 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  47 kvm
 • Bostadsrätt

  Fålhagen, Uppsala

  På förhand
  Adress
  Frodegatan 12A
  Månadsavgift
  2 597 kr
  Antal rum
  1,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Fålhagen, Uppsala

  På förhand
  Adress
  Väderkvarnsgatan 45 A
  Månadsavgift
  2 682 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Fålhagen, Uppsala

  På förhand
  Adress
  S:t Göransgatan 22
  Månadsavgift
  3 148 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!