Marielund, Uppsala

Marielund 513 Rödgrind

Pris
5 995 000 kr
Antal rum
9
Tomtarea
1775 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
260 kvm / 40 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Enastående elegant villa 260 kvm med möjlig separatbostad och hänförande utsikt över ängar och skogar.

 • Ansvarig mäklare

  Andreas Ödman

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0701-446 445

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Källarplan
Planlösning
ovre plan_korrigerad

Beskrivning

Beskrivning

Det här är villan där man inte sparat på vare sig kvadratmeter eller kvalitet – en väldesignad och väl tilltagen bostad i tre plan och boyta på 260 kvm. Ett hem som passar för en stor familj eller för generationsboende/uthyrning, hemmaföretagare med mera. Med 8–9 rum kommer ingen att sakna eget utrymme i det här huset, som ligger i ett naturskönt område och samtidigt med bra pendlingsmöjlighet till Uppsala.

Entrévåningen hyser ett toppmodernt kök som flankeras av matrum åt båda håll om man så vill, alternativt kan man nyttja något av rummen som sovrum/arbetsrum. Flera möjliga sällskapsrum finns, främst det stora vardagsrummet med drygt dubbel takhöjd och magisk utsikt via höga glaspartier som släpper in vyerna mot det öppna landskapet. Överst i huset finns ett allrum med överblick över vardagsrummet och som därmed också får samma utsikt – ett av många exempel på villans genomtänkta utformning.

Villan är byggd 2005 och fantastiskt bra planerad och smakfull i alla detaljer både arkitektoniskt och interiörmässigt. Här finns massor av exklusiva detaljer som förstärker det eleganta intrycket, som betongglaspartier, vackra trägolv och klinkergolv, kajutafönster, fina fondtapeter och badrumsmöblemang i toppklass med dubbla tvättställ. Allt är omsorgsfullt, gediget och praktiskt i stort och smått, med genomgående stora rum och även ett flertal garderober och förråd.

Vad gäller möjlighet till separatbostad är huset redan välutrustat för detta då det finns både egen entré, badrum och komplett kök/vardagsrum i souterrängplanet. Det finns också flera valmöjligheter där separatbostaden kan omfatta ett, två eller till och med tre rum inklusive rummet där det extra köket finns.

Villan har gott om uteplatser där man kan få både sol och skugga på sommaren. Utöver de soliga ytorna på tomten finns en långsträckt veranda kring entrén på baksidan och en riktigt stor balkong på gavelsidan. Tomten på 1 775 kvm har bra plana gräsytor för lek och odlingsprojekt. Garage finns samt bra plats för bilar på uppfarten.

Läget är fantastiskt fint, avskilt längs en grusväg och samtidigt med de fria vackra vyerna mot stora ängsmarker. Här får du och familjen ett hem i lantlig idyll med närhet till grönområden och sjön Trehörningen, samtidigt som det är relativt smidigt att ta sig in till Uppsala med både bil och buss. Från väg 282 går buss 809 in till centralstationen och närmaste centrum är Gunsta dit du åker på 5 minuter med bil.

Interiör

Beskrivning: Hallen nås via baksidans entréveranda och är härligt rymlig, med smart byggt kapprum med klädkammare. Här finns även badrummet som är påkostat inrett med en läcker integrerad tvättställsmöbel med handfat och stilren bänkskiva. Mot baksidan ligger två sovrum på varsin sida om entrén, båda generösa och ljusa med plats för flera möbler förutom säng.

Det är ingen tvekan om att husets hjärta är köket, placerat mitt i entrévåningen och öppet åt alla håll. Framåt har du sällskapsdelen och åt sidorna finns matplats åt båda håll så att man kan välja måltidsrum efter solen eller humöret. Den ena matplatsen har utgång till balkongen och den andra går bra att göra om till sovrum. Köket är genomtänkt med både stilren och funktionell interiör där du har frikostiga arbetsytor, trevlig social bardel och fullödig maskinpark. Färgsättningen går i sobert ljusa och gråa toner inklusive klinkergolvet.

Vardagsrummet är härligt vidsträckt och underbart med sin dubbla takhöjd och dubbla höga fönsterpartier med glas ända ner till golvet. Här får familjen ett representativt sällskapsrum med plats för många gäster i en otroligt trivsam, avkopplande miljö med braskamin och fri utsikt över ängsmarken och skogarna som omger huset.

Övervåningen hyser ett rymligt sovrum med snedtak och stort fönsterparti samt klädkammare bakom en vägg. Här finns även ytterligare ett badrum med klinkergolv, duschhörna och stor tvättställskommod med dubbla handfat. En halvtrappa upp tronar allrummet, där man har överblick över sällskapsdelen nere via glaspartier – ett mysigt rum att ha som biosalong eller barnens egen sällskapsdel.

Souterrängvåningen hyser som nämnts en lämplig separatbostad med ett rum utrustat med kök, intilliggande badrum med dusch och även om man så vill ett eller båda sovrummen mot framsidan. I övrigt finns en väl tilltagen entré, tvättstuga och två rejäla förråd.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Marielund 4:125

Planbestämmelser

Grundvattenskydd (2000-12-29)

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
5 995 000 kr
Rum
9
Sovrum
6
Boarea
260 kvm*
Tomtarea
1775 kvm
Biarea
40 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Minireningsverk

TV/bredband

Stadsnätet

Stadsnätet

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 755 000 kr
Byggnadsvärde
2 978 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Enfamiljshus
Byggår
2005
Fasad
Trä
Grund
Betong
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
3-glasfönster
Grundmur
Betong

Länkar

Området

Att bo i Uppsala

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. Det är en växande tätort med en stark arbetsmarknad. I de centrala delarna hittar man sevärdheter som Uppsala slott, Linnéträdgården och norra Europas största domkyrka. Staden är mycket känd för sitt universitet som är Nordens äldsta, grundat år 1477 och. Varje år läser drygt 40 000 studenter i Uppsala. Universitetet är en stor arbetsplats som tillsammans med Akademiska sjukhuset erbjuder flera tusen arbetstillfällen.

Från Uppsala finns goda kommunikationer till såväl Stockholm som andra närliggande orter. I Uppsala finns en bra variation när det gäller boendet och du kan välja att bo lantligt eller centralt, i villa eller bostadsrätt. I området hittar du ett stort urval av skolor, både kommunala och fristående med olika profiler och inriktningar. Här finns också elitlag inom innebandy, bandy, basket och badminton.

Köpa eller sälja bostad i Uppsala? Kontakta våra mäklare i Uppsala! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Marielund 513 Rödgrind

Marielund 513 Rödgrind,
755 97 Uppsala

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Andreas Ödman

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0701-446 445