En idyll intill Östra Nedsjön

Hindås, Bollebygd

Lassövägen 12

Utgångspris
7 000 000 kr
Antal rum
5
Boarea / Biarea
148 kvm / 98 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
4055 kvm

En idyll intill Östra Nedsjön

Med strålande sjöutsikt intill Östra Nedsjön ligger denna strandfastighet, som under 2019 genomgått omfattande renoveringar. Drömläge med egen brygga.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Lassövägen 12 och denna. Lassövägen 12 - Bjurfors
Välkommen till Lassövägen 12 och denna
Här bor man intill Östra Nedsjön med egen strandlinje om ca 75 kvm. Lassövägen 12 - Bjurfors
Här bor man intill Östra Nedsjön med egen strandlinje om ca 75 kvm
På bryggan tillbringas gärna lata sommardagar. Lassövägen 12 - Bjurfors
På bryggan tillbringas gärna lata sommardagar
Med kräftfiske och en god bok kan många timmar spenderas utan att lämna den egna tomten. Lassövägen 12 - Bjurfors
Med kräftfiske och en god bok kan många timmar spenderas utan att lämna den egna tomten
Den trevliga utsikten är ständigt närvarande från stora delar av tomten och även inne i huset. Lassövägen 12 - Bjurfors
Den trevliga utsikten är ständigt närvarande från stora delar av tomten och även inne i huset
Välkommen in i denna villan där gammalt möte nytt på ett naturligt och fint sätt som ger karaktär. Lassövägen 12 - Bjurfors
Välkommen in i denna villan där gammalt möte nytt på ett naturligt och fint sätt som ger karaktär

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bara 30 minuter från stadsbruset i Göteborgs innerstad står skogen alldeles tyst och hög längs sjöns stränder. Ute på bryggan, alldeles nedanför den högt belägna villan, är friden total. Det är något speciellt med att bo intill en sjö, inte bara att man kan bada, fiska och åka skridskor, utan också för hur årstidernas växlingar speglas i sjön och både himmel och dagsljus verkar fördubblas. Just detta hem är fyllt till bredden av ljus, himmel och sjö. Inbäddad i grönska och med strålande sjöutsikt ligger denna fantastiska strandfastighet med egen strandlinje om ca 75 meter intill Östra Nedsjön.
Fastigheten har under 2019 genomgått omfattande renoveringar och nu finns möjlighet att förvärva detta drömläge och vidareutveckla fastigheten till just ditt drömboende.
Villan är idag fördelad på fem rum och kök varav tre sovrum, med möjlighet till fyra sovrum. Här samsas kvalitetsmaterial, vår tids design och bekvämligheter, så som tex bergvärme, två nya badrum, ett nybyggt kök. Kvar finns välbevarade detaljer från husets ursprungstid, som det fina parkettgolvet med fiskbensläggning och den vackra öppna spisen som återfinns i vardagsrummet och många av innerdörrarna har fått behålla sin charmiga, något nötta färgsättning. Gammalt möter nytt på ett naturligt och fint sätt som ger karaktär och personlighet till bostaden.

Den vidsträckta utsikten över sjöns glittrande vatten är ständigt närvarande på så väl på insidan som utsidan, med de stora fönsterpartierna som vänder sig mot sjön. Utsikten avspeglar sig som en föränderlig och levande tavla som man inte kan titta sig trött på och är lika vacker så väl en sommardag som en snötäckt vinterdag.
En sluttning leder ner till tomtens strandlinje med den egna bryggan som ger plats för kanot, båt eller badmöjligheter. Under vintertid kan sjön agera som skridskobana. Ett perfekt boende för den aktiva familjen där utomhusaktiviteterna finns direkt utanför dörren.
Om man vill variera sina badställen så finns flera badplatser att välja på i närheten, som tex den vackra sandstranden i Nedflo vid Västra Nedsjön.
Med den direkta närheten till skogen så finns det mängder av promenadvägar, bär och svamp och på den egna tomten växer det också kantareller, lingon och blåbär.

Här bor man med en känsla av att vara långt borta från stadens puls, dock når du Göteborg och Borås på endast 30 minuter med bil. Till Landvetter flygplats tar det ca 10 minuter med bil. Till centrala Hindås med mataffär och restaurang är det drygt 6 km.

