Grönskande trea med både trädgård och balkong

Änggården, Göteborg

Carl skottsbergs gata 120A

På förhand
Avgift
3 870 kr
Antal rum
3
Boarea
55 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 2

Grönskande trea med både trädgård och balkong

Välkommen till vackra Änggården. Ljuvlig och unik trea med både trädgård och balkong. Här kan du njuta av solen hela dagen. Villakänsla mitt i stan!

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Carl skottsbergs gata 120A - Bjurfors
. Carl skottsbergs gata 120A - Bjurfors
. Carl skottsbergs gata 120A - Bjurfors
En ljuvlig kombination av tidstypiskt och trendigt renoverat. Carl skottsbergs gata 120A - Bjurfors
En ljuvlig kombination av tidstypiskt och trendigt renoverat
. Carl skottsbergs gata 120A - Bjurfors
. Carl skottsbergs gata 120A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till vackra Änggården. Ljus och helt unik trea med både trädgård och balkong. Här kan du njuta av solen hela dagen. Villakänsla mitt i stan!

En totalrenoverad lägenhet som gjorts om till en trea i ett grönskande läge. Sovrummen ligger knäpptyst in mot föreningens gemensamma trädgård och Änggårdens färgglada radhuslängor.

Ett läge att njuta av. Kom och titta!

Interiör

Välkomna till en härlig kombination av lägenhetens smidighet och villans frihetskänsla. Trädgården på framsidan har plats för både trädgårdsmöbler och odlingar för den grönfingrade.

En halv trappa upp från trädgården möts man av en liten hall med plats för avhängning innan man tar trappan vidare upp i bostaden. Lägenheten genomgick en omfattande renovering 2014-2017. Köket flyttades och badrummet renoverades (2017). Även ytskikt är omgjorda. På golvet ligger den ljuvliga ekparketten i original som löper från köket till vardagsrummet. Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer soffgrupp, matsalsgrupp och övrigt möblemang. Väggarna är vitmålade och badar i ljus från det stora fönsterpartiet och den franska balkongen. I ena hörnet finns ett stort och rymligt förråd.

Köket från 2014 ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet. En ljuvlig kombination av tidstypiskt och trendigt renoverat i stilrena färgval. Köket bjuder på allt från goda arbetsytor till bekvämligheter som diskmaskin.

De två sovrummen vetter med rofyllt läge in mot Änggårdens charmiga radhus som är karaktäristiska för området och mot föreningens gemensamma trädgård.

Det första sovrummet har en ljuvlig balkong i sydostligt läge med soltimmar från tidig morgon till tidig eftermiddag. Rummet har plats för dubbelsäng, tillhörande sängmöbler och god förvaring genom en dubbelgarderob.
Även det andra sovrummet har plats åt dubbelsäng. Även här finns fasta garderober och på golvet ligger ett furuplank i original. Ljuvligt och stort fönsterparti med morgonsol. Grönskan är oundviklig.

Badrummet totalrenoverades 2017. Stilrent vitt kakel och marmorgolv, noga utvalt. Här finns badkar, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, WC och tvättställ.

I källaren har varje medlem tillgång till ett låst rum utan insyn att använda som förråd utöver lägenhetens goda förvaring. Förrådet uppskattas till ca 15 kvm stort.

Varmt välkommen att besöka en mycket populär förening i det grönskande Änggården.

Fakta

Uteplats/balkong

Typ av mark
Uteplats

Balkong i österläge med sol morgon till tidig eftermiddag
Trädgård med gräsmatta i västerläge

Månadsavgift

Avgift
3 870 kr

I månadsavgiften ingår bredband, värme, vatten, kabel TV och trädgårdsskötsel.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,19513%
Andel av årsavgiften är
0,19513%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
55
Våningsplan
2 av 2
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
55 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1939

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf. Änggården i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
72
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Änggården bildades 1939. Den består av fastigheterna Änggården 6:41, 6:62, 12:67 och 12:68. I föreningen finns 72 bostadsrätter på en total yta av 4634 kvm.

1989 genomgick fastigheterna en omfattande renovering då man bytte fönster, el- och VA-stammar.

Planerat underhåll bestäms utifrån en underhållsplan baserad på MUFA-konceptet (Miljö och Underhållsanpassad Förnyelse Analys) och en årlig översyn och besiktning. Nyligen gjordes en värmejustering genom att nya termostater sats in. Även nya vetiler på stammarna har sats in.
Stammarna har under 2017 filmats och spolats men kommer inte att behövas renoveras eller bytas förrän ca 2030-2040.

Kommande renoveringar:
Varje år görs besiktningar. Närmast i tiden ligger fasad- och balkongmålning av båda husen som kommer att ske under 2019. Inom de närmsta åren kommer takpappen behövas bytas. Pengar har under många år funnits avsatta för bytet av takpappen.

Föreningen har en mycket god ekonomi och avsätter pengar för framtida renoveringar. Avgifterna har inte höjts på många år och det är inga avgiftsförändringar beslutade eller planerade.

I föreningen finns gemensamma utrymmen i form av cykelförråd, hobbyrum, tvättstuga, torkrum, motionsrum och trädgårdsförråd med gemensamma trädgårdsredskap.

Tvättstugan har fyra tvättmaskiner, en mattvättmaskin och två torktumlare. Det finns dessutom två torkrum.

Föreningen har egna parkeringsplatser (till vilka det är kö) till en kostnad av 80 kr resp 160 kr/mån med el. I området finns 4 h gratis parkering samt boendeparkering.

Man har en gemensam trädgård där man ställer ut möbler sommartid för medlemmarna att använda. I Dahlian finns två gästrum i källaren för medlemmarnas släkt och vänner att hyra. Varje rum har två sängar var och kostar 100kr/säng att hyra. Det finns även ett hobbyrum.

Gräsmattorna tillhörande både lägenheterna och de övriga i föreningen klipps under entreprenad. Även häckar, gångar, snöröjning med mera sköts av entreprenad.

Mer information kan hittas på föreningens fina hemsida: https://brfa.wordpress.com

TV/bredband

Bredband via Com Hem.
Com Hems basutbud på TV ingår i avgiften.

Området

Mäklaren om Änggården

Änggården är en vackert rofylld trädgårdsstad, omgiven av de tre stora parkområdena Botaniska Trädgården, Änggårds-bergen och Slottsskogen. Med naturreservatet som granne ringlar små gator fram mellan radhus och villor i trä från 1900-talets första hälft. Det här är så nära centrum man kan komma utan att idyllen går förlorad.

BLOMSTERPRAKT och SPIKSKOR
Eftersom Änggårdsbergen är naturreservat är området skyddat från ytterligare bygg-nation. Området, med sina vackra radhus från 1920-talet och villorna från senare delen av 1900-talet, kommer behållas intakt för framtiden.

Bakom husen tornar Änggårdsbergen upp sig med kraftiga stigningar och varierande landskap. Hit tar sig många för att träna terränglöpning men lika fascinerande är det att gå på upptäcksfärd i lugn och ro för att utforska ljunghedar, klippor, trolsk skog och spännande växtlighet från jordens alla hörn. En del av skogen tillhör Botaniska och har flera arter som är unika för våra bredd-grader. Skogen och Botaniska Trädgården är en tillgång för hela regionen och parken har blivit utsedd till Sveriges vackraste. Här växer över 20 000 olika arter, både i växthus och på friland.

MUSEUM OCH GENERATIONSSKIFTE
En bit in i skogen hittar du Lilla Änggården. Från början sommarbostad åt en rik göte-borgsfamilj är gården - numera en filial till Göteborgs Stadsmuseum. Här möter du ett välbevarat hem med autentisk inredning från tre sekler.

Idag är Änggården ett eftertraktat område dit många yngre familjer har flyttat de senaste årtiondena. Änggården tillhör stadsdelsområdet Linnéstaden, där det finns flera grundskolor, både fristående och kommunala. Några av stadsdelens förskolor är placerade just i Änggården. Närheten till Linné gör förstås också att du alltid har nära till spontana utekvällar, kafémys och möjlighet att kika förbi i de små butikerna.

Från hållplatsen vid Linnéplatsen går många bussar och spårvagnslinjer. Åt andra hållet ligger Marklandsgatan, även den en knutpunkt för kollektivtrafik. Närmaste håll-platser är annars Botaniska Trädgården och Sahlgrenska. Med bil svänger du direkt ut på Dag Hammarsköldsleden, vilken löper längs med Änggårdens ytterkant och snabbt och smidigt tar dig såväl söder- som västerut.

SÄLDAMM OCH BANVALL
Som om det inte räckte med två parkområden utanför dörren breder Slottsskogen ut sig på andra sidan vägen och lockar med picknick och härliga promenader. På söndagarna möter du massor med människor som kommer hit för att promenera, leka på lekplatsen Plikta eller hälsa på alla djuren, medan du på tidiga morgnar kan ha hela parken för dig själv. Intill Slottsskogen börjar också den gamla Säröbanan, banvallen som numera är en rak och flack cykelbana och som tar dig hela vägen ut till havet.

Köpa eller sälja bostad på Änggården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Änggårdens 3 bästa

3
 • Muséet Lilla Änggården
 • Änggårdsbergen - vildmark mitt i Göteborg
 • Botaniska trädgården

Karta

Carl skottsbergs gata 120A

Carl skottsbergs gata 120A,
41319 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Änggården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Änggårdsgatan 42
  Månadsavgift
  4 838 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!