Hoppa till innehåll

Alingsås - centralt, Alingsås

Gärdesgatan 11

Utgångspris/bud:
1 750 000 kr
Avgift:
5 996 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
70 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 3

*I månadsavgiften ingår värme, vatten, sophantering, kabel-TV och bredband

ANMÄL DIG TILL VISNING

  1. Obligatorisk föranmälan via webben

Boka visningstid

Ansvarig mäklare

Victoria Gillgren

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Alingsås

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Ljus och topprenoverad 3:a med centralt läge

Beskrivning

Gärdesgatan 11 är en centralt belägen lägenhet med tre rum och kök fördelat på 70 kvadratmeter med grönskande ytor utanför . Ett ypperligt läge endast några minuter ifrån stan. På tredje våningen möts du av en ljus och rymlig hall med gott om plats för ytterkläder. Köket är modernt och renoverat år 2017 och försett med bra bänkytor och förvaring. Bostaden präglas av enhetliga golv och fina ytskikt i hela hemmet, vilket skapat en röd tråd och trivsam atmosfär. Badrummet är smart utbyggt och erbjuder plats för både dusch, wc och en tvättmaskin för en bekväm vardag. Dessutom finns ytterligare ett litet gäst-wc.

En balkong ger möjlighet till utomhusvistelse och eventuellt lite balkongodling. Lägenheten har ett utmärkt läge med närhet till bageri, matbutik och restaturang samt pendelstationen, vilket gör det enkelt att ta sig runt och vidare. Det finns gott om parkeringsmöjligheter i området och det mesta nås på cykelavstånd. Sammantaget erbjuder Gärdesgatan 11 en bekväm och modern boendemiljö med närhet till allt man kan tänka sig.

Förråd finns både i källare och på vinden vilket ger bra förvaringsmöjligheter. Läget är centralt med gångavstånd till såväl pendelstationen, centrum och badsjöar.
En bostad som passar alla!

Varmt välkomna med din intresseanmälan till ansvarig mäklare!

Rumsbeskrivningar

Hall
Tre trappor upp från ytterentrén nås denna mycket trivsamma ljusa lägenhet. Hallen är rymlig med gott av avhängnings möjligheter. Hallen är navet i bostaden och här når man både kök, vardagsrum, sovrum och badrum. Lite vid sidan av har man ett av sovrummen med lilla wc:n, till denna del finns det också en separat ytterdörr ifrån trapphuset.

Badrum
I anslutning till hallen ligger badrummet vilket är relativt kvadratiskt och är totalrenoverat 2017. Golvet har ett vackert grått klinker och försett med golvvärme och väggarna har vitt klassiskt kakel. Här har man vid renovering valt att bygga ut badrummet för att bland annat få plats med tvättmaskin. I bostaden finns även ett gäst-WC.

Kök
Relativt nyrenovrat kök med en stilren touch. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och golvet är belagt med ett fint laminatgolv. Arbetsytorna är placerade längs med långväggen och köket är väl tilltaget för bostadens storlek. Här man skapat mycket bänkyta och förvaring. Vask i rostfritt stål, integrerad diskmaskin, kyl/frys, micro och ugn finns förstås det med.

Vardagsrum
Ljust rymligt vardagsrum i fina toner. Plats för både soff-och tvhörna samt en sittplats för trevliga middagar. Härifrån når du även balkongen som har plats för en cafe-möbel och kanske lite odlingar vid rätt årstid. Utanför är det fin grönska som föreningen sköter.

Sovrum/Kontor/Gästrum
I lägenheten finns två rymliga sovrum, idags används det ena som sovrum och det andra som kontor/gästrum.

.

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris/bud
1 750 000 kr
Lägenhetsnummer
12
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
70 kvm

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 996 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, sophantering, kabel-TV och bredband

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Lägenhetshus med källare
Byggår
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Fönster
3-glas fönster

Ombyggnad, Renoveringar

Renoverat utökat badrum 2017
Kök renoverat 2017
Nytt golv kök och hall 2017
Nytt golv båda sovrummen 2018
Nymålade tak och väggar sovrum 2021
Nymålade tak och väggar hall 2021
Nytt golv vardagsrum 2023
Nymålade tak och väggar vardagsrum 2023

Övriga byggnader/utrymmen

Alla medlemmar i föreningen har tillgång till hobbyrum, tvättstuga, mangelrum, soprum, cykelförråd samt föreningslokal. På innergården finns en trevlig uteplats med grill och utemöbler, perfekt att spendera ljumma sommarkvällar vid.

I källaren finns förråd.

TV/bredband

kabeltv

Parkering

Det kan finns möjlighet at hyra parkeringsplats, separat kö till detta. Runt om i området finns det parkeringar att hitta kostnadsfritt.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,5556%
Andel av årsavgiften är
5,5556%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
225 468 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
470 kr
Summa
470 kr

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2020-01-23

Bostadsrättsförening

Namn
HSB BRF Muraren i Alingsås
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
18
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*

*Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Renoveringar:
1985 stamrenovering ink badrum och kök
2007 Nya blandare i samtliga lägenheter
2008 Dränering kring huset samt nytt fläktsystem med nya fläktar i samtliga lägenheter
Nya lägenhetsdörrar
Ommålat trapphus
Nytt tak
Relining av horisontalstam i källaren

Parkering

Separata köer för hyra av parkeringsplats.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, två hobbyrum, källarförråd, samlingslokal, tvättstuga med torkrum samt mangelrum.

Om Alingsås - centralt

Mäklaren om Alingsås

Välkommen till Alingsås, den naturnära trästaden med småstadens fördelar, storstadens utbud och möjligheter som passar både ung som gammal. Alingsås är en stad med visioner om framtiden vilket gör kommunen levande för både stadsbor, besökare, studenter och pensionärer.

BEBYGGELSE
I Alingsås kommun bor idag cirka 38 000 invånare. Staden som är under ständig förändring har ett växande kommuninvånarantal, och en blandad bebyggelse som utgörs av såväl toppmoderna hem samt träbyggnader från 1700- och 1800-talen.

UTBILDNING
I Alingsås kommun finns ett 30-tal kommunala förskolor samt flera grundskolor och fritidshem. Även Alströmergymnasiet som har ett brett utbud av olika program ligger beläget i Alingsås.

SERVICE
Området erbjuder ett brett serviceutbud. Alingsås kallas ofta Kaféstaden, på grund av sina många caféer, och har ett levande centrum med även stort utbud av butiker och restauranger. Centralt ligger köpcentren Storken och Vimpeln och i Bolltorp finns ett nybyggt handelsområde med bl.a. byggvaruhus och mataffär.

KOMMUNIKATIONER
Pendeltåget mellan Alingsås och Göteborg erbjuder ett snabbt och smidigt färdsätt med en restid in till Göteborg på ca 30 minuter. Alla busslinjer anländer till Alingsåsterminalen, så att resenärerna på ett smidigt sätt ska ha möjlighet till bytesresor.

NATUR OCH FRITID
I området finns flera fina parker och man har alltid nära till friluftsliv och olika sjöar. Hjortmarka naturreservat sägs vara kommunens mest frekventerade rekreationsområde med elljusspår och vandringsleder, men runtom i Alingsås finns mängder av promenadvänlig natur. För den som vill uppleva naturen nära centrum finns Nolhaga park; en grön oas med öppen djurpark och lekplats. Lövekulle camping ligger alldeles vid Mjörn och där kan du t.ex. hyra kajak och kanot. Varje oktober lockas över 80 000 besökare till Lights in Alingsås, Europas största arrangemang för experimentell ljussättning av offentliga platser. Staden har även en egen Potatisfestival som bl.a. firas med knallemarknad, musikframträdanden och nöjesfält.

Köpa, sälja eller värdera bostad i centrala Alingsås? Kontakta våra mäklare i Alingsås! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Gärdesgatan 11

Gärdesgatan 11

441 32 ALINGSÅS

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Värdera din bostad i sommar med Bjurfors

Anmäl dig till visning

Obligatorisk föranmälan via webben

Jag vill anmäla mig

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Gärdesgatan 11

Obligatorisk föranmälan via webben

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo