Hoppa till innehåll

Nyproducerat på attraktiva Byttorp!

Byttorp, Borås

Ribbingsgatan 2B

Pris:
1 295 000 kr
Avgift:
2 453 kr*
Antal rum:
1
Boarea:
36 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
6 av 7
Hiss:
Ja

*I månadsavgiften ingår värme. Kostnaden för hushållsel samt kall- och varmvatten ingår ej i månadsavgiften och preliminär debiteras av föreningen om 531 kr. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för bredband och tv om 173 kr. Totalt: 2995 kr. Förbrukar man mer eller mindre än preliminär debitering så regleras den i efterhand. Preliminärdebitering ovan redovisas exkl moms.

*** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

ANMÄL DIG TILL VISNING

  1. Bokad visning. Anmäl dig på bjurfors.se eller ring Bjurfors 033 - 281300.

Boka visningstid

Ansvarig mäklare

Mathias Strinäs

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Borås

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Nyproducerat på attraktiva Byttorp!

Här ges en möjlighet att förvärva en av ettorna i Brf Port 17. Bostaden är nyproducerad från Q4 2022 med generösa umgängesytor och smakfulla tillval.

Beskrivning

I Byttorps attraktiva villakvarter, med promenadavstånd till stadskärnan och naturreservatet Rya åsar inom räckhåll finner ni denna välplanerade lägenhet från 2022. Ni möts av vackra naturmaterial, smarta förvaringslösningar, fina ytskikt och en alldeles särskild atmosfär. Bostaden är modernt disponerad med fina umgängesytor. Den sociala planlösningen skapar en fantastisk rymd och ett generöst ljusinsläpp till hela bostaden via de stora glaspartierna som vetter ut mot den generösa balkongen. Här kan varma sommarkvällar avnjutas i större sällskap med direkt anslutning till sällskapsytorna i vardagsrummet. Det stilrena badrummet har en tvättavdelning som onekligen underlättar i vardagen. Goda förvaringsmöjligheter genom både flera garderober, en klädkammare och ett lägenhetsförråd som tillhör bostaden. Välkommen att trivas!

Här bor man i uppvuxna, idylliska och anrika villakvarter med närhet till natur, skolor och utmärkta kommunikationer men ändå med stadens puls endast 10 minuter bort. En unik och svårslagen kombination som har gjort området till ett av Borås mest omtyckta. Ett stenkast bort ligger Byttorpssjön och på kort avstånd når du flera olika matbutiker som välsorterade ICA Byttorp, Willys, ICA City, ICA Knalleland mm. I närheten finns både fristående och kommunala förskolor samt grundskolor. För den som pendlar med bil till Göteborg eller andra delar av Borås är läget utmärkt då man tar sig snabbt ut till RV40.

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 295 000 kr
Lägenhetsnummer
21505
Våningsplan
6 av 7
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
36 kvm*

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 453 kr

I månadsavgiften ingår värme.

Kostnaden för hushållsel samt kall- och varmvatten ingår ej i månadsavgiften och preliminär debiteras av föreningen om 531 kr. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för bredband och tv om 173 kr. Totalt: 2995 kr.

Förbrukar man mer eller mindre än preliminär debitering så regleras den i efterhand.
Preliminärdebitering ovan redovisas exkl moms.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus med hiss
Byggår
2022
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluftsventilation med tilluft genom fasadspalt
Fönster
3-glas

Övriga byggnader/utrymmen

Barnvagnsrum och cykelförråd finns.

Uteplats/balkong

Balkong i uppskattat väderstreck.

TV/bredband

Telias baspaket Lagom ingår med 28 TV-kanaler, telefoni via bredband och 100/100 Mbits bredbandsanslutning. Fler kanaler och snabbare bredband kan läggas till.