Sammanfattningsvis är detta en fantastisk fastighet som bjuder på mycket och bör upplevas på plats.

Varmt välkomna att höra av er för mer information eller boka er för visning.

Interiör

Vi välkomnas in i huset via den nybyggda altanen som omgärdar huset alla fyra sidor. Vi kliver in i hallen och möts av den väl tilltagna och ljusa ytor. En känsla av perfektion infinner sig och känslan av, att här vill jag bo! Här sätts tonen för detta fortsatta stilsäkra hem, med en personlig stil och väl genomtänkta materialval där gammal möter nytt på ett personligt vis.
Golvet i hallen är belagt med en fin kalksten som är enhetligt återkommande även i köket och badrummen både på entréplanet och övre plan. Alla väggarna på entréplanet är vitmålade. I anslutning till entrén finns ett praktiskt kapprum med god plats för förvaring av familjens kläder och skor.

Vidare in breder de sociala ytorna ut sig när vi når kök och vardagsrum som samsas i en öppen planlösning, vilket tillsammans bildar en härlig volym. Köket, vilket blir den naturliga samlingspunkten är stilrent inrett och med sin tillhörande köksö med bardisk med plats för stolar, öppnar upp sig mot sällskapsytorna vid matplatsen och vardagsrummet. En perfekt plats för gästerna att mingla runt medan kocken förbereder maten. Köket gör sig bra för trevliga tillställningar och det bidrar också till att detta hem blir ett socialt boende. Kökets interiör går i vitt och det blir snyggt med den ljusa bänkskiva i komposit. Detta blir till ett drömkök för den matlagningsintresserade och gör matlagningen till ett rent nöje. Den maskinella utrustningen består utav en diskmaskin, induktionshäll med integrerad fläkt, inbyggnadsmicro- och ugn samt kyl och frys.

Från både köket och vardagsrummet når vi den inbjudande och ljuvliga altanen, via dubbeldörrarna, som tack vare det höga och fria läget ger möjlighet till sol under stora delar av dagen och en med en magisk sjöutsikt ständigt närvarande. Här finns gott med plats för flera olika sittgrupper och självklart ryms även grillen utan problem. Här spenderar familjen gärna många härliga soltimmar tillsammans med nära och kära eller enbart familjen en ljummen vardagskväll. När den varma kvällssolen faller över uteplatserna blir atmosfären mycket speciell, ljusa och varma kvällar är den stilla atmosfären invid sjön nästan magisk.

Vardagsrummet ger med sina stora fönsterpartier dagsljuset fritt spelrum på den vackra parketten i fiskbensläggning. Parketten är välbevarad från husets ursprung och har slipats och därefter vitlaserats.
I vardagsrummet finns också den vackra, något välvda öppna spisen, som med en sprakande brasa kan förhöja känslan en frostig och kall vinterdag.

Intill vardagsrummet ligger bostadens första sovrum med generös Walk-in-Closet och badrum i direkt anslutning. Sovrummet ger plats för dubbelsäng och en mysig läshörna för den som önskar. Slipat plankgolv som vitlaserats ger en mjuk och behaglig känsla att sätta ner fötterna på på morgonen. Walk-in-Closet, med mjuk heltäckningsmatta, som ger plats för förvaring av kläder och skor. Detta utrymme kan likväl användas som ett arbetsrum eller sovrum för den som önskar.
Badrummet på entréplanet går att nå från både sovrummet och hallen. Badrummet är utrustat med elektrisk handdukstork, handfat, wc och dusch med infälld belysning. Två fönster i olika väderstreck bidrar till fint naturligt ljus tillsammans med spotlights i taket. Kalkstensgolv och vitt kakel på väggarna i duschen och övriga väggar vitmålade.

Övre plan:
Via trappan i hallen tar vi oss upp till övre plan som fördelar sig på en möblerbar hall, två sovrum, en klädkammare och ett nybyggt badrum.Alla rummen har plankgolv som vitlaserats. Badrummet har samma enhetliga stil som badrummet på entréplanet med kalkstensgolv och vitt kakel i duschdelen och övriga väggar vitmålade. Här finns vikbara duschväggar av klarglas, wc och handfat samt elektriskt handdukstork. Ett fönster bidrar till fin naturligt ljus och spotlights i taket.
De båda sovrummen är mysiga med sitt snedtak och något lägre takhöjd, och är båda i en bra storlek. Här ryms säng och skrivbord utan problem. I den möblerbara hallen bildas en mysig läshörna och från hallen nås och klädkammaren med plats för förvaring av kläder och annat.

Från entréplanet tar vi oss också ner till källaren, som fördelar sig gillestuga, matkällare, tvättstuga, verkstad samt teknik/pannrum samt ett äldre badrum (ej i bruk). Groventrén är utrustad med tvättmaskin och torktumlare och i anslutning finns ett praktisk torkrum.
Gillestugan kan mycket väl användas som ett allrum, som kan bli den perfekta platsen för filmkvällar, eller familjens spelkvällar med brädspel eller en tv-spelsutmaning.
Matkällaren är en fröjd efter en storhandling, eller för skrymmande köksmaskiner eller varför inte inreda en egen vinkällare.
I teknikrummet huserar bergvärmepumpen, el och larminstallationer. Verkstaden ger plats för kreativa projekt. I källaren återstår uppfräschning av ytskikt som den nya ägaren får slutföra efter eget tycke och smak.

Sammantaget är detta en stilsäker bostad, där man har en väl genomtänkt planlösning - perfekt för den sociala och aktiva familjen. Här är det bara att flytta in och börja trivas.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Jordås 1:41

Ombyggnad, Renoveringar

2019
Ny el med nya in och utvändiga centraler
Nytt avlopp-minireningsverk
Ny dränkbar pump
Ny hydrofor
Dränering och isolering av källargrund
Markarbeten inkl. murar, avverkning skog
Ny bergvärme
Ny golvvärme och radiatorer (ej i källare)
Ny frånluftsventilation
Samtliga rör/stammar utbytta invändigt och utvändigt
Tak omlagt med ny råspont, papp, läkt, pannor/plåt
Nya fönster/dörrar (ej källarfönster och blyinfattat fönsterhall)
Ombyggnation kök
Två ombyggda badrum
Tilläggsisolering ytterväggar
Tilläggsisolering vind + väggar kattvindar
Nya ytskikt på samtliga väggar entréplan och övre plan
Ny altan runt hela huset
Ny altan vid sjön
Utvändig belysning och förberett utvändig el för hela tomten
Installation larm
Fiber installeras under 2020, är betalt och förberett från hus till tomtgräns

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Bollebygd Jordås GA:3 ändamål: Vägar, Grönområden, Bad- och/eller båtanläggning

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 289 000 kr
Byggnadsvärde
1 389 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1936
Fasad
Trä
Grund
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme, öppen spis
Takbeklädnad
Tegel/plåt
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
2-och 3-glasfönster
Grundmur
Betong

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten, Enskilt avlopp-minireningsverk från 2019.

Uteplats/balkong

Härlig nybyggd altan som omgärdar hela huset med hänförande sjöutsikt. Här ryms flera olika sittgrupper och självklart grillen utan problem. När den varma kvällssolen faller över uteplatserna blir atmosfären mycket speciell, ljusa och varma kvällar är den stilla atmosfären invid sjön nästan magisk.

Tomt

Huset omfamnas av 4055 kvm stor tomt som består av sluttning och plana ytor, buskar och planteringar, med öppen sjöutsikt framför dig, vilket ger en ljus tomt med sol från morgon till kväll. Till stor del naturtomt med blåbär, kantareller och lingon på den egna tomten.

TV/bredband

TV via mobilt nätverk från Telia

Fiber är beställt och förberett. Installation sker under 2020 och betalas av säljaren,

Parkering

Enkelt garage med plats för 1 bil.
På uppfarten ryms många bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
7 000 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
148 kvm*
Tomtarea
4055 kvm
Biarea
98 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
500 kr
Hushållsström
17 388 kr
Försäkring
5 821 kr
Renhållning
2 791 kr
Vatten/Avlopp
3 800 kr
Summa
30 300 kr

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 517 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
49
Energideklarationsdatum
2020-06-24

Karta

Lassövägen 12

Lassövägen 12,
43898 Hindås

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63