Mycket charmigt och välplanerat hus i populärt område

Backa - Aröd, Göteborg

Svalegatan 5A

På förhand
Antal rum
5
Boarea
141 kvm
Tomtarea
640 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja

Mycket charmigt och välplanerat hus i populärt område

Här erbjuds ett naturskönt boende med närhet till service, skolor och kommunikationer

 • Ansvarig mäklare

  Reza Hatemi

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 53

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Ett boende som präglas att sitt natursköna läge. Svalegatan 5A - Bjurfors
Ett boende som präglas att sitt natursköna läge
. Svalegatan 5A - Bjurfors
Välskött tomt med plats för lek och stor potential för dig med gröna fingrar. Svalegatan 5A - Bjurfors
Välskött tomt med plats för lek och stor potential för dig med gröna fingrar
. Svalegatan 5A - Bjurfors
. Svalegatan 5A - Bjurfors
. Svalegatan 5A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här erbjuds ett naturskönt boende med närhet till service, skolor och kommunikationer. Med bra placering på Svalegatan hittar ni detta charmiga hus med en fantastisk trädgårdstomt på totalt 640 kvm. Bostaden disponeras i två plan och erbjuder idag fyra sovrum. Huset bjuder på öppna och ljusa ytor och har en bra planlösning. Välkomnande hall, inbjudande kök, rymligt vardagsrum med utgång till husets uteplats, två badrum, allrum, klädkammare och tvättrum. Trädgården erbjuder plats för lek men är också en lugn och tyst oas för vuxna att njuta middagen i goda vänners lag.

Här bor man i ett lugnt och barnvänligt område med naturen som närmsta granne. Området är väl anpassat för familjens alla behov, med närhet till lekplatser, förskolor, skolor. Bra kommunikationsmöjligheter både med bil och kollektivt.

Varmt välkomna!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Backa 866:801

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 259 000 kr
Byggnadsvärde
2 028 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 398 000 kr

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Backa GA:60, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Backa GA:61, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Backa GA:99, Samfällighet: Göteborg Backa S:258

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
141 kvm*
Tomtarea
640 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggår
1988

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Mäklaren om Hisings Backa

Hisings Backa ligger på Hisingen och är ett område med nära till allt, både Göteborgs centrum, landsbygd och natur. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå; Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum som nu expanderar för fullt.

OMRÅDET
Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Här finns en blandad bebyggelse med både hyreshus, bostadsrättslägenheter och villor. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som på senare år byggts om till bostäder. Här finner man även Sankt Jörgen Park Resort, ett designhotell med konferens och spamöjligheter samt Sankt Jörgen Park Golf med 18 vackra hål i parkmiljö.

UTBILDNING
Hisings Backa har kommunala förskolor samt dagbarnvårdare (familjedaghem) där det erbjuds plats till barn i åldrarna 1-5 år. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan, som lockar elever från andra delar av Göteborg och Västsverige.

KULTUR OCH FRITID
Här finns ett rikt kulturliv, med kulturhuset och biblioteket vid Selma Lagerlöfs Torg och med allaktivitetshuset Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler i Brunnsbo. Kulturprofilen finns även i skolorna, bland annat med musikklasserna i Brunnsboskolan och Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan. Låg- och mellanstadieskolorna har sexårsverksamhet/förskoleklasser och för barn till och med årskurs tre finns fritidshem före och efter skoldagen. De lite äldre barnen kan delta i en fritid
sklubb efter skolans slut. För barn och ungdomar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter både i grupper och i den öppna verksamheten. I Hisings Backa hittar du fritidsaktiviteter av alla de slag. Det finns fotbollsklubbar, gym, ridklubb m.m. Det finns även trevliga, natursköna promenadvägar.

KOMMUNIKATIONER
Från Hisings Backa går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentret Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hisings Backa? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Svalegatan 5A

Svalegatan 5A,
422 43 Hisings backa

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Reza Hatemi

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 53