Kungsängen, Uppsala

Sågargatan 15A, 753 18 UPPSALA

Pris
3 195 000 kr
Avgift
3 476 kr
Antal rum
3
Boarea
81 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja

 • Ansvarig mäklare

  Andreas Ödman

  Fastighetsmäklare
  Föräldraledig/Franchisetagare

  :
  Mobil: 0701-446 445

 • Extra kontaktperson

  Alan Dogan

  Blivande mäklare

  :

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en mycket tilltalande 3:a på 81 kvm, med utmärkt planlösning och två balkonger i olika väderstreck. Bostaden är så gott som ny då huset är byggt 2016, vilket innebär en stilren interiör med gedigna material, modern utrustning och fräscha ytskikt. Ljusinsläppet är generöst från många och höga fönster, också åt två håll.

Planlösningen är genomtänkt med stora rum och en välbalanserad öppenhet mellan kök och vardagsrum, som bildar en sammanhållem sällskapsdel samtidigt som köket är ett eget utrymme tack vare arbetsdelen med tv-vägg mot vardagsrummet. Den här lösningen skapar också genomgång runt matplats, kök och vardagsrum.

Sovrummen är bra placerade på varsin sida om badrummet och inte vägg i vägg. Båda är ljusa och praktiska med bra förvaring. Hela lägenheten är ljust inredd och har robust parkettgolv. Badrummet har förstås klinkergolv och är helkaklat.

De två balkongerna ger fina möjligheter att njuta av sol och värme samt valmöjligheter att sitta ute med utsikt mot framsidan och vägen, eller mysa på balkongen mot den lugna gården. Båda balkongerna har plats för fikabord, på den större ryms även lite bekvämare loungemöbler.

Till varje lägenhet hör ett varmförråd i källarplanet. Föreningen har utrymme för barnvagn, rullator och permobiler, inkl. laddningsuttag i garage- och källarplan. Cykelställ finns både i garaget och på den gemensamma innergården som är trevlig med fina gräs- och lekytor. 43 garageplatser finns att hyra via kö.

Bostaden ligger i Kungsängen vilket ger ett centralt läge strax sydöst om Uppsalas centrum. Härifrån går det snabbt att promenera eller cykla in till stadskärnan, shopping och nöjen. Det är även nära till Akademiska sjukhuset tvärs över ån, och till Kungsleden som snabbt tar dig ut på E4.

Interiör

Interiör

I hallen välkomnas du in i ett yteffektivt och centralt kapprum som öppnar upp mot kök och vardagsrum. En stor inbyggd garderobsvägg med skjutdörrar tar hand om ytterkläder med mera. Intill den inre hallen ligger badrummet som är fräscht och lättstädat med ljusgråa klinker, helkaklade vita väggar samt rymliga badrumsmöbler i form av tvättställskommod och spegelskåp. Duschhörnan har vikväggar i glas och i badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk med väggskåp ovanför.

Köket och vardagsrummet bildar tillsammans en trivsam och inbjudande sällskapsyta för avkoppling och gästfrihet. Allt i en miljö som får ett massivt ljusinsläpp från fönsterpartier längs hela väggen, inklusive en glasad balkongdörr. Sällskapsdelens öppna planlösning gör den lätt att möblera med soffgrupp och matgrupp, hemmabio och bokhyllor. Kökets arbetsdel är smakfull med vit skåpinredning, vitt snyggt kakel ovanför en mörk bänkskiva samt modern maskinpark i rostfritt, med inbyggd ugn och mikro.

Stora balkongen vid vardagsrummet är väl tilltagen till ytan och har vidsträckt utsikt över Kungsängsesplanaden. Läget till stor del mot söder ger mycket sol och ytan rymmer både ett litet matbord/fikabord och ett par vilstolar. Den mindre balkongen ligger mot gården och är en perfekt frukostplats på sommaren.

Sovrummen är placerade mot den lugna gården istället för mot gatan. Båda har ljus interiör och parkettgolv liksom övriga rum. Master bedroom har egen utgång till den mindre balkongen. Här är väggarna ljusgråa.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kungsängen 26:1

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Karl XI
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
62
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

ALLMÄNT
Brf Karl XI består av ett flerbostadshus med 62 st. lägenheter. Byggår: 2014.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Utrymme för barnvagn, rullator och permobiler, inkl. laddningsuttag, finns i garage- och källarplan. Cykelställ finns i garageplan samt på den gemensamma innergården. Varje lägenhet har tillgång till varsitt uppvärmt förråd i källarplan. På gården finns gräs- och lekytor. Soprum med källsortering finns i markplan. Tidningshållare vid varje dörr, postfack i entréplan.

PARKERING
Föreningen har tillgång till 43 st. garageplatser som ligger i källarplan under gården. Platserna hyrs ut med separata hyresavtal/sidoavtal. Kostnad: ca 780 kr/månad.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Telia Triple Play.

EL
Varje lägenhet har en individuell elmätare.

EKONOMISK FÖRVALTARE
Fastum sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

AVGIFTER
Enligt föreningens stadgar får överlåtelseavgift tas ut av bostadsrättshavaren med belopp som maximalt får uppgå till 2,5 % av basbeloppet (2020: 1183kr). För arbete med pantsättning av bostadsrätt får pantsättningsavgift tas ut med belopp som maximal får uppgå till 1 % av prisbasbeloppet (2020: 473 kr/pant). Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

ÄGANDEFÖRHÅLLANDEN
Föreningen accepterar delat ägandeskap. Detta innebär att t.ex. en förälder kan gå in som delägare utan att bo där.

Parkering

Föreningen har 46 garageplatser. Det är ca 10 st i kö för garageplats. Föreningen har ansökt som boendeparkering i området, men har inte fått något besked ännu. En garageplats kostar 780 kr/mån. En laddplats kommer att kosta 780 kr + 360 kr/mån samt 1,50 kr/kWh.

TV/bredband

Telia Triple Play 100/100 och detta ingår i månadsavgiften. Vill man ha ännu snabbare bredband och fler TV-kanaler får man stå för det själv.

Uteplats/balkong

2 balkonger i olika vädersträck

TV/bredband

Telia Tripple play

Telia Tripple Play

Månadsavgift

Avgift
3 476 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,5599%
Andel av årsavgiften är
1,5599%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 195 000 kr
Lägenhetsnummer
1101111201-3
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
81 kvm

Byggnadssätt

Byggår
2016

Länkar

Området

Att bo i Uppsala

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. Det är en växande tätort med en stark arbetsmarknad. I de centrala delarna hittar man sevärdheter som Uppsala slott, Linnéträdgården och norra Europas största domkyrka. Staden är mycket känd för sitt universitet som är Nordens äldsta, grundat år 1477. Varje år läser drygt 40 000 studenter i Uppsala. Universitetet är en stor arbetsplats som tillsammans med Akademiska sjukhuset erbjuder flera tusen arbetstillfällen.

Från Uppsala finns goda kommunikationer till såväl Stockholm som andra närliggande orter. I Uppsala finns en bra variation när det gäller boendet och du kan välja att bo lantligt eller centralt, i villa eller bostadsrätt. I området hittar du ett stort urval av skolor, både kommunala och fristående med olika profiler och inriktningar. Här finns också elitlag inom innebandy, bandy, basket och badminton.

Köpa eller sälja bostad i Uppsala? Kontakta våra mäklare i Uppsala! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sågargatan 15A, 753 18 UPPSALA

Sågargatan 15A, 753 18 UPPSALA,
753 18 UPPSALA

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Andreas Ödman

  Fastighetsmäklare
  Föräldraledig/Franchisetagare

  :
  Mobil: 0701-446 445

 • Extra kontaktperson

  Alan Dogan

  Blivande mäklare

  :

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Kungsängen, Uppsala

  Adress
  Sågargatan 9C
  Pris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 228 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsängen, Uppsala

  På förhand
  Adress
  Sågargatan 8 B
  Pris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 293 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  99 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!