Funbo, Uppsala

Trångtä 34

Besiktigad
Pris
4 695 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
1501 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
155 kvm / 84 kvm

Visning

 • tisdag 26/6, KL 18:00 - 18:45

Välkommen till en villa i både toppskick och toppläge, strax utanför Uppsala men med lantlig placering, omgiven av öppna ängar, skog och mark!

 • Ansvarig mäklare

  Andreas Ödman

  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0701-446 445

Bilder

Planskiss

Planlösning
Källarplan
Planlösning
Entreplan

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en villa i både toppskick och toppläge, strax utanför Uppsala men med lantlig placering, omgiven av öppna ängar, skog och mark! En ypperlig familjebostad med sällskaplig planlösning och en entrévåning som flödar av ljus från många stora fönster.

Här ser du långt bort tack vare det geografiska läget, där du från tomten blickar ut över vidsträckta ängar. Naturupplevelser på hemmaplan får du då rådjur, rovfåglar och rävar rör sig på fältet intill. Du får alla fördelar med att bo på landet, med lugn och tystnad, frihet och rymd i en stor trädgård, samtidigt som det är nära till Boländerna där du har mataffärer och annan service som förenklar vardagen. Förskola och skola finns i både Danmark och Gunsta/Funbo på ca 5 minuters avstånd.

Boytan på 155 kvm omfattar hela 7 rum där entrévåningen är väldigt bra planerad med en ”familjedel” och en mer social del vilket gör att barnen kan sova eller pyssla med sitt utan att bli störda av sällskapsliv och andra aktiviteter i kök, vardagsrum och källare. Andra fördelar är två badrum varav det stora har både dusch och badkar, samt gott om förrådsutrymmen och garderober.

För utelivet har du förutom trädgården en enorm altan på hela 60 kvm, med en del under tak och med soligt läge mot söder. Huset är också perfekt placerat på tomten, väl skyddat från insyn och i ostört läge gentemot grannhusen.

Tomten på 1 501 kvm innefattar fina plana gräsytor och gruslagda breda entréer till hus och garage. Tomten inramas av höga träd som ger en fin avgränsning utan att skymma sikten ut över ängsmarkerna. Utöver dubbelgarage (varav ett är isolerat) finns plats för minst 7 bilar på uppfarterna. På tomten finns även en lekstuga, sandlåda, gungor och rutschkana.

Huset är ursprungligen byggt 1963 men smakfullt renoverat 2008 och framåt, bland annat vad gäller badrum, ommålning med mera. Köket renoverades 2013 och fick nytt kakel 2017. Allt som allt innebär det ett modernt och lättskött hus där de flesta rummen finns på entréplan, som kompletteras av en bra källarvåning med två allrum (alternativt allrum + extra sovrum) samt en stor tvättstuga som underlättar för barnfamiljen.

Interiör

Interiör: Hallen är mycket välkomnande då den öppnar upp direkt mot de stora fönsterpartierna mot altanen. Entrédelen/kapprummet har grått klinkergolv medan hela hallgången i övrigt har parkettgolv. I bortre änden finns klädkammare.

Till höger har du den sagolika sällskapsdelen med kök, vardagsrum och matsal i öppen planlösning – en väldigt trivsam miljö både i vardagen och när man har gäster på middag eller fest. Öppenheten ger en fin ”mingelmiljö” med flertalet fönster som släpper in den vidsträckta utsikten.

Interiören är stilfull med lantkök i modern tappning med vit panel i taket och elegant inredning med vitrinskåp. Mellan matsal och vardagsrum finns en öppen spis. Innanför vardagsrummet ligger ett avskilt sovrum som passar bra som gästrum eller arbetsrum. Vid trappan till källaren finns ett helkaklat mindre badrum med dusch och wc.

Från både hallen och vardagsrummet når du det generösa altandäcket på totalt 60 kvm där det ryms alla tänkbara sommarmöbler – loungedel, grill, matbord och vilstolar. När det regnar sitter du istället under delen som har tak. Altanen ansluter till den fina tomten med gräsmatta för lek och spel, odlingar och rabatter – allt i önskeläge mot söder med sol hela dagen.

Till vänster om entrén samlas tre rymliga sovrum varav det norra sovrummet har en stor garderobsvägg. Alla rum är ljusa med gott om plats för flera möbler. Bredvid dessa finns också det stora badrummet med både badkar och separat duschhörna med glasdörr.

I källarvåningen kommer du först ner i ett mysigt rum att disponera som bibliotek eller arbetsrum eller hobbydel. Innanför detta har du sedan det härliga allrummet, användbart som tv-rum, barnens eget vardagsrum, gästavdelning eller tonårsboende. Rummet är väldigt ljust trots källarläget, tack vare vit interiör och flera fönster.

Till vänster om trappan har du matkällare, pannrum och den stora praktiska tvättstugan som är väldigt fräsch i både interiör och möblemang. Hallen, och tvättstugan har klinkergolv. Från tvättstugan når du ett förråd på 16 kvm som har groventré från tomten.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Funbo-Bärby 10:31

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Trekammarbrunn

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Funbo-Bärby GA:1

Last: Avtalsservitut: Trekammarbrunn, 03-IM1-75/44444.1

Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 03-IM1-65/457.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
4 695 000 kr
Rum
7
Boarea
155 kvm*
Tomtarea
1501 kvm
Biarea
84 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Sotning
513 kr
Värme
24 000 kr
Samfällighetsavgift
1 270 kr
Summa
25 783 kr

Hushållselen är inkluderat i uppvärmningskostnaden.

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
Förbud mot fortsatta utsläpp av wc-vatten från befintlig avloppsanläggning (1 april 2020) , fastigheten har fått ett föreläggande från kommunen om att de måste installera ett nytt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

2008

TV/bredband

IP-Only (Uppsala stadsnät)

IP-Only (Uppsala stadsnät)

Övrigt

Det finns uttagna pantbrev till ett belopp om 3 550 000kr. Säljarna avser att genomföra en besiktning av fastigheten så fort som möjligt men det är inte säkert att detta hinns med innan de planerade visningarna.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 241 000 kr
Byggnadsvärde
1 491 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan med källare.
Byggår
1963
Fasad
Trä
Grund
Platta på mark / källare
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag

Länkar

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Andreas Ödman

  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0701-446 445