Alingsås - Stadsskogen, Alingsås

Trollskogsgatan 17

Såld, 2021-03-27
Slutpris
2 200 000 kr
Avgift
4 260 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 2
Boarea
69 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Carina Berg

  Fastighetsmäklare / Franchisetagare

  :
  Telefon: 0764-92 55 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Mäklaren om Stadsskogen

Varmt välkommen till Stadsskogen, Alingsås nyaste stadsdel som fortsatt växer fram. Med sin nybyggaranda och varierande bebyggelse lockar Stadsskogen boende i alla åldrar och skeden i livet. Namnet beskriver på ett ypperligt sätt grundtanken och kärnan i stadsdelen; staden och skogen. Kommunikationerna till Alingsås centrum samt servicen i närområdet ger stadens utbud samtidigt som den omgivande naturen är påtaglig.

Området
Sjön Mjörn är i blickfånget från Stadsskogens sluttningar och flera av bostäderna i området kan njuta av vyn från egen uteplats. Nere vid sjön finner vi Alingsås segelsällskap, två fina badstränder inom promenadavstånd och en idrottsanläggning med minst sagt fint läge. Den som söker lugnet i skogen har stora och vackra områden att promenera på och likaså finns motionsspår.

Fritid
Som ovan nämnt finns skogar att ströva i, motionsspår och fina badmöjligheter vid strandkanten. Den fotbollsintresserade kan bland annat se Alingsås FC:s duktiga damlag på Mjörnvallen. I moderna Stadsskogshallen utövas bland annat innebandy, handboll och badminton. Här brukar det vara bra stämning på läktaren. Väl värt ett besök är Alingsås Parken som ligger inom promenadavstånd. I parken finns en klassisk dansbana som är aktiv och utöver dans anordnas även andra trevliga evenemang under året.

Utbildning
Kommunal och fristående förskola finns i området. Grundskolan Stadsskogenskolan hyser årskurserna från förskoleklass upp till årskurs 6. Här finns även fritidsverksamhet. Högstadium och gymnasium finns i centrala Alingsås.
Service
Då stadsdelen fortsätter att växa kommer vi säkerligen se flera etableringar under åren som kommer. Redan nu finner vi en modern och mysig kvarterskrog. Under mars månad 2020 kommer en efterlängtad livsmedelsaffär att öppna i helt nya lokaler. Sävelångens omtyckta vårdcentral finner vi också i området.

Kommunikationer
Alingsåssnabben är en expressbuss som tar resenärerna från Stadsskogen till Svingeln i Göteborg på bara 45 minuter. En mycket uppskattad pendlarlinje vilken breddar arbetsmöjligheterna för de boende markant. Stadsbussarna till centrala Alingsås går med täta mellanrum. Det går även bra att både cykla och promenera in till centrum.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Alingsås kommun? Kontakta våra mäklare i Alingsås! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Stadsskogens 3 bästa

3
 • Staden och naturen i ett
 • Spännande nybyggaranda
 • Direkt närhet till sjön Mjörn