Livsstilsboende i undersköna Skönningared

Skepplanda, Ale

Skönningared 360

På förhand
Utgångspris
5 000 000 kr
Antal rum
6
Typ
Gård, inriktning hästgård
Areal
2,23 ha

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Livsstilsboende i undersköna Skönningared

Välkommen till en fantastisk gård med fina ekonomibyggnader att forma efter önskemål

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0303-20 86 61

 • Extra kontaktperson

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 62

Planskiss

Planlösning
Planlösning entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en fantastisk gård med fina ekonomibyggnader att forma efter önskemål. Gården ligger i natursköna Skönningared, mellan Älvängen och Skepplanda i Ale kommun, och har anor som sträcker sig ända tillbaka till 1800-talets slut. Här bor man i fantastiska omgivningar med vidsträckt utsikt över det vackra och öppna landskapet som breder ut sig framför fastigheten, åt öster ser man hela vägen bort till Skepplanda tätort där kyrktornet gestaltas mot skyn. Ett idealiskt läge i lantliga miljö som även har inslag av flertalet vackra och nybyggda villor då dessa tomter styckas av från gården. Älvängen med centrum och service nås på cykelavstånd, likaså Skepplanda. Pendel samt motorväg når man på några få minuter med bil vilket ger fina pendlingsmöjligheter.

Gården har i dag inriktning mot hästverksamhet där stallet är inrett med tre boxar samt tre stora spiltor, en yta som skulle kunna disponeras på ett annat sätt för fler boxplatser. Sadelkammare och spolspilta med varmvatten finns samt bekväm anslutning direkt från stallet till den väldränerade paddocken (senast nyttjad som rasthage). Fina gräshagar finns också. Vägg i vägg till befintligt stall fortsätter den stora ladan vilket skapar ännu mer möjligheter för att till exempel utöka stallplatser eller till nyttjandet av uppställning. Ytterligare en ekonomibyggnad finns på fastigheten vilket skulle lämpa sig fint för verksamhetslokal eller förvaringslokal. I anslutning finns en stor dubbelcarport väl tilltagen för att rymma husbilar. Plats för traktorer eller andra maskiner finns under tak i access till ladan. Är man intresserad av att köpa till skog alternativt arrendera mer åker/betes mark är säljaren öppen för att diskutera detta då säljaren äger angränsande mark.

Flertalet fina ridvägar finns i orådet där bland annat en av lederna som ingår i Säkra Ridvägar i Ale passerar precis förbi gården vilket gör att man kan rida hela vägen bort till Utby. Se: http://www.sakraridvagar.se/ för mer information. Som granne ligger även Slottsgården Häst och Ridskola vilket erbjuder lektioner och anläggning med både paddock och ridhus.

Det stora boningshuset erbjuder härliga ytor och har genomgått stora förändringar med totalrenovering samt tillbyggnation mellan 79-80 så när som bevarade timmerväggar. Taket har fått en renovering 2010, badrummet renoverades 2009, Uppdatering av värmesystem 2012, flertalet av vitvarorna i köket bytes 2008. Fastigheten är nyligen påkopplad på kommunalt VA via gemensamhetsanläggning och fiber finns indraget. På tomten finns även en gäststuga. Trädgården är vacker och fint inramad av häckar och träd med plan gräsmatta och här växer unikt både ett Akaciaträd och Platanträd som man möts av vid den representativa infarten till fastigheten.

Varmt välkommen på visning!

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skönningared 7:54

Ombyggnad, Renoveringar

Omfattande ombyggnation samt tillbyggnad av boningshuset 1979-1980.

Planbestämmelser

På grund av tidigare avstyckning kommer uppdaterad information inom kort

Information

Typ
Gård
Upplåtelseform
Äganderätt
Inriktning
Hästgård
Antal skiften
2
Utgångspris
5 000 000 kr
Byggnadstyp
1 ½ plan
Rum
6
Boarea
160*
Byggnadsår
1909

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Värme
28 340 kr
Försäkring
6 163 kr
Samfällighetsavgift
1 745 kr
Renhållning
2 900 kr
Vatten/Avlopp
8 400 kr
Summa
47 548 kr

Uppvärmningen inkluderar el för hela fastigheten. detta är ett genomsnitt för de tre senaste åren. Försäkringen gäller lantbruksförsäkring boende del.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp via gemensamhetsanläggning

AREAL

Arealkälla
Taxerad areal
Åker
1,3
Övrigt
0,9311
Totalt
2,2311

Mark

Åkermark

1,3 ha

Övrig mark

0,7311 ha

Tomt

Tomtarea 2000 m².

Inskrivna servitut och övriga gravationer

På grund av tidigare avstyckning kommer uppdaterad information inom kort

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år) - Sammanfattning

Summa
47 548 kr

Driftkostnader inkluderar följande:
-Uppvärmning och el för hela fastigheten, 28340kr. Detta är ett genomsnitt för de tre senaste åren.
-Försäkring: 6163 kr ( lantbruksförsäkringens boendedel)
- VA: 8400kr
-Vägavgift: 1745kr
-Renhållning 2900kr

Byggnadssätt

Fasad
Trä
Stomme
Trästomme samt timmerväggar
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Luft/vatten värmepump, vattenburna radiatorer. Golvvärme i badrummet
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
Isolerglaskassetter, kopplade fönster, takfönster

Övrig information

Fastighetstaxering

Fastighetstaxeringsuppgifter ej fastställda på grund av avstyckning, kompletteras inom kort.

Länkar

Övriga byggnader

Ekonomibyggnader

Maskinhall, gårdsverkstad, mm, värdeår 1980-

Area 180 kvm. Beskaffenhet: Bättre.

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 282 kvm. Beskaffenhet: Enklare.

Ladugården renoverades 1975-1985 och ny tillbyggnad byggdes klart 1985 (svinstall i vinkel) Skjul på baksidan byggdes 1985.

Området

Mäklaren om Ale

Ale kommun består av åtta tätorter som ligger som ett pärlband längs Göta Älv samt av vidsträckt landsbygd. Kommunen bjuder på rik och varierad natur. Ale kommun har tillgång till det mesta när det gäller ett bekvämt boende, här är det alltid nära till service, aktiviteter och handel.

NATUR OCH FRITID
Charmen med Ale kommun är naturen. Badsjöarna är små idyller, fiskesjöarna lockar många gäster varje år och naturreservatet Risveden som kärna är storslagen upplevelse. I Ale finns dessutom utsökta möjligheter att kombinera aktiviteter med naturupplevelser. För den golfintresserade erbjuder Kungs-gården i Alvhem en 18-hålsgolfbana som omges av skön och grön natur. Den som inte svingar klubban kan gå en kulturstig. Utöver golfbanan i Alvhem erbjuds en 18-hålsbana utöver det vanliga i Nödinge. Som en av de första banorna i landet får Nödinge sandtäckta fairways, krypven överallt och golfbilar till alla som önskar. Repslagarmuseet är ett industriminne i Älvängen i Ale kommun. Repslagarmuseet startades 1996. Anläggningen har en 270 meter lång fungerande repslagarbana som har använts till att tillverka tågvirket till ostindiefararen Götheborg. Risveden är paradiset för den naturintresserade med sitt fiske, bad, vandringar, bär- och svampplockning. Göteborgs närmaste vildmark är ett vidsträckt område och med sina omkring 20 000 hektar är det Västsveriges största sammanhängande skogsområde. Här finns stora ännu orörda gammelskogar och ett stort antal myrmarker, sjöar och tjärnar. Ströms slottspark är en favoritplats hos Lilla Edet-borna. Parken ligger längs med Göta älvs strand och bjuder in till stunder med familj och vänner. Kanske på en picknickfilt?

Har du spring i benen finns det en rad aktiviteter, exempelvis kan du spela boule och träna i utomhusgymet. Här anordnas även konserter och för den kaffesugne finns trevliga Ströms slottscafé. I Lilla Edet finns Sveriges bästa laxfiske. Varje år fångas ungefär 1 000 laxar på den cirka 700 meter långa fiskesträckan. Det är här som laxen och öringen möter det första vandringshindret på sin väg uppför Göta älv.

KOMMUNIKATIONER
Från Ale kommun in till Göteborg är det goda kommunikationer. Du kanske jobbar inne i Göteborg och tänker att det blir jobbigt med avståndet? Tvärt om. Det tar bara dryga 15 minuter med pendeln till centralen. Pendeltåget mellan Trollhättan och Göteborg går både snabbt och med täta avgångar.

Köpa eller sälja bostad på Marstrand? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Skönningared 360

Skönningared 360,
446 94 Skepplanda

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0303-20 86 61

 • Extra kontaktperson

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 62