Välplanerad och ljus etta med närhet till havet

Askim - Vita Fläcken, Göteborg

Askåkersplan 4

På förhand
Avgift
2 244 kr
Antal rum
1
Boarea
35,8 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad och ljus etta med närhet till havet

Modern etta med elegant kök och nyrenoverade ytskikt. Närhet till natur, hav och goda kommunikationer till citykärnans sprudlande utbud!

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Jernberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 70

Beskrivning

Beskrivning

Nu erbjuds ett unikt tillfälle att förvärva ett rum och kök i populära HSB Brf Vita Fläcken. Bostaden har genomgående renoverade ytskikt, helkaklat och fräscht badrum, gott om förvaringsutrymmen i form av platsbyggda garderober, härligt ljusinsläpp samt kök med alla nödvändigheter som önskas. I denna välplanerade etta ryms kort och gott allt som behövs för ett trivsamt boende.

Bekvämligheter såsom affärer och kommunikationer finns i området, Askimsbadet finns inom cykelavstånd

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Vita Fläcken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Vita fläcken är en stor och välskött HSB-förening med 225 lägenheter och 1 lokal. Föreningen består av 11 hus med lägenheter i markplan och två våningar ovan mark.Här bor du i en förening som gjort de större renoveringarna. Bland annat kan nämnas stambyte, byte av dagvatten- och avloppsledningar, omläggning av tak, fönsterbyte och fasaderenovering. Se årsredovisningen för mer information eller föreningens exemplariska hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/vitaflacken

I Askim bor du med det perfekta läget, särskilt för dig som uppskattar hav och natur. Ta cykeln ut till något av de närliggande baden, en promenad i den omrkingliggande naturen eller varför inte en tripp till expansiva Frölunda torg som har allt att erbjuda dig som shoppingsugen. Här erbjuds en stor och stabil bostadsrättförening mitt bland alla Askims villor.

Parkering

P-plats går att hyra för 100 kr/mån. P-plats med eluttag kostar 200 kr/mån.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd, övernattningslägenhet (120:-/natt) och tvättstuga med torkrum.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
131
Våningsplan
2 av 2*
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
35,8 kvm

* Våningsplan 2 av 2 (2 trappor).

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: Com Hem.

Parkering

27 garageplatser. Går att hyra för ca. 425 kr/mån.(el 500 kr/mån). Till garageplatsen är det separat kö.
P-plats 1: Parkeringsplats. Går att hyra för ca.100 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
P-plats 2: Parkeringsplats med eluttag. Går att hyra för ca. 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 244 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
0,26682%
Andel av årsavgiften är
0,26682%
Reparationsfond
1 114 kr

Byggnadssätt

Byggår
1966

Området

Mäklaren om Askim

Bekvämt, naturskönt och stadsnära är för många ord som beskriver livskvalitet.
Att se havets skiftningar över året, andas in den friska, salta luften och känna den där sköna tryggheten i sitt eget gemytliga hemmakvarter – det är också livskvalitet. Det sammanfattar livet i Askim ganska bra.

OMRÅDET
Med sköna, gröna naturområden i ryggen och blicken mot havet är det lätt att njuta året om. Av såväl vinande höstvindar och klara, kalla vinterdagar med rimfrost och hög luft som ljumma, ljuva sommarkvällar, eller en promenad efter ett uppfriskande vårregn. Genom århundraden har familjer förstått att detta är platsen för att hitta harmonin och trivas. Det har skapat ett område med en skön blandning av villor i alla storlekar och stilar. Från pittoreska sekelskifteshus och sommarstugetorp till ultramoderna objekt, där Bel-Air möter nyfunkis. Trots det havsnära läget och lugnet, känns Askim som en självklar del av staden och det är aldrig långt till närmsta butik, eller centrala delarna av Göteborg. Endast 20 minuter med expressbussarna som går var 10:e minut eller varför inte ta cykeln längs Säröbanan? En nedlagd tågbana som förr transporterade badgäster till Askim och Särö
– ett minne av svunna tiders exklusiva sommartillhåll.

NATUR OCH FRITID
Som boende i Askim är man nästan oförskämt bortskämd med badmöjligheter. Förutom havet finns inte bara en, utan två vackra badsjöar inom räckhåll: Sisjön med fina motionsspår och naturstigar och så Oxsjön, vid kanten av Sandsjöbacka naturreservat med härliga strövområden och öppna ljunghedar. Längs Askimsviken finns flera olika badplatser att välja på och som askimsbo skapar man gärna sina egna smultronställen bland sandstränder och härliga klippor, eller Askimsbadet med sin härliga badpir. Varma sommardagar myllrar badet av soltörstande göteborgare. Desto mer rofyllt och härligt är det att slå sig ner med en bok och en kopp kaffe på piren en klar hösteftermiddag. Askim är förstås mycket mer än så. Som om det inte vore nog med de naturliga grönområdena, finns en av de bästa golfbanorna att välja på: anrika Göteborgs golfklubb, som är Sveriges äldsta golfbana. För den som har andra intressen än golf finns mycket att ägna sin tid åt, som tennis, simning, fotboll och löpning eller längdskidåkning i fantastisk natur. Kort sagt; det blir aldrig tråkigt i Askim. Tempot upplevs bara lite lugnare här.

Köpa eller sälja bostad i Askim? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Jernberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 70