Parkering

Till förfogande finns 38 garageplatser samt 3 utvändiga parkeringsplatser. Kostnaden per garageplats är beräknad till 800 kr/mån och för utvändig p-plats är kostnaden beräknad till 500 kr/mån. Parkeringarna har fördelats ut vid inflyttning och för att ställa sig i kö för dessa hör ni av er till Lots Ekonomi.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1682%
Andel av årsavgiften är
1,16825%

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har inte varit möjlig att räkna fram, eftersom relevant andelstal inte gått att få fram från föreningen eller förvaltaren.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
266 kr
Försäkring
110 kr
Vatten/Avlopp
265 kr
Summa
641 kr

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Port 17
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen

Brf Port 17 äger fastigheten Byttorpstå 1 & 2 samt Lundby 1:1. Byggnationen färdigställdes under slutet av 2022 och inflyttning på börjades i december 2022. I föreningen finns 48 st bostadsrätter för bostadsändamål - 3115,8 kvm.

Föreningens ekonomi

På grund av det kraftigt höjda ränteläget har föreningen sett över fördelning, amortering och bindningstid på föreningens lån. Projektören (Cernera AB) tillskjuter utöver startkassa om 65.000 kr , 885.000 kr som första amortering. Föreningen har också förhandlat med banken avseende de första 5 årens amortering vilket medför att avgiftshöjningen som det ökade ränteläget medför kan hållas på en rimlig nivå. Bostadsrättshavarens avgifter kommer framöver att höjas ca 2% varje år för att kompensera för föreningens ökade räntekostnader.

Länkar

Om Borås

Mäklaren om Borås

MODERNA OCH VÄXANDE BORÅS
I Borås bor du i en vackert belägen stad som följer Viskans dalgång med ett vakande öga från Rya Åsars beskyddande kullar.Det är modern stad och del av en dynamisk tillväxtregion i en miljö där proportionerna är lagom och takten lite lugnare.

VÄVD AV HISTORIEN, FORMAD AV FRAMTIDEN
Borås är sen sekler tillbaka en starkt präglad textil- och handelsstad. Staden är vävd av historien och formad för framtiden. Borås Konstmuseum, Textilmuseet och Borås Museum erbjuder ett rikt utbud av konstnärliga höjdpunkter av olika slag och former om du vill uppleva historiens vingslag. Staden utvecklar sin framtid på arvet från textil och handel. Den är en del av en tillväxtregion och utmärker sig nationellt inom affärsområden som textil, e-handel och logistik. Här finns också Viared utmed riksväg 40, en företagspark under stark utveckling. En strategisk skandinavisk placering med ungefär samma avstånd till Stockholm, Köpenhamn och Oslo och närhet till Göteborg med Landvetter Airport. Floden Viskan var förr den livsnerv som industrin byggde sin framtid på. Nu ger Viskans flöde inspiration till rekreation och upplevelser.

PULS OCH PAUS
Det är kontrasterna som genomsyrar Borås. Å ena sidan puls, shopping och nöjesliv, å andra sidan mysiga parker, kullerstenar och svalkande bad. Här finns ett variationsrikt kulturutbud och upplevelser om du är aktiv. Djurparken är en av landets största. Borås är rikt på sjöar och vattendrag. Det finns flera badplatser med stor variation och kalla vintrar lockar stadsparksbadet. Sportintresset är stort i Borås kommun med lokala elitlag som IF Elfsborg, Norrby IF och Borås Basket.

Sträckan Göteborg-Borås är det tredje största pendlingsstråket i landet där pendling sker i båda riktningarna. Infrastrukturen inom regionen är en prioriterad fråga med Götalandsbanan i spetsen. Staden är navet i Sjuhärad med väl utbyggd kollektivtrafik inom Borås och till de fyra serviceorterna Dalsjöfors, Fristad, Sandared och Viskafors.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Borås? Kontakta Bjurfors mäklare i Borås! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Ribbingsgatan 2B

Ribbingsgatan 2B

504 66 BORÅS

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Värdera din bostad i sommar med Bjurfors

Anmäl dig till visning

Bokad visning. Anmäl dig på bjurfors.se eller ring Bjurfors 033 - 281300.

Jag vill anmäla mig

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Ribbingsgatan 2B

Bokad visning. Anmäl dig på bjurfors.se eller ring Bjurfors 033 - 281300.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo